• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archiveloodgieter

installatie

Welk gereedschap gebruikt een loodgieter?

Een ervaren vakman, die vaak te vinden is in de buurt, beschikt over een breed scala aan gespecialiseerd gereedschap om verschillende sanitaire en verwante klussen efficiënt en nauwkeurig uit te voeren. Een loodgieter maakt gebruik van verschillende gereedschappen om lekkages, verstoppingen en andere problemen met water- en verwarmingssystemen aan te pakken. Hier zijn enkele veel voorkomende gereedschappen die een loodgieter in de buurt gebruikt om zijn werk professioneel uit te voeren.

De belangrijkste gereedschappen van een loodgieter

Een van de belangrijkste gereedschappen die een loodgieter gebruikt, is de verstelbare moersleutel, ook bekend als een bahco. Dit veelzijdige gereedschap wordt gebruikt om leidingen, fittingen en moeren vast te zetten of los te draaien. De verstelbare moersleutel kan worden aangepast aan verschillende maten, waardoor het een essentieel hulpmiddel is bij het werken met diverse leidingmaterialen. Daarnaast gebruikt een loodgieter ook een pijpsnijder om leidingen op maat te snijden. Met dit gereedschap kunnen pijpen nauwkeurig worden afgekort, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangesloten op fittingen en andere onderdelen van het watersysteem.

Tools waarmee de loodgieter aan de slag kan met ontstoppingen

Een andere veelvoorkomende tool in het arsenaal van een loodgieter is de ontstoppingsveer of ontstoppingsmachine. Hiermee kan een loodgieter verstoppingen in afvoerleidingen verwijderen. De ontstoppingsveer wordt in de afvoer gestoken en door te draaien wordt de verstopping losgemaakt, waardoor het water weer vrij kan doorstromen.

Lekken opsporen vraagt om een goede aanpak

Bij het opsporen van lekkages en inspecties gebruikt een loodgieter een lekdetectieapparaat. Dit geavanceerde instrument stelt de loodgieter in staat om lekkages te lokaliseren zonder sloopwerkzaamheden te verrichten. Het apparaat detecteert nauwkeurig vochtigheid en helpt bij het vaststellen van de oorzaak van het probleem. Een ander essentieel gereedschap voor een loodgieter is een gaslekdetector. Hiermee kan de loodgieter snel en veilig gaslekken opsporen in leidingen en apparaten. Het detecteren van gaslekken is van vitaal belang om gevaarlijke situaties te voorkomen en de veiligheid van de bewoners te waarborgen.

Verschillende gereedschappen worden gebruikt 

Kortom, een loodgieter maakt gebruik van verschillende gespecialiseerde gereedschappen om hun werk professioneel uit te voeren. Van verstelbare moersleutels tot pijpsnijders, ontstoppingsveren, lekdetectieapparaten en gaslekdetectors, deze instrumenten stellen de loodgieter in staat om efficiënt en nauwkeurig lekkages, verstoppingen en andere problemen met water- en verwarmingssystemen aan te pakken. Met deze gereedschappen kunnen loodgieters ervoor zorgen dat het watersysteem van je huis optimaal functioneert en dat eventuele problemen snel en effectief worden opgelost.

Hoe krijgt u de beste aanbiedingen van uw loodgieter?

Op een bepaald moment hebben we allemaal wel eens een loodgieter voor ons huis nodig. Lekkende leidingen, druppende kranen, verstopte afvoeren en verstopte toiletten zijn veel voorkomende problemen in elk huishouden. Maar een loodgieter inhuren om het probleem op te lossen is tegenwoordig een prijzige aangelegenheid. De stijgende kosten voor het inhuren van loodgieters zijn veroorzaakt door een tekort aan ervaren loodgieters in de omgeving. Hoewel de kosten voor het inhuren van loodgietersdiensten aanzienlijk zijn gestegen, is er geen manier waarop u het zonder hen kunt redden.

Vergelijk de tarieven van de loodgietersdiensten

Vaak kiezen mensen loodgieters op basis van de reputatie van de dienstverlener om de beste service te krijgen. Maar, het werkt niet altijd. Als geld uw zorg is, maak dan de beste deal door de uurtarieven van verschillende loodgietersdiensten te vergelijken en kies degene die bevredigende service kan bieden tegen een betaalbaar tarief. U kunt ook de hulp van uw vrienden en buren die hebben gehuurd loodgietersdiensten eerder en informeren over de dienstverleners ‘kosten en vermogen.

