• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archiveduurzaam

laadpaal

Welke laadpaal is voor u geschikt?

Door de opmars van elektrische auto’s is er ook een opmars in het aantal elektrische laadpalen die verkocht worden. Met deze groei komen er steeds meer varianten op de markt waardoor het voor klanten lastig kan zijn om een concrete keuze te maken. Hieronder staan een aantal opties weergegeven die uw keuze een stuk makkelijker zullen maken.

Laadpalen met een backoffice abonnement

Een backoffice systeem is een systeem dat is gekoppeld aan een persoonlijke laadpas, hiermee kan een overzicht gevormd worden van alle laadsessies die worden gestart met de laadpas. Met dit backoffice systeem kan de gebruiker gelijk facturen bekijken en downloaden, dit geldt voor zowel toekomstige en afgelopen laadsessies. Met dit backoffice abonnement kan een eigen oplaadpunt bedient worden, en kan er ook gekeken worden waar er geschikte laadpalen aanwezig zijn.  Dit is natuurlijk zeer handig voor gebruikers die inzicht willen krijgen in hun kosten of werknemers die kosten willen declareren bij hun werkgever.

Solar boxen

Heeft u toevallig zonnepanelen op het dak liggen? Dan is een solar box wellicht wat voor u! Met solar boxen is het namelijk mogelijk om te rijden op de elektriciteit die uw eigen zonnepanelen opwekken! Hierdoor rijd uw eigen elektrische auto nóg duurzamer én scheelt het u ook nog eens extra kosten die u normaal zou betalen voor de elektriciteit die nodig is voor uw elektrische voertuig.

Smartcharge met app

Er zijn modellen beschikbaar die te bedienen zijn via een bijbehorende applicatie voor de laadpaal. Hiermee kunnen laad programma’s ingesteld worden op basis van de gewenste tijd, lengte en sterkte.
Dit alles is te besturen en af te lezen in een handige app.

Load balancing

Soms is het lastig om te achterhalen hoeveel resterende bruikbare elektriciteit er precies aanwezig is op de aansluiting fases thuis. Als er teveel ladingen worden aangesloten op de fases, kan het zijn dat de stoppen doorslaan. Load balancing is hier de oplossing voor: deze ‘’slimme’’ laadpalen kunnen namelijk zelf analyseren hoeveel stroom er nog gebruikt kan worden voor het opladen van de auto, zonder dat er een overbelasting plaats zal vinden in de meterkast.

Heeft u interesse in een laadpaal voor thuis of weet u nog niet welke variant het best bij uw specifieke situatie past en heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Elektrische rijden

Ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden

Er zijn veel interessante ontwikkelingen rondom de elektrische auto. Het is bijvoorbeeld heel interessant om te zien dat je veel gemakkelijker kan zorgen dat je altijd een volle accu hebt. Dit is ook belangrijk, want zo kan je veilig de weg op. Het opladen elektrische auto doe je met de hulp van een echte expert op dit gebied. De moderne systemen zijn nu al flink anders dan die van nog maar enkele jaren geleden. Daardoor is er ook veel meer mogelijk voor bestuurders. Dat zijn zaken die de elektrische modellen veel aantrekkelijker kunnen maken.

Steeds meer nieuwe modellen

Niet alleen wordt de techniek rondom de auto’s steeds interessanter. Het is ook zo dat er steeds meer mogelijkheden met de auto’s zelf komen. Zo is het bijvoorbeeld tegenwoordig zo dat niet alleen nieuwe spelers, maar ook de bekende fabrikanten zich op het elektrisch rijden storten. Daardoor is het voor veel meer rijders mogelijk geworden om lekker te genieten van het soort auto waar zij zich het best bij voelen. Wat dus ook weer veel meer mensen over de streep trekt om elektrisch te gaan rijden. Het is een reden om zelf ook meer interesse erin te hebben.

Steeds betere technieken

Het elektrisch rijden wordt ook steeds meer gebouwd rondom steeds betere technieken. Zo zijn de afstanden die met de auto’s zijn af te leggen steeds groter geworden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je steeds meer nieuwe innovaties in de auto’s zelf vindt. Daardoor heb je meer controle over het rijgedrag, maar maak je ook de ritjes zelf veel leuker. Niet alleen voor jou als bestuurder, maar ook voor alle passagiers is er zo veel meer te genieten onderweg. Dat maakt het dus ook een stuk interessanter om ermee aan de slag te gaan voor jou.

