• info@drosinstallatietechniek.nl

Category ArchiveWonen

energie

Hoe vaak kun je van energieleverancier overstappen?

Zou jij graag op regelmatige basis geld besparen? Dan is het interessant om zo vaak mogelijk van energieleverancier over te stappen. De ervaring leert namelijk dat je met een dergelijke overstap tot wel 20 euro per maand kunt besparen. Dat klinkt uiteraard heel interessant, maar er zijn wel enkele aandachtspunten. Is het bijvoorbeeld mogelijk dat je élk jaar van energieleverancier overstapt? Ja, onder bepaalde omstandigheden is dat mogelijk. Het gaat er echter om dat dit onder bepaalde omstandigheden dus ook níet mogelijk is.

Jaarlijks overstappen om geld te besparen

Heb je enig idee wat de reden is dat veel huishoudens regelmatig overstappen? Dat heeft puur met de kostenbesparing te maken. Mogelijk is het voor jou interessant om nu een energiecontract bij Energiedirect af te sluiten, aangezien je daar 10 euro per maand mee kunt besparen. Je zou een dief van jouw eigen portemonnee zijn als je een dergelijk besparing links zou laten liggen.

Wil je van een dergelijke besparing profiteren? Dan is het advies om jaarlijks een goede vergelijking te maken. Bij het maken van deze vergelijking let je niet alleen op de tarieven, maar ook op een eventueel welkomstcadeau. Daar lees je hieronder meer over.

Let goed op het welkomstcadeau

Een gratis tablet of een waardebon als cadeau. Sommige energieleveranciers stunten met enige regelmaat met dergelijke welkomstcadeaus. Dit klinkt erg aantrekkelijk, maar dat is niet altijd het geval. Bij sommige welkomstcadeaus wordt namelijk een eis gesteld; een eis dat je bijvoorbeeld 2 of 3 jaar klant blijft. Op zich is daar niks mis mee, maar daardoor word je wel gehinderd om elk jaar over te stappen. 

Mede daarom is het advies om echt goed op het welkomstcadeau te letten. Check goed de voorwaarden en doe eventueel – voor de zekerheid – navraag bij de betreffende energieleverancier.

Kom in actie

Compare energy in the Netherlands; het is iets wat eigenlijk aan elk huishouden aangeraden kan worden. Als je op maandelijkse basis een leuk bedrag kunt besparen, zou het zonde zijn als je hier geen gebruik van maakt. Kom dus direct in actie, maak een goede vergelijking en kies het juiste energiecontract uit!

 

Tips voor het uitkiezen van een geschikte tuinpoort

Tips voor het uitkiezen van een geschikte tuinpoort

Het uitkiezen van een tuinpoort is eigenlijk net zo belangrijk als het uitkiezen van de schutting. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een tuinpoort: gebruiksgemak, veiligheid en design. In dit blog geven we je een aantal tips.

Wat voor soort tuinpoort

Er zijn verschillende soorten tuinpoorten verkrijgbaar. Zo bestaan er enkele tuinpoorten, dubbele tuinpoorten en inrijpoorten. Bekijk de tuinpoorten van Hekwerkonline.nl om de verschillende opties te vergelijken.

Plaats je fietsen in je tuin en moeten de kinderen dagelijks met de fiets naar school? Dan is een iets bredere tuinpoort misschien wel een goed idee. Er bestaan ook dubbele tuinpoorten die breed genoeg zijn om er met een auto doorheen te kunnen.

 Wel of geen pottenkijkers?

Uiteraard is het ook van belang om goed na te denken over je privacy. Houten tuinpoorten sluiten vaak goed aan op de schutting en de poort bedekt de gehele deuropening. Je tuin wordt hiermee een afgesloten ruimte waar voorbijgangers niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Als je in een drukke buurt woont, is dit wellicht een fijne gedachten.

Metalen tuinpoorten bedekken over het algemeen niet de gehele opening en zijn daarnaast vaak een stuk minder hoog. Je bent dus minder afgeschermd van de omgeving. Bedenk van tevoren goed wat jij belangrijk vind.

De details

En dan zijn er nog een aantal andere dingen om rekening mee te houden. Zo kan je ervoor kiezen om de tuinpoort met de hand te openen, maar er bestaan ook tuinpoorten die je op een afstand kunt bedienen. Een geautomatiseerd hek is vooral handig als je een groot terrein hebt en bezoekers vanaf een afstand toegang tot het terrein wilt verlenen.

