• info@drosinstallatietechniek.nl

Category ArchiveKlussen

Benodigdheden voor het verhelpen van een verstopping

Als je thuis of in je bedrijfspand te maken hebt met een toiletverstopping, is het fijn als je dit zelf kunt oplossen. Als je wc verstopt is, hoef je niet altijd direct een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter of ontstoppingsbedrijf inschakelen is nodig bij ernstige verstoppingen of problemen dieper in de grond, zoals defecten aan de rioolbuis. In veel gevallen kun je een wc-verstopping gelukkig zelf oplossen. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken? Onderstaande checklist bevat de belangrijkste benodigdheden die je in kan zetten als je wc verstopt is.

Gebruik de traditionele gootsteenontstopper (de plopper)

Als de wc verstopt is door bijvoorbeeld een grote prop wc-papier, biedt de aloude methode van het gebruik van een gootsteenontstopper vaak een snelle oplossing. Een ontstopper, ook wel bekend als plopper, is een rubberen zuignap die op een houten handvat is aangebracht en waarmee je druk kunt uitoefenen op de monding van het toilet. Door enkele keren stevige pompende bewegingen te maken, schiet de prop vaak al snel los en kan je het toilet weer doorspoelen. Prettig aan een plopper of wc-ontstopper is dat dit ‘gereedschap’ maar een paar euro kost, maar wel super effectief is om verstopte toiletten weer goed te laten werken. Probeer het maar eens uit!

Of zet een ontstoppingsveer in om het probleem op te lossen

Zit de verstopping wat dieper in het toilet, bijvoorbeeld net voorbij de monding van de wc? Dan zul je merken dat een plopper niet altijd voldoende is om de prop te verwijderen. In dit soort situaties kun je kiezen voor het gebruik van een zogenoemde ontstoppingsveer. Dit is een flexibele veer, waarmee je gemakkelijk een bocht kunt maken in de rioolbuis om een prop door te prikken en uit de buis te trekken. Werkt de plopper dus niet? Zorg dan dat je ontstoppingsveer hebt liggen voor een tweede poging.

Ook een chemische ontstopper is een optie, maar pas op

Naast het gebruik van handgereedschap om een wc weer doorspoelbaar te maken, zijn er ook veel mensen die kiezen voor het gebruik van een chemische ontstopper. Volgens experts is het toepassen van een chemisch ontstoppingsmiddel in sommige gevallen wel effectief, maar hebben dit soort middelen vooral heel veel nadelen. Zo kan de rioleringsbuis door gebruik van een chemisch middel beschadigd raken, waardoor op termijn lekkages in de riolering ontstaan. Een ander punt is natuurlijk het milieuaspect. Chemische ontstoppings- en reinigingsmiddelen zijn erg schadelijk voor het milieu, de natuur en het klimaat. En ten slotte hebben dit soort middelen ook nadelige gevolgen voor de gezondheid. Aangezien het erg agressief is voor de algemene gezondheid, maar ook op de huid, is het van belang dat je de loodgieter waarschuwt als je chemische ontstopper geprobeerd hebt. Anders lopen zij een reëel risico op bijvoorbeeld brandwonden.

Lukt het niet? Schakel dan een loodgietersbedrijf in

Heb je alles geprobeerd om zelf de ontstopping te verwijderen, maar lukt het nog steeds niet? Schakel dan een ervaren loodgieter of een ontstoppingsbedrijf in om het probleem te verhelpen. Je hebt dan de garantie dat de toiletverstopping professioneel en grondig opgelost wordt op zo’n manier dat deze niet snel terugkomt.

Waarvoor kun je een werktent gebruiken?

Een werktent is erg handig wanneer je onder elke omstandigheid je werk wilt kunnen uitvoeren. Zo krijgen werkzaamheden geen vertraging en worden ze niet uitgesteld. Dat is natuurlijk erg fijn, want de deadlines moeten nu eenmaal nagekomen worden. Om werkzaamheden zo goed mogelijk en op een veilige manier uit te kunnen voeren, bij regen en in de volle zon, gebruiken veel bedrijven een werktent. De mogelijkheden van een werktent zijn dan ook eindeloos. Ze kunnen ingezet worden voor onder andere: wegwerkzaamheden, inspecties, riolering- en leidingwerk, werkzaamheden aan het elektriciteitsnet, graafwerkzaamheden en glasvezelwerkzaamheden. Er zijn ook mobiele werktenten, deze kan je heel snel opklappen en klaarzetten. Deze zijn daarom ook makkelijk om altijd bij je te hebben op de werkplaats. Die werktenten beschermen niet alleen de werknemers en machines, maar zijn ook prettig tegen wind en regen. Dit komt omdat de meeste werktenten waterdicht zijn en ook brandvertragend.