Bespaar geld door de in rekening te brengen tijd van de loodgieters te verminderen

Aangezien loodgieters hun werkuren in rekening brengen, geldt dat hoe meer tijd ze bij u thuis doorbrengen, hoe meer u voor hun diensten zult moeten betalen. Daarom is de beste manier om geld te besparen het verminderen van de tijd die een loodgieter in rekening brengt. Als u het nodig vindt om een loodgieter te bellen, maak dan een lijst van alle benodigde loodgietersdiensten bij u thuis en laat de loodgieter alle problemen in één keer oplossen tijdens één bezoek.

Koop de artikelen voor vervanging zelf

Over het algemeen verkopen de loodgieters u de artikelen die zij installeren. Op deze manier, kan het zijn dat je wat extra dollars te betalen voor het verkrijgen van de items gemakkelijk. Maar, als je wat tijd te besteden in het winkelen rond, kunt u de beste koop op de items te krijgen. Bijvoorbeeld, kunt u de afvoer reinigen producten zelf te kopen. U kunt ook korting krijgen als u de producten te kopen van de groothandel dealers.

Handel slim om uw loodgietersbehoeften te verminderen

Er zijn nog enkele andere manieren waarop u geld kunt besparen op uw loodgieterswerkzaamheden. U kunt verstandig investeren en installeren van goede kwaliteit armaturen die duurzaamheid zal verzekeren. U kunt ook zorgen voor een aantal noodzakelijke gebieden om de problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen. U kunt bijvoorbeeld regelmatig afvoerreinigingsproducten gebruiken om verstopte afvoeren te voorkomen. Neem de suggestie van loodgieters over zorgvuldige behandeling van de armaturen.

Het is niet moeilijk om geld te besparen op loodgieters. U hoeft alleen maar de beslissingen zorgvuldig te nemen en de diensten methodisch aan te pakken.

https://loodgieter.mobi – Professionele hulp van de loodgieter uit Groningen

Dit zijn de dingen waar een professionele ketelkeuring mee oplet

Om de zoveel tijd moet je je eigen installatie stoomketel laten controleren door een professioneel bedrijf die hier veel verstand van heeft. Dit wordt ook wel een ketelkeuring genoemd. De meeste bedrijven vergeten een keuring te regelen of in te plannen en dan krijgen ze ineens grote problemen met hun ketel wat ze allang hadden kunnen voorkomen met een keuring. Hierdoor krijgen ze ook nog eens hoge kosten. Daarom vertellen we je in deze blog waarom je eigenlijk een ketelkeuring moet laten doen en wat ze allemaal bekijken.

Zijn de installaties goed aangesloten?

Je hebt soms een geval waarbij de bedrading van de ketel toch niet helemaal in orde zijn. Dat kan door slijt of door slechte kabels. Hierbij krijg je gewoon van de persoon die de ketel checkt nieuwe kabels, die met een kleine prijs te koop zijn. Deze zijn namelijk makkelijk te installeren, maar je moet wel even weten hoe. Daarbij is het ook handig om te kijken of de aansluitingen wel goed zijn, en niet eentje die op springen staat of andere problemen ervaart. Als dat het geval is, moet dat meteen worden vervangen en de ketel uitgezet worden. Dan is de keuring ook meteen voorbij.

De onderhoud van de ketel

Bij de ketelkeuring wordt er ook zeker gekeken naar de onderhoudskwaliteit van de ketel. Dit is een belangrijk onderdeel van de keuring, omdat als deze niet goed wordt gekeurd, je per direct de ketel op stop moet zetten en een nieuwe moet aanschaffen. Het kan namelijk behoorlijk gevaarlijk zijn als er iets mis is met de ketels onderhoud. Het kan bepaalde chemische stoffen lekken of andere vloeistoffen die een gevaar kunnen zijn voor de werkvloer. Kortom, zorg dat je dat goed in orde hebt.

