• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archiveduurzaam

Zon

Je zonnepanelen op de zaak zetten? Zo doe je dat op een financieel aantrekkelijke manier

Als je een bedrijf aan huis hebt, dan wil je natuurlijk graag besparen op je energierekening. Eén van de manieren om dit te bereiken, is door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Maar hoe financier je dit als ondernemer? In deze blog geven we je vijf tips als je je zonnepanelen zakelijk wilt financieren.

Maak gebruik van subsidies en regelingen

Er zijn diverse subsidies en regelingen waar je als ondernemer gebruik van kunt maken wanneer je zonnepanelen op je dak wilt laten plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Laat je goed informeren over de mogelijkheden en vraag hierbij ook advies aan je boekhouder.

Kies voor een zakelijke lening

Een andere optie is om een zakelijke lening af te sluiten. Hiermee financier je de zonnepanelen op je eigen naam, maar de rente en afschrijvingen zijn aftrekbaar van de belasting. Let er wel op dat je hiermee een extra schuld aangaat die je dient te afbetalen.

Lease je zonnepanelen

Een meer flexibele optie is om je zonnepanelen te leasen. Hierbij betaal je maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij, maar hoef je geen grote investering te doen. Het voordeel hiervan is dat je gelijk profiteert van de opbrengst van de zonnepanelen, terwijl je de kosten in kleine stappen terugbetaalt.

Ga samen met andere ondernemers

Mocht je het financieel niet redden om de zonnepanelen alleen te financieren, dan kun je ook overwegen om samen met andere ondernemers te investeren. Hiermee spreid je de kosten en de risico’s. Bovendien kan het ook leiden tot nieuwe samenwerkingen en synergievoordelen.

Vraag om hulp bij de bank

Tot slot kun je natuurlijk altijd aankloppen bij je bank voor financiering. Sommige banken hebben zelfs speciale programma’s waarmee ze duurzame investeringen stimuleren. Laat je goed informeren over de mogelijkheden en hou er rekening mee dat je vaak een goed ondernemingsplan nodig hebt.

Samenvatting 

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om je zonnepanelen zakelijk te financieren. Het is aan te raden om je goed te laten informeren over de verschillende opties en om advies in te winnen bij je boekhouder of bank. Welke optie het beste bij jou past, hangt af van je financiële situatie en persoonlijke voorkeuren. Maar één ding is zeker: met zonnepanelen op je dak bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een duurzame toekomst.

Bron: Janszon.nl

Vloer vervangen? Kies voor een duurzame Hongaarse punt vloer

Vloer vervangen? Kies voor een duurzame Hongaarse punt vloer

Heeft jouw vloer z’n beste tijd gehad en is hij aan vervanging toe? Overweeg dan om voor een Hongaarse punt vloer te kiezen. In dit blogartikel vertellen we je alles over deze prachtige vloer.

Wat is een Hongaarse punt vloer?

De Hongaarse punt vloer is een legpatroon waarbij de vloerdelen onder een hoek van 60 graden of 45 graden worden gelegd. Hierdoor ontstaat er een iets subtieler effect in de vloer dan bij het bekende visgraatpatroon het geval is.

De Hongaarse punt past perfect bij een modern interieur, maar kan ook worden toegepast met band en bies, waardoor de vloer ook in een klassiek interieur kan worden toegepast.

De oorsprong van de Hongaarse Punt

Het Hongaarse punt legpatroon, in het Hongaars ‘Magyar pont’ genoemd, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Het patroon vindt zijn oorsprong in Hongarije en werd later populair in andere Europese landen, zoals Frankrijk en Engeland.

Dit patroon is vaak te vinden in historische paleizen en kastelen, waar het diende als een symbool van weelde en stijl. Zo is de Hongaarse punt te vinden in de koninginnewachtkamer in het paleis van Versailles.

Materialen voor het leggen van de Hongaarse Punt

Een van de aantrekkelijke eigenschappen van de Hongaarse punt vloer is dat het met verschillende materialen kan worden gelegd, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget. Hier zijn enkele veelgebruikte materialen:

Hout

Van oorsprong werd de Hongaarse punt vloer gemaakt van hout, zoals eiken, walnoot, of esdoorn. Houten Hongaarse punt vloeren stralen warmte en charme uit en hebben een natuurlijke schoonheid die met de tijd alleen maar mooier wordt doordat een houten vloer ‘leeft’.

