• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archivebouw

Verschillende soorten handlieren

Verschillende soorten handlieren

Met een handlier zit u tijdens bouwwerkzaamheden altijd goed. Er zijn diverse types verkrijgbaar in de categorie handlier die u het makkelijker maken om bepaalde lasten te verplaatsen. Uw lichaam wordt bij het gebruik van een lier minder belast waardoor u op eenvoudige wijze zelfs zware lasten handmatig kunt verplaatsen. Een handlier is in verschillende types verkrijgbaar. Ze voldoen allemaal aan de aller strengste veiligheidseisen die de wet voorschrijft. Wel is het belangrijk om een lier jaarlijks te laten keuren bij een erkend keurbedrijf hijs- en hefmiddelen, kortweg de EDH. Zo weet u zeker dat u met een veilige handlier werkt die u of uw werknemers beschermd en het product altijd in een goede conditie is.

Geremde of ongeremde handlier

Er bestaan diverse handlieren. Zo kennen we de geremde of de ongeremde handlier. Bij een geremde handlier zal de vracht die eraan hangt niet zakken wanneer de hendel losgelaten wordt. Dat komt door een speciaal mechaniek. De geremde lier blijft dus in dezelfde positie staan. Wanneer u een ongeremde handlier gebruikt kan de vracht wel zakken omdat het dan terug loopt. Maar omdat dit type lier voorzien is van een borgwerk zit er toch een rem op. Dit voorkomt dat de vracht die eraan hangt met een klap op een ondergrond terecht komt. Welke handlier geschikt is voor u is afhankelijk van de werkzaamheden die u ermee wilt uit gaan voeren. Maar waar u ook voor kiest, ze voldoen altijd aan alle kwaliteitseisen en zijn bovendien zeer scherp geprijsd. Dat bewijst maar weer dat een goede handlier niet per definitie duur hoeft te zijn in aanschafprijs.

De vele mogelijkheden van een handlier

Al verwacht u misschien anders, een handlier hoeft niet altijd lasten verticaal te verplaatsen. Zo’n lier kan ook als hijslier worden gebruikt. Iedere handlier heeft een toegestane trek of hijs capaciteit. Bekijk dus vooraf goed welk gewicht er met de lier moet worden verplaatst. Het is voorzien van een zwengel en een trommel waar de kabel omheen gewonden zit. Houd bij het gebruik van een handlier altijd de veiligheidsregels in acht en gebruik werkhandschoenen. Mocht de kabel toch voor problemen zorgen, dan houdt u er in ieder geval geen snijwonden aan over.

Wat zijn OSB platen

Wat zijn OSB platen?

Lees over OSB platen, en wat je ermee kan doen. Om eerst antwoord te geven op de vraag; wat zijn OSB platen? OSB staat voor oriented strand board en bestaat uit verlijmde houtsnippers. Het is spotgoedkoop bouwmateriaal, maar het heeft zich aan alle kanten bewezen.

Je kan er meer mee dan enkel dakbeschot

Als je voor in huis een tafel wil maken, dan is OSB in mindere maten geschikt. Het is van belang om het materiaal te gebruiken bij ruwbouw. Het is goede underlayment en het heeft zich bewezen als dakbeschot. Dus bij het bouwen van een kap komen er eerst spanten, dan timmer je dat dicht met OSB platen, en daarop komen de tengels en pannenlatten. Als de zolder niet is geïsoleerd, kijk je op de vliering zo tegen de OSB platen aan. Deze trekken niet krom, en als de dakpannen goed liggen gaat het niet zomaar rotten. OSB platen worden vaak ook gebruik als vloeren in een houtskeletbouw woning.

Leuk materiaal voor de hobby

Hout is duur. Maar een OSB plaatje van 9 mm dik en 122 X 61 cm groot kost in verhouding niet zoveel. Soms kom je weleens op het internet een leuke bouwtekening tegen, die je wilt gaan uitwerken door middel van timmeren. Het kan gaan om van alles gaan, bijvoorbeeld een voetenbankje. Velen hebben timmeren als hobby omdat je daar zoveel eer van hebt, maar kampen met de hoge prijzen van het materiaal. Wanneer je dan kiest voor de ruwere OSB plaat, dan kun je voor een prikkie iets leuks timmeren. Door de relatief lage prijs is OSB erg laagdrempelig en leuk om mee te werken. Daarnaast is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om OSB platen op maat te bestellen. 

