• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archiveloodgieter

Een baan in de installatietechniek vind je zo

Het is voor sommige mensen lastig om een goede baan te vinden. Dit kan een heleboel verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld lastig zijn om werk te vinden als je niet de juiste opleiding hebt afgemaakt. Als dit de reden is waarom het voor jou niet lukt om aan een baan te komen, is het slim om eens te kijken naar de mogelijkheid om een opleiding te gaan volgen. Je kunt je door een opleiding te volgen specialiseren op een bepaald gebied waardoor je interessanter bent voor bedrijven.

Loodgieter worden

Als je niet goed weet wat voor werk je wilt gaan doen, is het slim om eerst te kijken naar wat  voor opleiding je zou kunnen volgen. Wanneer je bijvoorbeeld denkt dat je het best een MBO opleiding kunt gaan volgen, is het niet slim om te kijken naar studies op de universiteit. Je moet het gebied waarbinnen je zoekt zo klein mogelijk houden. Het is voor veel mensen een optie om loodgieter te worden. Dit is leuk en uitdagend werk aangezien geen enkele dag hetzelfde is. Bovendien is het mogelijk om hier veel geld mee te verdienen als je een eigen bedrijf begint.

Een geschikte vacature vinden

Als je loodgieter wilt worden, is het slim om eerst een bedrijf te zoeken waar je kunt werken. Je moet dan natuurlijk wel een relevante opleiding hebben afgerond zodat het bedrijf weet wat ze aan je hebben. Zo kun je er voor zorgen dat een bedrijf ook geïnteresseerd is in jou in plaats van alleen maar andersom. Vervolgens moet je op zoek gaan naar een vacature die bij jou past. Er zijn allerlei sites waarop je vacatures kunt vinden. Sommige sites bevatten enkel vacatures van een bepaalde beroepsgroep. Op deze sites staan vaak vacatures die niet op andere plekken te vinden zijn.

Hoe kies ik een betrouwbare airco leverancier

Hoe kies ik een betrouwbare airco leverancier?

Aircorevolutie.nl is een specialist op het gebied van vaste en mobiele airconditioners, koel- en vriescellen en koelmeubelen. Voor gebruiksvriendelijke airco’s of energiezuinige koelmeubels, maar ook voor computergestuurde koelcellen die voldoen aan de strengste EG-normen of slimme warmte-oplossingen met behulp van airco/warmtepompen en vloerverwarming zijn wij uw partner. De verwarmingexperts van aircorevolutie.nl garanderen dat ze altijd voor u klaar staan. Met optimale kwaliteit en overtuigende service.

Maak vrijblijvend een afspraak

U vraagt en wij trachten aan uw wensen tegemoet te komen. Daarbij zijn preventief onderhoud, reparaties en modernisering bepalende factoren waarmee wij ons als bedrijf telkens weer weten te onderscheiden. Onze tarieven voor reparaties en service overeenkomsten zijn eerlijk en uitstekend te verantwoorden, net als de prijsstelling voor onderdelen. Bel ons voor een afspraak. In goed overleg bieden wij u een interessant koelprogramma toegespitst op uw specifieke situatie. Ons leveringspakket omvat airco´s in alle mogelijke vormen incl. luchtbevochtigers en luchtdrogers, met of zonder warmtepompen voor particulieren en bedrijven. Professionele koel- en vriescellen, klimaatsystemen, gekoelde werkbanken, koelvitrines, vriesmeubelen of ijsblokmachines, koelkasten en koelmeubelen. Een compleet aanbod, waaruit we een juiste keuze kunnen maken.

Service en kwaliteitsbewaking

Aircorevolutie.nl staat voor service, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Een reputatie gebouwd op inzet en toewijding, die voor ons de uitdaging vormt om voort te zetten en waar mogelijk zelfs nog te verbeteren. Zo heeft aircorevolutie.nl bijvoorbeeld een storingsdienst die 24 uur per dag bereikbaar is en 7 dagen in de week voor u klaarstaat met snelle en doeltreffende oplossingen. Maar ook voor vragen of informatie zijn we elk moment van de dag bereikbaar. Daarnaast bieden we onder meer 24 uurs bewaking op afstand.

Koeltechniek dienstverlening

We staan voor perfecte dienstverlening en dat hebben we vertaald naar diverse service-overeenkomst-vormen. Van basisonderhoud tot all-in servicepakket. Overeenkomsten die de levensduur en bedrijfszekerheid van uw installaties in belangrijke mate zullen waarborgen. En voor individueel afgestemd maatwerk blijft altijd ruimte. We geven u graag vrijblijvend advies inzake uw huidige of toekomstige koel- en/of vries- dan wel verwarmingssituatie. Onze inspanningen stoppen niet na de levering.