Laminaat

Als je een beperkt budget hebt, is laminaat een goed alternatief voor hout. Moderne laminaatvloeren kunnen de uitstraling van echt hout nabootsen. Bedenk wel dat laminaatvloeren een veel kortere levensduur hebben dan echte houten vloeren. Bovendien zie je in laminaat steeds dezelfde houttekeningen terug. Dat komt omdat de vloerdelen hun houtlook te danken hebben aan geprint papier dat onder de toplaag wordt geplaatst. Bij echte houten vloeren is ieder vloerdeel uniek, omdat het natuurlijk materiaal betreft.

Tegels

Als je de look van hout wil combineren met de duurzaamheid van tegels, kun je kiezen voor keramische of porseleinen tegels met het Hongaarse punt patroon. Dit is vooral handig in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Al is het ook mogelijk om een houten vloer of laminaat in de badkamer te leggen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je in het douchegedeelte tegels moet plaatsen.

Hongaarse punt vloeren en vloerverwarming

Een vraag die vaak wordt gesteld, is of je een Hongaarse punt vloer kunt combineren met vloerverwarming.

Als je voor een houten Hongaarse punt vloer kiest, dan is het belangrijk om voor eiken lamelparket te kiezen. Lamelparket van eiken is een gelaagde houten vloer waarbij de onderlaag van kruislings verlijmd berken multiplex is gemaakt. De toplaag is van massief eiken.

De gelaagde opbouw van de vloerdelen zorgt ervoor dat het hout nauwelijks reageert op schommelingen in de temperatuur en het luchtvochtgehalte en daardoor geschikt is om met vloerverwarming te combineren.

We raden je aan om het leggen van de Hongaarse punt vloer en vloerverwarming door één partij te laten doen. Op die manier voorkom je dat bij eventuele problemen partijen naar elkaar gaan wijzen.

Bovendien heb je minder gedoe met de communicatie en bespaar je op de kosten, omdat één partij het gehele project voor zijn rekening neemt.

Waar je op moet letten bij het kopen van een vuilwatertank?

Een vuilwatertank is een essentieel onderdeel van het sanitair systeem aan boord van een pleziervaartuig. Het is ontworpen om afvalwater, zoals toiletwater, douche- en wasbak afvoer, op te vangen en op een milieuvriendelijke manier te behandelen of te lozen wanneer je aan wal bent. Bij het kopen van een vuilwatertank zijn er echter verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze blog bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een vuilwatertank voor de pleziervaart!

Let op de capaciteit

Bij het kopen van een vuilwatertank is de capaciteit een belangrijke factor om te overwegen. De grootte van de tank moet voldoende zijn om al het afvalwater gedurende een bepaalde periode op te vangen, afhankelijk van de tijd die je van plan bent op het water door te brengen voordat je de tank kunt legen. Het is raadzaam om een tank te kiezen met een iets grotere capaciteit dan je denkt nodig te hebben, om te voorkomen dat je regelmatig moet lozen tijdens je vaartocht.

Het materiaal van de vuilwatertank

Bij het kopen van een vuilwatertank is het materiaal waarvan de tank is gemaakt van groot belang. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals kunststof, roestvrij staal of composietmaterialen. Kunststof tanks zijn over het algemeen lichtgewicht en corrosiebestendig, terwijl roestvrijstalen tanks duurzaam en sterk zijn. Composietmaterialen kunnen een combinatie van beide eigenschappen bieden. Kies een materiaal dat duurzaam is en gemakkelijk te onderhouden, zodat je langdurig plezier hebt van je vuilwatertank.

Een vuilwatertank kopen en monteren

Bij het kopen van een vuilwatertank is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte op je pleziervaartuig. Er zijn verschillende montage opties beschikbaar, zoals onderdekse tanks, inbouwtanks en flexibele tanks die in kleinere ruimtes kunnen worden geplaatst. Zorg ervoor dat je de afmetingen van de tank en de beschikbare ruimte aan boord meet voordat je een keuze maakt. Daarnaast is het handig om te controleren of de tank gemakkelijk te installeren is en of er eventueel aanvullende bevestigingsmaterialen nodig zijn.

