• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archiveduurzaam

isolatie

Het gebruik van een goede verwarmingsketel

Het is belangrijk dat we voor de verwarming een goede ketel gebruiken. Bij de consumentenbond komen de Vaillant cv-ketels als beste uit de bus. De Intergas Xtreme 36 CW5 is momenteel de best geteste cv-ketel. Door de ketel wordt veel warm water geleverd. Door de grote hoeveelheid warm water dat geleverd wordt, kun je hem goed gebruiken bij een stortdouche of bij het gebruik van een bad. De ketel is extra zuinig in het gebruik van het tapwater. Het is belangrijk dat u jaarlijks de verwarmingsketel laat controleren. Ook bij de beste verwarmingsketel kunnen er onderdelen stuk gaan. Door deze tijdig te laten vervangen, zult u onbezorgd warm water kunnen krijgen, zolang er nog van gas gebruik kan worden gemaakt.

Je geniet altijd van warme voeten met de zone verwarming vloerverwarming

Het is meer dan logisch dat je er graag alles aan wilt doen om het interieur bij jou in huis zo aangenaam mogelijk te maken. Zorg er daarom wel altijd voor dat je goed naar de basis kijkt van de woning. Heb je ook al eens een keer gedacht aan het laten aanleggen van vloerverwarming? Je geniet altijd van warme voeten met de zone verwarming vloerverwarming

Herinnering

We willen voordat u begint aan een project u op het hart drukken om op een voorzichtige manier actie te ondernemen. U verplaatst immers bedradingen en daarbij ontstaan gevaren om onder andere een schok te krijgen van elektriciteit. Het beste is om eerst een stappenplan te schrijven om elektra zorgvuldig in te zetten. Zo rolt u eenvoudig een idee uit en merkt aansluitend de positieve gevolgen in uw portemonnee.

Kortom: de kansen om effectievere resultaten te behalen liggen al op tafel.

De regelgeving omtrent elektrische voertuigen in 5 stappen uitgelegd

De regelgeving omtrent elektrische voertuigen in 5 stappen uitgelegd

Wanneer je van plan bent om een elektrisch voertuig zoals een elektrische auto aan te schaffen, is het uiteraard heel erg belangrijk om voldoende informatie te hebben over de regelgeving omtrent elektrische voertuigen. Is het bijvoorbeeld zomaar mogelijk om ev laadpalen aan te schaffen voor bij jouw woning. Of misschien weet je niet zeker hoe het onderhoud van een elektrische auto werkt. Deze dingen kunnen iets gemakkelijker gemaakt worden. Door verder te lezen kun je er snel achterkomen wat de regelgeving omtrent elektrische voertuigen is, zonder dat je hier heel erg veel moeite voor hoeft te doen!

De regelgeving uitgelegd

Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten wanneer je een elektrisch voertuig wilt aanschaffen. Het is namelijk zo dat er een aantal regels zijn waar je op moet letten. 

  1. Er zijn vergunningen nodig om een laadpaal te plaatsen op eigen terrein.
  2. Je mag een elektrische auto binnen opladen. Hier heb je een laadkabel voor nodig. 
  3. Het is belangrijk om de elektrische auto goed te onderhouden. 
  4. Het is mogelijk om gebruik te maken van de publieke laadpalen. Hiervoor moet betaald worden. 
  5. Het is een goed idee om een extra laadkabel aan te schaffen. Zo heb je altijd een goede laadkabel bij je. Meer over Soolutions lees je hier, als je een laadkabel wilt kopen. 

De voordelen

Er zijn dus heel erg veel voordelen van het kopen van een elektrische auto. De regelgeving is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld, of streng. Wanneer je twijfelt om een elektrische auto aan te schaffen of te leasen, is het dus zeker een goed idee om de regelgeving nogmaals door te nemen. Op die manier kun je helemaal zeker zijn van de keuze die je gaat maken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je heel erg zeker kunt zijn van het kopen van een nieuwe elektrische auto!

Duurzaam wonen: 3 tips als je een duurzaam huis wilt laten bouwen

Duurzaam wonen is tegenwoordig erg in trek. Zeker met de stijgende gasprijzen en het milieu in het achterhoofd kiezen steeds meer mensen voor duurzame maatregelen in huis. Wanneer je een nieuwe woning laat bouwen, kun je meteen een goede start maken door duurzaam te bouwen. Hierdoor is je hele huis opgebouwd uit duurzame materialen en kun je ook meteen duurzame maatregelen verwerken in het huis. Maar hoe kun je nu het beste beginnen met bouwen van je duurzame woning en wat heb je daarvoor nodig? In dit artikel geef ik je enkele tips zodat je alvast een stukje op weg bent geholpen. 

Werk samen met een duurzaam bouwbedrijf

Een huis bouwen doe je vaak niet helemaal in je eentje. Veelal krijg je hierbij hulp van een bouwbedrijf. Wanneer je een duurzame woning wilt bouwen dan kun je het beste gaan samenwerken met een partij die ook voor duurzaamheid staat. Een duurzaam bouwbedrijf weet namelijk alle ins en outs van het duurzaam bouwen en weet dus ook wat er nodig is voor een duurzame woning. Hierdoor kunnen jullie elkaar beter begrijpen en kan het bedrijf je ook adviseren op bepaalde vlakken.

Bedenk wat je nodig hebt en wat niet

Tegenwoordig zijn er veel verschillende duurzame maatregelen die je kunt nemen als je een duurzaam huis wilt bouwen. Toch zijn waarschijnlijk niet al deze maatregelen nodig of even belangrijk voor jou. Maak daarom van tevoren voor jezelf een duidelijk overzicht van wat je wel en wat je niet nodig denkt te hebben. Weeg de voors en tegens tegen elkaar af en denk ook aan de toekomst. Misschien heb je nu nog niet veel belang bij het plaatsen van kunststof kozijnen, maar als je aan de toekomst denkt kan het wel heel handig zijn.

Hou rekening met het budget dat je hebt

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om je budget te allen tijde in de gaten te houden en te zorgen dat je hier niet buiten gaat. Het bouwen van een duurzame woning kan meer kosten dan het bouwen van een niet-duurzame woning, omdat je meer duurzame maatregelen neemt. Echter betalen veel van deze duurzame maatregelen zich weer terug in het gas- en elektriciteitsverbruik. Een extra tip is om altijd na te gaan of er mogelijkheden tot het krijgen van een subsidie zijn. Dit is op bepaalde delen van duurzaam bouwen veelal wel mogelijk. 

Hoe kun je zelf duurzame energie gebruiken?

Het kiezen van hernieuwbare energiebronnen voor de elektriciteit en verwarming van jouw woning is een geweldige manier om niet alleen je ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo kun je ook jouw huis duurzamer maken en je energiekosten mogelijk verlagen. De voordelen ervan zijn aanzienlijk. We gaan er hier dieper op in. 

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie is een vorm van energie die perfect aan de huidige energiebehoefte voldoet. Dit zonder dat deze het risico loopt op te raken. De bron kan steeds weer opnieuw gebruikt worden. Duurzame energie moet wereldwijd op grote schaal aangemoedigd worden, aangezien het geen schade aan het milieu toebrengt en overal gratis verkrijgbaar is. Alle hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne energie en windenergie,zijn duurzaam omdat ze stabiel zijn en ook in overvloed beschikbaar zijn.

Zonne-energie is de belangrijkste vorm van duurzame energie

Zonne-energie is de beste vorm van duurzame energie. Deze energie manifesteert zich in twee vormen. Er is het licht zelf en de warmte ervan. Beide vormen zijn even belangrijk voor ons in ons dagelijks leven en alle andere vormen van leven op onze aardbol.

De planten hebben bijvoorbeeld licht nodig om te kunnen groeien en voedsel te genereren, terwijl de mens warmte-energie nodig heeft om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Maar ook om hun huizen en industrieën van stroom te voorzien. Daarmee is zonne-energie de belangrijkste vorm van duurzame energie.

Zonne-energie is de toekomst van energie

Volgens veel milieuactivisten is zonne-energie de toekomst van energie. Je kunt de zon gebruiken om zelf elektriciteit voor jouw huis op te wekken. Dit door middel van zonnepanelen die op het dak van je woning zijn geïnstalleerd. Deze panelen nemen de zonnestralen op en zetten deze om in elektriciteit. Die je vervolgens kunt gebruiken om jouw huis te verwarmen en al jouw apparaten van stroom te voorzien.

De landelijke subsidie op zonnepanelen is helaas stopgezet. Maar er zijn gelukkig nog wel verschillende financiële regelingen voor zonnepanelen en een warmtepomp om de aanschaf en het gebruik ervan aantrekkelijk te maken. Huiseigenaren kunnen bijvoorbeeld nog wel een overheidssubsidie krijgen voor de aankoop van een zonneboiler en een warmtepomp.

Een koolstofarme verwarmingsoplossing

Steeds meer mensen omarmen de ecologische duurzaamheid van warmtepompen en zonnepanelen als middel om hun huizen van warmte te voorzien. Warmtepompen zijn immers een uitstekende koolstofarme verwarmingsoplossing, maar hebben wel elektriciteit nodig om te werken. Juist daarom zal de combinatie met zonnepanelen ervoor zorgen dat je huis aangenaam klimaatneutraal wordt.

Plus voor een efficiëntere warmteverdeling is het bovendien aan te raden om vloerverwarming of ventilatorconvectoren te gebruiken. Die in de zomer voor een airconditioning gebruikt kunnen worden.

Een duurzame levensstijl

Duurzaamheid is de sleutel in de strijd tegen klimaatverandering en er is vrij veel te doen om een duurzamer leven te leiden. Duurzame energie gaat om kleine, energiezuinige veranderingen die je zelf bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen en een warmtepomp kunt aanbrengen. Om zo jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Thuis duurzaam zijn draagt bij aan een duurzame levensstijl, een levensstijl die bij ieder milieu- en kostenbewust persoon past! Dus ook jij!

Meterkast vervangen

Meterkast vervangen? Kies altijd voor een professionele elektricien

Een meterkast vervangen is een klus die altijd door een professionele elektricien moet worden uitgevoerd. Een professionele elektricien beschikt over de juiste opleiding en de juiste diploma’s om zo’n klus op een veilige manier uit te kunnen voeren. Een elektricien is bovendien bevoegd om de installatie na voltooiing te controleren en te certificeren. Daarmee neemt hij de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de installatie voor zijn rekening. Als er in de toekomst ooit brand uitbreekt als gevolg van een defect aan de elektrische installatie, zal de schade die daardoor is ontstaan worden vergoed door je verzekering.

Strenge regels

In technisch opzicht is het niet zo vreselijk moeilijk om een meterkast te vervangen. Wat het zo ingewikkeld maakt, is dat je je aan een groot aantal veiligheidsvoorschriften moet houden. De belangrijkste reden daarvoor is dat je als elektricien zelf geen elektrische schok kunt krijgen. Een andere reden waarom je een professional moet inschakelen is, dat er volgens zeer strenge regels moet worden gewerkt. Die regels zijn afspraken die door de branche zijn gemaakt. Elke monteur houdt zich daaraan. Daardoor kan elke elektricien op een veilige manier werken als er werkzaamheden aan de elektrische installaties moeten worden uitgevoerd.

De kleuren van de kabels

Eén van de regels die door elektriciens consequent worden gevolgd zijn de kleuren van de kabels die worden gebruikt in de installatie. Elke elektricien zal voor de draad waar stroom op staat dezelfde kleur gebruiken. Elke elektricien weet dus, dat hij zo’n kleur draad nooit moet aanraken als de stroom in de installatie is ingeschakeld. Als een meterkast wordt ingericht en vervangen door iemand die daar niet voor is gekwalificeerd, kan het best zijn dat die meterkast prima functioneert. Maar als er later een keer onderhoud door een professionele elektricien plaats moet vinden, krijgt die gegarandeerd een schok.

Overige voorschriften

De functie van de kleuren van de kabels zijn slechts een voorbeeld van één van de veiligheidsvoorschriften die door een elektricien in acht worden genomen. Er zijn ook allerlei afspraken over de bevestiging van de kabels, de volgorde waarin de kabels de groepenkast in moeten lopen en de hoeveelheden groepen die op een aardlekschakelaar gebundeld mogen worden. Een niet gekwalificeerde elektricien kent niet al die regels. Zo’n elektricien zal daardoor ongewild gevaarlijke situaties veroorzaken. Dat is de voornaamste reden waarom je voor een meterkast vervangen altijd gebruik een gecertificeerde elektricien moet inschakelen.

Elektricien Oss

Elektricien Oss kan je inschakelen voor iedere klus

Woon je in Oss en heb je een elektricien nodig voor in je huis of voor je bedrijf? Zoek dan niet verder maar schakel elektricien Oss in. Elektricien Oss heeft de beste vakmensen in dienst die altijd voor je klaar staan, zodat je zo snel en efficiënt mogelijk wordt geholpen. Elektricien Oss kan je bijvoorbeeld helpen met het plaatsen van een meterkast. Een meterkast is erg belangrijk omdat alle elektriciteit via de meterkast wordt geregeld. Als je dus niet aan de meterkast moet laten repareren of renoveren dan moet dat goed gedaan worden. En wie kan dat nou beter dan Elektricien Oss. Elektricien Oss werkt samen met elektriciens die al jarenlang werken in de elektrabranche. Door de jarenlange ervaring hebben de elektriciens veel kennis opgebouwd. Een meterkast laten vervangen is daarom zeker een klus die mogelijk is. Ook storingen en kortsluitingen kunnen worden verholpen door Elektricien Oss. Elektricien Oss verhelpt niet alleen de stroomstoring of kortsluiting, maar ze geven je ook advies zodat je een stroomstoring of kortsluiting de volgende keer kunt voorkomen. Meer groepen in de meterkast laten plaatsen is ook mogelijk bij Elektricien Oss. Je bent altijd bij het juiste adres bij Elektricien Oss. De elktriciens kunne elke klus klaren die j maar voor ogen hebt. Goed werkende elektra hebben is heel erg fijn, Want je gebruikt het elke dag en het is onmisbaar. Als je elektra niet goed werkt kan dit erg vervelend zijn en heel erg nadelig. Elektriciteit is een levensmiddel en daarom staat Elektricien Oss altijd voor je klaar. 

Direct hulp bij storingen 

Niets is zo vervelend als een stroomstoring. als je een stroomstoring hebt dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Als dit niet snel wordt opgelost dan je eten in de koelkast en vriezer bijvoorbeeld gaan bederven, en dat wil je niet hebben. Een stroomstoring is niet alleen vervelend maar het kan ook erg nadelig zijn. Als je bijvoorbeeld een groot bedrijf hebt en je hebt een stroomstoring dan kan je tot wel duizenden euro’s mislopen. Schakel daarom Elektricien Oss voor de snelste en de beste hulp. Elektricien Oss heeft een speciale storingsnummer. Als je het speciale storingsnummer belt dan sturen ze gelijk een monteur naar je toe. Elektricien Oss helpt je gelijk bij het oplossen van de storing, zodat je weer snel gebruik kan maken van je apparaten. 

Aanleggen van elektra

Wil jij elektra laten aanleggen in je huis? Dan ben je op het juiste adres bij Elektricien Oss. Het aanleggen van elektra wordt dagelijks gedaan door elektricien Oss. Bijvoorbeeld elektra aan laten leggen voor in de tuin. In de tuin is het natuurlijk ook handig als je een stopcontact hebt. Je kunt het stopcontact gebruiken om bijvoorbeeld gras te maaien of voor verlichting in de tuin. Of misschien heb je wel een tuinset in de tuin, dan kun je een stopcontact laten installeren door Elektricien Oss zodat jij je telefoon kunt opladen. Elektricien Oss legt elektra aan voor particulieren maar ook voor grote bedrijven. Twijfel dus niet om Elektricien Oss in te schakelen voor jouw klus. 

Waar wordt pneumatiek voor gebruikt?

Waar wordt pneumatiek voor gebruikt?

“Pneuma” komt uit het Grieks en betekent adem of wind. Dit is niet toevallig, want bij pneumatiek zorgt perslucht voor de energieoverdracht en vindt er dus net als bij adem of wind een beweging van de lucht plaats. Het wordt vaak opgewekt door compressoren die zich op een centraal punt bevinden en die de energie via leidingwerk over de verschillende toepassingen verdelen. Maar waar kun je pneumatiek precies voor gebruiken en wat zijn de voor- en nadelen? Dat lees je hier.

Toepassingen van de pneumatiek

Een van de sectoren waarin veel gebruik van pneumatiek wordt gemaakt, is de werktuigbouwkunde. Een voorbeeld is het openen en sluiten van deuren in het openbaar vervoer. Je kent het misschien wel, dat de deuren een sissend geluid maken, zo gauw ze in beweging worden gebracht. Dit komt door de luchtverplaatsing die wordt gebruikt om de beweging mogelijk te maken.

Daarnaast bestaat er ook pneumatisch gereedschap, wat kan worden gebruikt om bouten of schroeven vast te draaien. Misschien ken je wel de boorhamer, die vaak voor steen en beton wordt gebruikt? Deze werkt ook dankzij een pneumatisch mechanisme. De pneumatiek zorgt er in dit geval voor dat er druk wordt opgebouwd in de boorhamer. De drukopbouw zorgt ervoor dat de boorhamer in beweging komt en zijn functie vervult.

Voor- en nadelen van de pneumatiek

Hoewel pneumatiek belangrijke voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld het geluid dat ontstaat. Het wordt veroorzaakt door het wegvallen van de luchtdruk en is een sissend geluid, dat voor sommige mensen storend kan zijn. Bovendien zijn de energiekosten vaak hoger dan bij andere energie-opwekkers, omdat het proces van het samendrukken van de lucht veel energie kost. Een groot voordeel is echter wel dat de aanschaf- en installatiekosten relatief laag zijn. Een ander voordeel is dat je perslucht heel makkelijk kunt opslaan, waardoor er niets verloren hoeft te gaan. Bovendien is het een milieuvriendelijk mechanisme, wat voor veel mensen een belangrijk argument kan zijn, om zijn systemen op pneumatiek te laten werken.

Meer informatie over pneumatiek?

Wil je meer te weten komen over pneumatiek, of over instrumentatie en appendages, kun je eens op de website van Ebora kijken. Zij zijn specialist in pneumatische aandrijving en bieden de benodigde producten aan, om je eigen systemen op pneumatiek te laten lopen.

Zonnepaneel

Waarom zonnepanelen huren?

Wanneer je op zoek bent naar een ideale manier om duurzamer te leven dan kom je al gauw bij zonnepanelen uit. Dit is namelijk een goede manier om thuis energie op te wekken op een verantwoorde en duurzame manier. Toch kan de aanschaf van zonnepanelen erg duur klinken. Daarom beschrijven we in dit artikel de alternatieve optie, namelijk zonnepanelen huren.

Daarbij gaan je in deze tekst uitleggen waarom de panelen een goede manier zijn om duurzaam te leven, maar ook hoe de panelen dit doen, waarom de zonnepanelen niet alleen milieubewust zijn, maar ook in de portemonnee schelen en natuurlijk of de panelen ook voor iedereen voldoende energie opwekken.

Zonnepanelen om het huis

Zonnepanelen zijn vierkante of rechthoekige panelen waarop cellen gemaakt zijn. Deze cellen kunnen zonlicht opvangen en daarom worden de panelen vaak op een plek gezet waar een hoop zon kan komen. Wanneer de panelen niet veel zon opvangen, werken zij ook niet voldoende. De zon die op de panelen komt, wordt omgezet in elektriciteit die vervolgens binnen gebruikt kan worden in de woning. Op die manier genereer je dus zelf de elektriciteit en kan dit op een duurzame manier opgewekt worden. De andere manieren, wanneer je elektriciteit afneemt van een leverancier, zijn namelijk niet duurzaam. Op deze manier kun je dus je steentje bijdragen aan een beter milieu. De panelen worden dan ook vaak op een dak geplaatst of in grote open velden. Op die manier kan er voldoende zon bij komen en kan er dus ook voldoende energie opgewekt worden.

Voordelen van zonnepanelen

Dat het huren van zonnepanelen beter voor het milieu is, is natuurlijk het belangrijkst, maar er zitten nog meer voordelen aan het gebruik van zonnepanelen. Ze schelen ook nog eens een hoop in de maandelijkse kosten. Dat komt namelijk omdat bij het opwekken van energie vanuit de zonnepanelen geen belasting betaald hoeft te worden. Deze zogeheten energiebelasting moet je wel betalen wanneer je de energie afneemt bij een leverancier. Je betaalt er dus een hoop minder vaste lasten voor. Toch is het niet voor iedereen voordelig om de panelen aan te schaffen. De panelen kosten een hoop geld en je hoopt natuurlijk dat je dit geld weer terugverdiend door de lagere kosten, maar daarvoor moet er wel voldoende zon zijn. Met een dakscan wordt er gekeken hoeveel zon er gemiddeld per jaar op die plek schijnt. Daarnaast wordt er ook gekeken hoeveel energie iemand gemiddeld opwekt. Als er minder energie opgewekt wordt dan dat er gebruikt wordt, scheelt het vaak alsnog niet in de kosten en dan zijn zonnepanelen dus ook weer niet voordelig voor iemand om te gebruiken omdat ze veel kosten.

Kijk voor meer informatie op www.solease.nl

Biggenrug gebruiken

Een biggenrug van beton wordt vaak gebruikt om parkeerplaatsen te markeren. Ze worden ook wel stootbanden of varkensruggen genoemd. Het zijn ovaalvormige betonnen blokken die je vaak ook in het verkeer tegenkomt. De biggenrug is vaak net hoog genoeg om er als auto niet overheen te kunnen. Dit is dus handig bij parkeerplaatsen dan auto’s niet tegen elkaar kunnen botsen.

Een verbeterde infrastructuur met biggenruggen van beton

Biggenruggen worden ook vaak ingezet om verschillende verkeerssituaties duidelijker en veiliger te maken voor de mensen in het verkeer. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden om aan te duiden waar de scheiding tussen een fietspad en autoweg is. Ze kunnen geplaatst worden langs pleinen om te voorkomen dat fietsers of wandelaars op gevaarlijke plekken gaan oversteken. Dit is bijvoorbeeld ook handig bij scholen waar kleine kinderen rondlopen. De biggenruggen kunnen de veiligheid van verkeersgebieden aanzienlijk vergroten. De betonnen biggenruggen zijn erg sterk en slijtvast. Beton is een ideaal materiaal omdat het tegen een stootje kan. Als er in het verkeer dus veel tegenaan gestoot wordt blijft het nog steeds lang goed. De biggenruggen kunnen ook langs kades en grachten geplaatst worden. Hierdoor zorg je dat het verkeer beter op let en minder snel ergens op inrijden.

Biggenrug kopen

Bij Biggenruggenbeton.nl kun je eenvoudig een biggenrug bestellen.  Hierbij kun je kiezen uit verschillende kleuren zoals grijs, geel en wit. Hierbij zijn geel en wit opvallender in het donker. Ook kun je natuurlijk met speciale betonverf ze zelf een ander kleurtje geven. Verder kan je kiezen uit middenstukken, eindstukken en enkele biggenruggen. Het middenstuk is aan beide zijden recht, een eindstuk is aan één zijde recht en de andere rond, en een enkele biggenrug is aan beide zijden rond. Zo kun je dus middenstukken en eindstukken combineren om een extra lange biggenrug te maken. Mocht je hier nog vragen over hebben dan kan je altijd contact opnemen met de medewerkers, zij helpen je graag verder.

laadpaal

Welke laadpaal is voor u geschikt?

Door de opmars van elektrische auto’s is er ook een opmars in het aantal elektrische laadpalen die verkocht worden. Met deze groei komen er steeds meer varianten op de markt waardoor het voor klanten lastig kan zijn om een concrete keuze te maken. Hieronder staan een aantal opties weergegeven die uw keuze een stuk makkelijker zullen maken.

Laadpalen met een backoffice abonnement

Een backoffice systeem is een systeem dat is gekoppeld aan een persoonlijke laadpas, hiermee kan een overzicht gevormd worden van alle laadsessies die worden gestart met de laadpas. Met dit backoffice systeem kan de gebruiker gelijk facturen bekijken en downloaden, dit geldt voor zowel toekomstige en afgelopen laadsessies. Met dit backoffice abonnement kan een eigen oplaadpunt bedient worden, en kan er ook gekeken worden waar er geschikte laadpalen aanwezig zijn.  Dit is natuurlijk zeer handig voor gebruikers die inzicht willen krijgen in hun kosten of werknemers die kosten willen declareren bij hun werkgever.

Solar boxen

Heeft u toevallig zonnepanelen op het dak liggen? Dan is een solar box wellicht wat voor u! Met solar boxen is het namelijk mogelijk om te rijden op de elektriciteit die uw eigen zonnepanelen opwekken! Hierdoor rijd uw eigen elektrische auto nóg duurzamer én scheelt het u ook nog eens extra kosten die u normaal zou betalen voor de elektriciteit die nodig is voor uw elektrische voertuig.

Smartcharge met app

Er zijn modellen beschikbaar die te bedienen zijn via een bijbehorende applicatie voor de laadpaal. Hiermee kunnen laad programma’s ingesteld worden op basis van de gewenste tijd, lengte en sterkte. Dit alles is te besturen en af te lezen in een handige app.

Load balancing

Soms is het lastig om te achterhalen hoeveel resterende bruikbare elektriciteit er precies aanwezig is op de aansluiting fases thuis. Als er teveel ladingen worden aangesloten op de fases, kan het zijn dat de stoppen doorslaan. Load balancing is hier de oplossing voor: deze ‘’slimme’’ laadpalen kunnen namelijk zelf analyseren hoeveel stroom er nog gebruikt kan worden voor het opladen van de auto, zonder dat er een overbelasting plaats zal vinden in de meterkast. Heeft u interesse in een laadpaal voor thuis of weet u nog niet welke variant het best bij uw specifieke situatie past en heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.