Als je voor een brede poort gaat, is het ook goed om te bedenken of je een schuifdeur of draaideur wilt hebben. Houd hierbij rekening met de draaihoek die een draaideur moet kunnen maken.

 

 

 

Wat zijn OSB platen

Wat zijn OSB platen?

Lees over OSB platen, en wat je ermee kan doen. Om eerst antwoord te geven op de vraag; wat zijn OSB platen? OSB staat voor oriented strand board en bestaat uit verlijmde houtsnippers. Het is spotgoedkoop bouwmateriaal, maar het heeft zich aan alle kanten bewezen.

Je kan er meer mee dan enkel dakbeschot

Als je voor in huis een tafel wil maken, dan is OSB in mindere maten geschikt. Het is van belang om het materiaal te gebruiken bij ruwbouw. Het is goede underlayment en het heeft zich bewezen als dakbeschot. Dus bij het bouwen van een kap komen er eerst spanten, dan timmer je dat dicht met OSB platen, en daarop komen de tengels en pannenlatten. Als de zolder niet is geïsoleerd, kijk je op de vliering zo tegen de OSB platen aan. Deze trekken niet krom, en als de dakpannen goed liggen gaat het niet zomaar rotten. OSB platen worden vaak ook gebruik als vloeren in een houtskeletbouw woning.

Leuk materiaal voor de hobby

Hout is duur. Maar een OSB plaatje van 9 mm dik en 122 X 61 cm groot kost in verhouding niet zoveel. Soms kom je weleens op het internet een leuke bouwtekening tegen, die je wilt gaan uitwerken door middel van timmeren. Het kan gaan om van alles gaan, bijvoorbeeld een voetenbankje. Velen hebben timmeren als hobby omdat je daar zoveel eer van hebt, maar kampen met de hoge prijzen van het materiaal. Wanneer je dan kiest voor de ruwere OSB plaat, dan kun je voor een prikkie iets leuks timmeren. Door de relatief lage prijs is OSB erg laagdrempelig en leuk om mee te werken. Daarnaast is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om OSB platen op maat te bestellen. 

OSB platen met tong en groef

Vaak wordt de vraag, wat zijn OSB platen beantwoord met, dat is een dansvloertje. Het klopt inderdaad dat je met OSB plaat snel een vloer kan maken. Het gaat dan om platen met tong en groef, zodat er tussen de platen nauwelijks een naad zit. Mocht je bijvoorbeeld een partytent in de tuin hebben, en het gazon onder de tent dreigt een modderpoel te worden, een vloertje van OSB platen is snel gemaakt. Een aantal ribben op het gras, OSB platen erop en vastschroeven, en je hebt een stevig vloertje.

Bron: www.schilder-inutrecht.nl 

De perfecte laptop vinden doe je zo

De perfecte laptop vinden doe je zo

Als je al een aantal jaar een laptop hebt dan heb je vast wel gemerkt dat de laptop een stuk trager aan het worden is en dat de laptop niet meer werkt zoals eerst. Als dit het geval is dan ben je vast toe aan een nieuw laptop! Een nieuwe laptop uitzoeken kan alleen heel lastig zijn. Vaak heb je en waslijst met eisen, wat ook niet gek is. Een laptop is namelijk geen aankoop die je dagelijks doet. Ben je al een tijdje op zoek geweest naar een laptop? En heb je er nog geen laptop kunnen vinden die aan al je eisen voldoet? Lees deze blog dan verder! Wij gaan jou hier een handje bij helpen.

Een laptop samenstellen

Een manier om de perfecte laptop aan te schaffen is het zelf samenstellen van een laptop. Dit kan dan ook bij BTO. Zelf een  laptop samen te stellen is ideaal! Bij BTO kun je niet  alleen voor een game laptop kun je hier terecht, maar ook voor andere gebruiksdoelen. Studeer je nog en heb je een nieuwe laptop nodig zodat je snel en gemakkelijk verslagen kan maken of wellicht je scriptie schrijven? Een fijne laptop is dan van groot belang. Ook voor werkende mensen kun je hier de perfecte laptop aanschaffen. De laptops worden allemaal op maat gemaakt zodat jij helemaal naar wens iets kan samenstellen. Kies bijvoorbeeld uit de schermgrootte, de schermresolutie en de processor.

