• info@drosinstallatietechniek.nl

Category ArchiveKlussen

metaalbewerking

Wat is metaalbewerking precies

De naam metaalbewerking dekt al een groot deel van de spreekwoordelijke lading. Metaalbewerking is een term welke gebruikt wordt voor veel uiteenlopende processen waarin één ding centraal staat. Er wordt metaal bewerkt. 

 

En hoewel je het niet direct zou zeggen is metaalbewerking al heel oud. We doen het al sinds we metaal ontdekte, zo’n 8000 jaar geleden. Ze kende onze geschiedenis een bronstijd en een ijzertijd. 

Wat houdt het in

Metaal kan op verschillende manieren bewerkt worden en al deze mogelijkheden vallen onder de term metaalbewerking. Vaak wordt het gedaan als onderdeel van het maken van metalen onderdelen, assemblages, halffabricaten of complete metalen constructies. 

 

Denk bijvoorbeeld aan machines of machine frames, auto’s, bruggen, schepen maar ook kunstwerken of sieraden zijn voortgekomen uit het bewerken van metaal. Hoewel in die laatste categorie vaak gewerkt wordt met edelmetalen.

 

Metaalbewerking is dus een breed begrip waar vele disciplines onder kunnen vallen. 

Verschillende processen

Sinds de ijzertijd heeft het bewerken van metaal grote sprongen gemaakt. Voor die tijd was brons het enige materiaal en omdat het niet smeedbaar is, was dat zeer lastig te bewerken.


IJzer daarentegen is wel smeedbaar. De ijzertijd zorgde daarom voor een grote verandering omdat het ook nog eens in vormen gegoten kan worden.

Metaalbewerking tegenwoordig

Tegenwoordig gebruiken we vooral machines om metaal te bewerken. De metaalsmid dit het ijzer in ovens verwarmt en op een aambeeld smeed tot de gewenste vorm is bijna uit het straatbeeld verdwenen.

 

Tegenwoordig hebben we veel verschillende soorten metaalbewerking. Deze worden over het algemeen ingedeeld in 2 soorten;

 

De niet verspanende metaalbewerking. 

Dit is de grootste groep binnen de metaalbewerking. Binnen deze groep vinden we o.a.; zetten, walsen en snijden. Maar ook smeden, gieten, lassen of solderen. 

 

De verspanen metaalbewerking

Binnen deze groep vinden we vooral bewerkingen waarbij metaal door verspaning in de juiste vorm wordt gebracht. Voorbeelden hier van zijn slijpen, frezen, draaien, boren, schaven en zagen. 

 

Conclusie

Metaalbewerking is het proces waarbij metaal bewerkt wordt om individuele onderdelen, assemblages of grootschalige constructies te maken. Het is een breed begrip waaronder veel soorten van bewerking vallen waarbij grote schepen kunnen worden gemaakt maar ook de kleinste sieraden.

 

trap

Betonproducten voor infra en tuin

Op het gebied van kwaliteitsproducten hoeft u bij ons niets meer te vertellen. Alle prefab betonproducten worden in eigen huis vervaardigd waardoor ze gegarandeerd heel goed zijn. Bovendien maakt de productie in de eigen fabriek alle producten zeer betaalbaar. Daarom is het zowel voor bouw gerelateerde bedrijven, de agrarische sector als particulieren extra aantrekkelijk om de betonproducten bij JS Beton af te nemen. Het bedrijf heeft een goede reputatie waarbij het kan bouwen op jarenlange ervaring en expertise van echte vakmensen op het gebied van allerlei prefab betonproducten. Het aanbod is zeer divers waarbij maatwerk zeker mogelijk is. Dus bent u op zoek naar prefab betonproducten? Neem gerust contact met ons op. 

Prefab betonproducten

Prefab beton heeft als groot voordeel dat het duurzaam materiaal is. Het heeft een zeer lange levensduur en zal onder invloed van het weer niet gaan verkleuren, barsten of scheuren. Zelfs de extreemste vorst of enorme neerslag hebben geen impact op de kwaliteitsproducten. Daarnaast zijn ze ook nog eens, in tegenstelling tot ander materiaal, ook nog eens onderhoudsarm. Eenmaal geplaatst hebt u er geen omkijken meer naar. Tot slot is alles van onze fabriek geproduceerd uit het oersterke prefab beton dat tegen heel wat stootjes kan. Redenen genoeg om eens kijkje te nemen in het uitgebreide aanbod.