Aan wie leveren wij?

Van eenmanszaak tot overkoepelende organisatie. Inmiddels kiest een groeiend aantal particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen voor onze aanpak waarbij veel aandacht uitgaat naar klanttevredenheid op lange termijn. We leveren kwaliteit volgens afspraak tegen een concurrerende prijs en altijd volgens geldende wet en regelgeving. Waarbij nazorg hoog op onze prioriteitenlijst staat, terwijl we meedenken op alle mogelijke niveau’s om oplossingen te bieden die op uw maat gesneden zijn.

glas bestellen

Gelaagd glas bestellen bij GlasGigant

gelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd en dat is niet zonder reden. Dit glas is geschikt tegen inbraak en is ook doorval- en letselveilig. Als het glas breek blijven er geen scherpe stukken hangen, het valt uiteen in fijne stukjes. Gelaagd glas bestellen doet u gemakkelijk en snel via de webshop van GlasGigant. Het maakt niet uit welke afmeting u nodig heeft, GlasGigant levert maatwerk glas. Dit betekent dus dat iedere afmeting mogelijk is.

Veiligheidsglas online bestellen, hoe gaat dat?

Om uw glas te bestellen hoeft u de deur niet uit. Vanuit uw stoel is een bestelling binnen een paar klikken al voltooid. Hoe gaat het online bestellen van gelaagd glas? Kies het product dat voldoet aan uw wensen. Dankzij de handige glaskeuzehulp vindt u snel waar u naar op zoek bent. Benodigde artikelen bestelt u vervolgens eenvoudig mee. Kies de gewenste afhaal- of leverdatum en uw glas zal op maat worden gemaakt in een van de glasfabrieken van GlasGigant. U bent dus altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

gelaagd glas bestellen

Dankzij het ruime assortiment vindt u altijd wel de geschikte afmeting. Zit het formaat waar je naar op zoek bent er toch niet tussen? Vraag gespecialiseerde medewerkers gerust om hulp. Een groot voordeel bij GlasGigant: hoe groter uw bestelling, hoe groter de korting die u de volgende keer ontvangt. Bij iedere order krijgt u “Blinkers”, deze zijn de volgende keer in te wisselen voor extra voordeel.

Gelaagd glas prijs per m2

De totale prijs van uw gelaagd glas hangt af van het aantal vierkante meters die u wenst. De prijs van gelaagd glas wordt per m2 berekend. GlasGigant hanteert groothandelsprijzen en dat is vele euro’s voordeliger, dus u weet zeker dat u nooit te veel hoeft te betalen. GlasGigant levert glas dor heel Nederland en is specialist op het gebied van glas en toebehoren. Hier kunt u terecht voor zowel kleine aantallen als grote oplages. Meer weten over glas? Breng een bezoek aan de website GlasGigant.

glasgigant logo

uitzendbureau voor de bouw, techniek en automotive

Haldu Groep: hét uitzendbureau voor de bouw, techniek en automotive

Het is af en toe best een uitdaging om ervaren en gemotiveerd personeel te vinden. Bent u op zoek naar medewerkers in de bouw, techniek of automotive? Maak kennis met c: hét uitzendbureau voor deze branches. Dankzij deze bemiddeling vindt u binnen no time een geschikte medewerker voor u klus. Hoe dat in z’n werk gaat? We vertellen u er graag meer over.

Uitzenden van krachten

Onder uitzenden verstaan we het ter beschikking stellen van arbeidskrachten aan een opdrachtgever. Haldu doet dit op flexibele basis en tegen een tarief dat van te voren is afgesproken. U kunt voor flexibele uren per week kiezen of vaste uren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden.
Voor een opdrachtgever is het belangrijk om een flexibel personeelbestand te hebben. Op deze manier kan er snel worden ingespeeld op veranderingen op de markt. Er kan zo efficiënt worden omgegaan met pieken en dalen in de productie. De uitzendkrachten van Haldu kunnen ook ingezet worden om vast personeel te vervangen tijdens ziekte of vakantie.

Haldu schakelt snel

Het kan voor bepaalde situaties gemakkelijker zijn om een vakman voor een langere periode aan een project te laten werken. Of wellicht is er op korte termijn extra mankracht nodig. In deze situaties komt Haldu goed van past. Laat weten wat uw wensen zijn en er wordt op zoek gegaan naar de perfecte match tussen opdrachtgever en werknemer. Haldu heeft altijd de juiste vakmensen in dienst waarover u een bepaald termijn over kunt beschikken, zonder vast te zitten aan contractuele verplichtingen, maar wél met een maximale flexibiliteit. Dankzij Haldu Groep maakt u van vaste personeelskosten variabele kosten wat direct ten goede komt aan het rendement op uw project. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de website van Hadu Groep voor meer informatie.