Donselaar Structures

Donselaar Structures is al meer dan 10 jaar actief in de wereld van “tijdelijke accommodaties” zoals zij dat zo mooi noemen. Deze accommodaties zijn per direct beschikbaar en worden ook nog eens snel geleverd. Zij hebben een grote voorraad aan accommodaties, daarnaast nemen ze het gehele proces wat daarnaast gebeurt volledig in eigen beheer. Vanaf de eerste tekening tot de “finishing touch”. Dit doen ze omdat ze uitgebreide kennis, ervaring en medewerkers in huis hebben die meer dan gekwalificeerd zijn voor deze processen. Hierdoor kunnen ze goed nadenken, schakelen en natuurlijk leveren tegen een goede prijs. Dat is alleen maar beter voor de consument, want uiteindelijk ben jij het belangrijkste voor het bedrijf.

Werktent kopen

Ben je op zoek naar een werktent? Dan kan Donselaar Structures je daar zeker mee helpen. Bij Donselaar Structures kun je een werktent kopen. Zo verkopen ze overkappingen zodat er droog geladen en gelost kan worden. Deze overkappingen worden verkocht in 11 verschillende breedtes en zijn onbeperkt in lengte. Deze worden geleverd met een bouwboek, brandcertificaat, technische tekening en constructieberekening. Zoek je toch iets wat ook tegen de wind kan helpen? Dan kan je deze ook bestellen op de website. Dit is handig voor het opslaan van temperatuurgevoelige goederen, maar wel last hebben van veel wind. Als je toch iets zoekt wat beter geïsoleerd is dan kan je kiezen tussen deels geïsoleerd en volledig geïsoleerd. Je kan denken aan het tijdelijk opslaan van voertuigen en machines, of voor het opslaan van temperatuurgevoelige goederen.

Duurzaam

Als organisatie kiest Donselaar Structures voor duurzaamheid, zo wordt de elektriciteit waarmee het bedrijf werkt, opgewekt met zo’n 900 zonnepanelen, 2 warmtepompen en werken ze ook nog eens met elektrische trucks. Daarnaast zijn de hallen die ze in beheer hebben gemaakt van zeer duurzame materialen, dit is niet alleen goed voor de levensduur van de hallen, maar ook goed om de materialen te kunnen hergebruiken. Je bent dus niet alleen bezig met het kopen/huren van een ‘standaard’ hal, nee je bent ook nog eens bezig om de afdruk op de natuur kleiner te maken, dat is een mooie gedachte wanneer je de hal bij jouw eigen bedrijf ziet staan!

De perfecte laptop vinden doe je zo

De perfecte laptop vinden doe je zo

Als je al een aantal jaar een laptop hebt dan heb je vast wel gemerkt dat de laptop een stuk trager aan het worden is en dat de laptop niet meer werkt zoals eerst. Als dit het geval is dan ben je vast toe aan een nieuw laptop! Een nieuwe laptop uitzoeken kan alleen heel lastig zijn. Vaak heb je en waslijst met eisen, wat ook niet gek is. Een laptop is namelijk geen aankoop die je dagelijks doet. Ben je al een tijdje op zoek geweest naar een laptop? En heb je er nog geen laptop kunnen vinden die aan al je eisen voldoet? Lees deze blog dan verder! Wij gaan jou hier een handje bij helpen.

Een laptop samenstellen

Een manier om de perfecte laptop aan te schaffen is het zelf samenstellen van een laptop. Dit kan dan ook bij BTO. Zelf een  laptop samen te stellen is ideaal! Bij BTO kun je niet  alleen voor een game laptop kun je hier terecht, maar ook voor andere gebruiksdoelen. Studeer je nog en heb je een nieuwe laptop nodig zodat je snel en gemakkelijk verslagen kan maken of wellicht je scriptie schrijven? Een fijne laptop is dan van groot belang. Ook voor werkende mensen kun je hier de perfecte laptop aanschaffen. De laptops worden allemaal op maat gemaakt zodat jij helemaal naar wens iets kan samenstellen. Kies bijvoorbeeld uit de schermgrootte, de schermresolutie en de processor.

