• info@drosinstallatietechniek.nl

Dit zijn de dingen waar een professionele ketelkeuring mee oplet

Dit zijn de dingen waar een professionele ketelkeuring mee oplet

Om de zoveel tijd moet je je eigen installatie stoomketel laten controleren door een professioneel bedrijf die hier veel verstand van heeft. Dit wordt ook wel een ketelkeuring genoemd. De meeste bedrijven vergeten een keuring te regelen of in te plannen en dan krijgen ze ineens grote problemen met hun ketel wat ze allang hadden kunnen voorkomen met een keuring. Hierdoor krijgen ze ook nog eens hoge kosten. Daarom vertellen we je in deze blog waarom je eigenlijk een ketelkeuring moet laten doen en wat ze allemaal bekijken.

Zijn de installaties goed aangesloten?

Je hebt soms een geval waarbij de bedrading van de ketel toch niet helemaal in orde zijn. Dat kan door slijt of door slechte kabels. Hierbij krijg je gewoon van de persoon die de ketel checkt nieuwe kabels, die met een kleine prijs te koop zijn. Deze zijn namelijk makkelijk te installeren, maar je moet wel even weten hoe. Daarbij is het ook handig om te kijken of de aansluitingen wel goed zijn, en niet eentje die op springen staat of andere problemen ervaart. Als dat het geval is, moet dat meteen worden vervangen en de ketel uitgezet worden. Dan is de keuring ook meteen voorbij.

De onderhoud van de ketel

Bij de ketelkeuring wordt er ook zeker gekeken naar de onderhoudskwaliteit van de ketel. Dit is een belangrijk onderdeel van de keuring, omdat als deze niet goed wordt gekeurd, je per direct de ketel op stop moet zetten en een nieuwe moet aanschaffen. Het kan namelijk behoorlijk gevaarlijk zijn als er iets mis is met de ketels onderhoud. Het kan bepaalde chemische stoffen lekken of andere vloeistoffen die een gevaar kunnen zijn voor de werkvloer. Kortom, zorg dat je dat goed in orde hebt.

De snelheid van de temperatuur

Dit is ook een essentieel onderdeel van de keuring. Als de ketel namelijk te snel omhoog gaat met de temperatuur, kan dat erg fout aflopen als er net niemand bij is. Dan zou er een ontploffing kunnen ontstaan of juist de verkeerde temperatuur worden gemeten, waardoor je ketel erg warm of zelfs oververhit kan raken. Dit is je zoveel mogelijk voorkomen!

Totaal

Laat je bericht achter