Energie is de laatste tijd erg duur geworden. Hierdoor zijn de vaste lasten voor veel mensen behoorlijk gestegen. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op je energierekening. In dit artikel lees je een aantal tips om te besparen op je energierekening.
Door je huis goed te isoleren blijft de warmte zoveel mogelijk binnen en komt er geen koude lucht van buiten naar binnen. Van een geïsoleerd huis heb je niet alleen baat in de winter. In de zomer blijft je huis hierdoor namelijk koeler, omdat er geen warme lucht van buiten naar binnen komt. Je kunt met simpele aanpassingen je huis beter isoleren. Zo kun je gleuven bij deuren en ramen isoleren met goedkope isoleerstrips of een tochtstopper. Het vervangen van enkelglas door dubbelglas is ook een goede methode om je huis beter te isoleren. Dit is echter wel een dure investering. Een goedkope oplossing is om isoleerfolie te plaatsen op je raam. Daarnaast zijn er ook andere grotere maatregelen om je huis beter te isoleren, zoals vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Deze maatregelen zijn wel duur, maar leveren je op de langere termijn geld op. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Vraag dan een expert van isolatie om je huis te beoordelen. De expert kan je vervolgens adviseren welke maatregelen het meeste effect hebben.
Maak zoveel mogelijk gebruik van duurzame apparaten. Gebruik bijvoorbeeld LED lampen in plaats van normale apparaten. Gebruik het liefst apparaten met een A label. Hierbij is het label A+++ de beste keuze. In sommige gemeentes krijg je korting als je een energie slurpende koelkast en/of vriezer vervangt door een duurzame koelkast en/of vriezer. Je kunt ook energie besparen door waterbesparende kranen en een waterbesparende douchekop te gebruiken. Door minder heet water te gebruiken bespaar je namelijk ook energie.
Door kleine aanpassingen van je leefstijl kun je flink wat energie besparen. Kleed je bijvoorbeeld iets warmer aan en zet de verwarming 1 graden lager. Dit kan al snel veel euro’s schelen op je energierekening. Douche daarnaast iets korter. Met een paar minuten korter douchen bespaar je snel veel energie. Je kunt ook de laatste minuut koud douchen. Dit is niet alleen zuiniger, maar ook gezond en goed voor je huid. Daarnaast kan je energie besparen door je kleding minder vaak te wassen. Draag bijvoorbeeld een outfit twee dagen in plaats van slechts een dag. Laat je kleding daarnaast drogen aan de lucht in plaats van met de droger.
Zoals je leest zijn er genoeg manieren om energie te besparen. Heb je een erg laag inkomen? Ga dan na of je recht hebt op de energietoeslag.
Het hebben van een eigen huis is voor velen iets vanzelfsprekends, of juist het tegenovergestelde, het is hun kostbaarste bezit. Het verzorgen van dat huis is echter meer dan er alleen in wonen. Veel zaken moeten worden verzorgd en geregeld, zoals verwarming en isolatie. Maar deze dingen zijn zeker niet goedkoop of even makkelijk om voor te zorgen. Dus… de vraag die hierbij opkomt is: kun je bijvoorbeeld je eigen huis isoleren? Nou, als je ernaar kijkt, kun je je voorstellen dat jij zelf zoiets gaan doen, bijvoorbeeld het dak isoleren of muur isoleren? Veel mensen zouden waarschijnlijk denken “dat is 100% geen klus voor mij” en zouden iemand inhuren of een ervaren vriend vragen om het voor hen te doen. Er zijn echter mensen die nieuwsgieriger worden en het zelf willen proberen. Met dit gezegd, het is geen klus die je met een vingerknip kunt doen. Het kost veel tijd, kennis, precisie en energie om een taak zoals deze te voltooien. Maar is het dan nog wel mogelijk dat iemand het allemaal zelf doet?