Prefab betonpoeren

De prefab betonpoeren zijn voor veel verschillende bouwconstructies te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en vormen waardoor u altijd passende exemplaren kunt vinden. Met de prefab betonpoeren bouwt u gegarandeerd een solide en stevige fundering. Ook voor raamdorpels, betonlateien, keerwanden, betonnen zitelementen, afdekplaten, parkbanden en traptreden bent u bij ons aan het goede adres. Eigenlijk alles wat u bij woningen, bedrijfspanden of in de infrastructuur tegen komt en gemaakt is van beton treft u in het assortiment aan. Ook voor grote projecten klopt u nooit tevergeefs bij ons aan. Vanaf het beginstadium waarin de eerste ontwerpen en schetsen worden bedacht en uitgewerkt denken ze met u mee. Wij worden door klanten hoog gewaardeerd wanneer het om innovatieve oplossingen met prefab betonproducten gaat. 

Klusjes

Upgrades voor je huis

Er zijn veel mensen die het fijn vinden om dingen te kunnen doen aan hun huis. Hierbij moet je vooral denken aan upgrades die erg handig zijn om te doen. Dit kan een uitbreiding zijn van je huis, maar kunnen ook verbetering zijn. Er zijn dan ook meerdere manieren waarop je dit kunt doen.

Je huis veiliger maken

Tegenwoordig is er groot gevaar dat er wordt ingebroken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, want je hebt vaak dure spullen in je huis staan als je deze dure spullen die je graag wilt houden. Hierom is het handig om ervoor te zorgen dat je huis wat veiliger is. Dit kun je doen op een paar verschillende manieren.

Als eerste kan het handig zijn om een stalen deuren in je huis te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat mensen niet zomaar naar binnen kunnen komen want die deur kun je zonder dat je een sleutel of code hebben om niet naar binnen komen. Dit kan erg handig zijn als je dure spullen in je huis hebt en hierdoor heb je ook minder snel de kans dat er bij je ingebroken wordt.

Veel mensen denken bij een stalen deur vaak dat dit erg lelijk is. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn, want er zijn vaak ook veel stalen deuren die mooi zijn op de markt. Echter is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je de goede winkel hiervoor uitkiest.

Verbetering voor de woning

Er zijn een aantal makkelijker verbeteringen die je kunt doen aan een woning. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een dakkapel te plaatsen. Dakkapel is een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je meer licht hebt in je woning. Ook kan het erg mooi uitkomen aan de buitenkant en aan de binnenkant.

Veel mensen denken dat een dag wel erg duur is. Dit is echter niet altijd het geval. Er zijn namelijk ook veel dakkapel prijzen die niet al te duur zijn. Echter moet je wel zorgen dat je een goed dak hebt, maar een dakkapel op geplaatst kan worden. De meeste dakkapellen worden geplaatst op een vlak dak. Dit houdt in dat je dag horizontaal moet zijn. Een diagonaal dak is het ook mogelijk om een soort dakkapel te plaatsen. Echter zal er niet zo uit komen als een normale dakkapel.

Een nieuwe vloer kan ook altijd een erg goede keuze zijn. Veel mensen kiezen ervoor om laminaat in de vloer te leggen. Dit komt omdat deze met veel stijlen te combineren is. Zo kun je bijvoorbeeld laminaat leggen bij een industriële stijl, maar je kunt er ook voor kiezen om deze te leggen bij een moderne stijl. Bij bijna elke stijl past laminaat.

Veel mensen klagen vaak over de prijs van laminaat. Dit komt omdat niet alleen het laminaat duur is, maar het leggen ervan ook. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar laminaat gratis gelegd. Dit kan dan ook een goede keuze zijn voor te gaan.

Met deze apparatuur is jouw klus een succes

Als je gaat klussen in huis zijn er verschillende soorten apparatuur die je hier erg goed bij kunnen helpen. Het ligt er uiteraard aan wat je precies gaat doen. Een sloophamer kan handig zijn als je een muur gaat doorbreken, maar voor het bouwen van een kast heb je hem niet nodig.

Verschillende zagen die je kunnen helpen

Als je zelf iets gaat bouwen kun je niet zonder een zaag. Je zult het hout of ander materiaal wat je gebruikt namelijk op een manier op maat krijgen. Er zijn veel verschillende soorten zagen. Zo heb je een handzaag, maar ook veel verschillende elektrische zagen. Welke zaag jij moet gebruiken ligt volledig aan de klus die je gaat doen. Als je zelf niet zo goed weet voor welke zaag je moet gaan is het het handigst om advies te vragen in een winkel, daar kun je dan ook vertellen wat je er precies mee gaat doen.

