• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archivebouw

Heftruck

Hoe kan ik het beste mijn heftruckcertificaat halen?

Vaak ziet het besturen van een heftruck er makkelijk uit. Maar het kan soms toch nog lastig zijn. Je hebt er geen rijbewijs voor nodig om er in te mogen rijden. Mocht je in een heftruck rijden met een aanhanger of is de heftruck breder dan 130 cm dan is het van belang dat je een T-rijbewijs (tractorrijbewijs) op zak hebt. Zonder heftruckcertificaat mag je er ook in rijden, volgens de arbowet moeten de werknemers die er zonder certificaat op rijden wel goed genoeg geïnstrueerd zijn. In deze blog hebben we wat tips hoe je makkelijker je heftruckcertificaat kunt halen. 

Wat is een heftruckcertificaat? 

Een heftruckcertificaat is een certificaat waarmee je bevoegd bent om op een heftruck te rijden. Het is eigenlijk een soort rijbewijs. Vanaf je zestiende mag je hem halen, alleen moet er wel elke keer als je erin rijdt iemand bij zijn totdat je achttien bent. Vanaf je achttiende mag je er zonder toezicht op rijden.  Een cursus voor het halen van je certificaat duurt vaak een of twee dagen waarmee je de theorie leert en een stukje praktijk. Na de cursus leg je een examen af, als je daarvoor slaagt heb je je heftruckcertificaat binnen.

 

Hoe kan ik oefenen? 

Als je je heftruckcertificaat nog niet hebt staan er op internet veel proefexamens waarmee je kan oefenen. Maar het is natuurlijk belangrijk om na je examen ook te blijven oefenen want in de praktijk leer je het meeste. Daarom kun je het beste oefenen met een tweedehands heftruck, dan is het niet heel erg als er wat schade op komt. Meestal zijn tweedehands heftrucks nog in goede staat, ze worden gecontroleerd door specialisten zodat ze veilig genoeg zijn. Ook staan er veel stapelaars tweedehands op verschillende websites. Een stapelaar is ook een soort heftruck. Je kan er pallets mee opstapelen en die omhoog en omlaag verplaatsen. 

 

Hoeveel kost een heftruckcertificaat? 

De kosten voor het halen van je heftruckcertificaat verschillen. Een beginnerscursus van een dag zal ongeveer rond de €200,- zijn. Ook zijn er herhalings cursussen waarmee de kennis die al eens is opgedaan herhaalt wordt, de prijs daarvan zal ongeveer rond de €150,- zijn. 

 

Conclusie 

Van de Arbowet mag je ook zonder certificaat op een heftruck rijden, je moet dan alleen goed geïnstrueerd zijn door je werkgever. Dat proces moet ook goed vastgelegd worden mocht er een keer iets gebeuren, kan de werkgever aantonen hij of zij goed geïnstrueerd is. Het is overigens wel verstandig om een certificaat op zak te hebben. In het begin is het handig om op een tweedehands heftruck of een tweedehands stapelaar te oefenen. Veel succes met het behalen van je heftruckcertificaat! 

waterzuivering

Schoon drinkwater realiseren? Gebruik een waterzuiveraar

Nederland heeft redelijk schoon drinkwater. Toch kan het gebeuren dat je een vieze geur ruikt als je een glas water wilt drinken. Ook de smaak kan een beetje apart zijn. Dat komt omdat er in het water dat uit de kraan komt chloor, bacteriën en metaaldeeltjes kunnen zitten. Natuurlijk wil je schoon drinkwater. Hoe kun je dat realiseren? Er zijn waterzuiveraars te koop. Die zorgen ervoor dat het water dat uit de kraan komt echt schoon is.