Als je naar de feiten kijkt, is het zeker mogelijk dat iemand zijn eigen huis zelf kan isoleren. Zoals eerder vermeld, is het echter geen baan die je zomaar in je vrije tijd doet. Je moet op de hoogte zijn van de juiste technieken en materialen om ervoor te zorgen dat het werk goed en op de best mogelijke manier wordt gedaan zonder complicaties. Geïnteresseerd? Dan is het tijd om verder te kijken naar het echte werk. Een van de meest voorkomende en effectieve manieren om je eigen dak te isoleren, is met een specifiek type schuim dat “polyurethaan” wordt genoemd. Van deze gespoten kunststof is bekend dat deze zeer effectief is voor het afdichten van scheuren en voor het weerstaan van harde wind en hitte. Het schuim wordt aangebracht aan de onderzijde van het dakterras en direct op de leien en pannen. Dit kan dus ook zeker gedaan worden door een onervaren iemand die de klus het liefste allemaal zelf doet. Zie je wel? Het is toch wel allemaal mogelijk om het zelf te kunnen doen!
Blijkt de klus toch moeilijker dan in eerste instantie gedacht? Dat is meer dan logisch. Het is ook niet eenvoudig, maar het is een klus die mensen steeds meer zelf willen doen tegenwoordig. Daarom is het handig om te leren of het überhaupt mogelijk is! Maar, zoals eerder vermeld, met bepaalde soorten isolatiematerialen is het installeren van je eigen isolatie zeker goed te doen. Hierbij kan je geld besparen door geen professional in te huren en de taak op jezelf nemen. Het installeren van isolatie van bepaalde dingen, zoals glasvezel, zijn eenvoudige doe-het-zelf projecten. Andere soorten isolatie, zoals sproeischuim isolatie, vereisen toch echt wel het gebruik van een professional die er beter verstand van heeft. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat geld besparen of alles zelf doen niet alles is. Betalen of regelen dat iemand helpt om iets belangrijks gedaan te krijgen voor je huis is niet niets, het is een must om jou en alle anderen in jouw huis veilig te houden. Zoals altijd: veiligheid en bescherming staan voorop. Jezelf het leren om het te doen kan altijd later nog.
Je kan je dak op veel verschillende manieren isoleren, waarmee je ook heel je woning duurzamer maakt. Je kan je woning isoleren om warmte vast te houden, maar ook om je gehele energierekening omlaag te brengen. Het is dus goed voor het milieu en voor de portemonnee. Je kan je dak isoleren, maar bijvoorbeeld ook je zoldervloer. In dit blog lees je alles over het isoleren van je dak.
Er zijn veel verschillende isolatiematerialen die je kan gebruiken voor je dak. Ieder materiaal verschilt in prijs, isolatiewaarde en duurzaamheid. Ook hangt het af van het soort dak dat je hebt welk materiaal het meest geschikt is voor jouw huis. Een recht dak kan je beter isoleren met isolatieplaten van kunststof zoals PUR, PIR, EPS of XPS. Deze hebben namelijk een betere isolerende werking dan minerale wol en hoeven daardoor niet zo dik te zijn. Daarnaast zijn er ook ecologische middelen beschikbaar, als je je huis duurzamer wil isoleren. Dit is beter voor het milieu, en deze bevatten geen schadelijke stoffen. Ecologische stoffen zijn bijvoorbeeld papiervlokken, schapenwol, houtwol of hennep.
Het is belangrijk om de dikte van het isolatiemateriaal in de gaten te houden. Té dik isolatiemateriaal kan namelijk voor behoorlijk wat ruimteverlies zorgen. Zeker wanneer je te maken hebt met bijvoorbeeld een lage zolder kan dit een probleem vormen. Over het algemeen bieden kunststof platen de beste isolatie, waardoor er minder van nodig is en je dus dunnere platen kan kopen. Hierdoor zijn ze het meest geschikt voor gebruik in kleine ruimtes. Kijk voor meer informatie over alle soorten dakisolatie op dakisolatie-advies.nl.
Je woning zelf isoleren is een optie, wanneer je redelijk handig bent. Toch is het inhuren van een isolatiespecialist een beter idee als je niet helemaal zeker bent van de beste keuze wat betreft jouw dakisolatie. De specialist komt jouw dak bekijken en bepaalt aan de hand hiervan welk materiaal het meest geschikt is voor jouw woning.