Meer weten over BTO?

Een laptop zelf samenstellen is echt ideaal. Op deze manier zit er alles op de laptop wat jij nodig hebt! Maar je wilt natuurlijk ook dat de laptop die jij hebt samengesteld lang in goede staat blijft. Daarom is het een goed idee om elk jaar een onderhoudsbeurt te laten houden, zodat je de optimale levensduur van jouw laptop er uit kan halen. Bij BTO heb je de keuze uit de snelste onderdelen en krijg je persoonlijk advies zodat jij er zeker van bent dat je de juiste laptop gaat aanschaffen voor jouw doelen. Ben je nieuwsgierig geworden naar het zelf samenstellen van een laptop? Neem dan eens een kijkje op de website va BTO. Hier staat meer informatie op!

Zelf een muur verven? Zo tref je de juiste voorbereidingen!

Zelf een muur verven? Zo tref je de juiste voorbereidingen!

Schilderen, hoe moeilijk kan het zijn? Dat is de mindset van veel mensen zodra ze beginnen met verven. Helaas komen ze hier vaak al snel van terug zodra ze begonnen zijn of wanneer de klus eenmaal geklaard is. Door een gebrek aan kennis, ervaring en bovenal de wil om meer over schilderen te leren, gaat er nog veel mis. Gelukkig is er bijna niets wat je niet kunt leren. Heb jij binnenkort een grote verfklus in de agenda staan en wil je zeker dat dit op rolletjes loopt? Met de volgende tips zal het een groot succes worden!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt bijna voor iedere klus. Neem daarom voldoende tijd om niet alleen de muren en de plafonds beter te leren kennen, maar ook om de juiste verf te kiezen. Besparen op verf is nooit raadzaam. Het is niet voor niets dat vakschilders enkel gebruik zullen maken van de beste producten. Zij werken bijvoorbeeld met de producten van https://www.verf.nl/merk/62/sikkens.html en dat is natuurlijk niet zonder reden. Met de juiste producten weet je zeker dat het schilderwerk een stuk sneller zal verlopen en het resultaat ook naar wens zal zijn. Daar geef je dan misschien wel wat meer geld voor uit, maar dat is het dan ook dubbel en dwars waard.

Door niet te besparen op materialen, weet je zeker dat je enkel het beste resultaat kunt verwachten. Bovendien zal de verf hierdoor ook een stuk langer mooi blijven, waardoor je deze klus voorlopig niet meer hoeft te herhalen.

Verwijder alle meubels uit huis

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogen tijdens het verven. Je moet er niets aan denken dat je continu een parcours van obstakels moet lopen. Een bank die in de weg staat, een kast die met geen mogelijkheid van zijn plek is te krijgen. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat de klus een stuk moeilijker wordt. Daarom is het belangrijk om de dagen voorafgaand aan het schilderen alvast de nodige voorbereidingen te treffen en indien nodig hulp in te schakelen om alle meubels uit de ruimte tijdelijk elders op te staan. Zo zal het verven een stuk soepeler verlopen en hoef je je bovendien ook niet druk te maken dat de verf op een geliefd meubelstuk terecht komt.

Reinig de muren

Dit is een stap die nog al te vaak wordt overgeslagen, maar wel van cruciaal belang is. Het reinigen en ontvetten van de muren is namelijk noodzakelijk om de verf beter te laten hechten. Bovendien voorkom je zo ook dat je vuil laat zitten en dit ook in de verf laat trekken. Hierdoor is het resultaat veel minder strak dan je wellicht gehoopt had.

Heb je een nieuwe woning gekocht en is alles al een keer geverfd? Dan heb je doorgaans geen reinigende primer nodig. Dit is anders wanneer er veel gerookt is in huis of als er waterschade is geweest. Dan is het verstandig om eerst de ondergrond goed aan te pakken. Anders komen vroeg of laat weer vuile kringen tevoorschijn.

kraan

Zo haal je het maximale uit jouw hijskranen en hijswerktuigen

Op de werkvloer bij een magazijn zijn natuurlijk hijskranen en hijswerktuigen, zoals een zwenkkraan of portaalkraan belangrijk. Zonder deze elementen is het moeilijk om bepaalde producten uit het magazijn te halen, vooral in de hoogte. Gelukkig heb je dan het hijswerktuig om je verder te helpen. Maar het is zeker een duur grapje als deze ineens stuk zou gaan. Natuurlijk erg zonde, maar het is te voorkomen met bepaalde tips en tricks die je zelf als werknemer kan toepassen. Wat deze tips zijn, lees je verder in de blog.