Regelgeving bij het kopen van een vuilwatertank

Bij het kopen van een vuilwatertank is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot het lozen van afvalwater[1] . Elk land of vaargebied kan specifieke voorschriften hebben met betrekking tot het gebruik en de lozing van afvalwater. Zorg ervoor dat de vuilwatertank die je kiest voldoet aan deze voorschriften, zoals het hebben van de juiste certificeringen en keurmerken. Zo voorkom je problemen en boetes tijdens je vaartochten.

Een kwalitatief goede vuilwatertank kopen

Een vuilwatertank is geen onderdeel waarop je wilt bezuinigen. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatieve en betrouwbare tank, die lang meegaat en bestand is tegen de zware omstandigheden op het water. Kies voor een gerenommeerd merk of leverancier en lees recensies van andere booteigenaren om ervaringen en aanbevelingen te krijgen. Het is de moeite waard om iets meer geld uit te geven aan een duurzame en betrouwbare vuilwatertank.

Houd je vuilwatertank in goede conditie

Naast het kopen van een vuilwatertank is het essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren en de tank schoon te houden. Zorg ervoor dat je weet welke onderhoudsprocedures en reinigingsmiddelen geschikt zijn voor jouw specifieke tank. Het is belangrijk om het afvalwater regelmatig te legen en de tank grondig te reinigen om geurtjes en bacteriële groei te voorkomen. Volg de richtlijnen van de fabrikant voor het onderhoud en raadpleeg een professional als je twijfels hebt.

Een vuilwatertank kopen

Bij het kopen van een vuilwatertank voor de pleziervaart is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten. Denk aan de capaciteit van de tank, het materiaal, de montage opties, wet- en regelgeving, kwaliteit en betrouwbaarheid, en het onderhoud. Door een weloverwogen keuze te maken, zorg je ervoor dat je een vuilwatertank hebt die aan je behoeften voldoet, duurzaam is en voldoet aan de geldende voorschriften. Op die manier kun je zorgeloos genieten van je vaartochten, wetende dat je op een verantwoorde manier met afvalwater omgaat!


warmtepomp

Energiecrisis; zijn warmtepompen de oplossing?

Warmtepompen zijn een energiezuinige en duurzame manier om je woning te verwarmen. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren en onderhouden en hebben veel voordelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Wil je een warmtepomp kopen? Lees dan deze informatie goed door. Voordat je begint met het installeren van een warmtepomp, moet je eerst weten wat je nodig hebt en hoe alles werkt. 

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat voor warmtepomp je wilt installeren. Er zijn verschillende soorten warmtepompen die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Een lucht-water warmtepomp, bijvoorbeeld, is relatief goedkoop en eenvoudig te installeren, maar heeft een lagere efficiëntie dan andere warmtepompen. Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende opties en te kiezen voor de warmtepomp die het beste bij je behoeften past. 

Warmtepompen installeren. Hoe werkt dat?

Na het kiezen van de juiste warmtepomp is het tijd om de installatie te beginnen. Begin met het uitzoeken van de beste plaats om de warmtepomp te installeren. De meeste warmtepompen hebben buiten een buitenunit nodig, dus je moet een plek vinden waar deze kan worden geïnstalleerd. 

Als je een lucht-water warmtepomp hebt, moet je ook een plek vinden voor de binnenunit. Als je de plek hebt gevonden, moet je de installatie voorbereiden. De meeste warmtepompen hebben een koudemiddel dat in de buiten- en binnenunit moet worden geïnstalleerd. Dit is een gespecialiseerde taak die door een gecertificeerde monteur moet worden uitgevoerd. Zorg er dus voor dat je een gecertificeerde monteur inschakelt om de koudemiddelinstallatie te doen. 

Als de koudemiddelinstallatie is voltooid, kan de monteur de rest van de installatie afmaken. Dit omvat het aansluiten van de buiten- en binnenunit op de verwarmingsketel, het aansluiten van de warmtepomp op het elektriciteitsnet, het aansluiten van de regelkast en het aansluiten van de warmteafvoer. Als de installatie is voltooid, moet de monteur de warmtepomp testen om te zorgen dat alles goed werkt. 