 

Ons drinkwater is niet echt schoon

Het drinkwater dat in Nederland uit de kraan komt moet voldoen aan strenge eisen. De overheid heeft normen vastgesteld wat betreft de maximale hoeveelheid giftige stoffen due in ons kraanwater mogen voorkomen. Natuurlijk controleren de waterbedrijven de kwaliteit van ons drinkwater. Ongeveer 40 procent van ons drinkwater komt uit oppervlaktewater. Dit oppervlakte water is een probleem, want door industriële bevuiling, overbemesting en geneesmiddelen is de bodem aangetast. In het drinkwater dat uit het oppervlaktewater komt kunnen lage concentraties pesticiden, medicijnresten, industriële verontreiniging en zware metalen aanwezig zijn. Bovendien bevat ons drinkwater chloor. Dat chloor wordt toegevoegd om de in het drinkwater aanwezige bacteriën te doden. Ons drinkwater is dus niet echt schoon. (1) Waterzuiveraars zijn dus geen overbodige luxe.

 

De voordelen van waterzuivering

Je wilt verzekerd zijn van schoon drinkwater. Daarom besluit je om zelf het water te zuiveren met een waterzuiveraars. Dat heeft veel voordelen. Verontreinigingen zoals chloor, pesticiden, zware metalen en medicijnresten worden verwijderd. Ook is het oor jou gezuiverde water vrij van geur- en smaakstoffen. Woon je in een gebied met hard water? De calcium en magnesium is door het zuiveren van het water uit het water verdwenen. Het is zacht water geworden. Je hebt dus ook geen last meer van kalkaanslag. 

 

Water behandelen met omgekeerde osmose

Hoe kan drinkwater dat niet echt schoon is worden behandeld? Er zijn waterzuiveraars, schoon drinkwater die gebruikmaken van omgekeerde osmose. Het hoofdfilter van dit waterzuiveringssysteem is een omgekeerd osmose membraan. Door dit membraan wordt 98% van het water gezuiverd. Het membraan heeft een fijnmazige wand met een portiegrootte van 1/10.000 micron. Het water wordt door het membraan geperst. Stoffen die groter zijn als 1/10.000 micron, zoals bacteriën, virussen en in het water opgeloste chemicaliën, worden tegengehouden en afgevoerd. Je bent met dit waterzuiveringssysteemsysteem dus verzekerd van helder, puur en zuiver water.

 

Een waterfilter op de kraanaansluiting monteren

Hoe kun jij voortaan verzekerd zijn van gezond en fris drinkwater? Door een waterfilter op de kraanaansluiting te plaatsen. Na het plaatsen van het waterfilter laat je de kraan 10 seconden lopen. Er loopt zwart water uit de kraan. Na 10 seconden kun je voortaan genieten van fris en gezond drinkwater. 

 

Het waterfilter bestaat uit vier lagen. De eerste laag, die bestaat uit zeoliet-erts, filtert chloor en andere verontreinigingen uit het drinkwater. De uit calciumfosfaat bestaande tweede laag absorbeert schadelijke bacteriën en virussen. De uit kool bestaande derde laag absorbeert toxische en gevaarlijke stoffen. De laatste laag bestaat uit non-woven PVC. Dit non-woven PVC filtert vaste elementen en zichtbare onzuiverheden uit het water.

De voordelen en toepassingen van een ultrasoon reiniger

Een ultrasoon reiniger is de perfecte manier om een object dat normaal gesproken moeilijk te reinigen is op een effectieve manier toch schoon te krijgen. Zowel persoonlijke items als professionele gebruiksvoorwerpen worden op eenvoudige en grondige wijze volledig gereinigd. Ultrasoon reinigen is daarbij een uitkomst voor allerhande klusjes in zowel de privésfeer als op zakelijk gebied. Door de verschillende toespitsingen die je bij een ultrasoon reiniger kopen kunt toepassen kies je bovendien het juiste model voor jouw klus. Djaky helpt je graag bij het kiezen voor de juiste ultrasoon reinigen.

Een uitkomst voor het schoonmaken van sieraden en andere kleine objecten

Aan welke doeleinden moet je bij een dergelijke reiniger denken? Voor privégebruik is een ultrasoon reiniger ideaal wanneer je bijvoorbeeld sieraden als een ketting of horloge schoon wilt maken. Geen zorgen om beschadigingen die je wel kun toebrengen als je bijvoorbeeld met een borsteltje te werk gaat. Met een ultrasoon reiniger ga je zowel grondig als voorzichtig te werk en komen jouw dierbare bezittingen als nieuw tevoorschijn. Door de werking van het apparaat wordt ieder object bovendien schoon op plekken waar je met de hand nooit zou kunnen komen. Zo simpel is het!