Jaarlijks wordt er ontzettend veel gestookt in Nederland. Een gemiddeld huishouden is maandelijk ongeveer 180 euro kwijt aan energiekosten. Nu is dit natuurlijk verschillend per huishouden en ligt het er ook maar net aan hoe goed jouw huis geïsoleerd is, maar toch is dit een behoorlijk bedrag dat je liever kwijt dan rijk bent. Kortom; tijd om te besparen! Maar hoeveel kan je besparen per jaar op je stookkosten? En hoe zorg je ervoor dat je bespaart? Een glaszetter geeft je in dit artikel een aantal tips hoe je het best kunt besparen op je stookkosten en hoe je ervoor zorgt dat je huis beter geïsoleerd is. Hopelijk heb je er wat aan.
Een van de manieren om te besparen op energiekosten is door het plaatsen van isolatieglas. Er valt niet precies te zeggen hoeveel je kan besparen op isolatieglas, omdat je isolatieglas in verschillende vormen hebt. Zo heb je HR-glas, HR++ glas, HR+++ glas of gewoon dubbel glas. Ook heb je hierin nog verschillende glassoorten. Zo heb je isolatieglas dat extra geluidswerend is, maar ook isolatieglas dat extra beveiligd is zodat het moeilijker voor inbrekers is om binnen te komen. Al deze verschillende soorten glazen hebben invloed op hoeveel er geïsoleerd wordt.
Met HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, heb je over het algemeen de grootste isolatie via je beglazing en kun je ten opzichte van enkel glas ongeveer 16 euro per m2 glas besparen. Met dubbel glas bespaar je ongeveer 11 euro per m2 glas per maand. Kortom; op jaarbasis is er ontzettend veel te besparen door middel van isolatieglas. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag advies aan bij je lokale glashandel om te bekijken wat de mogelijkheden zijn en wat voor jou de beste optie is. Hopelijk kan je wat met de tips!
In het huishouden geven we natuurlijk erg veel geld uit. Voor je gevoel besteedt je iedere euro goed. Echter zijn er meerdere mogelijkheden om geld te besparen.
Op boodschappen kan veel worden bespaard. Natuurlijk zijn er levensbehoeften als eten en drinken. Echter zijn vele impulsaankopen de reden dat er teveel wordt uitgegeven in de supermarkt. Impulsaankopen worden vaak last-minute gedaan. Dit zijn producten die dichtbij de kassa’s liggen. Omdat deze dichtbij de kassa liggen is er weinig bedenktijd en worden de producten gelijk afgerekend. Een tip tegen impulsaankopen is om van tevoren een lijst te maken wat er nodig is aan boodschappen. Dit werkt alleen wanneer er gehouden wordt aan de boodschappenlijst.
Rij een auto die zuiniger is. Zuiniger houdt in dat er minder benzine wordt verbruikt voor hetzelfde aantal kilometers. Minder benzineverbruik zorgt voor minder tankbeurten en dus meer geld wat overblijft.
Gas is een product met erg hoge kosten. De gasrekening is daarom voor velen ook erg hoog. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, want er zijn een aantal manieren waarop er geld bespaard kan worden op het gasverbruik. Ten eerste kan het aantal graden van de thermostaat omlaag. Iedere graad scheelt zo’n tachtig euro per jaar. Tegenwoordig zijn er vaak ook mogelijkheden om de thermostaat op bepaalde momenten uit te zetten. Ook dit zorgt voor grote besparingen.
Een andere manier om te besparen op gas is via het gebruik van een warmtepomp. Een warmtepomp vult de gewone cv-ketel aan en is een nieuwe vorm van duurzaam verwarmen. Een warmtepomp kan wel tot 500 euro aan gas per jaar besparen. Deze waterpompen worden steeds vaker in nieuwbouwhuizen vanaf de bouw al geplaatst.
Ook de energierekening kan minder. Laat nooit elektronica aan die niet in gebruik is. Op lange termijn is dit een groot verschil op de rekening.
Het is af en toe best een uitdaging om ervaren en gemotiveerd personeel te vinden. Bent u op zoek naar medewerkers in de bouw, techniek of automotive? Maak kennis met c: hét uitzendbureau voor deze branches. Dankzij deze bemiddeling vindt u binnen no time een geschikte medewerker voor u klus. Hoe dat in z’n werk gaat? We vertellen u er graag meer over.
Onder uitzenden verstaan we het ter beschikking stellen van arbeidskrachten aan een opdrachtgever. Haldu doet dit op flexibele basis en tegen een tarief dat van te voren is afgesproken. U kunt voor flexibele uren per week kiezen of vaste uren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden.