OSB platen met tong en groef

Vaak wordt de vraag, wat zijn OSB platen beantwoord met, dat is een dansvloertje. Het klopt inderdaad dat je met OSB plaat snel een vloer kan maken. Het gaat dan om platen met tong en groef, zodat er tussen de platen nauwelijks een naad zit. Mocht je bijvoorbeeld een partytent in de tuin hebben, en het gazon onder de tent dreigt een modderpoel te worden, een vloertje van OSB platen is snel gemaakt. Een aantal ribben op het gras, OSB platen erop en vastschroeven, en je hebt een stevig vloertje.

Bron: www.schilder-inutrecht.nl 

De Beste cirkelzaag

Voor iedereen is de Beste cirkelzaag anders. Zo zal de ene doe-het-zelver op zoek zijn naar een cirkelzaag van het merk Makita, terwijl de ander ook genoegen neemt met een cirkelzaag van een minder bekend merk.

Op het moment dat je op zoek gaat naar de Beste cirkelzaag, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zo zal je voor jezelf na moeten gaan aan welke verwachtingen je nieuwe cirkelzaag straks moet voldoen, hoe vaak je de cirkelzaag wilt gaan gebruiken en wat voor soort materialen je allemaal met de cirkelzaag wilt zagen. Ook is het slim om indien mogelijk gebruik te maken van een aanbieding. Hierdoor betaal je niet meer geld voor je nieuwe cirkelzaag dan nodig is.

Waar vind je een aanbieding

Omdat je een cirkelzaag kunt kopen bij allerlei verschillende winkels zoals bouwmarkten en webwinkels zoals Bol.com en CoolBlue, kun je ook bij al deze winkels een aanbieding tegenkomen waarvan je kunt profiteren. Echter is het logisch dat je geen zin of tijd hebt om allerlei bouwmarkten te bezoeken of allerlei websites af te struinen.

Hier heeft het team achter de website klusaanbieding.nl iets op gevonden. Hier vind je namelijk iedere actuele Beste cirkelzaag aanbieding. Zo kan het zijn dat je hier een cirkelzaag van het merk Makita met korting kunt kopen, maar het kan ook zijn dat je hier een cirkelzaag van het merk Festool met korting kunt kopen.

De Beste cirkelzaag aanbieding

Het is slim om gebruik te maken van de Beste cirkelzaag aanbieding. Hierdoor kun je namelijk heel wat geld besparen op het kopen van een nieuwe cirkelzaag. En is die ene cirkelzaag waar jij naar op zoek bent op dit moment niet in de aanbieding? Dan kan het zomaar zo zijn dat dit volgende maand wel het geval is. Aanbiedingen fluctueren namelijk nogal. Neem dus eerst even een kijkje op de website van klusaanbieding voordat je overhaast een nieuwe cirkelzaag koopt.

Tips om je huis beter te isoleren

Jaarlijks kan je ontzettend veel besparen op je energiekosten door je huis goed te isoleren. Hoe beter je isoleert, hoe minder energie er uit je huis ontsnapt en hoe minder je hoeft te stoken. Daarnaast zorgt een goede isolatie er ook nog eens voor dat het aangenamer in huis wordt. Het gaat namelijk minder tot niet tochten in huis en het zorgt ervoor dat in je huis het een vaste temperatuur blijft. Hierdoor gaat je wooncomfort omhoog en leef jij nog gelukkiger in je huis. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat je jouw huis beter isoleert? Hieronder een aantal praktische tips die je kan toepassen om je huis beter te isoleren. De tips zijn gegeven door een glaszetter in hoofddorp