Maak gebruik van perslucht

Iets waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt is perslucht. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen met een persluchtsysteem. Je ziet dat deze vooral worden gebruikt door bedrijven die bezig zijn met verschillende soorten klussen. Het kan helpen met verschillende dingen. Zo kan perslucht ervoor zorgen dat er energie wordt overgedragen.

Zorg ervoor dat je in bezit bent van een goede schroefmachine

Om een klus op een goede manier te laten verlopen is het noodzakelijk dat je gebruik maakt van een goede schroefmachine. Er zijn veel verschillende schroefmachines, zo zijn er sommige die je zowel kan gebruiken om te boren als om te schroeven. Het is wel belangrijk dat dit dan een krachtige machine is.

Bij een schroefmachine is het ook belangrijk dat deze van goede kwaliteit is, je wilt niet dat je schroeven steeds dol draaien.

De Beste cirkelzaag

Voor iedereen is de Beste cirkelzaag anders. Zo zal de ene doe-het-zelver op zoek zijn naar een cirkelzaag van het merk Makita, terwijl de ander ook genoegen neemt met een cirkelzaag van een minder bekend merk.

Op het moment dat je op zoek gaat naar de Beste cirkelzaag, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zo zal je voor jezelf na moeten gaan aan welke verwachtingen je nieuwe cirkelzaag straks moet voldoen, hoe vaak je de cirkelzaag wilt gaan gebruiken en wat voor soort materialen je allemaal met de cirkelzaag wilt zagen. Ook is het slim om indien mogelijk gebruik te maken van een aanbieding. Hierdoor betaal je niet meer geld voor je nieuwe cirkelzaag dan nodig is.

Waar vind je een aanbieding

Omdat je een cirkelzaag kunt kopen bij allerlei verschillende winkels zoals bouwmarkten en webwinkels zoals Bol.com en CoolBlue, kun je ook bij al deze winkels een aanbieding tegenkomen waarvan je kunt profiteren. Echter is het logisch dat je geen zin of tijd hebt om allerlei bouwmarkten te bezoeken of allerlei websites af te struinen.

Hier heeft het team achter de website klusaanbieding.nl iets op gevonden. Hier vind je namelijk iedere actuele Beste cirkelzaag aanbieding. Zo kan het zijn dat je hier een cirkelzaag van het merk Makita met korting kunt kopen, maar het kan ook zijn dat je hier een cirkelzaag van het merk Festool met korting kunt kopen.

De Beste cirkelzaag aanbieding

Het is slim om gebruik te maken van de Beste cirkelzaag aanbieding. Hierdoor kun je namelijk heel wat geld besparen op het kopen van een nieuwe cirkelzaag. En is die ene cirkelzaag waar jij naar op zoek bent op dit moment niet in de aanbieding? Dan kan het zomaar zo zijn dat dit volgende maand wel het geval is. Aanbiedingen fluctueren namelijk nogal. Neem dus eerst even een kijkje op de website van klusaanbieding voordat je overhaast een nieuwe cirkelzaag koopt.

Slachtoffer van een lekkage? Zo spoor je deze zelf op!

Slachtoffer van een lekkage? Zo spoor je deze zelf op!

Lekkages: helaas krijgen veel van ons er mee te maken. Wanneer je vermoed dat je last hebt van een waterlekkage is dit natuurlijk erg vervelend. Om het zeker te weten kan je de lekkage met onderstaande tips zelf opsporen!

Bekijk de zichtbare leidingen in de buurt van de waterlekkage

Het beste is om te beginnen  met het controleren van alle zichtbare leidingen in en rondom je huis. Signalen waar je op kunt letten zijn bijvoorbeeld vocht, roest of kalksporen. Gebruik keukenpapier om mee langs de leidingen te gaan. Hierdoor spoor je dit soort zaken op. 

Controleer de cv-ketel

Het kan ook zijn dat de lekkage in de cv-ketel zit. Hierbij is het belangrijk dat je de waterdruk controleert bij de manometer. Ligt de druk tussen de 1,8 en 2,1? Dan is dit een goed teken. Je hebt in dit geval geen last van een lekkage aan de cv-ketel. Ligt de druk hier buiten? Dan betekent dit dat je last hebt van drukverlies. Het is een goed idee om de radiator te ontluchten en vervolgens de druk nog eens te controleren.