Direct de mogelijkheden verkennen

De vele nieuwe opties maken het dat het idee bij elektrisch rijden snel blijft veranderen. Daardoor is het zeker aan te raden om de nieuwe mogelijkheden te blijven verkennen. Op die manier kan je bekijken of het systeem om op te laden, of de innovaties in de auto’s er inmiddels voor zorgen dat ook voor jou deze manier van werken wel heel aantrekkelijk is. Het is in ieder geval van waarde om te zorgen dat je ook echt het juiste uit je mogelijkheden haalt. Dat is met de elektrische auto’s op een goede wijze te doen tegenwoordig.

Hoe kun je als ondernemer het beste besparen op energie

Hoe kun je als ondernemer het beste besparen op energie?

Graag geld besparen op energie als ondernemer? Energie besparen op energie is geschikt voor alle ondernemers. Maak gebruik van deze handige tips om minder te betalen aan de energierekening. Geld besparen op energie? Dit is geschikt voor ieder bedrijf en kan eenvoudig veel geld opleveren, energie is een flinke kostenpost.

Ontdek wat voor voordelen er zoal te behalen zijn door energie besparen voor bedrijven. Ieder bedrijf kan wel gebruik maken van deze mogelijkheid om de kosten flink omlaag te brengen. Besparen op de energie brengt al snel een groot voordeel met zich mee voor ondernemers. Let dus goed op het energieverbruik en vooral of je niet te veel betaald!

De beste tips om te besparen op energie

Als ondernemer zijnde weet je dat goed letten op de kleintjes belangrijk is. Verstandig met geld omgaan is belangrijk om het bedrijf te laten groeien en voort te laten bestaan. Veel ondernemers betalen zonder dat ze het in de gaten hebben te veel geld voor energieverbruik.

Gelukkig is het gemakkelijk mogelijk om geld te besparen als zelfstandige. Dit kan op verschillende manieren, de meeste zijn heel erg gemakkelijk! Zorg er ook voor dat je als ondernemer niet langer te veel geld betaald voor energie, dit is absoluut onnodig. Maak ook gebruik van deze handige tips om eenvoudig geld te besparen!

tips om te besparen op energie

Betaal veel minder geld voor energie

Geld besparen op de energie? Dit is zeker een aanrader voor elke ondernemer. Zorg dat geld besparen gemakkelijk gaat. Besparen op energie, door zuinig en slim energieverbruik, dit is niet alleen goed voor de eigen portemonnee, maar ook voor het milieu, draag als ondernemer ook bij aan een lagere CO2 uitstoot. De belangrijkste stap is het vergelijken van energieprijzen om geld te kunnen besparen op energie.

Kiezen voor een goedkopere energieleverancier zorgt voor flink lagere energielasten. Wanneer de prijs voor de energie daalt, gaan daarmee de kosten het snelst omlaag. Allerlei handige tips kunnen zorgen bij energiebesparing, kiezen voor een lagere prijs voor energie, dit is natuurlijk het belangrijkst! EasySwitch.nl is een handige vergelijk site die volstrekt betrouwbare informatie biedt. Ontdek ook wat groene energie in Nederland te bieden heeft.

Maak gebruik van deze handige bespaartips

Vervang ouderwetse Tl-verlichting door Ledverlichting, dit levert een flinke energiebesparing op. Een slimme thermostaat zorgt dat het lekker warm blijft, zonder dat er onnodig veel wordt gestookt. Let daarbij op sluitapparatuur op de zaak, denk aan computers of randapparatuur die onnodig aanstaan. De lichten laten branden terwijl er niemand is, dit is natuurlijk ook niet nodig. Ga ook zuinig om met de printer om energie te besparen en help mee om de Amazone te redden!

Lampen

Elektrotechniek Almere maakt duurzaam leven en werken mogelijk

Je leeft steeds bewuster en daarmee draag je een steentje bij aan een duurzame maatschappij. Als bedrijf probeer je het papierverbruik te verminderen en thuis doe je de lampen uit in ruimtes waar je op dat moment niet bent. Wil je grotere stappen maken voor een groenere samenleving, dan staat Elektrotechniek Almere voor je klaar om met een aantal aanpassingen je bedrijf nog groener te maken. Ook als je je woning duurzamer wilt maken, ben je bij dit bedrijf aan het goede adres.