Check, check, dubbel check!

De meest basic tip die er bestaat maar toch wonderen kan verrichten aan je hijskranen en hijswerktuigen is het checken voordat je het apparaat gebruikt. Kijk eens onder de banden of daar alles nog goed is, maak even een test rondje voor de zekerheid. Nog een goed idee is om soms de handleiding erbij te pakken om zeker te weten of alles nog werkt zoals het hoort te werken. Nog een goede tip, deze is speciaal voor de werkgever, om je personeel eens in de zoveel tijd te testen of ze nog de kennis hebben hoe zo’n apparaat precies werkt en daarbij om hun een training aan te bieden die ze regelmatig kunnen doen. Zo blijft hun kennis fris en fruitig.

Een keuring is zeker verstandig

Natuurlijk is het belangrijk dat je personeelsleden weten wat ze moeten doen met zulke apparaten. Maar een goede keuring door een extern bedrijf is ook zeker geen verkeerd idee. Zij kijken met een kritisch oog of de apparatuur nog voldoet aan de eisen waar deze aan moet voldoen. Daarbij kijken ze ook naar het personeel of ze weten wat zij überhaupt met de machine doen terwijl ze bezig zijn. Het is een goede manier om alles te testen en daarbij krijg je een mooi certificaat dat je door de test heen bent.

Kortom, het is belangrijk om goed een hijskraan of hijswerktuig te kennen voordat je daadwerkelijk ermee aan de slag gaat. Want veiligheid staat voorop en als je dat niet doet, kunnen er gewonden vallen op de werkvloer en dat wil je natuurlijk niet.

kast

Hoe kiest je de 2-deurs kledingkast

Het kiezen van de ideale garderobe kan een eenvoudig en gemakkelijk proces zijn om te doen, zelfs als het idee een beetje twijfel opwekt voor de aankoop.

Aangezien er verschillende modellen zijn en elk model ideaal is voor een type ruimte, behoefte en persoonlijke smaak, is het gebruikelijk dat de keuze alleen wordt gestuurd door eerste indrukken van het product bij het vinden van het product in de winkel, maar deze impuls is vaak een risico, waardoor de focus op andere kenmerken van het product, die verder gaan dan het ontwerp, wordt voorkomen.

Om het model in evenwicht te brengen met zijn functionaliteit, design en kwaliteit zijn er enkele tips die kunnen worden gevolgd om te helpen bij de keuze van de 2-deurs kledingkast, om zo tot een ideale keuze te komen. Bekijk de informatie hieronder en krijg het goed voor elkaar als je koopt!

Meet de locatie en probeer de mobiel te bekijken


Stel je voor dat je een mooie kledingkast kiest die past bij de omgeving en je persoonlijke smaak en dat je je bij de montage realiseert dat deze het grootste deel van de ruimte in beslag neemt of het zelfs moeilijk maakt om je in de ruimte te verplaatsen.

Om deze frustratie te vermijden, is een van de eerste stappen in de zoektocht naar het perfecte meubelstuk het begrijpen van wat de ideale maten zijn en waar de garderobe moet blijven. Op deze manier is het, naast de beste pasvorm met de kamer, makkelijker te vinden.

Zoek op verschillende plaatsen


Na het begrijpen van de ideale hoogte, breedte en lengte van de kledingkast voor installatie in de ruimte, is het tijd om te focussen op onderzoek!

Het interessante is om de vormen van onderzoek te mixen, met de focus op zowel online zoeken als bezoeken aan fysieke winkels. Beide vormen kunnen verschillende voordelen bieden, dus het complement kan interessant zijn. Bekijk enkele voordelen van beide zoekopdrachten:

Online zoeken


– Betere visualisatie van de verscheidenheid aan modellen (in fysieke winkels is de kans groot dat de producten niet worden blootgesteld);
– Prijs gedifferentieerd naar gelang de winkel;
– Mogelijkheden in betalingsvormen;
– Gedetailleerde productbeschrijving.