Meer weten over BTO?

Een laptop zelf samenstellen is echt ideaal. Op deze manier zit er alles op de laptop wat jij nodig hebt! Maar je wilt natuurlijk ook dat de laptop die jij hebt samengesteld lang in goede staat blijft. Daarom is het een goed idee om elk jaar een onderhoudsbeurt te laten houden, zodat je de optimale levensduur van jouw laptop er uit kan halen. Bij BTO heb je de keuze uit de snelste onderdelen en krijg je persoonlijk advies zodat jij er zeker van bent dat je de juiste laptop gaat aanschaffen voor jouw doelen. Ben je nieuwsgierig geworden naar het zelf samenstellen van een laptop? Neem dan eens een kijkje op de website va BTO. Hier staat meer informatie op!

Zelf een muur verven? Zo tref je de juiste voorbereidingen!

Zelf een muur verven? Zo tref je de juiste voorbereidingen!

Schilderen, hoe moeilijk kan het zijn? Dat is de mindset van veel mensen zodra ze beginnen met verven. Helaas komen ze hier vaak al snel van terug zodra ze begonnen zijn of wanneer de klus eenmaal geklaard is. Door een gebrek aan kennis, ervaring en bovenal de wil om meer over schilderen te leren, gaat er nog veel mis. Gelukkig is er bijna niets wat je niet kunt leren. Heb jij binnenkort een grote verfklus in de agenda staan en wil je zeker dat dit op rolletjes loopt? Met de volgende tips zal het een groot succes worden!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt bijna voor iedere klus. Neem daarom voldoende tijd om niet alleen de muren en de plafonds beter te leren kennen, maar ook om de juiste verf te kiezen. Besparen op verf is nooit raadzaam. Het is niet voor niets dat vakschilders enkel gebruik zullen maken van de beste producten. Zij werken bijvoorbeeld met de producten van https://www.verf.nl/merk/62/sikkens.html en dat is natuurlijk niet zonder reden. Met de juiste producten weet je zeker dat het schilderwerk een stuk sneller zal verlopen en het resultaat ook naar wens zal zijn. Daar geef je dan misschien wel wat meer geld voor uit, maar dat is het dan ook dubbel en dwars waard.

Door niet te besparen op materialen, weet je zeker dat je enkel het beste resultaat kunt verwachten. Bovendien zal de verf hierdoor ook een stuk langer mooi blijven, waardoor je deze klus voorlopig niet meer hoeft te herhalen.

Verwijder alle meubels uit huis

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogen tijdens het verven. Je moet er niets aan denken dat je continu een parcours van obstakels moet lopen. Een bank die in de weg staat, een kast die met geen mogelijkheid van zijn plek is te krijgen. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat de klus een stuk moeilijker wordt. Daarom is het belangrijk om de dagen voorafgaand aan het schilderen alvast de nodige voorbereidingen te treffen en indien nodig hulp in te schakelen om alle meubels uit de ruimte tijdelijk elders op te staan. Zo zal het verven een stuk soepeler verlopen en hoef je je bovendien ook niet druk te maken dat de verf op een geliefd meubelstuk terecht komt.

Reinig de muren

Dit is een stap die nog al te vaak wordt overgeslagen, maar wel van cruciaal belang is. Het reinigen en ontvetten van de muren is namelijk noodzakelijk om de verf beter te laten hechten. Bovendien voorkom je zo ook dat je vuil laat zitten en dit ook in de verf laat trekken. Hierdoor is het resultaat veel minder strak dan je wellicht gehoopt had.

Heb je een nieuwe woning gekocht en is alles al een keer geverfd? Dan heb je doorgaans geen reinigende primer nodig. Dit is anders wanneer er veel gerookt is in huis of als er waterschade is geweest. Dan is het verstandig om eerst de ondergrond goed aan te pakken. Anders komen vroeg of laat weer vuile kringen tevoorschijn.

klus up

4 verschillende soorten vakmannen die jou kunnen helpen

Klusup is een bedrijf waarbij je ervaren particuliere tuin-, timmer- en klusjesman of een zakelijke hovenier, elektricien, klus-, timmerberdrijf of loodgieter kan vinden. Het bedrijf is beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren met al meer dan 7000 beoordelingen. In deze blog worden vier verschillende soorten vakmannen besproken. Van elektricien tot en met een loodgieter. Lees verder hoe deze specialisten jou kunnen helpen met je klus!