LED-verlichting

Kleine beetjes maken al een groot verschil. Elektrotechniek Almere komt graag langs om de lampen in je kantoorpand te vervangen door LED-verlichting. Het is beter voor het milieu en het zorgt voor minder kosten. De lampen geven hetzelfde licht af als traditionele lampen, maar het energieverbruik is lager, omdat de lampen minder warm worden. Ook gaan LED-lampen veel langer mee.

Elektrotechniek Almere plaatst laadpalen

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Heb je bedrijfswagens die op stroom rijden, dan is een laadpaal bij je bedrijf een must. Het plaatsen, beheer en onderhoud geef je gerust uit handen aan Elektrotechniek in Almere. Als je privé in een elektrische auto rijdt, maakt een eigen laadpaal bij je woning het mogelijk om je auto ’s nachts op te laden. Dit is goedkoper én je laadt je auto op terwijl je slaapt. ’s Ochtends rijd je er zo mee weg. In de rij staan voor de openbare laadpaal in je wijk behoort tot het verleden.

Wek zelf je stroom op met hulp van Elektrotechniek Almere

Maak je gebruik van natuurlijke energiebronnen, zoals de zon, dan wordt je energierekening een stuk lager. Zonnepanelen zijn een grote leverancier van stroom. Zonnepanelen laat je installeren door een bedrijf dat thuis is in elektrotechniek. Zowel op het dak als binnen in je woning of bedrijfspand moeten werkzaamheden verricht worden. Binnen een dag zijn de panelen geïnstalleerd en profiteer je van je eigen opgewekte energie.

Zonnepanelen laten plaatsen

Investeren in zonnepanelen, is dat het waard?

Wanneer je overweegt om zonnepanelen te kopen dan wil je van te voren wel weten of de investering het waard is. Wij kunnen je daarbij helpen. Veel consumenten vinden de aanschafprijs van zonnepanelen aan de hoge kant. Een zonnepaneel inclusief installatie kost rond de 520 euro per stuk. Bij het kopen van meerdere zonnepanelen zal de prijs zakken vanwege de korting op het aantal zonnepanelen en daarnaast betaal je eenmalig installatiekosten. Zo kost een zonnepaneel per stuk rond de 420 euro als je bijvoorbeeld een set van 18 stuks afneemt. De totale prijs voor deze set is 7560 euro. Op het moment van schrijven bieden sommige gemeenten nog subsidie aan. Dat betekent dat je een deel van de investering vergoed krijgt. Echter blijft het totaalbedrag een hoop geld en is de vraag “is het de investering waard?” een hele logische vraag. In dit artikel wordt duidelijk wat de voordelen zijn zodat je een afweging kunt maken.

Bereken de terugverdientijd uit

Vanwege het hoge totale bedrag wat geïnvesteerd moet worden is het goed om de terugverdientijd uit te rekenen. Afhankelijk van de gekozen zonnepanelen levert het gemiddeld 150 KWH per vierkante meter per jaar op. Een zonnepaneel is ongeveer 1.60 meter lang en 1 meter breed. Eén KWH kost gemiddeld 0,22 euro bij een energieleverancier. Met deze gegevens kun je vervolgens uitrekenen hoeveel de zonnepanelen in totaal opleveren. Wanneer je meer energie opwekt dan dat je gebruikt kun je de energie teruggeven aan je energieleverancier waar je een vergoeding voor krijgt.

 

Gemiddeld is de terugverdientijd rond de 8 jaar. Na 8 jaar levert het dus geld op. Nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd zul je dus merken dat je maandelijks minder betaalt voor je energie. Hierdoor zakken je maandelijkse kosten en hou je meer geld over.

De andere voordelen van zonnepanelen

Doordat je je eigen zonnepanelen hebt, ben je niet meer afhankelijk van derden. Wanneer je vaste energiemaatschappij beslist om de KWH prijs te verhogen dan merk je daar zelf niet veel van of zelfs helemaal niks omdat je je eigen energie opwekt. Daarnaast is het groene energie en dus beter voor het milieu. En als klap op de vuurpijl wordt in algemene zin je woning ook nog meer waard. Wil jij ook zonnepanelen laten plaatsen? Neem contact op met een erkend bedrijf!