De snelheid van de temperatuur

Dit is ook een essentieel onderdeel van de keuring. Als de ketel namelijk te snel omhoog gaat met de temperatuur, kan dat erg fout aflopen als er net niemand bij is. Dan zou er een ontploffing kunnen ontstaan of juist de verkeerde temperatuur worden gemeten, waardoor je ketel erg warm of zelfs oververhit kan raken. Dit is je zoveel mogelijk voorkomen!

Slachtoffer van een lekkage? Zo spoor je deze zelf op!

Slachtoffer van een lekkage? Zo spoor je deze zelf op!

Lekkages: helaas krijgen veel van ons er mee te maken. Wanneer je vermoed dat je last hebt van een waterlekkage is dit natuurlijk erg vervelend. Om het zeker te weten kan je de lekkage met onderstaande tips zelf opsporen!

Bekijk de zichtbare leidingen in de buurt van de waterlekkage

Het beste is om te beginnen  met het controleren van alle zichtbare leidingen in en rondom je huis. Signalen waar je op kunt letten zijn bijvoorbeeld vocht, roest of kalksporen. Gebruik keukenpapier om mee langs de leidingen te gaan. Hierdoor spoor je dit soort zaken op. 

Controleer de cv-ketel

Het kan ook zijn dat de lekkage in de cv-ketel zit. Hierbij is het belangrijk dat je de waterdruk controleert bij de manometer. Ligt de druk tussen de 1,8 en 2,1? Dan is dit een goed teken. Je hebt in dit geval geen last van een lekkage aan de cv-ketel. Ligt de druk hier buiten? Dan betekent dit dat je last hebt van drukverlies. Het is een goed idee om de radiator te ontluchten en vervolgens de druk nog eens te controleren.

Heeft het ontluchten van de radiatoren niet geholpen? Dan is het verstandig om je radiatoren, leidingen en verdeler na te kijken op lekkages. Zie je roest of vocht bij de verdeler, radiator of leidingen? Dan heb je de lekkage in huis opgespoord. Wanneer je dit niet vindt dan kan het zijn dat er een lekkage in de warmtewisselaar van uw cv-ketel zit.

Heb je vloerverwarming? Controleer deze

Heb je vloerverwarming en zit de lekkage op de vloer? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je vloerverwarming lekt. In dat geval kan je dezelfde methode gebruiken op de plaats waar de groepenverdeling van de vloerverwarming ligt. Het is hier ook belangrijk om te letten op vocht, roest en kalk. Kom je lekkagesporen tegen? Dan kan je vervolgens proberen om met een sleutel of tang de aansluitpunten aan te draaien van de leidingen. Het is daarna nog belangrijk om dagelijks de sporen van het lek te controleren.

Lekkage opsporen met apparatuur

Het is niet altijd even eenvoudig om de lekkage in huis op te sporen. De loodgieter maakt daarom ook gebruik van handige apparatuur om lekkages mee op te sporen. Lekdetectie houdt in dat het lek in de waterleiding met hightech apparatuur wordt gedetecteerd. Een lekkage ontstaat namelijk vaak op een andere plek dan waar de lekkage zichtbaar wordt. Een waterlekkage opsporen gebeurt nu bijvoorbeeld met een warmtebeeldcamera. Een warmtebeeldcamera brengt stralingsverschillen in beeld en is daarom uitermate geschikt om bijvoorbeeld een lekkage in vloerverwarming op te sporen.

Een baan in de installatietechniek vind je zo

Het is voor sommige mensen lastig om een goede baan te vinden. Dit kan een heleboel verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld lastig zijn om werk te vinden als je niet de juiste opleiding hebt afgemaakt. Als dit de reden is waarom het voor jou niet lukt om aan een baan te komen, is het slim om eens te kijken naar de mogelijkheid om een opleiding te gaan volgen. Je kunt je door een opleiding te volgen specialiseren op een bepaald gebied waardoor je interessanter bent voor bedrijven.

Loodgieter worden

Als je niet goed weet wat voor werk je wilt gaan doen, is het slim om eerst te kijken naar wat  voor opleiding je zou kunnen volgen. Wanneer je bijvoorbeeld denkt dat je het best een MBO opleiding kunt gaan volgen, is het niet slim om te kijken naar studies op de universiteit. Je moet het gebied waarbinnen je zoekt zo klein mogelijk houden. Het is voor veel mensen een optie om loodgieter te worden. Dit is leuk en uitdagend werk aangezien geen enkele dag hetzelfde is. Bovendien is het mogelijk om hier veel geld mee te verdienen als je een eigen bedrijf begint.

