• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archivevloeren

Dit moet je moet weten over vloerverwarming

Dit moet je moet weten over vloerverwarming

Ben je op zoek naar nieuwe verwarmingsoplossingen? Een vloerverwarming kan een van de betere keuzes zijn. Er is immers niets fijners dan op een kille dag uit bed stappen en je voeten opwarmen op een heerlijk verwarmde vloer. Er zijn verschillende verwarmingssystemen op de markt, maar dit is er misschien wel een die je het fijnste vind. Je kunt je vloerverwarming infrezen en genieten van de warmte, maar er zijn eerst een aantal zaken waar je aan moet denken. Lees dit artikel om er meer over te weten te komen!

Hoe werkt vloerverwarming?

Een vloerverwarming is een verwarming onder de vloer die de ruimte met een lage temperatuur verwarmd. Je kunt een CV ketel of een andere bron gebruiken om de vloer langzaam en gelijkmatig op te warmen. Er zijn elektrische en op water gebaseerde systemen de twee primaire varianten van vloerverwarming die beschikbaar zijn. Wat is het verschil tussen deze twee? Warmwatersystemen pompen warm water door leidingen om warmte te genereren. Aan de andere kant produceren elektrische vloerverwarming warmte door de bedrading die onder de vloer ligt te verwarmen. Weet je niet welke je moet kiezen? Laat je dan adviseren door een expert om de beste optie te weten te komen.

Niet alle tegels zijn compatibel met vloerverwarming

Zijn je tegels momenteel niet compatibel met vloerverwarming? Je kunt een professional inhuren om de vloer voor je te frezen. Ga je de vloer binnenkort renoveren? Dan wil je misschien tegels installeren die compatibel zijn met vloerverwarming. Zo bespaar je jezelf een hoop gedoe in de toekomst. De vloertegels in je huis zullen niet worden aangetast door de vloerverwarming zodra je besluit om deze te installeren. De tegels kunnen ook gedurende langere tijd hoge temperaturen verdragen die door de vloerverwarming worden gereproduceerd. De vloerverwarming zal ook zeer goed werken als je kiest voor compatibele tegels. Zo profiteer je optimaal van de vloerverwarming, omdat er geen warmte verloren gaat doordat de tegels de warmte niet gelijkmatig kunnen verspreiden. Raadpleeg echter de professionals om hun mening hierover te vragen.

Je hebt meer ruimte in huis

Het installeren van vloerverwarming kan ruimte op een muur vrijmaken die anders nodig zou zijn voor een radiator, omdat je die niet per sé nodig hebt in de ruimte. Vloerverwarming is niet alleen ongelooflijk effectief, maar zorgt ook voor een meer gezellige warmte dan radiatoren omdat vloerverwarming heel subtiel warmte afgeeft. Er zijn geen koude plekken, en er gaat heel weinig warmte verloren omdat het grootste deel van de warmte zich in het onderste deel van de ruimte bevindt. Hoewel er vloerverwarming is die in andere delen van het huis past, ook op de bovenverdieping, wordt vloerverwarming meestal gebruikt in kamers op de begane grond van het huis. Het past ook goed bij nieuwe serres, aanbouwen en open keukenruimtes. Aangezien het elektrische netsysteem platter is dan een watersysteem en minder aanpassing aan de vloer vereist, is elektrische vloerverwarming waarschijnlijk beter geschikt voor reeds bestaande kamers. In het algemeen is het eenvoudiger om elektrische vloerverwarming toe te voegen aan kamers op hogere verdiepingen.

Wat zijn de populairste kleuren betonlook tegels 100×100?

Betonlook tegels 100×100 zijn mooie grote keramische tegels die je tegen de muur of op de vloer kunt bevestigen. Wanneer je op zoek gaat naar een mooie betonlook tegel kom je tot de ontdekking dat je een enorme keuze in kleuren hebt. Zo kun je kiezen voor een vloer die bij een moderne, industriële of landelijke inrichting passen. Maar welke kleuren worden op dit moment het vaakst gekozen? In dit blog vertellen wij hier meer over.