Bron: Zonnepanelen-Overijssel.nl

Extra energie opwekken met duurzame gebouwen

De realisatie van duurzame gebouwen zich tegenwoordig behoorlijk in de lift. In de praktijk kan er worden vastgesteld dat hier twee concrete redenen van aan de basis liggen. In eerste instantie is er natuurlijk het feit dat duurzame gebouwen veel milieuvriendelijker zijn in vergelijking met gewone gebouwen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk uiteraard ook zo dat de realisatie van een duurzaam gebouw u een behoorlijk financieel voordeel kan opleveren. Om welk voordeel gaat het dan precies? Onder meer om het voordeel dat ontstaat door het zelf kunnen opwekken van energie. Speelt u ook met het idee om te kiezen voor een duurzaam gebouw, maar zou u eerst nog even een goed beeld willen krijgen van de exacte voordelen waar u dan op kunt rekenen? Lees dan snel verder! 

Het CO2-neutrale aspect van duurzame gebouwen 

Voor welke woning geldt dat er op verschillende manieren sprake is van een bepaald energieverbruik. Niet alleen zaken zoals de verwarming en het warme water, maar ook allerhande installaties zorgen er voor dat er bij gebouwen sprake is van een energieverbruik welke vaak ook sterk seizoensgebonden is. Om energieneutraal te kunnen zijn is het in de praktijk van belang dat dit verbruik kan worden gecompenseerd door hernieuwbaar opgewekte energie. Alleen op deze manier kan er namelijk sprake zijn van een CO2-neutraal karakter. Voor duurzame gebouwen geldt in ieder geval dat ze in staat moeten zijn om voldoende energie op te kunnen wekken om te kunnen voorzien in het eigen verbruik. Denk hierbij niet alleen aan het verbruik dat wordt gerealiseerd door computers en elektrische apparatuur, maar ook door bijvoorbeeld verlichting. 

De realisatie van aardgasvrije wijken 

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat louter en alleen de focus leggen op het realiseren van duurzame gebouwen niet voldoende is. Zo wordt er bijvoorbeeld door steeds meer gemeenten gezocht naar mogelijkheden om ze volledig gasvrij te kunnen maken. Om dit te kunnen realiseren is er nood aan veel meer dan enkel en alleen de ontwikkeling van technologische oplossingen. Gemeenten hebben wat dit betreft dan ook nood aan verschillende oplossingen. Denk hierbij onder meer aan: 

 

  • De vereiste technologie voor energiepositieve gebouwen en renovatieprojecten; 
  • Het op duurzame wijze kunnen opwekken van energie; 
  • Het inzetten van slimme energiesystemen; 
  • Beleidsondersteuning; 

 

Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat de focus verleggen van traditionele gebouwen op duurzame gebouwen in de praktijk uiteraard wel een behoorlijke stap in de juiste richting is. 

Duurzame gebouwen, een waardevolle realisatie

Wanneer u vandaag de dag gaat bouwen is de keuze voor duurzame gebouwen zonder meer interessant. Dit eigenlijk omwille van twee concrete voordelen. In eerste instantie is het met duurzame gebouwen dus mogelijk om op periodieke basis aan energiebesparing te doen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het eveneens zo dat duurzame gebouwen er om bekend staan zeer goed in de markt te liggen. Met een alsmaar verder toenemende energiekost is het dan ook niet ondenkbaar dat duurzame gebouwen een aanzienlijk grotere financiële meerwaarde zullen weten te realiseren met het oog op de toekomst ten opzichte van standaard gebouwen. Zo is uw investering in vastgoed pas echt goed beschermd!

 

Mag het licht uit met zonnepanelen

Mag het licht uit met zonnepanelen?

Vorige week luisterde ik naar de radio en ineens zong Huub van der Lubbe van De Dijk of het licht uit mocht. ‘Mag het licht uit?’, smeekte hij haast. Ik keek op en zag dat er toch wel een aantal lampen aan waren in huis die best wel uit mochten. Nu gaat het liedje niet over energie besparen, maar wist je dat het licht uitdoen op plekken waar je niet bent, aanzienlijk wat oplevert aan energiebesparing? Ook al heb je bijvoorbeeld zonnepanelen, het besparen van je eigen groene stroom is altijd interessanter dan het maar gewoon verspillen.

Het gebeurt iedereen

Het laten branden van het licht overkomt ons allemaal wel een keer. Je rent even snel naar boven, slaat daarbij op de lichtknop van de hal, maar vergeet om deze later weer uit te doen. Ook kinderen laten gemakkelijk het ganglicht branden of het licht op de wc. En wat dacht je van het licht in de keuken? Of in de bijkeuken waar de wasmachine staat. Wellicht dacht je ‘ach ik ben hier toch zo terug’, maar een uur later brandt het nog. Zonde van je zelf opgewekte zonne-energie!