Pak je garage aan

Indien je een garage aan je huis vast hebt zitten is het handig om die als eerste aan te pakken. Garages zijn over het algemeen niet goed geïsoleerd en zijn dan ook een van de belangrijkste redenen waarom tocht je huis binnen komt. Je kan je garage isoleren door tochtstrips erin te plaatsen of indien er glazen in zitten er dubbel glas in te plaatsen. Hierbij is het handig om een glaszetter in te schakelen

Breng spouwmuurisolatie aan

Tussen een binnen en buitenmuur zit altijd een kleine ruimte. Door deze ruimte op te vullen met isolatiemateriaal zorg je ervoor dat er minder lucht tussen deze ruimtes terecht komt. Doordat hier vervolgens geen lucht meer komt zorg je ervoor dat deze lucht van buitenaf geweerd wordt voorkom je dat deze lucht je huis binnendringt, waardoor het ook niet gaat tochten in je huis. Dit zorgt ervoor dat het dus dezelfde temperatuur in je huis blijft waardoor je niet extra hoeft te stoken om de temperatuur in je huis aangenaam te houden. Deze tips zijn gegeven door hcglasservice.nl!

 

rapport

Voordelen bouwkundig rapport

Het is vervelend als je net een woning hebt gekocht en je komt erachter dat er verborgen gebreken zijn. Gelukkig kan dat voorkomen worden en dan kun je een bouwkundig rapport op laten stellen voordat je de woning gaat kopen. Er zal dan eerst een bouwkundige keuring plaatsvinden en alle gegevens en bevindingen staan dan in het rapport. 

Er wordt bij de bouwkundige keuring gekeken naar diverse onderdelen van de woning, zoals het metselwerk, de dakconstructie, kozijnen, de badkamer, het toilet, muren, wanden, etc. Alle bevindingen zijn terug te vinden in de rapportage en ook worden er foto’s toegevoegd wanneer er gebreken worden vastgesteld.  

Voordelig en verstandige keuze

Het is alleen maar voordelig voor jou als koper als jij de rapportage in je bezit hebt. Hierdoor heb je namelijk een betere onderhandelingspositie. Je weet namelijk wat er zoal verbeterd moet worden aan de woning en zo kun je de vraagprijs misschien nog wat naar beneden krijgen. Daarnaast krijg je inzicht in alle gebreken en de bijbehorende kosten en dan kun je dus precies uitrekenen wat de herstelwerkzaamheden je kosten, mocht je de woning kopen. 

 

Mocht je al een voorlopig koopcontract hebben getekend, maar zijn er verborgen gebreken die de verkopende partij niet heeft gemeld, dan kun jij de rapportage met harde feiten gebruiken om de overeenkomst te ontbinden. Het is zijn geld echt waard en zeker bij oudere woning, want dan weet je niet direct wat je koopt. Het is dan fijn als een expert er goed naar kan kijken en advies uit kan brengen. Met het blote oog kun je namelijk niet alles zien en zeker niet als je niet weet waar je op moet letten. Ieder zijn vak, dus het investeren in de rapportage is het meer dan waard. De rapportage is geschikt voor hypotheken met NHG.

Wat is een dakdekker en wat doet die?

Je vraagt je waarschijnlijk af wat een dakdekker is en wat doet die eigenlijk? Een dakdekker is iemand die een beschermende laag aanbrengt op een hellend of een plat dak. Dit doet hij om het dak te beschermen tegen water, sneeuw en wind. Veelgebruikte materialen voor dakbedekking zijn bitumen, dakpannen van geperst beton of gebakken klei, kunststof, metalen zoals koper, zink of lood, dakspanen (ook wel houten schaliën of houten shingles genoemd), leisteen, riet en stro. Er zijn allround dakdekkers die allerlei soorten daken kunnen beschermen. Er zijn ook gespecialiseerde dakdekkers die in een specifieke vorm van dakbedekking werken, een voorbeeld hiervan is metaal. Of ze werken alleen maar aan een bepaald soort dak, zoals hellende daken. Een dakdekker houdt zich vooral bezig met het lezen en interpreteren van werktekeningen en instructies, het verwijderen en repareren van de dakconstructie, aanbrengen van de onderconstructie en het op maat maken van een dak. Het is dus erg gespecialiseerd werk. Om dakdekker te kunnen worden kan je een mbo niveau 2 of 3 opleiding volgen.