Elektricien

Wat kan een elektricien voor jou betekenen? De elektriciens van Klusup voeren naast de elektrische installaties veel meer klussen uit. Zo kun je denken aan stopcontacten (ver)plaatsen, een kookplaat of hotelschakel aansluiten een extra groep aanleggen en stroomstoringen verhelpen. Deze elektriciens zijn grondig geselecteerd en kunnen jou helpen met jouw specifieke klus.

Timmerman

Heb jij een timmerman nodig? Klusup heeft een breed netwerk van timmerbedrijven in heel Nederland. Zo is er altijd wel een timmerman bij jou in de buurt. Moet er een wand komen of een plafond verlaagd worden? Deze klus kan je gemakkelijk op Klusup aanbieden. Van kleine projecten tot grote. Zoals het vervangen van een kozijn, het plaatsen van een deur of het bouwen van een tuinhuis. Je kunt ook denken aan het plaatsen van een schutting, (car)poort of overkapping.

Loodgieter

Heb je lekkage in je huis of moeten er leidingen verlegd worden? Dan kan je een afspraak maken met een van de velen loodgieters. Met spoed kunnen deze loodgieters je dezelfde dag nog helpen. Ook kunnen ze je helpen met het sanitair of een kraan dat geplaatst moet worden of wanneer een verstopping verholpen moet worden.

Netwerk Klusup

Klusup is het platform voor alle bovenstaande klussen en meer. Het netwerk van Klusup is zo groot dat er altijd wel een ervaren of gespecialiseerde vakman voor je bij zit. De vakmannen zijn allemaal gescreend en hebben een kennismakingsgesprek gehad met Klusup. Bij particuliere werknemers is er gekeken naar relevante werkervaring en naar de aansprakelijkheidsverzekering.

Bij de specialistische klussen is er gekeken of een bedrijf aangesloten is bij een brancheorganisatie. Hierbij komt ook de verplichting van een Kvk-registratie en een beroeps- en/of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De klantbeoordeling wordt ook in de gaten gehouden. Zo bent u verzekerd van ervaren en specialistische vakmannen.

glaslijm

Glas op metaal lijmen? Gebruik glaslijm

Veel mensen zijn de afgelopen maanden aan het klussen gegaan. Als je veel thuis zit, dan wil je dat je eigen omgeving er netjes en prettig uitziet. Aangezien je toch veel tijd thuis doorbrengt en veel tijd over hebt, is het een ideaal moment om klusjes die eerder altijd bleven liggen nu aan te pakken. En in sommige situaties is ducttape niet genoeg om iets vast te maken, hoe graag je dat ook zou willen. Het kan wel, maar mooi wordt het niet en je wordt het waarschijnlijk ook snel zat om daar de hele tijd tegenaan te kijken. Gelukkig zijn er talloze andere manieren om spullen netjes aan elkaar te maken, zoals schroeven, dubbelzijdige tape en goede hout- of glaslijm. Op internet kun je er veel over vinden, maar je kunt ook uitwijken naar een bouwmarkt en daar om advies vragen.

 

Makkelijker dan je verwacht

Met glaslijm heb je je materialen sneller aan elkaar dan je verwacht. Ook kun je je twee oppervlakken op allerlei verschillende manieren aan elkaar hechten. Misschien heb je nieuwe metalen kozijnen of een ander soort raamdecoratie, of ben je lekker aan het doe-het-zelven en kandelaars of andere decoraties voor in je huis aan het maken. Het kan natuurlijk ook dat je de lijm nodig hebt voor een kunstproject waarin je met grote grove materialen sculpturen in elkaar zet. Als kunstacademiestudent is het sowieso handig om kennis te hebben van de verschillende manieren waarop je verschillende materialen aan elkaar vast kunt maken. Hoe dan ook, met glaslijm zit je in heel veel gevallen goed, in ieder geval als je met glas aan de slag gaat. 