Een ultrasoon reiniger zakelijk gebruiken? De mogelijkheden zijn eindeloos

Ook voor zakelijk gebruik is de ultrasoon reiniger een uitkomst. Djaky heeft bovendien reinigers in diverse formaten zodat je het geheel op jouw doeleinden kunt aanpassen. Denk hierbij aan objecten uit een laboratorium, waarbij het van levensbelang is dat deze brandschoon worden, of grotere objecten, zoals een duikuitrusting of carburateur. Allen worden eenvoudig gereinigd met een ultrasoon reiniger. Kies voor het juiste model dat precies bij jouw wensen past en ga voor een brandschone werkomgeving. Je hebt er geen omkijken naar!

De voordelen van ultrasoon reinigen voor zakelijk gebruik

De voordelen van een ultrasoon reiniger beperken zich niet tot het bereiken van alle hoekjes en gaatjes en het voorkomen van beschadigingen. Ook de snelheid behoort tot de unieke eigenschappen van dit apparaat. Apparatuur op dezelfde wijze handmatig schoonmaken kost veel meer tijd en hetzelfde effect bereiken is soms zelfs onmogelijk. Het gebruik van het apparaat zorgt niet alleen voor grondige reiniging, maar kost je bovendien veel minder tijd. Daarnaast kun je de tijd die je normaal aan schoonmaken zou besteden ergens anders voor gebruiken.

De werking van het apparaat uitgelegd

Een ultrasoon reiniger werkt op basis van geluidsgolven die door water met een reinigingsvloeistof worden gestuurd. De luchtbelletjes die hierbij ontstaan klappen onder invloed van de geluidsgolven en zorgen voor kleine stromingen. Deze creëren op hun beurt het reinigende effect dat je wilt bereiken en verklaren waardoor de kans op beschadigingen nihil is. Een ultrasoon reiniger is een uitkomst voor zowel privé- als zakelijk gebruik. Djaky helpt je graag bij het kiezen van het juiste apparaat voor jouw klus. Neem een kijkje op de website en ontdek de verschillende mogelijkheden. 

Noodverlichting

Noodverlichting in de horeca

Wanneer jij horecaondernemer bent, en beschikt over een horecagelegenheid waar meer dan 75 mensen aanwezig kunnen zijn, is de aanwezigheid van noodverlichting in jouw horecagelegenheid verplicht. Wanneer er nog geen noodverlichting in jouw horecagelegenheid aanwezig is, is het raadzaam om noodverlichting te bestellen. Noodverlichting bestellen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt dit doen bij een fysiek bedrijf wat gespecialiseerd is in noodverlichting, maar je kunt dit ook online doen. Online is immers tegenwoordig vrijwel alles verkrijgbaar. De noodverlichting kun je niet alleen ophangen in het restaurant zelf, maar ook in de keuken, eventuele feestzaal, etc. Het is belangrijk dat het voor zowel je personeel als je gasten duidelijk is, van welke vluchtroute zij in geval van nood gebruik kunnen maken. Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar het kan gebeuren dat er een brand ontstaat in jouw horecagelegenheid. Wanneer dit het geval is, is de aanwezigheid van een duidelijke vluchtroute met behulp van noodverlichting belangrijk.