Eigenhuis Dakdekker

Ben je nog op zoek naar een dakdekker, dan heeft Eigenhuis Dakdekker alles wat je nodig hebt. Zij zijn al meer dan 30 jaar werkzaam in Nederland en hebben genoeg specialisten die jou kunnen helpen bij het ontwerpen, maken en onderhouden van jouw dak. Daarnaast voeren ze een gratis dak inspectie bij je thuis uit om te ontdekken wat jouw dak precies nodig heeft. Eigenhuis Dakdekker staat voor het leveren van hoge kwaliteit services en klantvriendelijkheid. Zij zorgen ervoor dat alle werkzaamheden die zij uitvoeren netjes en op een professionele manier afgehandeld worden. Het team weet precies hoe ze aan een nieuw project moeten beginnen en zorgen ervoor dat het eindresultaat exact is wat jij in gedachten had. Ook krijg je 15 jaar lang garantie bij Eigenhuis, dit doen ze omdat ze graag alle klanten tevreden willen houden. Door goed werk te leveren kunnen ze dit soort garantie beloven! Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken om jouw dak. Mocht er om de een of andere reden toch een lekkage aanwezig zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ze op. Ze hebben een spoednummer op hun website zodat jij super snel geholpen wordt.

Dakdekker Utrecht

Zoek je een dakdekker in de regio Utrecht, dan heb je geluk! Eigenhuis Dakdekker opereert o.a. in Utrecht, dus ben je op zoek naar een dakdekker in utrecht? Dan kan je ook bij ze terecht. Wanneer je wilt zien of het werk wat ze leveren toch écht wel van goede kwaliteit is kan je op de website projecten zien die in het verleden zijn uitgevoerd. Zo kan je achterhalen of het bedrijf iets is wat bij jou past. Nu kan je met een gerust hart die lang uitgestelde dakrenovatie eindelijk uitvoeren. Maak ook gebruik van de gratis dakinspectie, nu weet je precies wat er moet gebeuren en kan Eigenhuis Dakdekker direct bij jou aan de slag!

Welke ondersteunende materialen gebruik je in de bouw?

Er zijn veel soorten ondersteunende materialen als gereedschap, om je werk gemakkelijker te maken. Voorbeelden van ondersteunende gereedschappen zijn: schroefgereedschappen, WGB sleutels, krachtdoppen, stiftsleutels, hamers, meetgereedschap, aftekenmateriaal, in draaidoppen, dopsleutels en tangen. Deze verschillende gereedschappen gebruik je om je producten eenvoudig te verwerken. Door het brede assortiment van bevestigingsmateriaal hoef je eigenlijk niet meer te zoeken naar ander soort materiaal, of een andere website. Omdat zij online al hun producten verkopen kunnen zij erg lage prijzen hanteren én ze verkopen alleen de beste merken. Heb je vragen of wil je bellen met een medewerker, dan kan dit ook via de contactbutton.

S-haken

S-haken hebben vele doeleinden, zo zijn te gebruiken als keukenrek, om keukenmaterialen op te hangen. Maar ze worden met name in de bouw gebruikt. De s-haken worden van verschillende materialen gemaakt, het meest voorkomende materiaal is roestvrij staal (RVS). Het voordeel van RVS is dat de haken weerbestendig en gebruik bestendig zijn. Wanneer je ze in het zicht gebruikt kan je ook kiezen uit geborsteld RVS, deze hebben een wat mooier uiterlijk. Daarnaast heb je ook nog haken met een rubberen uiteinde, deze kan je vooral gebruiken in een bewegend iets, zoals een caravan, boot of camper. Door die rubberen uiteinden zijn ze niet scherp en glijden ze niet zomaar ergens vanaf wanneer er beweging plaatsvindt. Je kan s-haken in meerdere kleuren kopen, zo is er voor iedereen wat wils!