 

Stevig en betrouwbaar

Misschien klinkt een beetje lijm als een vrij makkelijke en korte termijn-oplossing, maar goede glaslijm zorgt ervoor dat je materialen goed aan elkaar blijven zitten, is betrouwbaar en omdat het zo lang goed blijft zitten is het ook erg duurzaam. Daarnaast beschadig je de originele materialen ook niet, wat je met schroeven, spijkers of zelfs door lassen wel zou hebben. Het is een subtiele en smaakvolle oplossing, die ook nog lang en stevig blijft zitten. En niet alleen bij kleine knutselwerken of creatieve creaties, maar ook bij lange termijn projecten en grote bouwwerken.

 

Niet zeker? Vraag hulp aan een expert

Als je niet zeker weet welke glaslijm je nodig hebt, of hoe je de glaslijm die je hebt gekozen moet gebruiken, dan kun je altijd hulp vragen. Daar hoef je je niet ongemakkelijk over te voelen, want je kunt immers niet altijd alles weten. Bovendien zijn er genoeg mensen die die kennis wel hebben, en die je graag verder helpen. Je kunt gewoon naar je lokale bouwmarkt gaan, en daar hulp vragen aan een medewerker. Vaak hebben grote winkels of online shops ook een klantenservice die je kunt mailen, appen of bellen met je vraag. Als je op dit moment niet naar een winkel kunt, of je niet nog een keer wil omdat je de lijm al in huis hebt, is dat natuurlijk een ideale oplossing. 

landelijke binnendeuren

De kenmerken van landelijke binnendeuren

Bij een landelijke stijl van wonen horen uiteraard ook landelijke binnendeuren. Deze binnendeuren heb je in tal van verschillende uitvoeringen. Met landelijke binnendeuren kun je ook een huis in de stad een landelijke uitstraling geven. De landelijke binnendeuren zijn vaak massief en van de beste kwaliteit. De deuren zijn zeer solide en hebben een prachtige uitstraling. 

Al dan niet met glas of met glas-in-lood

Landelijke binnendeuren kunnen uitgevoerd zijn met glas of met glas in lood. Mat glas bied je de nodige privacy, maar laat toch ook wat licht door. De meeste deuren lijken sterk op de deuren in de traditionele boerderijen maar zijn er ook in een veel moderner jasje. Je kunt deze deuren afmaken met passend deurbeslag. Dan kun je denken aan deurklinken in chroom, glans, nikkel of brons. 

Landelijk interieur staat voor rust en voor rustiek

Kies je voor een landelijk interieur, dan zijn landelijke binnendeuren onmisbaar. Ze bepalen voor een groot deel de sfeer van je woning en daarom zijn landelijke binnendeuren zo belangrijk binnen een landelijk interieur. Voor wie het niet weet, een landelijke interieurstijl staat voor rust. Je haalt met deze woonstijl van buiten naar binnen en je ziet en proeft de rust en de sfeer van buiten terug in je interieur. Het staat voor nostalgie en handwerk. gebruikte basiskleuren zijn wit, grijs, bruintinten, taupe en natuurlijke kleuren. 

Natuurlijke materialen

Behalve de fraaie landelijke binnendeuren zijn de balken ook vaak zichtbaar, iets dat je dus ook in een huis in de stad prima kunt realiseren. Bij de landelijke binnendeuren hoort ook een houten planken vloer in een grijstint of in offwhite. Ook stenen plavuizen passen uitstekend in een landelijke manier van wonen. Kies je voor landelijke binnendeuren dan kun je ook kiezen voor accessoires die doorleefd en robuust van vorm zijn. Verder passen gevlochten manden, glaswerk in een landelijk interieur.

Een boerderij is niet nodig

Je hoeft dus geen boerderijtje te hebben om toch landelijk te kunnen wonen. Begin maar eens met de landelijke binnendeuren. De sfeerbepalende deuren zijn fraai en solide en voegen iets toe aan elk huis en elke ruimte.

Bron: www.atmyhome.nl 

Fotoplank

Een fotoplank aan de muur toevoegen

Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan planken aan de muur als onderdeel van hun interieurontwerp met een aantal redenen in gedachten. Mogelijk is de plank handig voor een fotodisplay in de ruimte. Ze hebben immers een manier om ruimtes op unieke manieren in te vullen. Bovendien zijn ze de perfecte mix van esthetiek en functionaliteit. Fotoplanken zijn verkrijgbaar met verschillende details, zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende ontwerpen en vormen die bij je interieur passen. Bedenk dus eerst waar je naar op zoek bent, voor je aan je zoektocht naar de perfecte fotoplank begint. Er zijn namelijk 1001 mogelijkheden.