Betonlook tegels 100×100 Concrete Antraciet

Ondanks dat er enorm veel kleuren zijn worden Concrete Antraciet betonlook tegels 100×100 enorm vaak gekozen. Deze zijn qua grijstint niet zo licht als echt beton, maar een stuk donkerder. Deze look past perfect bij een modern of een industrieel interieur. Ook in een badkamer met witte badkamermeubels of in de keuken zouden deze tegels niet misstaan. Deze tegels zijn 100 centimeter breed, 100 centimeter lang en 8,5 millimeter dik. 

Evoca Grafite Antraciet betonlook tegels

Evoca Grafite Antraciet is wel een hele bijzonder kleur en eigenlijk lastig te beschrijven. Maar we doen een poging. Deze tegels hebben een natuurlijke uitstraling terwijl de kleur tegen zwart aan grenst. Deze tegel zorgt voor een luxueuzere uitstraling en door een matchende voegkleur te gebruiken kun je ook één mooi geheel creëren. Deze tegel zou bijvoorbeeld perfect zijn voor zowel de vloer als de wand in een badkamer. Deze tegels zijn 100 centimeter breed, 100 centimeter lang en 8,5 millimeter dik.

Betonlook tegels 100×100 Evoca Terra Bruin

De betonlook tegels 100×100 Evoca Terra Bruin zorgen voor een natuurlijke uitstraling in een badkamer, keuken of woonkamer. De mooie grote tegels vormen samen één mooi geheel als je ook de voegkleur afstemt om deze tegel. De Evoca Terra Bruin betonlook tegel heeft zowel een luxueuzere als warme uitstraling en misstaat zeker niet in bijvoorbeeld landelijke keukens. De tegel is 1 meter breed, 1 meter lang en 8,5 millimeter dik. 

Maak je ruimte ruimtelijker met de Evoca Avario wit wand- en vloertegel

Een mooie en grote lichte tegel zorgt ervoor dat je iedere ruimte in je huis ruimtelijker kunt maken. Door een lichte vloer en/of wand kun je van de kleinste ruimte optimaal genieten. De betonlook tegel 100×100 Evoca Avario Wit is een tegel met een mooi gebroken wit die perfect past in een badkamer, toilet of keuken. Maar er één mooi geheel van door een matchende voegkleur te kiezen of laat de tegel meer spreken door een contrasterende voegkleur te gebruiken. De tegels zijn 1 meter breed, 1 meter lang en 8,5 millimeter dik.

Betonlook tegels 100×100 kopen bij Tegels & Laminaat

Bij Tegels & Laminaat vind je een groot assortiment betonlook tegels 100×100. Of je nu de badkamer, het toilet, de woonkamer of de keuken wilt betegelen. Wij hebben de kennis en expertise in huis om advies te geven over welke tegels je het beste kunt kopen en hoe je deze het beste kunt leggen. Je kunt zowel online als in onze showroom in Hoofddorp van onze expertise gebruik maken en uiteraard de tegels zien die wij aanbieden.

keramisch parket

Wat moet je weten over keramisch parket?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je badkamer of woonkamer of voor een andere ruimte in je huis? Er zijn tegenwoordig zoveel opties, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je al eens gedacht aan keramisch parket? Zeker als je op zoek bent naar de uitstraling van een houten vloer of parket zijn keramische tegels een uitstekende optie. Je ziet bijna het verschil niet meer met een houten vloer. Bovendien kennen deze tegels veel voordelen in vergelijking met een houten parket.

Wat is een keramisch parket?

Een tegelvloer van keramische tegels met een houtlook staat bekend als een keramisch parket. De tegels met houtprint en reliëf zijn over het algemeen lang en smal. De voelbare houtstructuur maakt, dat het zich ook onderscheidt van laminaat. De tegels zijn net als bij een houten vloer in verschillende patronen te leggen. Zorg bij het leggen van de tegels voor een vlakke en droge ondergrond en maak van tevoren een legplan. Zo weet je precies hoeveel tegels je nodig hebt en hoe je ze moet leggen.