Is het mogelijk om zelf elektra te installer.v2

Is het mogelijk om zelf elektra te installeren?

Bij een nieuw-, aan- of verbouw van je woning kun je bijna niet aan het installeren van elektra ontkomen. Dit blijkt vaak echter lastiger te zijn dan men op voorhand denkt! In het bijzonder het aanleggen van de elektrakabels gaat in veel gevallen fout. Wanneer de kabels te dicht in de buurt van elkaar worden gelegd, kunnen ze in het ergste geval met elkaar versmelten. Dit is het gevolg van de warmte die niet kan ontsnappen. Het versmelten van elektrakabels resulteert in een kortsluiting en daarmee in een stroomstoring. Een kortsluiting kan een brand tot gevolg hebben. Iets wat je voorkomt door voor het installeren van de elektra een elektricien in te schakelen.

Wij spraken een specialist in elektra installatie in Gent, die ons meer kon vertellen over het zelf installeren van elektra in huis.

Bereid je goed voor op het installeren van elektra

Het installeren van elektra vergt een gedegen voorbereiding. Kijk bijvoorbeeld voldoende instructievideo’s en stappenplannen op internet, voordat je met de installatie van elektra begint. In deze instructievideo’s wordt stapsgewijs toegelicht hoe de verschillende klussen kunnen worden uitgevoerd. Het is belangrijk om deze stappen heel nauwkeurig op te volgen, om de kans op complicaties te minimaliseren. Zorg er daarbij voor, dat je over het juiste gereedschap beschikt. Een spanningszoeker mag hierbij zeker niet ontbreken! Een spanningszoeker helpt je te achterhalen of er stroom op onderdelen staat.

Bepaal welke klussen je wilt uitbesteden

Zoals reeds beschreven zijn sommige elektraklussen behoorlijk lastig zelf uit te voeren. Bepaal om deze reden vooraf voor jezelf, welke klussen je wilt uitbesteden aan een ervaren elektricien. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf lampen aan te sluiten, maar het leggen van de elektrakabels aan een specialist over te laten. De kans op een kortsluiting of stroomstoring in huis wordt op deze manier een stuk kleiner.

Tips bij het renoveren van je badkamer.v2

Tips bij het renoveren van je badkamer

Ben je van plan om de badkamer in huis binnenkort te verbouwen? Bij een badkamerverbouwing komen de nodige twistpunten kijken. Wil je bijvoorbeeld enkel nieuw sanitair in de badkamer laten plaatsen, of wil je dit combineren met een nieuwe indeling? Laat je bij een verbouwing van de badkamer direct nieuwe tegels plaatsen, of laat je de huidige tegels zitten? Enzovoorts. Het zijn vraagstukken waar je voorafgaand aan de badkamerrenovatie goed over na moet denken. Vaak blijkt het lastig te zijn, om dergelijke punten tijdens de verbouwing nog te veranderen.

Tip: schakel de loodgieter die wij voor het schrijven van dit artikel in, voor het uitvoeren van een badkamerverbouwing in Leiden.

Een plan voor de badkamerrenovatie maken

Een badkamerverbouwing begint bij het maken van een plan voor de volledige renovatie. Dit plan kun je door een loodgieter laten controleren op de haalbaarheid ervan. Het komt nog zeer regelmatig voor dat de plannen van woningbezitters niet volledig uitvoerbaar bleken te zijn tijdens de verbouwing. Een loodgieter kan met je meedenken over een passend alternatief, als bepaalde onderdelen van de renovatieplannen niet uitvoerbaar blijken te zijn.

Tip: kijk eens op de persoonlijke blogs van interieurstylisten! Vaak delen zij hier foto’s van de door hen ingerichte badkamers. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt.

Loodgieter inschakelen voor een badkamerverbouwing

Een verbouwing van de badkamer kun je het beste door een installateur of loodgieter uit laten voeren. Een loodgieter heeft doorgaans de benodigde ervaring om de renovatie tot een goed einde te brengen. Je wilt immers voorkomen dat er na het uitvoeren van een badkamerverbouwing nare complicaties optreden. Denk hierbij aan een lekkage rond de verlegde leidingen in de badkamer. Ook kan er speling ontstaan zijn tussen het sanitair en de aansluiting op de afvoer. Via deze speling sijpelt het water uit de afvoer, waarna het voor een nare waterschade kan zorgen.