Voor een opdrachtgever is het belangrijk om een flexibel personeelbestand te hebben. Op deze manier kan er snel worden ingespeeld op veranderingen op de markt. Er kan zo efficiënt worden omgegaan met pieken en dalen in de productie. De uitzendkrachten van Haldu kunnen ook ingezet worden om vast personeel te vervangen tijdens ziekte of vakantie.
Het kan voor bepaalde situaties gemakkelijker zijn om een vakman voor een langere periode aan een project te laten werken. Of wellicht is er op korte termijn extra mankracht nodig. In deze situaties komt Haldu goed van past. Laat weten wat uw wensen zijn en er wordt op zoek gegaan naar de perfecte match tussen opdrachtgever en werknemer. Haldu heeft altijd de juiste vakmensen in dienst waarover u een bepaald termijn over kunt beschikken, zonder vast te zitten aan contractuele verplichtingen, maar wél met een maximale flexibiliteit. Dankzij Haldu Groep maakt u van vaste personeelskosten variabele kosten wat direct ten goede komt aan het rendement op uw project. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de website van Hadu Groep voor meer informatie.
Bij een nieuw-, aan- of verbouw van je woning kun je bijna niet aan het installeren van elektra ontkomen. Dit blijkt vaak echter lastiger te zijn dan men op voorhand denkt! In het bijzonder het aanleggen van de elektrakabels gaat in veel gevallen fout. Wanneer de kabels te dicht in de buurt van elkaar worden gelegd, kunnen ze in het ergste geval met elkaar versmelten. Dit is het gevolg van de warmte die niet kan ontsnappen. Het versmelten van elektrakabels resulteert in een kortsluiting en daarmee in een stroomstoring. Een kortsluiting kan een brand tot gevolg hebben. Iets wat je voorkomt door voor het installeren van de elektra een elektricien in te schakelen.
Wij spraken een specialist in elektra installatie in Gent, die ons meer kon vertellen over het zelf installeren van elektra in huis.
Het installeren van elektra vergt een gedegen voorbereiding. Kijk bijvoorbeeld voldoende instructievideo’s en stappenplannen op internet, voordat je met de installatie van elektra begint. In deze instructievideo’s wordt stapsgewijs toegelicht hoe de verschillende klussen kunnen worden uitgevoerd. Het is belangrijk om deze stappen heel nauwkeurig op te volgen, om de kans op complicaties te minimaliseren. Zorg er daarbij voor, dat je over het juiste gereedschap beschikt. Een spanningszoeker mag hierbij zeker niet ontbreken! Een spanningszoeker helpt je te achterhalen of er stroom op onderdelen staat.
Zoals reeds beschreven zijn sommige elektraklussen behoorlijk lastig zelf uit te voeren. Bepaal om deze reden vooraf voor jezelf, welke klussen je wilt uitbesteden aan een ervaren elektricien. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf lampen aan te sluiten, maar het leggen van de elektrakabels aan een specialist over te laten. De kans op een kortsluiting of stroomstoring in huis wordt op deze manier een stuk kleiner.
Hoewel je hoopt dat het je niet zal overkomen, kun je te maken krijgen met schade aan je dak of dakbedekking. Denk bijvoorbeeld aan een hevige herfststorm, waarbij takken of steentjes met een hoge snelheid tegen je dak slaan. Het is erg belangrijk om een dergelijke schade tijdig te herstellen, om verdere schade aan je dak of woning te voorkomen. Wanneer er als gevolg van zo’n storm kleine scheurtjes in de dakbedekking ontstaan, kan er water bij je woning naar binnen sijpelen. Eenmaal binnen trekt het vocht in je houtwerk, waar het voor houtrot kan zorgen. Iets wat vaak erg lastig te herstellen is!
Het is sterk aan te raden om je dak en dakbedekking regelmatig op schade te controleren in de herfstmaanden. Zeker na een storm kan het de moeite waard zijn om je dakbedekking na te lopen op een beginnende schade. Zo kan de schade in een vroeg stadium hersteld worden door een dakdekker, waarmee waterschade voorkomen wordt. Ook kan het raadzaam zijn om je dakbedekking voor de herfstmaanden te laten controleren door een dakdekker. Waar nodig kan een dakdekker de dakbedekking herstellen, voordat de eerste herfststorm aanbreekt.