Bevestigingsmateriaal

Wanneer je geen s-haak nodig hebt, maar wel bevestigingsmateriaal, is dit ook via de webshop mogelijk op allerlei soorten en manieren. Bevestigingsmateriaal is er om twee of meerdere dingen/object aan elkaar te verbinden. Bevestigingsmateriaal.nl heeft een grote keuze uit alleen maar topmerken! Dus of je nu op zoek bent naar een ring, bout, moer, of parkers, er is alleen maar keuze uit het beste en dat is natuurlijk wat je wilt! Deze merken worden verkocht voor een zeer voordelige prijs.

JRV producten

Als je zoekt naar professioneel bevestigingsmateriaal kan je eigenlijk niet anders dan producten van JRV kopen. Deze koop je voordelig op de webshop. JRV producten zijn er in de meest voorkomende afmetingen; van moeren, houtschroeven, ankers en pluggen, staalkabels, tot kettingen. Ze zijn altijd uit voorraad leverbaar. Wil je geen JRV product kopen, ook dat kan, de webshop heeft ook nog een erg ruime keuze aan blindklink producten, zoals popnagels, blindmoeren en q-tools. Alle prijzen worden inclusief en exclusief btw op de pagina vermeldt, dit kan je makkelijk aanpassen. Het team van bevestigingsmateriaal.nl zorgt ervoor dat je bestelling wordt bezorgt tegen zeer lage verzendkosten. Wanneer je voor meer dan €150 ex btw bestelt worden er zelfs geen verzendkosten in rekening gebracht.

Heftruck

Hoe kan ik het beste mijn heftruckcertificaat halen?

Vaak ziet het besturen van een heftruck er makkelijk uit. Maar het kan soms toch nog lastig zijn. Je hebt er geen rijbewijs voor nodig om er in te mogen rijden. Mocht je in een heftruck rijden met een aanhanger of is de heftruck breder dan 130 cm dan is het van belang dat je een T-rijbewijs (tractorrijbewijs) op zak hebt. Zonder heftruckcertificaat mag je er ook in rijden, volgens de arbowet moeten de werknemers die er zonder certificaat op rijden wel goed genoeg geïnstrueerd zijn. In deze blog hebben we wat tips hoe je makkelijker je heftruckcertificaat kunt halen. 

Wat is een heftruckcertificaat? 

Een heftruckcertificaat is een certificaat waarmee je bevoegd bent om op een heftruck te rijden. Het is eigenlijk een soort rijbewijs. Vanaf je zestiende mag je hem halen, alleen moet er wel elke keer als je erin rijdt iemand bij zijn totdat je achttien bent. Vanaf je achttiende mag je er zonder toezicht op rijden.  Een cursus voor het halen van je certificaat duurt vaak een of twee dagen waarmee je de theorie leert en een stukje praktijk. Na de cursus leg je een examen af, als je daarvoor slaagt heb je je heftruckcertificaat binnen.

 

Hoe kan ik oefenen? 

Als je je heftruckcertificaat nog niet hebt staan er op internet veel proefexamens waarmee je kan oefenen. Maar het is natuurlijk belangrijk om na je examen ook te blijven oefenen want in de praktijk leer je het meeste. Daarom kun je het beste oefenen met een tweedehands heftruck, dan is het niet heel erg als er wat schade op komt. Meestal zijn tweedehands heftrucks nog in goede staat, ze worden gecontroleerd door specialisten zodat ze veilig genoeg zijn. Ook staan er veel stapelaars tweedehands op verschillende websites. Een stapelaar is ook een soort heftruck. Je kan er pallets mee opstapelen en die omhoog en omlaag verplaatsen. 

 

Hoeveel kost een heftruckcertificaat? 

De kosten voor het halen van je heftruckcertificaat verschillen. Een beginnerscursus van een dag zal ongeveer rond de €200,- zijn. Ook zijn er herhalings cursussen waarmee de kennis die al eens is opgedaan herhaalt wordt, de prijs daarvan zal ongeveer rond de €150,- zijn. 