Warmtepomp onderhouden

Als de installatie is voltooid, moet je de warmtepomp goed onderhouden. Dit betekent dat je de warmtepomp regelmatig moet controleren om te zorgen dat alles goed werkt. Je moet ook regelmatig de filters vervangen en de warmtepomp schoonmaken om ervoor te zorgen dat hij goed blijft werken. Als je dit goed doet, zal je warmtepomp je jarenlang goed dienen. Kortom, met de juiste voorbereidingen en de juiste installatie kan een warmtepomp een geweldige investering zijn. Ze zijn energiezuinig, duurzaam en eenvoudig te installeren en onderhouden. Maar voordat je begint met het installeren, moet je eerst weten wat je nodig hebt en hoe het werkt. Als je dit goed doet, zal je warmtepomp je jarenlang dienst doen.

isolatie

Het gebruik van een goede verwarmingsketel

Het is belangrijk dat we voor de verwarming een goede ketel gebruiken. Bij de consumentenbond komen de Vaillant cv-ketels als beste uit de bus. De Intergas Xtreme 36 CW5 is momenteel de best geteste cv-ketel. Door de ketel wordt veel warm water geleverd. Door de grote hoeveelheid warm water dat geleverd wordt, kun je hem goed gebruiken bij een stortdouche of bij het gebruik van een bad. De ketel is extra zuinig in het gebruik van het tapwater. Het is belangrijk dat u jaarlijks de verwarmingsketel laat controleren. Ook bij de beste verwarmingsketel kunnen er onderdelen stuk gaan. Door deze tijdig te laten vervangen, zult u onbezorgd warm water kunnen krijgen, zolang er nog van gas gebruik kan worden gemaakt.

Je geniet altijd van warme voeten met de zone verwarming vloerverwarming

Het is meer dan logisch dat je er graag alles aan wilt doen om het interieur bij jou in huis zo aangenaam mogelijk te maken. Zorg er daarom wel altijd voor dat je goed naar de basis kijkt van de woning. Heb je ook al eens een keer gedacht aan het laten aanleggen van vloerverwarming? Je geniet altijd van warme voeten met de zone verwarming vloerverwarming

Herinnering

We willen voordat u begint aan een project u op het hart drukken om op een voorzichtige manier actie te ondernemen. U verplaatst immers bedradingen en daarbij ontstaan gevaren om onder andere een schok te krijgen van elektriciteit. Het beste is om eerst een stappenplan te schrijven om elektra zorgvuldig in te zetten. Zo rolt u eenvoudig een idee uit en merkt aansluitend de positieve gevolgen in uw portemonnee.

Kortom: de kansen om effectievere resultaten te behalen liggen al op tafel.

De regelgeving omtrent elektrische voertuigen in 5 stappen uitgelegd

De regelgeving omtrent elektrische voertuigen in 5 stappen uitgelegd

Wanneer je van plan bent om een elektrisch voertuig zoals een elektrische auto aan te schaffen, is het uiteraard heel erg belangrijk om voldoende informatie te hebben over de regelgeving omtrent elektrische voertuigen. Is het bijvoorbeeld zomaar mogelijk om ev laadpalen aan te schaffen voor bij jouw woning. Of misschien weet je niet zeker hoe het onderhoud van een elektrische auto werkt. Deze dingen kunnen iets gemakkelijker gemaakt worden. Door verder te lezen kun je er snel achterkomen wat de regelgeving omtrent elektrische voertuigen is, zonder dat je hier heel erg veel moeite voor hoeft te doen!

De regelgeving uitgelegd

Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten wanneer je een elektrisch voertuig wilt aanschaffen. Het is namelijk zo dat er een aantal regels zijn waar je op moet letten. 

  1. Er zijn vergunningen nodig om een laadpaal te plaatsen op eigen terrein.
  2. Je mag een elektrische auto binnen opladen. Hier heb je een laadkabel voor nodig. 
  3. Het is belangrijk om de elektrische auto goed te onderhouden. 
  4. Het is mogelijk om gebruik te maken van de publieke laadpalen. Hiervoor moet betaald worden. 
  5. Het is een goed idee om een extra laadkabel aan te schaffen. Zo heb je altijd een goede laadkabel bij je. Meer over Soolutions lees je hier, als je een laadkabel wilt kopen. 

