• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archivewarmtepomp

De 5 nieuwste ketels die het vaakst worden gebruikt en gekocht

In sommige bedrijven is een ketel een essentieel onderdeel van het magazijn of van hun hele voorraad. Het is daarom belangrijk dat je wel de juiste ketel kiest voor uw type bedrijf. Maar wij snappen heel goed dat een goede ketel uitkiezen en veel soorten toch wel een behoorlijke klus kan zijn voor een onderneming. Daarom helpen we je een handje verder in deze blog. Hier lees je meer over de 5 nieuwste en meer gebruikte ketels in bedrijven, zodat je een betere houvast heeft om voor jouw bedrijf een goede uit te kiezen.

Warmwaterketel

Dit is een klassieker onder de ketels voor bedrijven, maar ook voor huizen. Deze ketel zorgt ervoor dat alles goed warm blijft maar op een duurzame en goede manier. Er komen niet veel vieze dingen vanaf en het onderhoud van deze ketel is appeltje eitje! Deze is geschikt voor de ondernemers die het druk hebben.

Stoomketel met hoge en lage druk

Bij een stoomketel wordt het al iets ingewikkelder. Je hebt namelijk twee soorten stoomketels, met een hoge en een lage druk. Het verschil zit hem in de aanschafkosten, die zijn bij een lage druk minder duur dan bij een hoge druk. En daarbij heeft een ketel met hoge druk betere betrouwbaarheid dat deze langer mee gaat. Dus het is even kijken welke het beste voor je past.

Heetwaterketel

Naast een warmwaterketel bestaat er ook een heetwaterketel. De naam verklapt natuurlijk al wat het verschil is tussen de twee ketels. Een heetwaterketel werkt op olie of gas en kan boven de 120 graden komen. Daarbij is deze zeer onderhoudsvriendelijk en horen we van veel ondernemers die een heetwaterketel hebben dat dit een ideaal product is om aan te schaffen en lang mee gaat.

Huurketel

Het kan natuurlijk gebeuren dat alle stroom ineens uitvalt of dat uw eigen ketel stuk gaat. Gelukkig bieden genoeg ketel bedrijven huurketels aan. De bedrijven zorgen dan voor een tijdelijke ketel totdat alles bij u weer op de rit is. Als dat het geval is, nemen ze de huurketel weer mee. Dit wordt alleen gebruikt bij noodgevallen.

Voor meer informatie over verschillende ketels, kun je in de omgeving kijken naar een stoomketelbedrijf en daar uw gerichte vragen stellen.

besparen met een warmtepomp.v2-min

Bespaar honderden euro’s per jaar in het huishouden

In het huishouden geven we natuurlijk erg veel geld uit. Voor je gevoel besteedt je iedere euro goed. Echter zijn er meerdere mogelijkheden om geld te besparen.

Op boodschappen kan veel worden bespaard. Natuurlijk zijn er levensbehoeften als eten en drinken. Echter zijn vele impulsaankopen de reden dat er teveel wordt uitgegeven in de supermarkt. Impulsaankopen worden vaak last-minute gedaan. Dit zijn producten die dichtbij de kassa’s liggen. Omdat deze dichtbij de kassa liggen is er weinig bedenktijd en worden de producten gelijk afgerekend. Een tip tegen impulsaankopen is om van tevoren een lijst te maken wat er nodig is aan boodschappen. Dit werkt alleen wanneer er gehouden wordt aan de boodschappenlijst.

Rij een auto die zuiniger is. Zuiniger houdt in dat er minder benzine wordt verbruikt voor hetzelfde aantal kilometers. Minder benzineverbruik zorgt voor minder tankbeurten en dus meer geld wat overblijft.

Gas is een product met erg hoge kosten. De gasrekening is daarom voor velen ook erg hoog. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, want er zijn een aantal manieren waarop er geld bespaard kan worden op het gasverbruik. Ten eerste kan het aantal graden van de thermostaat omlaag. Iedere graad scheelt zo’n tachtig euro per jaar. Tegenwoordig zijn er vaak ook mogelijkheden om de thermostaat op bepaalde momenten uit te zetten. Ook dit zorgt voor grote besparingen.