Zoeken in fysieke winkels


– Mogelijk contact met de garderobe, het controleren van de grondstof, de textuur, de kleur, enz;
– Overeenkomsten met betrekking tot prijs en betalingswijze rechtstreeks met de verkoper gedefinieerd;
– Richting met betrekking tot ondersteunende diensten, zoals installatie en transport.

Beide opties zijn complementair en moeten daarom bij het zoeken worden onderzocht.

Denk aan het dagelijks gebruik om de garderobe te kiezen


Om de kledingkast geschikt te maken voor dagelijks gebruik, moet het model op basis van de behoeften worden gekozen.

Als de mensen die het meubilair zullen gebruiken veel jurken of shirts hebben, moeten de hangers voorrang krijgen, als er veel beddengoed is, is het ideaal om modellen te zien met grotere planken.

Hiervoor is het voldoende om dagelijks te observeren en te begrijpen welke stijl van kleding het meest wordt gebruikt en op deze manier de garderobe te kiezen die voldoet aan de behoeften van de routine, waardoor een grotere bruikbaarheid en toegankelijkheid voor iedereen wordt gegarandeerd.

Hoe kies ik een betrouwbare airco leverancier

Hoe kies ik een betrouwbare airco leverancier?

Aircorevolutie.nl is een specialist op het gebied van vaste en mobiele airconditioners, koel- en vriescellen en koelmeubelen. Voor gebruiksvriendelijke airco’s of energiezuinige koelmeubels, maar ook voor computergestuurde koelcellen die voldoen aan de strengste EG-normen of slimme warmte-oplossingen met behulp van airco/warmtepompen en vloerverwarming zijn wij uw partner. De verwarmingexperts van aircorevolutie.nl garanderen dat ze altijd voor u klaar staan. Met optimale kwaliteit en overtuigende service.

Maak vrijblijvend een afspraak

U vraagt en wij trachten aan uw wensen tegemoet te komen. Daarbij zijn preventief onderhoud, reparaties en modernisering bepalende factoren waarmee wij ons als bedrijf telkens weer weten te onderscheiden. Onze tarieven voor reparaties en service overeenkomsten zijn eerlijk en uitstekend te verantwoorden, net als de prijsstelling voor onderdelen. Bel ons voor een afspraak. In goed overleg bieden wij u een interessant koelprogramma toegespitst op uw specifieke situatie. Ons leveringspakket omvat airco´s in alle mogelijke vormen incl. luchtbevochtigers en luchtdrogers, met of zonder warmtepompen voor particulieren en bedrijven. Professionele koel- en vriescellen, klimaatsystemen, gekoelde werkbanken, koelvitrines, vriesmeubelen of ijsblokmachines, koelkasten en koelmeubelen. Een compleet aanbod, waaruit we een juiste keuze kunnen maken.

Service en kwaliteitsbewaking

Aircorevolutie.nl staat voor service, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Een reputatie gebouwd op inzet en toewijding, die voor ons de uitdaging vormt om voort te zetten en waar mogelijk zelfs nog te verbeteren. Zo heeft aircorevolutie.nl bijvoorbeeld een storingsdienst die 24 uur per dag bereikbaar is en 7 dagen in de week voor u klaarstaat met snelle en doeltreffende oplossingen. Maar ook voor vragen of informatie zijn we elk moment van de dag bereikbaar. Daarnaast bieden we onder meer 24 uurs bewaking op afstand.

Koeltechniek dienstverlening

We staan voor perfecte dienstverlening en dat hebben we vertaald naar diverse service-overeenkomst-vormen. Van basisonderhoud tot all-in servicepakket. Overeenkomsten die de levensduur en bedrijfszekerheid van uw installaties in belangrijke mate zullen waarborgen. En voor individueel afgestemd maatwerk blijft altijd ruimte. We geven u graag vrijblijvend advies inzake uw huidige of toekomstige koel- en/of vries- dan wel verwarmingssituatie. Onze inspanningen stoppen niet na de levering.

Aan wie leveren wij?

Van eenmanszaak tot overkoepelende organisatie. Inmiddels kiest een groeiend aantal particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen voor onze aanpak waarbij veel aandacht uitgaat naar klanttevredenheid op lange termijn. We leveren kwaliteit volgens afspraak tegen een concurrerende prijs en altijd volgens geldende wet en regelgeving. Waarbij nazorg hoog op onze prioriteitenlijst staat, terwijl we meedenken op alle mogelijke niveau’s om oplossingen te bieden die op uw maat gesneden zijn.