De voordelen

Er zijn dus heel erg veel voordelen van het kopen van een elektrische auto. De regelgeving is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld, of streng. Wanneer je twijfelt om een elektrische auto aan te schaffen of te leasen, is het dus zeker een goed idee om de regelgeving nogmaals door te nemen. Op die manier kun je helemaal zeker zijn van de keuze die je gaat maken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je heel erg zeker kunt zijn van het kopen van een nieuwe elektrische auto!

Duurzaam wonen: 3 tips als je een duurzaam huis wilt laten bouwen

Duurzaam wonen is tegenwoordig erg in trek. Zeker met de stijgende gasprijzen en het milieu in het achterhoofd kiezen steeds meer mensen voor duurzame maatregelen in huis. Wanneer je een nieuwe woning laat bouwen, kun je meteen een goede start maken door duurzaam te bouwen. Hierdoor is je hele huis opgebouwd uit duurzame materialen en kun je ook meteen duurzame maatregelen verwerken in het huis. Maar hoe kun je nu het beste beginnen met bouwen van je duurzame woning en wat heb je daarvoor nodig? In dit artikel geef ik je enkele tips zodat je alvast een stukje op weg bent geholpen. 

Werk samen met een duurzaam bouwbedrijf

Een huis bouwen doe je vaak niet helemaal in je eentje. Veelal krijg je hierbij hulp van een bouwbedrijf. Wanneer je een duurzame woning wilt bouwen dan kun je het beste gaan samenwerken met een partij die ook voor duurzaamheid staat. Een duurzaam bouwbedrijf weet namelijk alle ins en outs van het duurzaam bouwen en weet dus ook wat er nodig is voor een duurzame woning. Hierdoor kunnen jullie elkaar beter begrijpen en kan het bedrijf je ook adviseren op bepaalde vlakken.

Bedenk wat je nodig hebt en wat niet

Tegenwoordig zijn er veel verschillende duurzame maatregelen die je kunt nemen als je een duurzaam huis wilt bouwen. Toch zijn waarschijnlijk niet al deze maatregelen nodig of even belangrijk voor jou. Maak daarom van tevoren voor jezelf een duidelijk overzicht van wat je wel en wat je niet nodig denkt te hebben. Weeg de voors en tegens tegen elkaar af en denk ook aan de toekomst. Misschien heb je nu nog niet veel belang bij het plaatsen van kunststof kozijnen, maar als je aan de toekomst denkt kan het wel heel handig zijn.

Hou rekening met het budget dat je hebt

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om je budget te allen tijde in de gaten te houden en te zorgen dat je hier niet buiten gaat. Het bouwen van een duurzame woning kan meer kosten dan het bouwen van een niet-duurzame woning, omdat je meer duurzame maatregelen neemt. Echter betalen veel van deze duurzame maatregelen zich weer terug in het gas- en elektriciteitsverbruik. Een extra tip is om altijd na te gaan of er mogelijkheden tot het krijgen van een subsidie zijn. Dit is op bepaalde delen van duurzaam bouwen veelal wel mogelijk. 

Hoe kun je zelf duurzame energie gebruiken?

Het kiezen van hernieuwbare energiebronnen voor de elektriciteit en verwarming van jouw woning is een geweldige manier om niet alleen je ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo kun je ook jouw huis duurzamer maken en je energiekosten mogelijk verlagen. De voordelen ervan zijn aanzienlijk. We gaan er hier dieper op in. 

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie is een vorm van energie die perfect aan de huidige energiebehoefte voldoet. Dit zonder dat deze het risico loopt op te raken. De bron kan steeds weer opnieuw gebruikt worden. Duurzame energie moet wereldwijd op grote schaal aangemoedigd worden, aangezien het geen schade aan het milieu toebrengt en overal gratis verkrijgbaar is. Alle hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne energie en windenergie,zijn duurzaam omdat ze stabiel zijn en ook in overvloed beschikbaar zijn.

Zonne-energie is de belangrijkste vorm van duurzame energie

Zonne-energie is de beste vorm van duurzame energie. Deze energie manifesteert zich in twee vormen. Er is het licht zelf en de warmte ervan. Beide vormen zijn even belangrijk voor ons in ons dagelijks leven en alle andere vormen van leven op onze aardbol.