De voordelen van een keramische tegelvloer

Gebruik je de vloer intensief en heb je kleine kinderen? Dan krijg je bij een houten vloer al gauw krassen en slijtplekken. Je moet de houten vloer regelmatig in de olie zetten om de kwaliteit ervan te behouden. Bij een keramisch parket is dit onderhoud niet nodig, bovendien is dit parket slijt- en krasvast. Ook kan je het prima combineren met vloerverwarming. In natte ruimtes, zoals de badkamer of het toilet zijn keramische tegels ook te gebruiken. In tegenstelling tot hout kunnen ze prima tegen vocht. Je gebruikt deze tegels niet alleen op de vloer, maar ook op de wanden. Met keramische tegels heb je wel de uitstraling van hout, want zelfs nerven en knoesten worden in deze tegels verwerkt. De keramische tegels zijn in verschillende kleuren beschikbaar, zodat je altijd een kleur vindt, die past bij jouw smaak.

Houten vloer en vloerverwarming.v3

Hoe een stralend vloerverwarmingssysteem werkt

Met de komst van de winter neemt de vraag naar verwarmingssystemen aanzienlijk toe. Naast het gebruik van airconditioning of kachels kan de consument ook kiezen voor het vloerverwarmingssysteem voor thermisch comfort in de omgeving.

Vloerverwarmingssystemen verwarmen de hele omgeving en maken gebruik van het concept dat warme lucht omhoog gaat en koude lucht omlaag. Met de winter in aantocht is het een goede optie om het huis altijd warm te houden. Sommige systemen verwarmen zelfs het hele jaar door en daarom is het verstandig om een pompschakelaar voor vloerverwarming aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat de pomp wordt uitgeschakeld wanneer het water in de leidingen een ingestelde temperatuur bereikt heeft.

Wat is een stralend vloersysteem

Deze systemen verwarmen de hele omgeving vanaf de vloer, waardoor ook het gevoel van thermisch comfort toeneemt. De apparatuur die verantwoordelijk is voor de warmteproductie wordt tussen de plaat en de vloer geïnstalleerd. De consument kiest de temperatuur die hij in zijn omgeving wil hebben door middel van een analoge of digitale thermostaat, die op deze apparaten is aangesloten en de benodigde stroom voor de warmteopwekking overdraagt.

De systemen kunnen worden gevoed door middel van elektriciteit, of met warm water. Het systeem kan in elke omgeving worden gebruikt, zonder beperkingen voor natte ruimtes zoals badkuipen. Het systeem maakt ook de installatie in verschillende soorten vloeren mogelijk, zoals marmer, graniet, laminaat, porseleinen tegels of hout.

De installatie van dit systeem brengt weinig verstoring met zich mee als het wordt uitgevoerd tijdens de bouwwerkzaamheden van het huis of appartement. Als de optie voor verwarming door de vloer wordt gemaakt nadat de werkzaamheden zijn voltooid, is het noodzakelijk om de vloer te breken voor de installatie van het systeem.

Vloerverwarming is een duurzaam alternatief voor airconditioning. Het verplaatst de lucht niet en genereert geen afval.

Werking van het vloerverwarmingssysteem

Elke kamer heeft een individuele installatie, met een thermostaat voor het instellen van de lokale temperatuur. Het vermogen dat de apparatuur gebruikt wordt, wordt bepaald door een reeks factoren die verband houden met elke ruimte en die van invloed zijn op de verwarming: oppervlakte van de omgeving, oriëntatie op de zon, hoogte van de rechtervoet en ramen.