Een geschikte vacature vinden

Als je loodgieter wilt worden, is het slim om eerst een bedrijf te zoeken waar je kunt werken. Je moet dan natuurlijk wel een relevante opleiding hebben afgerond zodat het bedrijf weet wat ze aan je hebben. Zo kun je er voor zorgen dat een bedrijf ook geïnteresseerd is in jou in plaats van alleen maar andersom. Vervolgens moet je op zoek gaan naar een vacature die bij jou past. Er zijn allerlei sites waarop je vacatures kunt vinden. Sommige sites bevatten enkel vacatures van een bepaalde beroepsgroep. Op deze sites staan vaak vacatures die niet op andere plekken te vinden zijn.

Hoe kies ik een betrouwbare airco leverancier

Hoe kies ik een betrouwbare airco leverancier?

Aircorevolutie.nl is een specialist op het gebied van vaste en mobiele airconditioners, koel- en vriescellen en koelmeubelen. Voor gebruiksvriendelijke airco’s of energiezuinige koelmeubels, maar ook voor computergestuurde koelcellen die voldoen aan de strengste EG-normen of slimme warmte-oplossingen met behulp van airco/warmtepompen en vloerverwarming zijn wij uw partner. De verwarmingexperts van aircorevolutie.nl garanderen dat ze altijd voor u klaar staan. Met optimale kwaliteit en overtuigende service.

Maak vrijblijvend een afspraak

U vraagt en wij trachten aan uw wensen tegemoet te komen. Daarbij zijn preventief onderhoud, reparaties en modernisering bepalende factoren waarmee wij ons als bedrijf telkens weer weten te onderscheiden. Onze tarieven voor reparaties en service overeenkomsten zijn eerlijk en uitstekend te verantwoorden, net als de prijsstelling voor onderdelen. Bel ons voor een afspraak. In goed overleg bieden wij u een interessant koelprogramma toegespitst op uw specifieke situatie. Ons leveringspakket omvat airco´s in alle mogelijke vormen incl. luchtbevochtigers en luchtdrogers, met of zonder warmtepompen voor particulieren en bedrijven. Professionele koel- en vriescellen, klimaatsystemen, gekoelde werkbanken, koelvitrines, vriesmeubelen of ijsblokmachines, koelkasten en koelmeubelen. Een compleet aanbod, waaruit we een juiste keuze kunnen maken.

Service en kwaliteitsbewaking

Aircorevolutie.nl staat voor service, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Een reputatie gebouwd op inzet en toewijding, die voor ons de uitdaging vormt om voort te zetten en waar mogelijk zelfs nog te verbeteren. Zo heeft aircorevolutie.nl bijvoorbeeld een storingsdienst die 24 uur per dag bereikbaar is en 7 dagen in de week voor u klaarstaat met snelle en doeltreffende oplossingen. Maar ook voor vragen of informatie zijn we elk moment van de dag bereikbaar. Daarnaast bieden we onder meer 24 uurs bewaking op afstand.

Koeltechniek dienstverlening

We staan voor perfecte dienstverlening en dat hebben we vertaald naar diverse service-overeenkomst-vormen. Van basisonderhoud tot all-in servicepakket. Overeenkomsten die de levensduur en bedrijfszekerheid van uw installaties in belangrijke mate zullen waarborgen. En voor individueel afgestemd maatwerk blijft altijd ruimte. We geven u graag vrijblijvend advies inzake uw huidige of toekomstige koel- en/of vries- dan wel verwarmingssituatie. Onze inspanningen stoppen niet na de levering.

Aan wie leveren wij?

Van eenmanszaak tot overkoepelende organisatie. Inmiddels kiest een groeiend aantal particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen voor onze aanpak waarbij veel aandacht uitgaat naar klanttevredenheid op lange termijn. We leveren kwaliteit volgens afspraak tegen een concurrerende prijs en altijd volgens geldende wet en regelgeving. Waarbij nazorg hoog op onze prioriteitenlijst staat, terwijl we meedenken op alle mogelijke niveau’s om oplossingen te bieden die op uw maat gesneden zijn.

glas bestellen

Gelaagd glas bestellen bij GlasGigant

gelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd en dat is niet zonder reden. Dit glas is geschikt tegen inbraak en is ook doorval- en letselveilig. Als het glas breek blijven er geen scherpe stukken hangen, het valt uiteen in fijne stukjes. Gelaagd glas bestellen doet u gemakkelijk en snel via de webshop van GlasGigant. Het maakt niet uit welke afmeting u nodig heeft, GlasGigant levert maatwerk glas. Dit betekent dus dat iedere afmeting mogelijk is.