Een andere manier om te besparen op gas is via het gebruik van een warmtepomp. Een warmtepomp vult de gewone cv-ketel aan en is een nieuwe vorm van duurzaam verwarmen. Een warmtepomp kan wel tot 500 euro aan gas per jaar besparen. Deze waterpompen worden steeds vaker in nieuwbouwhuizen vanaf de bouw al geplaatst.

Ook de energierekening kan minder. Laat nooit elektronica aan die niet in gebruik is. Op lange termijn is dit een groot verschil op de rekening.

 

isoleren en ventileren.v1

Isoleren en ventileren

Een woning verliest warmte via ramen, muren, dak en vloer. Wanneer je je huis goed isoleert, blijft de warmte beter binnen en bespaar je al gauw tot € 1000,- per jaar energiekosten. En daar kan je toch hele leuke dingen voor doen! Door je woning tevens goed te ventileren, heb je minder last van gezondheidsklachten, tocht en condens op de ramen. Kortom: meer isolatie en ventilatie betekent meer comfort en vooral besparing!

Kijk eerst naar de leeftijd van je huis

Wanneer je vindt dat de isolatie van je huis beter kan, begin je met het maken van een inventarisatie. Daarbij kun je de leeftijd van je huis als uitgangspunt nemen.

Wanneer je huis dateert van vóór 1920, heeft deze vaak geen spouwmuur. Een spouwmuur is een muur met een open ruimte (de spouw) tussen de buiten- en binnenmuur. Aan de dikte van de muur bij de ramen kun je zien of er een spouwmuur aanwezig is.

Ook een huis dat tussen 1920 en 1975 gebouwd is, is bij de bouw niet conform de hedendaagse eisen en normen geïsoleerd. Hoewel deze huizen wel een spouwmuur hebben, is de spouw vaak niet voorzien van isolatiemateriaal. Het is daarom raadzaam isolatiemateriaal aan te brengen. Voor deze oude huizen geldt dat de vorige eigenaar het wellicht zelf heeft geïsoleerd. De moeite waard dus om navraag te doen.

Bij huizen die tussen 1975 en 1983 zijn gebouwd, kun je ervan uit gaan dat het dak en de gevels (buitenmuren) zijn geïsoleerd. Door de energiecrisis begin jaren ’70 kwam de wereld erachter dat energie niet oneindig is. Nederland ging isoleren, want de oude huizen hadden gaten en kieren en dus ook flinke tocht.

Komt je huis uit het bouwjaar 1983 of jonger, dan is je huis vaak voldoende geïsoleerd en zal jezelf weinig tot niets hoeven te isoleren.

Naden en kieren

Wanneer je de inventarisatie hebt gedaan, kun je een plan voor het isoleren van je woning maken. Begin met het dichten van naden en kieren. Deze veroorzaken warmteverlies en tocht in huis en geven een onaangenaam gevoel. Met tochtstrips en ander materiaal, zoals kit, kun je deze openingen eenvoudig dichten. Maar pas op dat je niet ieder gat en iedere kier dichtstopt. Door gebrek aan kieren, gaten en andere openingen kunnen vocht en verontreinigde lucht het huis niet meer uit, met als gevolg dat er schimmels ontstaan die het binnenklimaat verslechteren. Het aanbrengen van ventilatie is een goede oplossing.

Ventilatie

In een geïsoleerd huis is goede ventilatie nodig. Een gemiddeld gezin produceert twaalf liter vocht per dag door ademen, koken, douchen en het drogen van de was. Dat vocht moet worden afgevoerd. Een vochtig binnenklimaat en gebrek aan frisse lucht zijn namelijk niet goed voor de gezondheid. Door goed te ventileren kan de vervuilde lucht worden afgevoerd en zorg je voor een gezondere luchtkwaliteit.

Maak dus tegelijk met een isolatieplan ook een ventilatieplan. Door goed te isoleren en te ventileren creëer je een comfortabel en gezond klimaat in je huis

bron: https://www.allesoverbouw.nl/