Lampen

Elektrotechniek Almere maakt duurzaam leven en werken mogelijk

Je leeft steeds bewuster en daarmee draag je een steentje bij aan een duurzame maatschappij. Als bedrijf probeer je het papierverbruik te verminderen en thuis doe je de lampen uit in ruimtes waar je op dat moment niet bent. Wil je grotere stappen maken voor een groenere samenleving, dan staat Elektrotechniek Almere voor je klaar om met een aantal aanpassingen je bedrijf nog groener te maken. Ook als je je woning duurzamer wilt maken, ben je bij dit bedrijf aan het goede adres.

LED-verlichting

Kleine beetjes maken al een groot verschil. Elektrotechniek Almere komt graag langs om de lampen in je kantoorpand te vervangen door LED-verlichting. Het is beter voor het milieu en het zorgt voor minder kosten. De lampen geven hetzelfde licht af als traditionele lampen, maar het energieverbruik is lager, omdat de lampen minder warm worden. Ook gaan LED-lampen veel langer mee.

Elektrotechniek Almere plaatst laadpalen

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Heb je bedrijfswagens die op stroom rijden, dan is een laadpaal bij je bedrijf een must. Het plaatsen, beheer en onderhoud geef je gerust uit handen aan Elektrotechniek in Almere. Als je privé in een elektrische auto rijdt, maakt een eigen laadpaal bij je woning het mogelijk om je auto ’s nachts op te laden. Dit is goedkoper én je laadt je auto op terwijl je slaapt. ’s Ochtends rijd je er zo mee weg. In de rij staan voor de openbare laadpaal in je wijk behoort tot het verleden.

Wek zelf je stroom op met hulp van Elektrotechniek Almere

Maak je gebruik van natuurlijke energiebronnen, zoals de zon, dan wordt je energierekening een stuk lager. Zonnepanelen zijn een grote leverancier van stroom. Zonnepanelen laat je installeren door een bedrijf dat thuis is in elektrotechniek. Zowel op het dak als binnen in je woning of bedrijfspand moeten werkzaamheden verricht worden. Binnen een dag zijn de panelen geïnstalleerd en profiteer je van je eigen opgewekte energie.

keramisch parket

Wat moet je weten over keramisch parket?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je badkamer of woonkamer of voor een andere ruimte in je huis? Er zijn tegenwoordig zoveel opties, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je al eens gedacht aan keramisch parket? Zeker als je op zoek bent naar de uitstraling van een houten vloer of parket zijn keramische tegels een uitstekende optie. Je ziet bijna het verschil niet meer met een houten vloer. Bovendien kennen deze tegels veel voordelen in vergelijking met een houten parket.

Wat is een keramisch parket?

Een tegelvloer van keramische tegels met een houtlook staat bekend als een keramisch parket. De tegels met houtprint en reliëf zijn over het algemeen lang en smal. De voelbare houtstructuur maakt, dat het zich ook onderscheidt van laminaat. De tegels zijn net als bij een houten vloer in verschillende patronen te leggen. Zorg bij het leggen van de tegels voor een vlakke en droge ondergrond en maak van tevoren een legplan. Zo weet je precies hoeveel tegels je nodig hebt en hoe je ze moet leggen.

De voordelen van een keramische tegelvloer

Gebruik je de vloer intensief en heb je kleine kinderen? Dan krijg je bij een houten vloer al gauw krassen en slijtplekken. Je moet de houten vloer regelmatig in de olie zetten om de kwaliteit ervan te behouden. Bij een keramisch parket is dit onderhoud niet nodig, bovendien is dit parket slijt- en krasvast. Ook kan je het prima combineren met vloerverwarming. In natte ruimtes, zoals de badkamer of het toilet zijn keramische tegels ook te gebruiken. In tegenstelling tot hout kunnen ze prima tegen vocht. Je gebruikt deze tegels niet alleen op de vloer, maar ook op de wanden. Met keramische tegels heb je wel de uitstraling van hout, want zelfs nerven en knoesten worden in deze tegels verwerkt. De keramische tegels zijn in verschillende kleuren beschikbaar, zodat je altijd een kleur vindt, die past bij jouw smaak.