 

 

loodgieter

Wat kunnen de oorzaken zijn van stank in je huis?

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor de stank waarvan je last kunt hebben in huis. Denk bijvoorbeeld aan etenswaren die zijn gaan rotten, zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Ook een verstopt riool kan voor een nare stank in huis zorgen! Deze stank is niet het enige nadeel van een afvoerverstopping. Bij een serieuze verstopping is het namelijk ook niet meer mogelijk om je sanitaire voorzieningen in huis te gebruiken. Reden genoeg om de kans op een verstopping zo klein mogelijk te maken.

Heb je last van een verstopt riool in Zoetermeer? Schakel in dat geval de loodgieter in, die we voor het schrijven van dit artikel spraken. Deze loodgieter heeft een ruime ervaring in het oplossen van verstoppingen.

Ontstaan van een verstopte afvoer in huis

Een verstopte afvoer is doorgaans het gevolg van restafval wat op de bodem van de afvoer terechtgekomen is. Het water in de afvoer kan dit restafval niet meer meevoeren naar de centrale riolering. Zo vormt dit restafval het begin van een rioolverstopping! Je kunt een verstopping voorkomen, door het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zeefje in de gootsteen, een bladvanger over de regenpijp, enzovoorts. Dergelijke hulpmiddelen zijn bij een bouw- of hobbywinkel aan te schaffen.

Een rioolverstopping laten verhelpen

Voor het oplossen van een rioolverstopping kun je een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten. Hierbij wordt de afvoerverstopping letterlijk voor je opgelost! Mocht het doorspuiten van de afvoer geen effect hebben, dan kan een loodgieter de afvoer ontstoppen met een klein haakje of vegertje. Veel loodgietersbedrijven bieden een 24-uursservice aan, waarmee zij ook op de late avond en in de weekenden te bereiken zijn.

Tip: een beginnende verstopping kun je zelf oplossen, door gebruik te maken van een ontstopper en ontstoppingsmiddel uit de supermarkt.

viega-pexfit-pro

Viega Pexfit perskoppeling en buis  

De buis van Viega Pexfit Pro bestaat uit drie lagen die onderling verlijmd zijn, de binnen- en buitenlagen zijn van verknoopt polyetheen met daartussen een laag van aluminiumfolie. De tussenliggende folie-laag versterkt de Viega Pexfit Pro buis en vermindert de lineaire thermische uitzetting. Ook is het een betrouwbare barrière die het toevoegen van zuurstof door diffusie verhindert. De buis van Vernet polyethyleen PE-Xc kent een zeer goede hittebestendigheid en kan daarmee niet alleen voor warm wordende bedradingssystemen worden gebruikt, maar ook voor warmwater en verwarmingsleidingen. Pexfit Fosta kan voor leidingen met een bedrijfstemperatuur tot maximaal 95°C worden gebruikt, terwijl de buis bij een kortstondige blootstelling temperaturen tot 110°C kan weerstaan. Daarnaast kan het Pexfit Pro buissysteem een aanzienlijke druk weerstaan zodat deze ook geschikt is voor het creëren van de waterleiding systemen in woningen en gebouwen met meerdere verdiepingen. Onder voorbehoud van het toepassen van de juiste wijze van installatie zijn Viega Pexfit buis en perskoppelingen ontworpen om 50 jaar te blijven functioneren.

Made in Germany

Viega produceert de buizen en perskoppelingen voor Pexfit Fosta en Pro in de eigen fabrieken in Duitsland: Buizen en hulpstukken van PPSU komen uit de fabriek in Nidervinklinge, De materialen uit brons komen uit Grossgeringene. Elk bedrijf en vestiging heeft een zelfstandig systeem van kwaliteitscontrole zodat elke koppeling en leiding aan de bedrijfsstandaarden voldoet voordat het de locatie verlaat. Het leidingsysteem van Pexfit Fosta en Pro voldoet aan de strenge normen die in Duitsland worden gesteld aan inpandige leidingen ten behoeve van drinkwatervoorzieningen, en is gecertificeerd door de Duitse Gas en Water Association voor DVGW. Een ander groot pluspunt is de wijze van installeren die inmiddels behoorlijk afwijkt van de traditionele werkzaamheden die de loodgieter in het verleden uitvoerde. De flexibele leidingen staan het grotendeels volgen van het aan te leggen traject toe zonder dat er koppelingen hoeven te worden gebruikt bij het maken van bochten. Door het vormen van de leiding met de hand kan de leiding direct worden aangepast en geïnstalleerd wat niet alleen tijd scheelt maar ook extra koppelingen.