 

Hoe kies je een goede fotoplank?


Er zijn veel tips voor het selecteren van fotoplanken voor aan de muur. Overweeg bijvoorbeeld de duurzaamheid, de gebruikte materialen, de vorm, de kleur en de maat voor je overgaat tot aankoop. Ook de prijzen kunnen flink verschillen per plank. Bekijk dus de opties en de prijzen van verschillende sites om ervoor te zorgen dat je niet meer betaalt dan nodig. Er is een ongelooflijke reeks fotoplanken met interessante vormen, ontwerpen en materialen op de markt die allemaal zo hun charmes hebben. Zo kan een deel van het ontwerp van glas en een deel van hout zijn, waardoor het product een unieke uitstraling krijgt. Bedenk ook wat je op de plank wilt zetten, hoeveel ruimte dit inneemt en hoeveel het ongeveer weegt. De plank moet namelijk wel het gewicht aankunnen.

De juiste fotoplank voor je interieur
Er zijn eindeloos veel soorten fotoplanken die zelfs in de kleinste huisruimtes of extreem grote huizen weergavemogelijkheden bieden. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan opties, zoals zwevende wandplanken, gemonteerde hoekplanken en andere gemonteerde rekkenopties de je in staat stellen om kunst en foto’s weer te geven. Het zal de sfeer in huis persoonlijker en knusser maken en daarom is een fotoplank een onmisbaar element in ieder huis. Met moderne tools en nieuwe manieren van fotodisplay zou je ingebouwde fotoplanken kunnen waarderen als een van de bescheiden soorten planken, waarmee je de opslagruimte in je huis kunt maximaliseren. Het rekkensysteem is behoorlijk functioneel en biedt voldoende opslagruimte zonder een rommelige uitstraling. Bovendien is het flexibel omdat je met verschillende plankformaten voor je foto’s kunt spelen. Fotoplanken staan prachtig in zowel moderne als landelijke interieurs, maar welke wandplank je moet kiezen, zal wel per stijl verschillen. Zo doet hout het perfect in een landelijke setting, terwijl metaal ook een leuke optie is voor een industrieel interieur. 

Bron: www.123vrijwonen.nl

Wat is een plateauwagen

Wat is een plateauwagen?

Zoek jij een plateauwagen? Dan zit er vast wel één goede optie voor je tussen. Er is zijn veel diverse plateauwagens. Plateauwagens zijn er in verschillende uitvoeringen, als enkelasser en een tandemasser. Er zijn meer dan 300 verschillende plateauwagens.

Wat is een plateauwagen eigenlijk?

Een plateauwagen is een aanhangwagen met de wielen aan de onderkant. Daardoor beschikken de plateauwagens over een grotere bakmaat. Een plateauwagen brengt veel voordelen met zich mee, zeker als je vaak moet laden en lossen met de aanhangwagen.  Door de grote bakmaat zou je er bijvoorbeeld ook een grasmaaier mee kunnen vervoeren. Ook kunnen bij een plateauwagen alle borden naar beneden.

Kwaliteiten van een plateauwagen

Een plateauwagen neemt veel voordelen en kwaliteiten met zich mee. Zo beschikken ze over een A-merk remsysteem en een vloerplaat van betonplex, die overigens ook watervast is. Mocht je een deuk in een van de borden rijden, of op een andere wijze een deuk in een van de borden krijgt, heb je niet gelijk een probleem. De scharnieren om de borden vast te zetten zitten aan de buitenkant, daardoor gaan de borden gewoon dicht. Daardoor kan je de plateauwagen ook makkelijk vol laden met de borden omlaag en daarna de borden gemakkelijk omhoog te brengen.
De aanhangwagens beschikken over veel bevestiging punten, aan de binnenkant en aan de buitenkant. De bevestigingspunten bestaan uit haken en ogen waardoor de lading makkelijk is vast te zetten.

Kwaliteiten van een plateauwagen

Merken

Ben je opzoek naar een plateauwagen, dan springt het merk Eduard eruit. Eduard heeft allemaal verschillende opties, je kan zelfs zelf je eigen plateauwagen samenstellen. De kwaliteit van de plateauwagens is hoog en de kwaliteit is goed.