Duidelijke vluchtroute

In elk gebouw is het belangrijk dat er een duidelijke vluchtroute aanwezig is. Dit of het nu een feestzaal of een ziekenhuis betreft. Een vluchtroute wordt onder andere aangegeven door middel van noodverlichting. Noodverlichting bevat pijlen, die aangeven welke kant men op moet lopen. In geval van nood wordt de vluchtroute in grote gebouwen vaak gecoördineerd door de bedrijfshulpverleners. Naast dat noodverlichting belangrijk is in gebouwen, is een goed werkende deursluiting ook belangrijk. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan deurdrangers die ervoor zorgen dat een deur vertraagd dichtgaat. Een deurdranger kun je om allerlei redenen bevestigen op deuren in een gebouw. Wanneer er deurdrangers geplaatst worden op brandwerende deuren, moeten deze branddeuren voorzien worden van deurdrangers die door de brandweer zijn goedgekeurd. De houdkracht van een deurdranger wordt bepaald door het gewicht van een deur. Bij een wat lichtere deur is het mogelijk om een deurdranger te plaatsen die oorspronkelijk bedoeld zijn voor zwaardere deuren. Dit is bijvoorbeeld fijn voor senioren want hierdoor gaat de deur een stuk soepeler open.

De juiste deurdranger

Er zijn verschillende deurdrangers verkrijgbaar. Soms kan het fijn zijn om een zwaardere deurdranger op een lichtere deur te monteren. Dit kan niet alleen fijn zijn voor senioren, maar ook bij deuren die veel wind vangen. Door een zwaardere deurdranger te plaatsen op een deur die veel wind vangt, kan de deur toch goed gesloten worden. Je kunt een deurdranger eenvoudig zelf instellen. Eerst doe je de deur dicht en je draait allebei de stelschroeven van de deurdranger helemaal dicht. Als het goed is blijft de deur dan open staan. Vervolgens draai je de stelschroeven langzaam wat meer open zodat de deur langzaam dichtgaat. Je kunt zelf de sluitsnelheid van de deur bepalen met behulp van de deurdranger. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd mogelijk om de deurdrangers te laten plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf. Of je nu horecaondernemer bent, of een de eigenaar bent van een andere bedrijfsruimte zoals een fabriekshal, loods of garage, het is altijd belangrijk om te zorgen voor de aanwezigheid van noodverlichting en de juiste deursluitingen. Het kan immers altijd gebeuren dat er zich een calamiteit voordoet binnen jouw bedrijfsgebouw.

 

lateien

Betonnen lateien

Betonnen lateien zijn een soort steunbalk, meestal gebruikt om druk te verdelen over openingen in de muur. Als je geen betonnen latei gebruikt, kan het zijn dat de structuur die je boven de muuropening wilt plaatsen in de muuropening terecht komt. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Waar gebruik je betonnen lateien voor?

Betonnen lateien vind je vooral boven deuren en ramen. Je komt ze wel eens tegen boven de nis van een gebouw. Meestal vereist elke muuropening een ander formaat latei. Dit komt doordat niet alles hetzelfde is. Daarom is het erg belangrijk om te meten wat je nodig hebt voordat je een betonnen latei koopt.

Door de spouwconstructie van de muur is de opening in de muur opgedeeld in twee delen. Dit komt door de isolatie rond de opening in de muur. Om dit zo goed mogelijk te laten zijn, raken de lateien elkaar niet aan. Dit zorgt voor een betere isolatie tussen de twee lateien

Betonnen lateien worden in verschillende lengtes en breedtes verkocht. Dit komt doordat de druk op de muuropening en de grootte van de muuropening meestal verschillen. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar wat voor soort betonnen latei je nodig hebt.

Zichtbare en onzichtbare latei

Als je een latei wilt plaatsen, is het belangrijk om te kiezen tussen zichtbare en onzichtbare lateien. Het verschil zit in de zichtbaarheid van de latei buiten het gebouw. Deze kun je er in laten zetten door een metselaar die je in kunt huren.

Als je een zichtbare latei bij de muuropening wilt plaatsen, moet je wat verticale stenen bij de muuropening plaatsen. Deze verticale stenen worden ook wel de rol laag genoemd. Door deze rollaag onder de muuropening te plaatsen, zorg je ervoor dat alle druk van de muuropening goed wordt verdeeld.