 

Conclusie 

Van de Arbowet mag je ook zonder certificaat op een heftruck rijden, je moet dan alleen goed geïnstrueerd zijn door je werkgever. Dat proces moet ook goed vastgelegd worden mocht er een keer iets gebeuren, kan de werkgever aantonen hij of zij goed geïnstrueerd is. Het is overigens wel verstandig om een certificaat op zak te hebben. In het begin is het handig om op een tweedehands heftruck of een tweedehands stapelaar te oefenen. Veel succes met het behalen van je heftruckcertificaat! 

waterzuivering

Schoon drinkwater realiseren? Gebruik een waterzuiveraar

Nederland heeft redelijk schoon drinkwater. Toch kan het gebeuren dat je een vieze geur ruikt als je een glas water wilt drinken. Ook de smaak kan een beetje apart zijn. Dat komt omdat er in het water dat uit de kraan komt chloor, bacteriën en metaaldeeltjes kunnen zitten. Natuurlijk wil je schoon drinkwater. Hoe kun je dat realiseren? Er zijn waterzuiveraars te koop. Die zorgen ervoor dat het water dat uit de kraan komt echt schoon is.

 

Ons drinkwater is niet echt schoon

Het drinkwater dat in Nederland uit de kraan komt moet voldoen aan strenge eisen. De overheid heeft normen vastgesteld wat betreft de maximale hoeveelheid giftige stoffen due in ons kraanwater mogen voorkomen. Natuurlijk controleren de waterbedrijven de kwaliteit van ons drinkwater. Ongeveer 40 procent van ons drinkwater komt uit oppervlaktewater. Dit oppervlakte water is een probleem, want door industriële bevuiling, overbemesting en geneesmiddelen is de bodem aangetast. In het drinkwater dat uit het oppervlaktewater komt kunnen lage concentraties pesticiden, medicijnresten, industriële verontreiniging en zware metalen aanwezig zijn. Bovendien bevat ons drinkwater chloor. Dat chloor wordt toegevoegd om de in het drinkwater aanwezige bacteriën te doden. Ons drinkwater is dus niet echt schoon. (1) Waterzuiveraars zijn dus geen overbodige luxe.

 

De voordelen van waterzuivering

Je wilt verzekerd zijn van schoon drinkwater. Daarom besluit je om zelf het water te zuiveren met een waterzuiveraars. Dat heeft veel voordelen. Verontreinigingen zoals chloor, pesticiden, zware metalen en medicijnresten worden verwijderd. Ook is het oor jou gezuiverde water vrij van geur- en smaakstoffen. Woon je in een gebied met hard water? De calcium en magnesium is door het zuiveren van het water uit het water verdwenen. Het is zacht water geworden. Je hebt dus ook geen last meer van kalkaanslag. 

 

Water behandelen met omgekeerde osmose

Hoe kan drinkwater dat niet echt schoon is worden behandeld? Er zijn waterzuiveraars, schoon drinkwater die gebruikmaken van omgekeerde osmose. Het hoofdfilter van dit waterzuiveringssysteem is een omgekeerd osmose membraan. Door dit membraan wordt 98% van het water gezuiverd. Het membraan heeft een fijnmazige wand met een portiegrootte van 1/10.000 micron. Het water wordt door het membraan geperst. Stoffen die groter zijn als 1/10.000 micron, zoals bacteriën, virussen en in het water opgeloste chemicaliën, worden tegengehouden en afgevoerd. Je bent met dit waterzuiveringssysteemsysteem dus verzekerd van helder, puur en zuiver water.

 

Een waterfilter op de kraanaansluiting monteren

Hoe kun jij voortaan verzekerd zijn van gezond en fris drinkwater? Door een waterfilter op de kraanaansluiting te plaatsen. Na het plaatsen van het waterfilter laat je de kraan 10 seconden lopen. Er loopt zwart water uit de kraan. Na 10 seconden kun je voortaan genieten van fris en gezond drinkwater. 

