• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archiveisolatie

Hoe kan je besparen met isolatie

Jaarlijks wordt er ontzettend veel gestookt in Nederland. Een gemiddeld huishouden is maandelijk ongeveer 180 euro kwijt aan energiekosten. Nu is dit natuurlijk verschillend per huishouden en ligt het er ook maar net aan hoe goed jouw huis geïsoleerd is, maar toch is dit een behoorlijk bedrag dat je liever kwijt dan rijk bent. Kortom; tijd om te besparen! Maar hoeveel kan je besparen per jaar op je stookkosten? En hoe zorg je ervoor dat je bespaart? Een glaszetter geeft je in dit artikel een aantal tips hoe je het best kunt besparen op je stookkosten en hoe je ervoor zorgt dat je huis beter geïsoleerd is. Hopelijk heb je er wat aan. 

Besparen via isolatieglas

Een van de manieren om te besparen op energiekosten is door het plaatsen van isolatieglas. Er valt niet precies te zeggen hoeveel je kan besparen op isolatieglas, omdat je isolatieglas in verschillende vormen hebt. Zo heb je HR-glas, HR++ glas, HR+++ glas of gewoon dubbel glas. Ook heb je hierin nog verschillende glassoorten. Zo heb je isolatieglas dat extra geluidswerend is, maar ook isolatieglas dat extra beveiligd is zodat het moeilijker voor inbrekers is om binnen te komen. Al deze verschillende soorten glazen hebben invloed op hoeveel er geïsoleerd wordt.  

Met HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, heb je over het algemeen de grootste isolatie via je beglazing en kun je ten opzichte van enkel glas ongeveer 16 euro per m2 glas besparen. Met dubbel glas bespaar je ongeveer 11 euro per m2 glas per maand. Kortom; op jaarbasis is er ontzettend veel te besparen door middel van isolatieglas. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag advies aan bij je lokale glashandel om te bekijken wat de mogelijkheden zijn en wat voor jou de beste optie is. Hopelijk kan je wat met de tips! 

besparen met een warmtepomp.v2-min

Bespaar honderden euro’s per jaar in het huishouden

In het huishouden geven we natuurlijk erg veel geld uit. Voor je gevoel besteedt je iedere euro goed. Echter zijn er meerdere mogelijkheden om geld te besparen.

Op boodschappen kan veel worden bespaard. Natuurlijk zijn er levensbehoeften als eten en drinken. Echter zijn vele impulsaankopen de reden dat er teveel wordt uitgegeven in de supermarkt. Impulsaankopen worden vaak last-minute gedaan. Dit zijn producten die dichtbij de kassa’s liggen. Omdat deze dichtbij de kassa liggen is er weinig bedenktijd en worden de producten gelijk afgerekend. Een tip tegen impulsaankopen is om van tevoren een lijst te maken wat er nodig is aan boodschappen. Dit werkt alleen wanneer er gehouden wordt aan de boodschappenlijst.

Rij een auto die zuiniger is. Zuiniger houdt in dat er minder benzine wordt verbruikt voor hetzelfde aantal kilometers. Minder benzineverbruik zorgt voor minder tankbeurten en dus meer geld wat overblijft.

Gas is een product met erg hoge kosten. De gasrekening is daarom voor velen ook erg hoog. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, want er zijn een aantal manieren waarop er geld bespaard kan worden op het gasverbruik. Ten eerste kan het aantal graden van de thermostaat omlaag. Iedere graad scheelt zo’n tachtig euro per jaar. Tegenwoordig zijn er vaak ook mogelijkheden om de thermostaat op bepaalde momenten uit te zetten. Ook dit zorgt voor grote besparingen.

Een andere manier om te besparen op gas is via het gebruik van een warmtepomp. Een warmtepomp vult de gewone cv-ketel aan en is een nieuwe vorm van duurzaam verwarmen. Een warmtepomp kan wel tot 500 euro aan gas per jaar besparen. Deze waterpompen worden steeds vaker in nieuwbouwhuizen vanaf de bouw al geplaatst.

Ook de energierekening kan minder. Laat nooit elektronica aan die niet in gebruik is. Op lange termijn is dit een groot verschil op de rekening.

 

uitzendbureau voor de bouw, techniek en automotive

Haldu Groep: hét uitzendbureau voor de bouw, techniek en automotive

Het is af en toe best een uitdaging om ervaren en gemotiveerd personeel te vinden. Bent u op zoek naar medewerkers in de bouw, techniek of automotive? Maak kennis met c: hét uitzendbureau voor deze branches. Dankzij deze bemiddeling vindt u binnen no time een geschikte medewerker voor u klus. Hoe dat in z’n werk gaat? We vertellen u er graag meer over.