Uiteraard kan de latei ook onzichtbaar geplaatst worden. Vervolgens verwerkt de metselaar die je inhuurt het in de gevelsteen. Dit is meestal de makkelijkste manier om een ​​latei te plaatsen. Daarom is het ook de manier die het meeste wordt gebruikt bij het bouwen van nieuwe gebouwen. 

betonpoer

Betonpoer 20×20 voor een stabiele fundering

Met een betonpoer 20×20 van Betonpoerengigant kost het maken van een stevige en stabiele fundering een fluitje van cent. Op de betonpoer wordt een staander of een paal van een bouwconstructie vastgezet met speciaal bevestigingsmateriaal. Hierdoor komen staan deze vrij van de grond en kunnen ze niet aangetast worden door het vocht. Een betonpoer 20×20 is toe te passen voor veranda’s, schuttingen, carports, pergola’s en speeltoestellen. Omdat er bij het produceren van deze betonpoer gebruik wordt gemaakt van prefab beton ontstaat er een zeer solde geheel. Het is sterk, robuust en bestand tegen vocht. Het gaat niet scheuren, krimpen of barsten waardoor de betonpoer 20×20 er geen hinder van ondervindt dat het in vochtige grond wordt geplaatst. Prefab beton is zeer duurzaam materiaal dus ook nog eens goed voor het milieu.

Het plaatsen van een betonpoer 20×20

Om een betonpoer 20×20 stevig in de grond te plaatsen wordt er eerst een gat gegraven. Zorg er hierbij voor dat een gedeelte van de poer boven de grond uitsteekt. Omdat de paal of staander van een bouwwerk hierop komt te staan zal het daardoor niet rechtstreeks met de grond in aanraking komen. Om de betonpoer 20×20 nog meer stabiliteit te bieden kan er onderin het gat een zogenaamde funderingstegel plaatsen. Hebt u nog oude stoeptegels liggen? Deze volstaan ook. Als de betonpoer 20×20 éénmaal waterpas en haaks staat kan het gat opgevuld worden met snelcement of beton. Daarna is het een kwestie van wachten totdat dit voldoende is uitgehard. Nu kan de staander of paal op de betonpoer 20×20 worden bevestigd en de rest van de constructie afgebouwd worden.

Betonpoer 20×20 zorgt voor een stevige verankering

De betonpoer 20×20 zorgt er niet alleen voor dat de bouwconstructie niet meer weg of scheef kan zakken: het zorgt tevens voor een stevige verankering. Op deze manier krijgt de wind geen vat meer op een bouwconstructie waardoor het niet weg- of omwaait. Door gebruik te maken van een betonpoer 20×20 zorgt u er niet alleen voor dat een staander of paal beschermd wordt, u creëert er ook een stabiele basis mee. Een betonpoer 20×20 is een goedkope oplossing om een solide fundering te maken.

Lampen

Elektrotechniek Almere maakt duurzaam leven en werken mogelijk

Je leeft steeds bewuster en daarmee draag je een steentje bij aan een duurzame maatschappij. Als bedrijf probeer je het papierverbruik te verminderen en thuis doe je de lampen uit in ruimtes waar je op dat moment niet bent. Wil je grotere stappen maken voor een groenere samenleving, dan staat Elektrotechniek Almere voor je klaar om met een aantal aanpassingen je bedrijf nog groener te maken. Ook als je je woning duurzamer wilt maken, ben je bij dit bedrijf aan het goede adres.

LED-verlichting

Kleine beetjes maken al een groot verschil. Elektrotechniek Almere komt graag langs om de lampen in je kantoorpand te vervangen door LED-verlichting. Het is beter voor het milieu en het zorgt voor minder kosten. De lampen geven hetzelfde licht af als traditionele lampen, maar het energieverbruik is lager, omdat de lampen minder warm worden. Ook gaan LED-lampen veel langer mee.