Verschillende laadvloerhoogtes

Plateauwagens worden geleverd met allerlei verschillende laadvloerhoogtes. De laadvloerhoogtes variëren van 56 cm, 63 cm tot 72 cm.
Plateauwagens met 56 cm laadvloerhoogte is voornamelijk praktisch met het gebruik van oprijplaten omdat de oprijhoek kleiner is. Een ander voordeel van de 56 cm laadvloerhoogte is dat het zwaartepunt lager ligt, dat maakt dat deze plateauwagens een betere wegligging hebben en stabieler zijn.

Verschillende banden maten

Ook de bandenmaat is een belangrijke factor. Als je de plateauwagen met de hand moet laden en lossen, dan is het verstandig te kiezen voor een grote bandenmaat.
Gebruik je de plateauwagen om bijvoorbeeld een grasmaaier te vervoeren, kan je het beste kiezen voor een kleinere bandenmaat. De oprijhoek is dan kleiner.

Voordelen van een plateauwagen

Het grote voordeel van plateauwagens is dat de wielen aan de onderkant zitten, de bakmaat wordt daardoor groter maar de aanhanger zelf blijft smaller doordat er geen spatborden en wielen aan de zijkant bevestigd zijn.
Een ander groot voordeel van de plateauwagens is, dat de borden allemaal kunnen inklappen waardoor het een stuk makkelijker is om te laden en lossen. Ook bij het laden en lossen zitten de banden en spatborden niet in de weg, dat is een groot voordeel wanneer je de plateauwagen moet laden met een heftruck.

Enkelasser of tandemasser

Bij plateauwagens heb je twee verschillende opties, als het gaat om de wielen. Kies je voor een enkelasser, dat betekent dat je twee wielen aan de onderkant van de aanhangwagen hebt. Enkelassers hebben een lager eigengewicht. Dit is een voordeel bij een aanhangwagen met een maximaal laadvermogen van 750 kg. Je kan een lichte aanhanger dan zwaarder beladen.
Een tandemasser beschikt over vier wielen aan de onderkant van de aanhangwagen. Een tandemasser met dezelfde bakmaat als een enkelasser beschikt over meer laadvermogen.

 

 

plafond

Houd hier rekening bij het renoveren van een systeemplafond

Een nieuwe plafond in de woning is altijd fijn om eens in de zoveel tijd te monteren. Je kunt er dan voor kiezen om dit heel moeilijk en duur te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een systeemplafond te monteren. Deze biedt namelijk een hele hoop voordelen. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij het plafond en wat deze voordelen dan precies mogen inhouden.

Een plafond monteren


Een systeemplafond is namelijk een plafond wat bijna iedereen zelf wel kan monteren. In plaats van dat hier iemand bij gehaald moet worden, kan je het altijd zelf proberen om dit plafond te monteren. Dat gaat namelijk vrij gemakkelijk. Allereerst is het zo dat er een geraamte gemaakt wordt. Deze wordt vervolgens onder het normale plafond gehangen. Daarin worden vervolgens platen gehangen. Deze systeemplafond plaat zal vervolgens dienen als het nieuwe plafond. De platen worden een voor een in het geraamte gehangen totdat er een geheel ontstaat. Dit is vervolgens het plafond. Zoals je merkt is dit dus veel makkelijker om te monteren dan andere verschillende plafonds en kun je dit ook veel sneller klaar hebben dan wanneer je kiest om een ander plafond te monteren. 

Voordelen van het plafond


maar wat zijn dan precies de voordelen van een systeemplafond? Allereerst natuurlijk het gemak van het monteren. Waarbij je dit bij een ander plafond bijna nooit zelf kan, maar hier hulp bij nodig hebt, kun je bij het ophangen van dit plafond de systeemplafond plaat zelf in het geraamte hangen totdat het gehele plafond klaar is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je hierdoor een soort tweede ruimte creëert. Er is namelijk ruimte tussen het oude plafond en het nieuwe plafond. Hier tussen kunnen allerlei dingen weggewerkt worden zoals bijvoorbeeld elektriciteit kabels, maar ook buizen van het sanitair in het gebouw. Het gebouw wordt hier dus veel netter van. Als laatste zorgen de platen er ook nog eens voor dat er een veel betere akoestiek in het gebouw is. Ook dat is zeker een voordeel wanneer je kiest voor een plafond als deze. Reden genoeg dus om een nieuw plafond te nemen.