Kamer uit? Licht uit!

Het regeltje dat helpt om het licht uit te doen van ruimtes in huis waar je niet bent, luidt: ‘Kamer uit? Licht uit!’ Het is even wennen, maar heeft iedereen het eenmaal in de vingers, dan lukt het best. Bovendien kun je leuke geheugensteuntjes ophangen. Bijvoorbeeld in de vorm van een post-it op de deur. Of maak een leuk bordje met de favoriete tekenfilmfiguren van je kind en hang deze bij de lichtknop in de slaapkamer. Help elkaar eraan te herinneren dat je het licht uit doet – dat doe ik ook en het helpt! En als je ziet dat iemand het licht heeft laten branden, doe het dan zelf even uit.

Energiebesparend nachtlampje

Soms kan het licht helaas niet uit. Wanneer je een kindje hebt die bang is in het donker bijvoorbeeld. Dan wil je graag een klein lampje laten branden. Koop dan eens een nachtlampje met bewegingssensor. Als je kindje slaapt en stil ligt dan gaat het lampje uit. Maar zodra je kindje wakker wordt en grote bewegingen maakt, dan gaat het lampje weer aan. Dat is fijn, maar ook energiebesparend.

Bespaar op de energierekening

Een lamp die brandt, zelfs een energiezuinige lamp, verbruikt energie en dus kost het geld. En dat is zonde als je geen gebruik maakt van het licht. Je gaat er wellicht geen honderden euro’s per jaar mee besparen, maar ieder tientje dat je verdient is er toch een. Dat geldt ook voor de stroom die je teruglevert vanuit je zonnepanelen aan de energieleverancier. Alle beetjes helpen. Dus ons advies: ga serieus om met de stroomverbruik, let op je elektriciteitsgebruik en focus op duurzame energie. Heb je nog geen zonnepanelen? Vraag dan direct online een offerte aan voor zonnecellen bij een installateur!

Zonnepanelen laten plaatsen

Heeft u zonnepanelen geïnstalleerd? Houdt dan rekening met een stijging van WOZ-waarde

Vele installateurs wijzen logischerwijs op de voordelen van het installeren van zonnepanelen en warmtepompen. Met de zonne-energie die wordt opgewekt kan water worden verwarmt en stroom worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De terugleververgoedingen (salderen) variëren van € 0,05 per kWh tot € 0,11, afhankelijk van de energieleverancier. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.goedkoopsteenergieleverancier.org/. Er wordt zodoende niet alleen geld bespaard op der rekening ook kan het opwekken van energie zelfs geld opleveren. Deze voordelen zijn allemaal waar, maar wat de meest installateurs niet vertellen is dat er ook nadelen kleven aan het installeren van zonnepanelen. Wij vertellen u graag het hele verhaal en wijzen u daarbij op één nadeel in het bijzonder welke een jaar geleden tot stand is gekomen en waarvan het effectief nu voelbaar gaat worden. Het gaat hierbij om de stijging van de WOZ-waarde voor woningbezitters met zonnepanelen.

Energiezuinige woningen

Energiezuinige woningen hebben namelijk een verhoogde waarde in de ogen van overheden en banken. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld een hogere hypotheek krijgen. De keerzijde is ook dat de belastingen omhoog gaan door de stijging van de WOZ-waarde. Maar wat betekent dit nu in de praktijk? Het gerechtshof van Arnhem heeft op 17 april 2018 uitspraak gedaan dat overheden de aanwezigheid van zonnepanelen mogen mee laten wegen in de berekening van de WOZ-waarde. In dat specifieke geval leidde dat tot een verhoging van € 3.000 van de WOZ-waarde. Evenals de waardestijging van de WOZ-waarde als gevolg van een nieuw badkamer, uitbouw, garage of keuken zal de stijging van de waarde vrijwel altijd lager zijn dan de investering.

In veel gemeente bedraagt de OZB circa 0,2% van de WOZ-waarde. Als de stijging gemiddeld € 3.000 zou bedragen betekent dat slechts een stijging van € 6 voor de OZB. Indien uw woning in box 3 valt is de rekensom iets gecompliceerder. U kunt dit precies uitrekenen op https://www.belastingdienst.nl/. Voorheen was de rekensom 30% belasting over een fictief rendement van 4%, oftwel 1,2%. Dat zou neerkomen op een stijging van € 36 in box 3.