Eenmaal ingeschakeld werkt de thermostaat zodanig dat de ruimte op de door de klant ingestelde temperatuur is. Bij het bereiken van de temperatuur schakelt het systeem automatisch uit en bij warmteverlies weer in. Op deze manier is het stroomverbruik constant en is er geen stroom meer nodig om de hele ruimte opnieuw op te warmen.

Er is geen onderhoud nodig. De enige zorg die de klant moet nemen is met mogelijke perforaties van de vloer, die de kabels die verantwoordelijk zijn voor de verwarming kunnen bereiken en de werking van het systeem kunnen beïnvloeden. In deze gevallen is er apparatuur die identificeert waar de boring heeft plaatsgevonden en het onderhoud is lokaal, dat wil zeggen uitgevoerd in een kleine ruimte, zonder dat de hele vloer hoeft te worden verwijderd.

Voor vloerverwarming met warm water wordt de thermostaat aangesloten op een gasgestookte warmwatergenerator, zoals die gebruikt wordt in douches, om het vermogen van het systeem in te stellen, en op een pomp om het water op te vangen dat onder de vloer zal lopen en de omgeving te verwarmen.

Bron: superrenovatie.nl

Houten vloer en vloerverwarming.v3

Houten vloer en vloerverwarming

Wanneer je een nieuwe vloer aan gaat leggen, doe je er slim aan om een vloerverwarming aan te leggen. Als je bijvoorbeeld kiest voor een houten vloer kun je hier erg gemakkelijk vloerverwarming onder leggen. Hierdoor zul je niet alleen erg lang kunnen genieten van de vloer, ook zal het onderhoud niet veel tijd in beslag nemen. In dit blogartikel zullen we je dan ook meer vertellen over het aanleggen van een houten vloer en vloerverwarming.

De voordelen van een houten vloer aanleggen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een houten vloer van TrendVloeren aan te laten leggen, heb je een erg goede keuze gemaakt. Een houten vloer gaat namelijk enorm lang mee. Dit heeft niet alleen met de duurzaamheid van het hout te maken, maar ook met het uiterlijk van het hout. De vloer is namelijk tijdloos en past in vrijwel iedere interieurstijl. Daarnaast is de vloer ook enorm gemakkelijk te onderhouden. Je kunt op ieder moment van de dag de stofzuiger of de dweil te pakken en de vloer gemakkelijk schoon te maken. Anders dan bij een tapijtvloer trekt hout geen stof of huisstofmijt aan. Hierdoor wordt de vloer minder snel vies en is hij gemakkelijker schoon te houden en te maken. Kies dan ook voor een houten vloer als je meer gezelligheid en sfeer wilt creëren in huis. Hier is een houten vloer, in tegenstelling tot een stenen vloer, uitermate geschikt voor!

Vloerverwarming in een houten vloer

Kun je vloerverwarming gebruiken als je een houten vloer hebt liggen? Jazeker! Niet iedere houtsoort is even geschikt om vloerverwarming onder te leggen, maar de meest populaire houtsoorten, zoals eiken, noten, afzelia en kambala zijn hier wel degelijk geschikt voor. Veel mensen denken aan voorhand (onterecht) dat vloerverwarming veel te warm is voor hout. Dit is een verkeerde aanname en is dan ook niet waar. Alle eerdergenoemde houtsoorten zijn namelijk uitermate goed getest voor een vloerverwarming. Daarnaast is het aanleggen van een vloerverwarming in een huis een uiterst goede keuze. Dit heeft er namelijk mee te maken dat een vloerverwarming de duurzaamste manier is om een huis in zijn geheel op te warmen. De reden hiervan is redelijk simpel. Warme lucht stijgt namelijk op. Hoe verder de warme lucht vanuit beneden komt, hoe langer de warme luchtstroom zal zijn en hoe meer er verwarmt kan worden. Daarnaast zorgt een vloerverwarming er voor dat de verwarming over de gehele oppervlakte van het huis verdeelt wordt. Hierdoor wordt alle warmte die vrij komt evenredig over de woning verdeelt en zal niet alleen de plek naast de radiator verwarmt worden. Wanneer je al een vloerverwarming hebt liggen en je enkel een nieuwe houten vloer er overheen wilt leggen, is dit in de meeste gevallen ook geen enkel probleem. Om zeker te zijn van uw zaak kunt u dit alvorens u de vloer aan laat leggen navragen of het zeker weten geen probleem is. Hierdoor weet je namelijk zeker dat de vloer niet opnieuw gelegd moet worden!