De planten hebben bijvoorbeeld licht nodig om te kunnen groeien en voedsel te genereren, terwijl de mens warmte-energie nodig heeft om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Maar ook om hun huizen en industrieën van stroom te voorzien. Daarmee is zonne-energie de belangrijkste vorm van duurzame energie.

Zonne-energie is de toekomst van energie

Volgens veel milieuactivisten is zonne-energie de toekomst van energie. Je kunt de zon gebruiken om zelf elektriciteit voor jouw huis op te wekken. Dit door middel van zonnepanelen die op het dak van je woning zijn geïnstalleerd. Deze panelen nemen de zonnestralen op en zetten deze om in elektriciteit. Die je vervolgens kunt gebruiken om jouw huis te verwarmen en al jouw apparaten van stroom te voorzien.

De landelijke subsidie op zonnepanelen is helaas stopgezet. Maar er zijn gelukkig nog wel verschillende financiële regelingen voor zonnepanelen en een warmtepomp om de aanschaf en het gebruik ervan aantrekkelijk te maken. Huiseigenaren kunnen bijvoorbeeld nog wel een overheidssubsidie krijgen voor de aankoop van een zonneboiler en een warmtepomp.

Een koolstofarme verwarmingsoplossing

Steeds meer mensen omarmen de ecologische duurzaamheid van warmtepompen en zonnepanelen als middel om hun huizen van warmte te voorzien. Warmtepompen zijn immers een uitstekende koolstofarme verwarmingsoplossing, maar hebben wel elektriciteit nodig om te werken. Juist daarom zal de combinatie met zonnepanelen ervoor zorgen dat je huis aangenaam klimaatneutraal wordt.

Plus voor een efficiëntere warmteverdeling is het bovendien aan te raden om vloerverwarming of ventilatorconvectoren te gebruiken. Die in de zomer voor een airconditioning gebruikt kunnen worden.

Een duurzame levensstijl

Duurzaamheid is de sleutel in de strijd tegen klimaatverandering en er is vrij veel te doen om een duurzamer leven te leiden. Duurzame energie gaat om kleine, energiezuinige veranderingen die je zelf bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen en een warmtepomp kunt aanbrengen. Om zo jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Thuis duurzaam zijn draagt bij aan een duurzame levensstijl, een levensstijl die bij ieder milieu- en kostenbewust persoon past! Dus ook jij!

Meterkast vervangen

Meterkast vervangen? Kies altijd voor een professionele elektricien

Een meterkast vervangen is een klus die altijd door een professionele elektricien moet worden uitgevoerd. Een professionele elektricien beschikt over de juiste opleiding en de juiste diploma’s om zo’n klus op een veilige manier uit te kunnen voeren. Een elektricien is bovendien bevoegd om de installatie na voltooiing te controleren en te certificeren. Daarmee neemt hij de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de installatie voor zijn rekening. Als er in de toekomst ooit brand uitbreekt als gevolg van een defect aan de elektrische installatie, zal de schade die daardoor is ontstaan worden vergoed door je verzekering.

Strenge regels

In technisch opzicht is het niet zo vreselijk moeilijk om een meterkast te vervangen. Wat het zo ingewikkeld maakt, is dat je je aan een groot aantal veiligheidsvoorschriften moet houden. De belangrijkste reden daarvoor is dat je als elektricien zelf geen elektrische schok kunt krijgen. Een andere reden waarom je een professional moet inschakelen is, dat er volgens zeer strenge regels moet worden gewerkt. Die regels zijn afspraken die door de branche zijn gemaakt. Elke monteur houdt zich daaraan. Daardoor kan elke elektricien op een veilige manier werken als er werkzaamheden aan de elektrische installaties moeten worden uitgevoerd.

De kleuren van de kabels

Eén van de regels die door elektriciens consequent worden gevolgd zijn de kleuren van de kabels die worden gebruikt in de installatie. Elke elektricien zal voor de draad waar stroom op staat dezelfde kleur gebruiken. Elke elektricien weet dus, dat hij zo’n kleur draad nooit moet aanraken als de stroom in de installatie is ingeschakeld. Als een meterkast wordt ingericht en vervangen door iemand die daar niet voor is gekwalificeerd, kan het best zijn dat die meterkast prima functioneert. Maar als er later een keer onderhoud door een professionele elektricien plaats moet vinden, krijgt die gegarandeerd een schok.