Veiligheidsglas online bestellen, hoe gaat dat?

Om uw glas te bestellen hoeft u de deur niet uit. Vanuit uw stoel is een bestelling binnen een paar klikken al voltooid. Hoe gaat het online bestellen van gelaagd glas? Kies het product dat voldoet aan uw wensen. Dankzij de handige glaskeuzehulp vindt u snel waar u naar op zoek bent. Benodigde artikelen bestelt u vervolgens eenvoudig mee. Kies de gewenste afhaal- of leverdatum en uw glas zal op maat worden gemaakt in een van de glasfabrieken van GlasGigant. U bent dus altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

gelaagd glas bestellen

Dankzij het ruime assortiment vindt u altijd wel de geschikte afmeting. Zit het formaat waar je naar op zoek bent er toch niet tussen? Vraag gespecialiseerde medewerkers gerust om hulp. Een groot voordeel bij GlasGigant: hoe groter uw bestelling, hoe groter de korting die u de volgende keer ontvangt. Bij iedere order krijgt u “Blinkers”, deze zijn de volgende keer in te wisselen voor extra voordeel.

Gelaagd glas prijs per m2

De totale prijs van uw gelaagd glas hangt af van het aantal vierkante meters die u wenst. De prijs van gelaagd glas wordt per m2 berekend. GlasGigant hanteert groothandelsprijzen en dat is vele euro’s voordeliger, dus u weet zeker dat u nooit te veel hoeft te betalen. GlasGigant levert glas dor heel Nederland en is specialist op het gebied van glas en toebehoren. Hier kunt u terecht voor zowel kleine aantallen als grote oplages. Meer weten over glas? Breng een bezoek aan de website GlasGigant.

glasgigant logo

uitzendbureau voor de bouw, techniek en automotive

Haldu Groep: hét uitzendbureau voor de bouw, techniek en automotive

Het is af en toe best een uitdaging om ervaren en gemotiveerd personeel te vinden. Bent u op zoek naar medewerkers in de bouw, techniek of automotive? Maak kennis met c: hét uitzendbureau voor deze branches. Dankzij deze bemiddeling vindt u binnen no time een geschikte medewerker voor u klus. Hoe dat in z’n werk gaat? We vertellen u er graag meer over.

Uitzenden van krachten

Onder uitzenden verstaan we het ter beschikking stellen van arbeidskrachten aan een opdrachtgever. Haldu doet dit op flexibele basis en tegen een tarief dat van te voren is afgesproken. U kunt voor flexibele uren per week kiezen of vaste uren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden.
Voor een opdrachtgever is het belangrijk om een flexibel personeelbestand te hebben. Op deze manier kan er snel worden ingespeeld op veranderingen op de markt. Er kan zo efficiënt worden omgegaan met pieken en dalen in de productie. De uitzendkrachten van Haldu kunnen ook ingezet worden om vast personeel te vervangen tijdens ziekte of vakantie.

Haldu schakelt snel

Het kan voor bepaalde situaties gemakkelijker zijn om een vakman voor een langere periode aan een project te laten werken. Of wellicht is er op korte termijn extra mankracht nodig. In deze situaties komt Haldu goed van past. Laat weten wat uw wensen zijn en er wordt op zoek gegaan naar de perfecte match tussen opdrachtgever en werknemer. Haldu heeft altijd de juiste vakmensen in dienst waarover u een bepaald termijn over kunt beschikken, zonder vast te zitten aan contractuele verplichtingen, maar wél met een maximale flexibiliteit. Dankzij Haldu Groep maakt u van vaste personeelskosten variabele kosten wat direct ten goede komt aan het rendement op uw project. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de website van Hadu Groep voor meer informatie.

Is het mogelijk om zelf elektra te installer.v2

Is het mogelijk om zelf elektra te installeren?