 

isoleren en ventileren.v1

Isoleren en ventileren

Een woning verliest warmte via ramen, muren, dak en vloer. Wanneer je je huis goed isoleert, blijft de warmte beter binnen en bespaar je al gauw tot € 1000,- per jaar energiekosten. En daar kan je toch hele leuke dingen voor doen! Door je woning tevens goed te ventileren, heb je minder last van gezondheidsklachten, tocht en condens op de ramen. Kortom: meer isolatie en ventilatie betekent meer comfort en vooral besparing!

Kijk eerst naar de leeftijd van je huis

Wanneer je vindt dat de isolatie van je huis beter kan, begin je met het maken van een inventarisatie. Daarbij kun je de leeftijd van je huis als uitgangspunt nemen.

Wanneer je huis dateert van vóór 1920, heeft deze vaak geen spouwmuur. Een spouwmuur is een muur met een open ruimte (de spouw) tussen de buiten- en binnenmuur. Aan de dikte van de muur bij de ramen kun je zien of er een spouwmuur aanwezig is.

Ook een huis dat tussen 1920 en 1975 gebouwd is, is bij de bouw niet conform de hedendaagse eisen en normen geïsoleerd. Hoewel deze huizen wel een spouwmuur hebben, is de spouw vaak niet voorzien van isolatiemateriaal. Het is daarom raadzaam isolatiemateriaal aan te brengen. Voor deze oude huizen geldt dat de vorige eigenaar het wellicht zelf heeft geïsoleerd. De moeite waard dus om navraag te doen.

Bij huizen die tussen 1975 en 1983 zijn gebouwd, kun je ervan uit gaan dat het dak en de gevels (buitenmuren) zijn geïsoleerd. Door de energiecrisis begin jaren ’70 kwam de wereld erachter dat energie niet oneindig is. Nederland ging isoleren, want de oude huizen hadden gaten en kieren en dus ook flinke tocht.

Komt je huis uit het bouwjaar 1983 of jonger, dan is je huis vaak voldoende geïsoleerd en zal jezelf weinig tot niets hoeven te isoleren.

Naden en kieren

Wanneer je de inventarisatie hebt gedaan, kun je een plan voor het isoleren van je woning maken. Begin met het dichten van naden en kieren. Deze veroorzaken warmteverlies en tocht in huis en geven een onaangenaam gevoel. Met tochtstrips en ander materiaal, zoals kit, kun je deze openingen eenvoudig dichten. Maar pas op dat je niet ieder gat en iedere kier dichtstopt. Door gebrek aan kieren, gaten en andere openingen kunnen vocht en verontreinigde lucht het huis niet meer uit, met als gevolg dat er schimmels ontstaan die het binnenklimaat verslechteren. Het aanbrengen van ventilatie is een goede oplossing.

Ventilatie

In een geïsoleerd huis is goede ventilatie nodig. Een gemiddeld gezin produceert twaalf liter vocht per dag door ademen, koken, douchen en het drogen van de was. Dat vocht moet worden afgevoerd. Een vochtig binnenklimaat en gebrek aan frisse lucht zijn namelijk niet goed voor de gezondheid. Door goed te ventileren kan de vervuilde lucht worden afgevoerd en zorg je voor een gezondere luchtkwaliteit.

Maak dus tegelijk met een isolatieplan ook een ventilatieplan. Door goed te isoleren en te ventileren creëer je een comfortabel en gezond klimaat in je huis

bron: https://www.allesoverbouw.nl/