Heeft het ontluchten van de radiatoren niet geholpen? Dan is het verstandig om je radiatoren, leidingen en verdeler na te kijken op lekkages. Zie je roest of vocht bij de verdeler, radiator of leidingen? Dan heb je de lekkage in huis opgespoord. Wanneer je dit niet vindt dan kan het zijn dat er een lekkage in de warmtewisselaar van uw cv-ketel zit.

Heb je vloerverwarming? Controleer deze

Heb je vloerverwarming en zit de lekkage op de vloer? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je vloerverwarming lekt. In dat geval kan je dezelfde methode gebruiken op de plaats waar de groepenverdeling van de vloerverwarming ligt. Het is hier ook belangrijk om te letten op vocht, roest en kalk. Kom je lekkagesporen tegen? Dan kan je vervolgens proberen om met een sleutel of tang de aansluitpunten aan te draaien van de leidingen. Het is daarna nog belangrijk om dagelijks de sporen van het lek te controleren.

Lekkage opsporen met apparatuur

Het is niet altijd even eenvoudig om de lekkage in huis op te sporen. De loodgieter maakt daarom ook gebruik van handige apparatuur om lekkages mee op te sporen. Lekdetectie houdt in dat het lek in de waterleiding met hightech apparatuur wordt gedetecteerd. Een lekkage ontstaat namelijk vaak op een andere plek dan waar de lekkage zichtbaar wordt. Een waterlekkage opsporen gebeurt nu bijvoorbeeld met een warmtebeeldcamera. Een warmtebeeldcamera brengt stralingsverschillen in beeld en is daarom uitermate geschikt om bijvoorbeeld een lekkage in vloerverwarming op te sporen.

boren

De voor- en nadelen van het aanschaffen van Cobalt boren

De lente komt er langzaam weer aan en dat betekent niet alleen dat we meer zon gaan krijgen en dat we heerlijk kunnen gaan barbecueën. Maar bij sommige klussers onder ons, gaat het ook langzaam kriebelen om aan de slag te gaan met bouwprojecten of andere klusjes die alleen in de lente/zomerperiode gedaan kunnen worden. Uit onderzoek is gebleken dat in deze tijd van het jaar er meer cobalt boren verkocht worden dan ooit. Maar waarom zijn cobalt boren zo handig en waarom niet? Lees daar meer over in deze blog.

Handig om in huis te hebben voor metaal

Soms is een verzameling aan bepaalde spullen erg fijn om in huis te hebben. Bijvoorbeeld verschillende soorten pasta, als de ene een specifieke pasta niet lekker vind heb je altijd een back-up klaar liggen. Dit geldt ook voor bepaalde boren. Als je een boor nodig hebt die door metaal kan boren, is het zeker handig om cobalt boren op voorraad te hebben. Anders moet je weer helemaal naar de bouwmarkt, daar gaan zoeken of bij een goede vriend weer gaan lenen. Het is veel fijner om zoiets zelf in huis te hebben liggen voor het geval dat.

Kan snel slijten na veel gebruik

De grote klussers of kunstenaars onder ons maken veel gebruik van cobalt boren om in metaal te boren en zo aan het werk te kunnen. Maar zelfs zij weten dat cobalt boren snel kunnen verslijten als je ze op de onjuiste manier gebruikt. Sommige mensen gebruiken namelijk ook cobalt boren niet alleen voor metaal, maar ook om gaten te maken in ander materiaal zoals hout. Maar daar zijn deze boren niet voor bedoeld, dus doe dat vooral niet. Het gaat alleen maar stuk.

Onderhoud blijft belangrijk

We blijven het zeggen, maar onderhoud blijft een van de belangrijkste elementen voor het behouden van boren. Ze blijven in goede conditie voor een langere periode. Daarmee verleng je automatisch ook de levensduur van het product. Als je niet goed weer hoe je zulke boren moet onderhouden, adviseren wij je om even langs een bouwmarkt te gaan om daar te vragen, zij hebben daar verstand van.

takel

De elektrische takel

Elk karwei is anders wat betekend dat voor elk karwei een andere manier van werken nodig is. Bij het verplaatsen van zware goederen is dat niet anders. Eén van de manieren hiervoor is het gebruiken van takels. Met een takel wordt trekkracht omgezet in hijskracht. Met deze hijskracht kun je goederen naar boven hijsen of naar beneden laten zakken. Daarnaast kun je een takel in combinatie met een loopkat gebruiken om de goederen naar een andere plaats te brengen.