Elektrotechniek Almere plaatst laadpalen

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Heb je bedrijfswagens die op stroom rijden, dan is een laadpaal bij je bedrijf een must. Het plaatsen, beheer en onderhoud geef je gerust uit handen aan Elektrotechniek in Almere. Als je privé in een elektrische auto rijdt, maakt een eigen laadpaal bij je woning het mogelijk om je auto ’s nachts op te laden. Dit is goedkoper én je laadt je auto op terwijl je slaapt. ’s Ochtends rijd je er zo mee weg. In de rij staan voor de openbare laadpaal in je wijk behoort tot het verleden.

Wek zelf je stroom op met hulp van Elektrotechniek Almere

Maak je gebruik van natuurlijke energiebronnen, zoals de zon, dan wordt je energierekening een stuk lager. Zonnepanelen zijn een grote leverancier van stroom. Zonnepanelen laat je installeren door een bedrijf dat thuis is in elektrotechniek. Zowel op het dak als binnen in je woning of bedrijfspand moeten werkzaamheden verricht worden. Binnen een dag zijn de panelen geïnstalleerd en profiteer je van je eigen opgewekte energie.

keramisch parket

Wat moet je weten over keramisch parket?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je badkamer of woonkamer of voor een andere ruimte in je huis? Er zijn tegenwoordig zoveel opties, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je al eens gedacht aan keramisch parket? Zeker als je op zoek bent naar de uitstraling van een houten vloer of parket zijn keramische tegels een uitstekende optie. Je ziet bijna het verschil niet meer met een houten vloer. Bovendien kennen deze tegels veel voordelen in vergelijking met een houten parket.

Wat is een keramisch parket?

Een tegelvloer van keramische tegels met een houtlook staat bekend als een keramisch parket. De tegels met houtprint en reliëf zijn over het algemeen lang en smal. De voelbare houtstructuur maakt, dat het zich ook onderscheidt van laminaat. De tegels zijn net als bij een houten vloer in verschillende patronen te leggen. Zorg bij het leggen van de tegels voor een vlakke en droge ondergrond en maak van tevoren een legplan. Zo weet je precies hoeveel tegels je nodig hebt en hoe je ze moet leggen.

De voordelen van een keramische tegelvloer

Gebruik je de vloer intensief en heb je kleine kinderen? Dan krijg je bij een houten vloer al gauw krassen en slijtplekken. Je moet de houten vloer regelmatig in de olie zetten om de kwaliteit ervan te behouden. Bij een keramisch parket is dit onderhoud niet nodig, bovendien is dit parket slijt- en krasvast. Ook kan je het prima combineren met vloerverwarming. In natte ruimtes, zoals de badkamer of het toilet zijn keramische tegels ook te gebruiken. In tegenstelling tot hout kunnen ze prima tegen vocht. Je gebruikt deze tegels niet alleen op de vloer, maar ook op de wanden. Met keramische tegels heb je wel de uitstraling van hout, want zelfs nerven en knoesten worden in deze tegels verwerkt. De keramische tegels zijn in verschillende kleuren beschikbaar, zodat je altijd een kleur vindt, die past bij jouw smaak.

Cementdekvloer

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer bestaat uit zandcement en water en wordt uitgesmeerd over het vloeroppervlak. De vloer rust op de constructie van de vloer en de eindvloer. Cementdekvloeren worden vaak in badkamers gebruikt vanwege hun hoge vochtbestendigheid. Ook moet er een afschot legging zijn in de badkamer. Op deze manier kan het water makkelijk van de douche naar het putje stromen. De vloer moet verder waterpas worden gelegd maar wel met afschot zo dat de badkamer niet blanco komt te staan van het water. Een gietvloer daartegen kan niet op afschot worden gelegd wat een cementdekvloer wel kan. De cementdekvloer is als ware een soort ondervloer. Deze kan bijvoorbeeld een oude ondervloer vervangen of egaliseren. Ook kunnen vloerverwarming en onderliggende leidingen met een cementdekvloer worden weggewerkt.


Hoe wordt een cementdekvloer gelegd?