Overige voorschriften

De functie van de kleuren van de kabels zijn slechts een voorbeeld van één van de veiligheidsvoorschriften die door een elektricien in acht worden genomen. Er zijn ook allerlei afspraken over de bevestiging van de kabels, de volgorde waarin de kabels de groepenkast in moeten lopen en de hoeveelheden groepen die op een aardlekschakelaar gebundeld mogen worden. Een niet gekwalificeerde elektricien kent niet al die regels. Zo’n elektricien zal daardoor ongewild gevaarlijke situaties veroorzaken. Dat is de voornaamste reden waarom je voor een meterkast vervangen altijd gebruik een gecertificeerde elektricien moet inschakelen.

Elektricien Oss

Elektricien Oss kan je inschakelen voor iedere klus

Woon je in Oss en heb je een elektricien nodig voor in je huis of voor je bedrijf? Zoek dan niet verder maar schakel elektricien Oss in. Elektricien Oss heeft de beste vakmensen in dienst die altijd voor je klaar staan, zodat je zo snel en efficiënt mogelijk wordt geholpen. Elektricien Oss kan je bijvoorbeeld helpen met het plaatsen van een meterkast. Een meterkast is erg belangrijk omdat alle elektriciteit via de meterkast wordt geregeld. Als je dus niet aan de meterkast moet laten repareren of renoveren dan moet dat goed gedaan worden. En wie kan dat nou beter dan Elektricien Oss. Elektricien Oss werkt samen met elektriciens die al jarenlang werken in de elektrabranche. Door de jarenlange ervaring hebben de elektriciens veel kennis opgebouwd. Een meterkast laten vervangen is daarom zeker een klus die mogelijk is. Ook storingen en kortsluitingen kunnen worden verholpen door Elektricien Oss. Elektricien Oss verhelpt niet alleen de stroomstoring of kortsluiting, maar ze geven je ook advies zodat je een stroomstoring of kortsluiting de volgende keer kunt voorkomen. Meer groepen in de meterkast laten plaatsen is ook mogelijk bij Elektricien Oss. Je bent altijd bij het juiste adres bij Elektricien Oss. De elktriciens kunne elke klus klaren die j maar voor ogen hebt. Goed werkende elektra hebben is heel erg fijn, Want je gebruikt het elke dag en het is onmisbaar. Als je elektra niet goed werkt kan dit erg vervelend zijn en heel erg nadelig. Elektriciteit is een levensmiddel en daarom staat Elektricien Oss altijd voor je klaar. 

Direct hulp bij storingen 

Niets is zo vervelend als een stroomstoring. als je een stroomstoring hebt dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Als dit niet snel wordt opgelost dan je eten in de koelkast en vriezer bijvoorbeeld gaan bederven, en dat wil je niet hebben. Een stroomstoring is niet alleen vervelend maar het kan ook erg nadelig zijn. Als je bijvoorbeeld een groot bedrijf hebt en je hebt een stroomstoring dan kan je tot wel duizenden euro’s mislopen. Schakel daarom Elektricien Oss voor de snelste en de beste hulp. Elektricien Oss heeft een speciale storingsnummer. Als je het speciale storingsnummer belt dan sturen ze gelijk een monteur naar je toe. Elektricien Oss helpt je gelijk bij het oplossen van de storing, zodat je weer snel gebruik kan maken van je apparaten. 

Aanleggen van elektra

Wil jij elektra laten aanleggen in je huis? Dan ben je op het juiste adres bij Elektricien Oss. Het aanleggen van elektra wordt dagelijks gedaan door elektricien Oss. Bijvoorbeeld elektra aan laten leggen voor in de tuin. In de tuin is het natuurlijk ook handig als je een stopcontact hebt. Je kunt het stopcontact gebruiken om bijvoorbeeld gras te maaien of voor verlichting in de tuin. Of misschien heb je wel een tuinset in de tuin, dan kun je een stopcontact laten installeren door Elektricien Oss zodat jij je telefoon kunt opladen. Elektricien Oss legt elektra aan voor particulieren maar ook voor grote bedrijven. Twijfel dus niet om Elektricien Oss in te schakelen voor jouw klus.