• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archiveglas

4 Tips om de glasbewassing van kantoorpanden in goede banden te leiden

Glasbewassing is een van de steeds terugkerende taken in kantoren die bijzonder belangrijk zijn. Want hoe zorgvuldig ramen en glazen oppervlakken zijn gereinigd, wordt pas duidelijk als er op een zonnige dag licht door de ramen schijnt. Niet alleen vervuiling door regen of milieu-invloeden wordt zichtbaar, maar ook strepen, vingerafdrukken en andere ontsierende resten. Schone ramen, glazen gevels, glazen deuren, glazen daken en ook de reiniging van glazen deuren in kantoorgebouwen vormen uitdagingen voor bedrijven. Maar wat is de beste manier om hiermee om te gaan zonder dat de kantoorroutine eronder lijdt of de kantoorruimten er verwaarloosd uitzien?

1. Maak schoon op de juiste tijd

In principe moeten de ramen natuurlijk schoongemaakt worden als ze vuil zijn. Zowel de lente als de herfst zijn echter bijzonder schoonmaakintensieve periodes, omdat er dan meer pollen en kleefafzettingen voorkomen. Vermijd reiniging in direct zonlicht. Hoewel je misschien denkt dat daardoor al het vuil extra zichtbaar wordt, droogt de zon bij het schoonmaken van bijvoorbeeld glas de ruiten te snel. Dit zorgt voor een te snelle verdamping van het water, waardoor lelijke strepen kunnen ontstaan. Ideale dagen voor het reinigen van glazen oppervlakken in kantoorgebouwen zijn heldere dagen die vlekken en vuil zichtbaar maken. Vooral in de zomermaanden kan hier bijzonder doeltreffend gebruik worden gemaakt van de ochtenduren. Bij vorst in de winter is het daarentegen raadzaam een speciaal reinigingsmiddel met antivries te gebruiken om te voorkomen dat het water op de ruit bevriest en strepen veroorzaakt.

2. Vertrouw op regelmatige glasbewassing

Worden de ramen en glazen oppervlakken van het kantoor alleen schoongemaakt als ze sterk vervuild zijn? Dan is niet alleen de glasbewassing veel duurder, maar de indruk van een verwaarloosde kantoorruimte kan bij werknemers en zakenpartners al in negatieve zin zijn ingebrand. Zorg voor regelmatig onderhoud van ramen. Als deze in een bepaald ritme worden schoongemaakt, is er meestal slechts een geringe vervuiling en zorg je ervoor dat iedereen in het kantoor zich er ook prettig voelt en met plezier werkt.

3. Houd belangrijke veiligheidsvoorschriften in acht

Op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals gevels, kan het reinigen van buitenglas potentieel gevaarlijk zijn. Vooral wanneer er geen beroep is gedaan op een professionele dienstverlener, maar bijvoorbeeld iemand dit werk intern op zich neemt. Neem vooraf de geldende veiligheidsvoorschriften in acht en zorg ervoor dat bij het reinigen van glas altijd rekening wordt gehouden met de veiligheid van steigers, reinigingsapparatuur, enz.

4. Geen tijd?

Heb je geen tijd om zelf de ramen en deuren van het kantoor te onderhouden? Je wilt geen compromissen sluiten? Niet alleen op het gebied van netheid, maar ook op het gebied van de veiligheid? De oplossing: professionele glasbewassing! Huur een ervaren dienstverlener in voor glasbewassing in kantoorgebouwen.

Welke soorten glas zijn er

Er zijn verschillende soorten glas die je in je ramen kunt zetten. Je hebt natuurlijk het bekende isolatieglas, maar je hebt ook zonwerend glas, geluidswerend glas of zelfs inbraakwerend glas. Kortom; de keuze is reuze tegenwoordig. Daarom is het belangrijk voordat je nieuwe ramen neemt te onderzoeken welke soorten glas er nou daadwerkelijk zijn en hoe je ervoor zorgt dat je het glas kiest wat bij jou past. Een glaszetter in schiedam geeft je daarom een aantal voorbeelden van verschillende soorten glazen waaruit je kan kiezen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Hopelijk kies je hierdoor het glas uit wat bij jou past. 

Zonwerend glas

Heb je nou veel last van de zonnestralen binnenshuis? Dan is zonwerend glas een perfecte optie om op je raam te zetten. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt zonwerend glas ervoor dat het zonlicht niet in grote stralen naar binnen komt. Ook zorgt het ervoor dat je glas niet gaat glinsteren waardoor je verblindt wordt. Zie het alsof je een zonnebril op je ramen zet! Een ander voordeel is dat je met zonwerend glas de warmte buiten houdt. In de zomer kan dit zeker handig zijn, daar het tegenwoordig ontzettend warm kan zijn. Hierdoor voorkom je dat het ook binnenshuis zo warm wordt en hou je de temperatuur in je huis aangenaam. 