Uitzenden van krachten

Onder uitzenden verstaan we het ter beschikking stellen van arbeidskrachten aan een opdrachtgever. Haldu doet dit op flexibele basis en tegen een tarief dat van te voren is afgesproken. U kunt voor flexibele uren per week kiezen of vaste uren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden.
Voor een opdrachtgever is het belangrijk om een flexibel personeelbestand te hebben. Op deze manier kan er snel worden ingespeeld op veranderingen op de markt. Er kan zo efficiënt worden omgegaan met pieken en dalen in de productie. De uitzendkrachten van Haldu kunnen ook ingezet worden om vast personeel te vervangen tijdens ziekte of vakantie.

Haldu schakelt snel

Het kan voor bepaalde situaties gemakkelijker zijn om een vakman voor een langere periode aan een project te laten werken. Of wellicht is er op korte termijn extra mankracht nodig. In deze situaties komt Haldu goed van past. Laat weten wat uw wensen zijn en er wordt op zoek gegaan naar de perfecte match tussen opdrachtgever en werknemer. Haldu heeft altijd de juiste vakmensen in dienst waarover u een bepaald termijn over kunt beschikken, zonder vast te zitten aan contractuele verplichtingen, maar wél met een maximale flexibiliteit. Dankzij Haldu Groep maakt u van vaste personeelskosten variabele kosten wat direct ten goede komt aan het rendement op uw project. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de website van Hadu Groep voor meer informatie.

Is het mogelijk om zelf elektra te installer.v2

Is het mogelijk om zelf elektra te installeren?

Bij een nieuw-, aan- of verbouw van je woning kun je bijna niet aan het installeren van elektra ontkomen. Dit blijkt vaak echter lastiger te zijn dan men op voorhand denkt! In het bijzonder het aanleggen van de elektrakabels gaat in veel gevallen fout. Wanneer de kabels te dicht in de buurt van elkaar worden gelegd, kunnen ze in het ergste geval met elkaar versmelten. Dit is het gevolg van de warmte die niet kan ontsnappen. Het versmelten van elektrakabels resulteert in een kortsluiting en daarmee in een stroomstoring. Een kortsluiting kan een brand tot gevolg hebben. Iets wat je voorkomt door voor het installeren van de elektra een elektricien in te schakelen.

Wij spraken een specialist in elektra installatie in Gent, die ons meer kon vertellen over het zelf installeren van elektra in huis.

Bereid je goed voor op het installeren van elektra

Het installeren van elektra vergt een gedegen voorbereiding. Kijk bijvoorbeeld voldoende instructievideo’s en stappenplannen op internet, voordat je met de installatie van elektra begint. In deze instructievideo’s wordt stapsgewijs toegelicht hoe de verschillende klussen kunnen worden uitgevoerd. Het is belangrijk om deze stappen heel nauwkeurig op te volgen, om de kans op complicaties te minimaliseren. Zorg er daarbij voor, dat je over het juiste gereedschap beschikt. Een spanningszoeker mag hierbij zeker niet ontbreken! Een spanningszoeker helpt je te achterhalen of er stroom op onderdelen staat.

Bepaal welke klussen je wilt uitbesteden

Zoals reeds beschreven zijn sommige elektraklussen behoorlijk lastig zelf uit te voeren. Bepaal om deze reden vooraf voor jezelf, welke klussen je wilt uitbesteden aan een ervaren elektricien. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf lampen aan te sluiten, maar het leggen van de elektrakabels aan een specialist over te laten. De kans op een kortsluiting of stroomstoring in huis wordt op deze manier een stuk kleiner.

dakdekking vervangen

Tips voor als je dak beschadigd is

Hoewel je hoopt dat het je niet zal overkomen, kun je te maken krijgen met schade aan je dak of dakbedekking. Denk bijvoorbeeld aan een hevige herfststorm, waarbij takken of steentjes met een hoge snelheid tegen je dak slaan. Het is erg belangrijk om een dergelijke schade tijdig te herstellen, om verdere schade aan je dak of woning te voorkomen. Wanneer er als gevolg van zo’n storm kleine scheurtjes in de dakbedekking ontstaan, kan er water bij je woning naar binnen sijpelen. Eenmaal binnen trekt het vocht in je houtwerk, waar het voor houtrot kan zorgen. Iets wat vaak erg lastig te herstellen is!

Je dak op schade controleren in de herfst

Het is sterk aan te raden om je dak en dakbedekking regelmatig op schade te controleren in de herfstmaanden. Zeker na een storm kan het de moeite waard zijn om je dakbedekking na te lopen op een beginnende schade. Zo kan de schade in een vroeg stadium hersteld worden door een dakdekker, waarmee waterschade voorkomen wordt. Ook kan het raadzaam zijn om je dakbedekking voor de herfstmaanden te laten controleren door een dakdekker. Waar nodig kan een dakdekker de dakbedekking herstellen, voordat de eerste herfststorm aanbreekt.