Bij een nieuw-, aan- of verbouw van je woning kun je bijna niet aan het installeren van elektra ontkomen. Dit blijkt vaak echter lastiger te zijn dan men op voorhand denkt! In het bijzonder het aanleggen van de elektrakabels gaat in veel gevallen fout. Wanneer de kabels te dicht in de buurt van elkaar worden gelegd, kunnen ze in het ergste geval met elkaar versmelten. Dit is het gevolg van de warmte die niet kan ontsnappen. Het versmelten van elektrakabels resulteert in een kortsluiting en daarmee in een stroomstoring. Een kortsluiting kan een brand tot gevolg hebben. Iets wat je voorkomt door voor het installeren van de elektra een elektricien in te schakelen.

Wij spraken een specialist in elektra installatie in Gent, die ons meer kon vertellen over het zelf installeren van elektra in huis.

Bereid je goed voor op het installeren van elektra

Het installeren van elektra vergt een gedegen voorbereiding. Kijk bijvoorbeeld voldoende instructievideo’s en stappenplannen op internet, voordat je met de installatie van elektra begint. In deze instructievideo’s wordt stapsgewijs toegelicht hoe de verschillende klussen kunnen worden uitgevoerd. Het is belangrijk om deze stappen heel nauwkeurig op te volgen, om de kans op complicaties te minimaliseren. Zorg er daarbij voor, dat je over het juiste gereedschap beschikt. Een spanningszoeker mag hierbij zeker niet ontbreken! Een spanningszoeker helpt je te achterhalen of er stroom op onderdelen staat.

Bepaal welke klussen je wilt uitbesteden

Zoals reeds beschreven zijn sommige elektraklussen behoorlijk lastig zelf uit te voeren. Bepaal om deze reden vooraf voor jezelf, welke klussen je wilt uitbesteden aan een ervaren elektricien. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf lampen aan te sluiten, maar het leggen van de elektrakabels aan een specialist over te laten. De kans op een kortsluiting of stroomstoring in huis wordt op deze manier een stuk kleiner.

Tips bij het renoveren van je badkamer.v2

Tips bij het renoveren van je badkamer

Ben je van plan om de badkamer in huis binnenkort te verbouwen? Bij een badkamerverbouwing komen de nodige twistpunten kijken. Wil je bijvoorbeeld enkel nieuw sanitair in de badkamer laten plaatsen, of wil je dit combineren met een nieuwe indeling? Laat je bij een verbouwing van de badkamer direct nieuwe tegels plaatsen, of laat je de huidige tegels zitten? Enzovoorts. Het zijn vraagstukken waar je voorafgaand aan de badkamerrenovatie goed over na moet denken. Vaak blijkt het lastig te zijn, om dergelijke punten tijdens de verbouwing nog te veranderen.

Tip: schakel de loodgieter die wij voor het schrijven van dit artikel in, voor het uitvoeren van een badkamerverbouwing in Leiden.

Een plan voor de badkamerrenovatie maken

Een badkamerverbouwing begint bij het maken van een plan voor de volledige renovatie. Dit plan kun je door een loodgieter laten controleren op de haalbaarheid ervan. Het komt nog zeer regelmatig voor dat de plannen van woningbezitters niet volledig uitvoerbaar bleken te zijn tijdens de verbouwing. Een loodgieter kan met je meedenken over een passend alternatief, als bepaalde onderdelen van de renovatieplannen niet uitvoerbaar blijken te zijn.

Tip: kijk eens op de persoonlijke blogs van interieurstylisten! Vaak delen zij hier foto’s van de door hen ingerichte badkamers. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt.

Loodgieter inschakelen voor een badkamerverbouwing

Een verbouwing van de badkamer kun je het beste door een installateur of loodgieter uit laten voeren. Een loodgieter heeft doorgaans de benodigde ervaring om de renovatie tot een goed einde te brengen. Je wilt immers voorkomen dat er na het uitvoeren van een badkamerverbouwing nare complicaties optreden. Denk hierbij aan een lekkage rond de verlegde leidingen in de badkamer. Ook kan er speling ontstaan zijn tussen het sanitair en de aansluiting op de afvoer. Via deze speling sijpelt het water uit de afvoer, waarna het voor een nare waterschade kan zorgen.