Draadglas

Draadglas is een van de meest veilige opties om voor te kiezen. Het is inbraakwerend en vertraagt de spreiding van brand. Door heel het glas zitten draden die het glas samen houden. Dit zorgt er ook voor dat als het breekt, het glas niet in een keer uit elkaar spat, maar aan de draden blijft hangen. Hierdoor kan een inbreker er lastig doorheen komen, het glas blijft namelijk toch hangen en aan elkaar zitten. 

Op zoek naar zonwerend glas of draadglas? Neem eens kijkje op daniglas.nl. Zij kunnen je verder helpen met elk soort glas waar je naar op zoek bent!

Hoe moet je RVS onderhouden?

Hoe moet je RVS onderhouden?

Op RVS valt viezigheid extra op, door de glanzende laag. Het is bij roestvrijstaal erg belangrijk om het goed te onderhouden, om er zeker van te zijn dat het lang blijft glanzen. Het zou immers zonde zijn, als jouw elektrisch vloerluik onder de vetvlekken zit en erdoor minder glanst. De glanzende laag van het RVS is namelijk een prachtige eigenschap voor een moderne inrichting. Daarom geven wij jou tips hoe je RVS eenvoudig kunt onderhouden!

Eerste onderhoud

Bij oplevering van bijvoorbeeld een vloerluik of trapleuning moet als eerste een eventueel kunststof folie worden verwijderd. Deze dient als beschermlaag tijdens de transport. Het folie is niet altijd permanent. Het is daarom verstandig deze te verwijderen na oplevering. Zo voorkom je dat deze moeilijk te verwijderen zijn in de toekomst.

RVS objecten die buitenstaan reinigen.

Objecten die in de buitenlucht staan, dienen anders gereinigd te worden. Vaak zitten buitenstaande RVS objecten onder het stof, zand en roetdeeltjes. Het reinigen is noodzakelijk om roestvorming te voorkomen. Vaak volstaat het al om het RVS alleen schoon te maken met wat water. Mochten er olie- of vetvlekken op het RVS zitten, dan dien je het schoon te maken met schoonmaakmiddelen op basis van alcohol of alkalische zeep gebruikt worden.

RVS objecten die binnen staan reinigen

Deze objecten moeten anders gereinigd worden ten opzichte van buitenobjecten. Vaak is er sprake van vetvlekken, vingerafdrukken of voedselresten. Deze dien je eenvoudig schoon te maken met een spons en een zeeplossing. Op deze manier verwijder je eenvoudig vetvlekken. Daarnaast kun je voor binnen ook speciale RVS reiniger gebruiken. Deze brengen een extra laagje aan op het RVS, waardoor het RVS langer blijft glanzen. Dit effect houdt meestal enkele weken aan, voordat er weer een nieuwe laag moet worden aangebracht.

Wat moet je niet doen?

Maak nooit gebruik van schuursponzen en sterke reinigingsmiddelen als schuurmiddel. Deze beschadigen het RVS aanzienlijk.

glas bestellen

Gelaagd glas bestellen bij GlasGigant

gelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd en dat is niet zonder reden. Dit glas is geschikt tegen inbraak en is ook doorval- en letselveilig. Als het glas breek blijven er geen scherpe stukken hangen, het valt uiteen in fijne stukjes. Gelaagd glas bestellen doet u gemakkelijk en snel via de webshop van GlasGigant. Het maakt niet uit welke afmeting u nodig heeft, GlasGigant levert maatwerk glas. Dit betekent dus dat iedere afmeting mogelijk is.

Veiligheidsglas online bestellen, hoe gaat dat?

Om uw glas te bestellen hoeft u de deur niet uit. Vanuit uw stoel is een bestelling binnen een paar klikken al voltooid. Hoe gaat het online bestellen van gelaagd glas? Kies het product dat voldoet aan uw wensen. Dankzij de handige glaskeuzehulp vindt u snel waar u naar op zoek bent. Benodigde artikelen bestelt u vervolgens eenvoudig mee. Kies de gewenste afhaal- of leverdatum en uw glas zal op maat worden gemaakt in een van de glasfabrieken van GlasGigant. U bent dus altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

gelaagd glas bestellen

Dankzij het ruime assortiment vindt u altijd wel de geschikte afmeting. Zit het formaat waar je naar op zoek bent er toch niet tussen? Vraag gespecialiseerde medewerkers gerust om hulp. Een groot voordeel bij GlasGigant: hoe groter uw bestelling, hoe groter de korting die u de volgende keer ontvangt. Bij iedere order krijgt u “Blinkers”, deze zijn de volgende keer in te wisselen voor extra voordeel.

Gelaagd glas prijs per m2

De totale prijs van uw gelaagd glas hangt af van het aantal vierkante meters die u wenst. De prijs van gelaagd glas wordt per m2 berekend. GlasGigant hanteert groothandelsprijzen en dat is vele euro’s voordeliger, dus u weet zeker dat u nooit te veel hoeft te betalen. GlasGigant levert glas dor heel Nederland en is specialist op het gebied van glas en toebehoren. Hier kunt u terecht voor zowel kleine aantallen als grote oplages. Meer weten over glas? Breng een bezoek aan de website GlasGigant.

glasgigant logo