Dakbedekking laten vervangen

Een alternatief voor het uitvoeren van onderhoud aan de dakbedekking, is het vervangen hiervan. Zeker wanneer je dakbedekking al relatief oud is en regelmatig hersteld moet worden, kan het vervangen van de dakbedekking verdere problemen voorkomen. Een dakvervanging in Den Bosch, Roosendaal of Eindhoven uit laten voeren begint bij het vinden van een geschikt type dakbedekking. Voorheen koos men vaak voor een bitumen dakbedekking. Tegenwoordig is het echter net zo populair om voor een groen dak te kiezen! Een groen dak draagt bij aan een lagere energierekening. Dit type dakbedekking houdt de warmte beter in je woning.

isolatie.v1

Isolatie

Isolatie voorkomt dat warmte (of geluid) naar buiten glipt of kou naar binnen. Er zijn diverse manieren om te isoleren. Denk aan vloerisolatie, leidingisolatie en – hieronder beshreven – glasisolatie.

Dubbelglas

Wanneer we het over isolatie hebben, dan is de toepassing van dubbelglas voor ramen het eerste waaraan we denken. Dubbelglas zorgt voor warmte- en geluidsisolatie.

Isolerend of dubbelglas is een uit twee of meer ruiten samengestelde eenheid dubbelglas. De afstand tussen de ruiten wordt door middel van profielen aan de rand verkregen. Met behulp van een dubbel afdichtingssysteem ontstaat een hermetisch afgesloten eenheid. Tussen de glasbladen zit lucht of een ander gas.

Warmte-rendement

Stellen we de hoeveelheid warmte die via een ruit naar buiten wordt afgegeven op 100%, dan blijkt dat bij een vast raam 70% daarvan via het glas verdwijnt, 20% door kieren en naden en 10% via het houten raamkozijn. Bij een draairaam nemen de kieren en naden 60% voor hun rekening. Met kit en afdichtingsband kun je heel wat warmte vasthouden. Het verlies van die kostbare warmte kan zeker tot de helft worden teruggebracht door dubbele beglazing.

Kruisroeden

Deze beglazing maakt het mogelijk ook ramen met roeden (ramen verdeeld in vakjes) van een isolerende beglazing te voorzien, door inbouw van kleine glasroeden in de spouwruimte van de dubbele beglazing. Deze beglazing met kruisroeden biedt:

– het isolerend vermogen van de traditionele isolerende beglazing;

– de inbouw van witte glasroeden in de spouw tussen de twee glasbladen.

Extra isolerend isolatieglas

Extra Isolerend glas bestaat uit twee bladen floatglas met daar tussen een speciaal gas dat betere isolerende eigenschappen heeft dan lucht. Bovendien zijn de glasbladen aan een kant voorzien van een laagje metaaloxyde, waardoor het stralingsaandeel in de warmte-overdracht belangrijk wordt gereduceerd. Ten opzichte van gewone dubbele beglazing wordt hierdoor soms een zodanige energiebesparing bewerkstelligd, dat die de (geringe) hogere investering ruim rechtvaardigt.

KOMO-keur voor dubbelglas

Let bij aanschaf op dat de fabrikant van isolerend glas een KOMO-certificaat heeft. Alleen dan ben je er zeker van dat het product voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.

Opvulschuim

Opvulschuim is geschikt voor het opvullen en volschuimen van horizontale en verticale voegen, naden en kieren, openingen rondom ramen, deuren, tussen dakelementen, dakpannen, binnenwanden, vloeren, plafonds, doorvoergaten van leidingen en kabels, voor het inbedden en isoleren van leidingen bij sanitair en verwarmingsinstallaties. In het algemeen voor het opvullen van open ruimten ten behoeve van thermische en/of geluidsisolatie. Opvulschuim heeft een uitstekende hechting aan de meeste bouwmaterialen.

Tijdens het verhardingsproces zet het schuim drie- á viervoudig uit, zodat holten keurig worden opgevuld. Verwerk- en spuitbaar bij lage temperaturen zonder kwaliteitsverlies.

Als naden en kieren volledig worden gesloten, moet er wel tegelijkertijd worden gezorgd voor een gecontroleerde aanvoer van verse en afvoer van gebruikte lucht. Met goed verstelbare uitzetraampjes en met regel- en afsluitbare ventilatieroosters in de buitenmuur kunnen luchttoevoer en – afvoer worden gestuurd.

bron: Huisinspiratie.nl