Een alternatief voor het uitvoeren van onderhoud aan de dakbedekking, is het vervangen hiervan. Zeker wanneer je dakbedekking al relatief oud is en regelmatig hersteld moet worden, kan het vervangen van de dakbedekking verdere problemen voorkomen. Een dakvervanging in Den Bosch, Roosendaal of Eindhoven uit laten voeren begint bij het vinden van een geschikt type dakbedekking. Voorheen koos men vaak voor een bitumen dakbedekking. Tegenwoordig is het echter net zo populair om voor een groen dak te kiezen! Een groen dak draagt bij aan een lagere energierekening. Dit type dakbedekking houdt de warmte beter in je woning.
Isolatie voorkomt dat warmte (of geluid) naar buiten glipt of kou naar binnen. Er zijn diverse manieren om te isoleren. Denk aan vloerisolatie, leidingisolatie en – hieronder beshreven – glasisolatie.
Wanneer we het over isolatie hebben, dan is de toepassing van dubbelglas voor ramen het eerste waaraan we denken. Dubbelglas zorgt voor warmte- en geluidsisolatie.
Isolerend of dubbelglas is een uit twee of meer ruiten samengestelde eenheid dubbelglas. De afstand tussen de ruiten wordt door middel van profielen aan de rand verkregen. Met behulp van een dubbel afdichtingssysteem ontstaat een hermetisch afgesloten eenheid. Tussen de glasbladen zit lucht of een ander gas.
Stellen we de hoeveelheid warmte die via een ruit naar buiten wordt afgegeven op 100%, dan blijkt dat bij een vast raam 70% daarvan via het glas verdwijnt, 20% door kieren en naden en 10% via het houten raamkozijn. Bij een draairaam nemen de kieren en naden 60% voor hun rekening. Met kit en afdichtingsband kun je heel wat warmte vasthouden. Het verlies van die kostbare warmte kan zeker tot de helft worden teruggebracht door dubbele beglazing.
Deze beglazing maakt het mogelijk ook ramen met roeden (ramen verdeeld in vakjes) van een isolerende beglazing te voorzien, door inbouw van kleine glasroeden in de spouwruimte van de dubbele beglazing. Deze beglazing met kruisroeden biedt:
– het isolerend vermogen van de traditionele isolerende beglazing;
– de inbouw van witte glasroeden in de spouw tussen de twee glasbladen.
Extra Isolerend glas bestaat uit twee bladen floatglas met daar tussen een speciaal gas dat betere isolerende eigenschappen heeft dan lucht. Bovendien zijn de glasbladen aan een kant voorzien van een laagje metaaloxyde, waardoor het stralingsaandeel in de warmte-overdracht belangrijk wordt gereduceerd. Ten opzichte van gewone dubbele beglazing wordt hierdoor soms een zodanige energiebesparing bewerkstelligd, dat die de (geringe) hogere investering ruim rechtvaardigt.
Let bij aanschaf op dat de fabrikant van isolerend glas een KOMO-certificaat heeft. Alleen dan ben je er zeker van dat het product voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.
Opvulschuim is geschikt voor het opvullen en volschuimen van horizontale en verticale voegen, naden en kieren, openingen rondom ramen, deuren, tussen dakelementen, dakpannen, binnenwanden, vloeren, plafonds, doorvoergaten van leidingen en kabels, voor het inbedden en isoleren van leidingen bij sanitair en verwarmingsinstallaties. In het algemeen voor het opvullen van open ruimten ten behoeve van thermische en/of geluidsisolatie. Opvulschuim heeft een uitstekende hechting aan de meeste bouwmaterialen.
Tijdens het verhardingsproces zet het schuim drie- á viervoudig uit, zodat holten keurig worden opgevuld. Verwerk- en spuitbaar bij lage temperaturen zonder kwaliteitsverlies.
Als naden en kieren volledig worden gesloten, moet er wel tegelijkertijd worden gezorgd voor een gecontroleerde aanvoer van verse en afvoer van gebruikte lucht. Met goed verstelbare uitzetraampjes en met regel- en afsluitbare ventilatieroosters in de buitenmuur kunnen luchttoevoer en – afvoer worden gestuurd.
bron: Huisinspiratie.nl