De verschillende soorten takels

Er zijn verschillende soorten takels. Om te beginnen zijn er de takels die met menselijke kracht werken namelijk de handtakel en de rateltakel. Relatief nieuw is de elektrische takel.

De handtakel
Een handtakel is een eenvoudig hijsmiddel dat met de hand bediend wordt. Er zijn slechts drie onderdelen: een katrol, een ketting en een haak die aan de ketting vastgemaakt is.

De rateltakel
Ook de rateltakel wordt met de hand bediend. Niet met een ketting maar met een bedieningsarm of hefboom.

De elektrische takel
Bij deze takel is geen menselijke spierkracht nodig want het hijsmiddel doet elektrisch zijn werk. De elektrische takel bedien je met een afstandsbediening, indien gewenst is er een draadloze afstandsbediening.

Veilig werken met een takel

Veilig werken is een eerste vereiste. Om de risico’s van het werken met een takel te beperken zijn er de volgende adviezen voor de veiligheid:

  • Gebruik een takel alleen als je weet hoe deze werkt.
  • Inspecteer een takel voor gebruik.
  • Gebruik een takel niet als deze kapot is.
  • Hijs niet meer dan het maximale gewicht dat de takel kan hijsen.
  • Laat de last tijdens het hijsen niet zwaaien.
  • Sta niet onder de te hijsen last, hijs niet over personen heen.
  • Laat de takel jaarlijks inspecteren en keuren.
  • Zorg ervoor dat een elektrische takel geaard is en niet in aanraking komt met water.

De loopkat

Een loopkat is een wagentje dat rijdt over rails of glijd over kabels. Aan de loopkat zit een haak of een hijswerktuig (bijvoorbeeld een takel) met daaraan het materiaal dat je gaat verplaatsen.

Benodigdheden voor het verhelpen van een verstopping

Als je thuis of in je bedrijfspand te maken hebt met een toiletverstopping, is het fijn als je dit zelf kunt oplossen. Als je wc verstopt is, hoef je niet altijd direct een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter of ontstoppingsbedrijf inschakelen is nodig bij ernstige verstoppingen of problemen dieper in de grond, zoals defecten aan de rioolbuis. In veel gevallen kun je een wc-verstopping gelukkig zelf oplossen. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Onderstaande checklist bevat de belangrijkste benodigdheden die je in kan zetten als je wc verstopt is.

Gebruik de traditionele gootsteenontstopper (de plopper)

Als de wc verstopt is door bijvoorbeeld een grote prop wc-papier, biedt de aloude methode van het gebruik van een gootsteenontstopper vaak een snelle oplossing. Een ontstopper, ook wel bekend als plopper, is een rubberen zuignap die op een houten handvat is aangebracht en waarmee je druk kunt uitoefenen op de monding van het toilet. Door enkele keren stevige pompende bewegingen te maken, schiet de prop vaak al snel los en kan je het toilet weer doorspoelen. Prettig aan een plopper of wc-ontstopper is dat dit ‘gereedschap’ maar een paar euro kost, maar wel super effectief is om verstopte toiletten weer goed te laten werken. Probeer het maar eens uit!

Of zet een ontstoppingsveer in om het probleem op te lossen

Zit de verstopping wat dieper in het toilet, bijvoorbeeld net voorbij de monding van de wc? Dan zul je merken dat een plopper niet altijd voldoende is om de prop te verwijderen. In dit soort situaties kun je kiezen voor het gebruik van een zogenoemde ontstoppingsveer. Dit is een flexibele veer, waarmee je gemakkelijk een bocht kunt maken in de rioolbuis om een prop door te prikken en uit de buis te trekken. Werkt de plopper dus niet? Zorg dan dat je ontstoppingsveer hebt liggen voor een tweede poging.

Ook een chemische ontstopper is een optie, maar pas op

Naast het gebruik van handgereedschap om een wc weer doorspoelbaar te maken, zijn er ook veel mensen die kiezen voor het gebruik van een chemische ontstopper. Volgens experts is het toepassen van een chemisch ontstoppingsmiddel in sommige gevallen wel effectief, maar hebben dit soort middelen vooral heel veel nadelen. Zo kan de rioleringsbuis door gebruik van een chemisch middel beschadigd raken, waardoor op termijn lekkages in de riolering ontstaan. Een ander punt is natuurlijk het milieuaspect. Chemische ontstoppings- en reinigingsmiddelen zijn erg schadelijk voor het milieu, de natuur en het klimaat. En ten slotte hebben dit soort middelen ook nadelige gevolgen voor de gezondheid. Aangezien het erg agressief is voor de algemene gezondheid, maar ook op de huid, is het van belang dat je de loodgieter waarschuwt als je chemische ontstopper geprobeerd hebt. Anders lopen zij een reëel risico op bijvoorbeeld brandwonden.