PLA

Basic PLA Brandweer Rood

Op zoek naar een origineel cadeau voor een kind? Maak eens iets zelf met een 3D printer. Dit klinkt als iets lastigs, maar met een beetje hulp hoef je je hier niet druk om te maken. Met de Basic PLA Brandweer Rood kun je bijvoorbeeld speelgoed maken dat zeer uniek is. Het is immers iets wat je zelf hebt bedacht en gemaakt en hierdoor zal een ander kind het nooit hebben. Ook kan je de wensen van de ouders er in verwerken, bijvoorbeeld als zij willen dat het geen geluid maakt of dat het een bepaalde grootte heeft. Werken met een 3D printer staat voor particulieren nog een beetje in de kinderschoenen, maar het lijkt iets te zijn wat over een aantal jaren door iedereen wordt gedaan.

De eigenschappen van PLA

Een van de belangrijkste soorten van inkt voor een 3D printer is PLA. PLA staat voor Poly Lactic Acid en dat is in het Nederlands melkzuur. Het is een stof die biologisch afbreekbaar is, omdat het gemaakt is van maisolie. Dit geeft de PLA filament meteen een streepje voor, want hierdoor kun je objecten maken die laten weer afbreekbaar zijn. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor jou zelf, want je zou eventueel het product kunnen laten omsmelten op een ander moment. Hierdoor ben je niet gebonden aan hetzelfde object voor een aantal jaren.

Hoe sterk is PLA

Basic PLA Brandweer Rood filament staat erom bekend om zeer stevig te zijn. Het is een materiaal dat ervoor zorgt dat geprinte objecten een sterk karakter krijgen. Zo kan je de objecten ook buitenshuis gebruiken. Ook kan bijna elke printer omgaan met PLA. Het enige waar je op moet letten is dat je de juiste soort diameter in de printer stopt. Zo zijn er diameters van 1.75mm en 2.78mm. Je moet er om denken dat je de juiste diameter bij de juiste printer gebruikt.

verschillende lampen

Elke ruimte vraagt om een andere lamp 

Als je lampen zoekt voor je woning dien je je als eerste af te vragen voor welke ruimte je de lamp wilt kopen. Elke ruimte kan vragen om een andere soort lamp. Online kun je veel vinden over de eisen waaraan een lamp dient te voldoen om te gebruiken in een bepaalde ruimte. Ook lampenwinkels kunnen je hierin adviseren. Daarnaast is er ook een verschil tussen lampen die je als particulier in een woning gebruikt en lampen die geschikte zijn voor een bedrijf. Maar dit artikel is vooral gericht op lampen die gebruikt worden in woningen. Omdat de keus enorm is, is het goed om een beetje een idee te hebben welke soort lampen gebruikt worden in welke ruimte.

De slaapkamer

Waren er voorheen speciale lampen voor de slaapkamers tegenwoordig zijn er geen specifieke meer. Vaak wordt voor een slaapkamer spots of plafondlampen gebruikt. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van beide. De keus in dit soort lampen is erg groot. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en maten. Maar ook uit verschillende kleuren en designs, zodat de lamp precies past bij je slaapkamer en persoonlijke voorkeur.

De woonkamer

Er zijn verschillende soorten lampen te gebruiken voor de woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld hanglampen gebruiken gecombineerd met vloerlampen in dezelfde stijl. Er zijn verschillende stijlen te bedenken van modern tot klassiek waardoor je altijd wel een lamp vindt die past bij je interieur en smaak.

De keuken

Ben je eerder op zoek naar een lamp voor je keuken dan is er veel keus omdat er geen specifieke lampen worden aangeboden voor deze ruimte. Een keuken is een ruimte die goed verlicht moet worden om je werk daar goed te kunnen verricht. Een aanrader voor deze ruimte zijn spotlichten. Ze geven namelijk veel licht en kunnen gericht verlichting geven op specifieke plekken.

Hulp bij het plaatsen van lampen

Ben je zelf niet zo handig? Dan kun je het ophangen en aansluiten van lampen overlaten aan een elektricien. Ook op plekken waar nog geen aansluiting is, kan een elektricien elektriciteit aanleggen. Bespreek uw wensen met hem door, zodat hij een passende offerte kan maken.

Bronnen: