• info@drosinstallatietechniek.nl

Je zonnepanelen op de zaak zetten? Zo doe je dat op een financieel aantrekkelijke manier

Zon

Je zonnepanelen op de zaak zetten? Zo doe je dat op een financieel aantrekkelijke manier

Als je een bedrijf aan huis hebt, dan wil je natuurlijk graag besparen op je energierekening. Eén van de manieren om dit te bereiken, is door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Maar hoe financier je dit als ondernemer? In deze blog geven we je vijf tips als je je zonnepanelen zakelijk wilt financieren.

Maak gebruik van subsidies en regelingen

Er zijn diverse subsidies en regelingen waar je als ondernemer gebruik van kunt maken wanneer je zonnepanelen op je dak wilt laten plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Laat je goed informeren over de mogelijkheden en vraag hierbij ook advies aan je boekhouder.

Kies voor een zakelijke lening

Een andere optie is om een zakelijke lening af te sluiten. Hiermee financier je de zonnepanelen op je eigen naam, maar de rente en afschrijvingen zijn aftrekbaar van de belasting. Let er wel op dat je hiermee een extra schuld aangaat die je dient te afbetalen.

Lease je zonnepanelen

Een meer flexibele optie is om je zonnepanelen te leasen. Hierbij betaal je maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij, maar hoef je geen grote investering te doen. Het voordeel hiervan is dat je gelijk profiteert van de opbrengst van de zonnepanelen, terwijl je de kosten in kleine stappen terugbetaalt.

Ga samen met andere ondernemers

Mocht je het financieel niet redden om de zonnepanelen alleen te financieren, dan kun je ook overwegen om samen met andere ondernemers te investeren. Hiermee spreid je de kosten en de risico’s. Bovendien kan het ook leiden tot nieuwe samenwerkingen en synergievoordelen.

Vraag om hulp bij de bank

Tot slot kun je natuurlijk altijd aankloppen bij je bank voor financiering. Sommige banken hebben zelfs speciale programma’s waarmee ze duurzame investeringen stimuleren. Laat je goed informeren over de mogelijkheden en hou er rekening mee dat je vaak een goed ondernemingsplan nodig hebt.

Samenvatting 

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om je zonnepanelen zakelijk te financieren. Het is aan te raden om je goed te laten informeren over de verschillende opties en om advies in te winnen bij je boekhouder of bank. Welke optie het beste bij jou past, hangt af van je financiële situatie en persoonlijke voorkeuren. Maar één ding is zeker: met zonnepanelen op je dak bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een duurzame toekomst.

Bron: Janszon.nl

Totaal