Lukt het niet? Schakel dan een loodgietersbedrijf in

Heb je alles geprobeerd om zelf de ontstopping te verwijderen, maar lukt het nog steeds niet? Schakel dan een ervaren loodgieter of een ontstoppingsbedrijf in om het probleem te verhelpen. Je hebt dan de garantie dat de toiletverstopping professioneel en grondig opgelost wordt op zo’n manier dat deze niet snel terugkomt.

Waarvoor kun je een werktent gebruiken?

Een werktent is erg handig wanneer je onder elke omstandigheid je werk wilt kunnen uitvoeren. Zo krijgen werkzaamheden geen vertraging en worden ze niet uitgesteld. Dat is natuurlijk erg fijn, want de deadlines moeten nu eenmaal nagekomen worden. Om werkzaamheden zo goed mogelijk en op een veilige manier uit te kunnen voeren, bij regen en in de volle zon, gebruiken veel bedrijven een werktent. De mogelijkheden van een werktent zijn dan ook eindeloos. Ze kunnen ingezet worden voor onder andere: wegwerkzaamheden, inspecties, riolering- en leidingwerk, werkzaamheden aan het elektriciteitsnet, graafwerkzaamheden en glasvezelwerkzaamheden. Er zijn ook mobiele werktenten, deze kan je heel snel opklappen en klaarzetten. Deze zijn daarom ook makkelijk om altijd bij je te hebben op de werkplaats. Die werktenten beschermen niet alleen de werknemers en machines, maar zijn ook prettig tegen wind en regen. Dit komt omdat de meeste werktenten waterdicht zijn en ook brandvertragend.

Donselaar Structures

Donselaar Structures is al meer dan 10 jaar actief in de wereld van “tijdelijke accommodaties” zoals zij dat zo mooi noemen. Deze accommodaties zijn per direct beschikbaar en worden ook nog eens snel geleverd. Zij hebben een grote voorraad aan accommodaties, daarnaast nemen ze het gehele proces wat daarnaast gebeurt volledig in eigen beheer. Vanaf de eerste tekening tot de “finishing touch”. Dit doen ze omdat ze uitgebreide kennis, ervaring en medewerkers in huis hebben die meer dan gekwalificeerd zijn voor deze processen. Hierdoor kunnen ze goed nadenken, schakelen en natuurlijk leveren tegen een goede prijs. Dat is alleen maar beter voor de consument, want uiteindelijk ben jij het belangrijkste voor het bedrijf.

Werktent kopen

Ben je op zoek naar een werktent? Dan kan Donselaar Structures je daar zeker mee helpen. Bij Donselaar Structures kun je een werktent kopen. Zo verkopen ze overkappingen zodat er droog geladen en gelost kan worden. Deze overkappingen worden verkocht in 11 verschillende breedtes en zijn onbeperkt in lengte. Deze worden geleverd met een bouwboek, brandcertificaat, technische tekening en constructieberekening. Zoek je toch iets wat ook tegen de wind kan helpen? Dan kan je deze ook bestellen op de website. Dit is handig voor het opslaan van temperatuurgevoelige goederen, maar wel last hebben van veel wind. Als je toch iets zoekt wat beter geïsoleerd is dan kan je kiezen tussen deels geïsoleerd en volledig geïsoleerd. Je kan denken aan het tijdelijk opslaan van voertuigen en machines, of voor het opslaan van temperatuurgevoelige goederen.

Duurzaam

Als organisatie kiest Donselaar Structures voor duurzaamheid, zo wordt de elektriciteit waarmee het bedrijf werkt, opgewekt met zo’n 900 zonnepanelen, 2 warmtepompen en werken ze ook nog eens met elektrische trucks. Daarnaast zijn de hallen die ze in beheer hebben gemaakt van zeer duurzame materialen, dit is niet alleen goed voor de levensduur van de hallen, maar ook goed om de materialen te kunnen hergebruiken. Je bent dus niet alleen bezig met het kopen/huren van een ‘standaard’ hal, nee je bent ook nog eens bezig om de afdruk op de natuur kleiner te maken, dat is een mooie gedachte wanneer je de hal bij jouw eigen bedrijf ziet staan!