Schone buizen voor drinkwatervoorziening

Het ontbreken van chemische verontreinigingen maakt buis PE-Xc veilig en hygiënisch. Het systeem van perskoppelingen en buis Pexfit voldoet dan ook aan alle eisen en voorschriften voor de aanleg en het gebruik in drinkwatersystemen. Het is bekend dat een stalen pijp gaat corroderen en na verloop van tijd aan de binnenzijde aanslag in de vorm van roest en kalkaanslag kan opbouwen. Dit alles leidt tot het ontstaan van een voedingsbodem in de leidingen waarop bacteriën goed gedijen en zich kunnen ontwikkelen. Bovendien vermindert door de groei hiervan de doorstroomefficiëntie van de buizen en leidingen. In tegenstelling tot de stalen buizen zal polyetheen niet roesten, de buiswanden blijven glad en geven een hoge doorvoer. De perssystemen VIega Pexfit Fosta en Pro houden het water schoon, fris en veilig voor de gezondheid van de mens. Er zijn nog meer perssystemen op de markt die ook aan deze eisen voldoen, voor aanvullende informatie om het voor u beste perssysteem te kiezen kijkt u op het Sani-bouw blog over installatie materialen.

isoleren en ventileren.v1

Isoleren en ventileren

Een woning verliest warmte via ramen, muren, dak en vloer. Wanneer je je huis goed isoleert, blijft de warmte beter binnen en bespaar je al gauw tot € 1000,- per jaar energiekosten. En daar kan je toch hele leuke dingen voor doen! Door je woning tevens goed te ventileren, heb je minder last van gezondheidsklachten, tocht en condens op de ramen. Kortom: meer isolatie en ventilatie betekent meer comfort en vooral besparing!

Kijk eerst naar de leeftijd van je huis

Wanneer je vindt dat de isolatie van je huis beter kan, begin je met het maken van een inventarisatie. Daarbij kun je de leeftijd van je huis als uitgangspunt nemen.

Wanneer je huis dateert van vóór 1920, heeft deze vaak geen spouwmuur. Een spouwmuur is een muur met een open ruimte (de spouw) tussen de buiten- en binnenmuur. Aan de dikte van de muur bij de ramen kun je zien of er een spouwmuur aanwezig is.

Ook een huis dat tussen 1920 en 1975 gebouwd is, is bij de bouw niet conform de hedendaagse eisen en normen geïsoleerd. Hoewel deze huizen wel een spouwmuur hebben, is de spouw vaak niet voorzien van isolatiemateriaal. Het is daarom raadzaam isolatiemateriaal aan te brengen. Voor deze oude huizen geldt dat de vorige eigenaar het wellicht zelf heeft geïsoleerd. De moeite waard dus om navraag te doen.

Bij huizen die tussen 1975 en 1983 zijn gebouwd, kun je ervan uit gaan dat het dak en de gevels (buitenmuren) zijn geïsoleerd. Door de energiecrisis begin jaren ’70 kwam de wereld erachter dat energie niet oneindig is. Nederland ging isoleren, want de oude huizen hadden gaten en kieren en dus ook flinke tocht.

Komt je huis uit het bouwjaar 1983 of jonger, dan is je huis vaak voldoende geïsoleerd en zal jezelf weinig tot niets hoeven te isoleren.

Naden en kieren

Wanneer je de inventarisatie hebt gedaan, kun je een plan voor het isoleren van je woning maken. Begin met het dichten van naden en kieren. Deze veroorzaken warmteverlies en tocht in huis en geven een onaangenaam gevoel. Met tochtstrips en ander materiaal, zoals kit, kun je deze openingen eenvoudig dichten. Maar pas op dat je niet ieder gat en iedere kier dichtstopt. Door gebrek aan kieren, gaten en andere openingen kunnen vocht en verontreinigde lucht het huis niet meer uit, met als gevolg dat er schimmels ontstaan die het binnenklimaat verslechteren. Het aanbrengen van ventilatie is een goede oplossing.

Ventilatie

In een geïsoleerd huis is goede ventilatie nodig. Een gemiddeld gezin produceert twaalf liter vocht per dag door ademen, koken, douchen en het drogen van de was. Dat vocht moet worden afgevoerd. Een vochtig binnenklimaat en gebrek aan frisse lucht zijn namelijk niet goed voor de gezondheid. Door goed te ventileren kan de vervuilde lucht worden afgevoerd en zorg je voor een gezondere luchtkwaliteit.

Maak dus tegelijk met een isolatieplan ook een ventilatieplan. Door goed te isoleren en te ventileren creëer je een comfortabel en gezond klimaat in je huis

bron: https://www.allesoverbouw.nl/