Een cementdekvloer kan het beste door een vakman worden gelegd. De vloerdikte bestaat meestal uit ongeveer 30 tot 65 mm. Het gaat om een ondervloer waarover dus een eindvloer wordt gelegd. Hoe meer leidingen of bijvoorbeeld vloerverwarming er onder komen te liggen hoe dikker de cementdekvloer dient te zijn. Naast vast kan een cementdekvloer ook in zwevende toepassing worden geplaatst. Bij een zwevende vloer wordt een folie gelegd die vochtwerend is. Op deze manier hecht de vloer niet rechtstreeks aan de ondervloer. Het goedje van de cementdekvloer wordt gegoten en met een rei over het vloeroppervlak verspreid. Met een spaan wordt de vloer vervlakte geëgaliseerd.

Voor- en nadelen cementdekvloer
De grote voordelen zijn dat de vloer door middel van een afschot kan worden geplaatst. Verder kan de vloer als goede ondergrond dienen voor onder andere tegels, keramiek of een kunststof vloer. De vloer is extra geschikt voor ruimtes die vochtig zijn zoals badkamers en WC’s. Nadeel is wel dat de vloer soms wat minder elastisch is en er makkelijk scheuren in kunnen ontstaan. Tevens neemt het drogen meer tijd in beslag dan bij een gietvloer. Het aanbrengen dient door een professionele vakman te worden gedaan omdat het zeer arbeidsintensief en zwaar is om zelf de vloer aan te leggen. Het kost daarom ook wat meer dan dat je het zelf doet. De cementdekvloer is iets minder sterk dan een gietvloer en is dikker. De vloerverwarming kan de warmte minder sterk geleiden dan bij een anhydrietvloer, gietvloer of cementgebonden gietvloer. De zandvloer is dus geen leefvloer. Uiteindelijk kan deze wel als ondervloer voor een gietvloer dienen. 

 

Bron: www.atmyhome.nl 

ISO

Bouwproces verbeteren

Als eigenaar van een bouwbedrijf ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in hoe je het proces van de bouw kan optimaliseren. Hier zijn diverse mogelijkheden voor, de ene optie efficiëntere dan de andere. Soms is het voor klanten of afnemers moeilijk om in te schatten of er voldoende kwaliteit wordt geleverd en of er efficiënt gewerkt wordt. Om die reden kan je ervoor kiezen om te focussen op kwaliteitsmanagement door het behalen van een certificaat. ISO 9001 is een certificaat waarmee je als bedrijf aantoont dat je voldoet aan de eisen en normen die gesteld worden voor het leveren van kwaliteit. In deze blog kan je meer leren over kwaliteitsmanagement en het optimaliseren van werkzaamheden.

Kosten

Aan het behalen van een certificaat die je helpt bij het verbeteren van het proces gaat een investering vooraf. Je zal aanpassingen moeten doorvoeren voordat je kunt aantonen dat je aan de gestelde normen en eisen voldoet. Deze investering verdient zich op langer termijn echter weer terug. Dit omdat een verbetering van het proces op termijn kosten bespaart doordat er efficiënter gewerkt wordt. Daarnaast zal het behalen van het certificaat zorgen voor een hogere klanttevredenheid. Ook dit kan zich in vertalen in betere verkoopcijfers. Procesverbetering brengt dus veel voordelen met zich mee.

Certificaten

Een certificaat voor kwaliteitsmanagement is dus altijd verstandig om te behalen. Maar ook andere certificaten die te behalen zijn in de bouw dragen bij aan verandering en verbetering van het proces binnen de bouwsector. Zo kun je kiezen voor ISO 14001, een certificaat voor milieumanagement. Zoals de naam al doet vermoeden kan je met dit certificaat je bedrijf onderscheiden op het gebied van milieu en duurzaamheid. Ook dit certificaat kun je behalen door te voldoen aan de normen die gesteld zijn en getoetst worden door een onafhankelijk bedrijf. Speerpunten van milieumanagement zijn om de impact van de werkzaamheden op het milieu zo min mogelijk te maken. 

Ben je van plan om certificaten te behalen om zo je proces te verbeteren? Let dan goed op bij welke organisatie je hierbij mee instemt. Niet alle aanbieders zijn gemachtigd om dit soort certificaten af te geven.