 

Het waterfilter bestaat uit vier lagen. De eerste laag, die bestaat uit zeoliet-erts, filtert chloor en andere verontreinigingen uit het drinkwater. De uit calciumfosfaat bestaande tweede laag absorbeert schadelijke bacteriën en virussen. De uit kool bestaande derde laag absorbeert toxische en gevaarlijke stoffen. De laatste laag bestaat uit non-woven PVC. Dit non-woven PVC filtert vaste elementen en zichtbare onzuiverheden uit het water.

De voordelen en toepassingen van een ultrasoon reiniger

Een ultrasoon reiniger is de perfecte manier om een object dat normaal gesproken moeilijk te reinigen is op een effectieve manier toch schoon te krijgen. Zowel persoonlijke items als professionele gebruiksvoorwerpen worden op eenvoudige en grondige wijze volledig gereinigd. Ultrasoon reinigen is daarbij een uitkomst voor allerhande klusjes in zowel de privésfeer als op zakelijk gebied. Door de verschillende toespitsingen die je bij een ultrasoon reiniger kopen kunt toepassen kies je bovendien het juiste model voor jouw klus. Djaky helpt je graag bij het kiezen voor de juiste ultrasoon reinigen.

Een uitkomst voor het schoonmaken van sieraden en andere kleine objecten

Aan welke doeleinden moet je bij een dergelijke reiniger denken? Voor privégebruik is een ultrasoon reiniger ideaal wanneer je bijvoorbeeld sieraden als een ketting of horloge schoon wilt maken. Geen zorgen om beschadigingen die je wel kun toebrengen als je bijvoorbeeld met een borsteltje te werk gaat. Met een ultrasoon reiniger ga je zowel grondig als voorzichtig te werk en komen jouw dierbare bezittingen als nieuw tevoorschijn. Door de werking van het apparaat wordt ieder object bovendien schoon op plekken waar je met de hand nooit zou kunnen komen. Zo simpel is het!

Een ultrasoon reiniger zakelijk gebruiken? De mogelijkheden zijn eindeloos

Ook voor zakelijk gebruik is de ultrasoon reiniger een uitkomst. Djaky heeft bovendien reinigers in diverse formaten zodat je het geheel op jouw doeleinden kunt aanpassen. Denk hierbij aan objecten uit een laboratorium, waarbij het van levensbelang is dat deze brandschoon worden, of grotere objecten, zoals een duikuitrusting of carburateur. Allen worden eenvoudig gereinigd met een ultrasoon reiniger. Kies voor het juiste model dat precies bij jouw wensen past en ga voor een brandschone werkomgeving. Je hebt er geen omkijken naar!

De voordelen van ultrasoon reinigen voor zakelijk gebruik

De voordelen van een ultrasoon reiniger beperken zich niet tot het bereiken van alle hoekjes en gaatjes en het voorkomen van beschadigingen. Ook de snelheid behoort tot de unieke eigenschappen van dit apparaat. Apparatuur op dezelfde wijze handmatig schoonmaken kost veel meer tijd en hetzelfde effect bereiken is soms zelfs onmogelijk. Het gebruik van het apparaat zorgt niet alleen voor grondige reiniging, maar kost je bovendien veel minder tijd. Daarnaast kun je de tijd die je normaal aan schoonmaken zou besteden ergens anders voor gebruiken.

De werking van het apparaat uitgelegd

Een ultrasoon reiniger werkt op basis van geluidsgolven die door water met een reinigingsvloeistof worden gestuurd. De luchtbelletjes die hierbij ontstaan klappen onder invloed van de geluidsgolven en zorgen voor kleine stromingen. Deze creëren op hun beurt het reinigende effect dat je wilt bereiken en verklaren waardoor de kans op beschadigingen nihil is. Een ultrasoon reiniger is een uitkomst voor zowel privé- als zakelijk gebruik. Djaky helpt je graag bij het kiezen van het juiste apparaat voor jouw klus. Neem een kijkje op de website en ontdek de verschillende mogelijkheden.