• info@drosinstallatietechniek.nl

4 Tips om de glasbewassing van kantoorpanden in goede banden te leiden

4 Tips om de glasbewassing van kantoorpanden in goede banden te leiden

Glasbewassing is een van de steeds terugkerende taken in kantoren die bijzonder belangrijk zijn. Want hoe zorgvuldig ramen en glazen oppervlakken zijn gereinigd, wordt pas duidelijk als er op een zonnige dag licht door de ramen schijnt. Niet alleen vervuiling door regen of milieu-invloeden wordt zichtbaar, maar ook strepen, vingerafdrukken en andere ontsierende resten. Schone ramen, glazen gevels, glazen deuren, glazen daken en ook de reiniging van glazen deuren in kantoorgebouwen vormen uitdagingen voor bedrijven. Maar wat is de beste manier om hiermee om te gaan zonder dat de kantoorroutine eronder lijdt of de kantoorruimten er verwaarloosd uitzien?

1. Maak schoon op de juiste tijd

In principe moeten de ramen natuurlijk schoongemaakt worden als ze vuil zijn. Zowel de lente als de herfst zijn echter bijzonder schoonmaakintensieve periodes, omdat er dan meer pollen en kleefafzettingen voorkomen. Vermijd reiniging in direct zonlicht. Hoewel je misschien denkt dat daardoor al het vuil extra zichtbaar wordt, droogt de zon bij het schoonmaken van bijvoorbeeld glas de ruiten te snel. Dit zorgt voor een te snelle verdamping van het water, waardoor lelijke strepen kunnen ontstaan. Ideale dagen voor het reinigen van glazen oppervlakken in kantoorgebouwen zijn heldere dagen die vlekken en vuil zichtbaar maken. Vooral in de zomermaanden kan hier bijzonder doeltreffend gebruik worden gemaakt van de ochtenduren. Bij vorst in de winter is het daarentegen raadzaam een speciaal reinigingsmiddel met antivries te gebruiken om te voorkomen dat het water op de ruit bevriest en strepen veroorzaakt.

2. Vertrouw op regelmatige glasbewassing

Worden de ramen en glazen oppervlakken van het kantoor alleen schoongemaakt als ze sterk vervuild zijn? Dan is niet alleen de glasbewassing veel duurder, maar de indruk van een verwaarloosde kantoorruimte kan bij werknemers en zakenpartners al in negatieve zin zijn ingebrand. Zorg voor regelmatig onderhoud van ramen. Als deze in een bepaald ritme worden schoongemaakt, is er meestal slechts een geringe vervuiling en zorg je ervoor dat iedereen in het kantoor zich er ook prettig voelt en met plezier werkt.

3. Houd belangrijke veiligheidsvoorschriften in acht

Op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals gevels, kan het reinigen van buitenglas potentieel gevaarlijk zijn. Vooral wanneer er geen beroep is gedaan op een professionele dienstverlener, maar bijvoorbeeld iemand dit werk intern op zich neemt. Neem vooraf de geldende veiligheidsvoorschriften in acht en zorg ervoor dat bij het reinigen van glas altijd rekening wordt gehouden met de veiligheid van steigers, reinigingsapparatuur, enz.

4. Geen tijd?

Heb je geen tijd om zelf de ramen en deuren van het kantoor te onderhouden? Je wilt geen compromissen sluiten? Niet alleen op het gebied van netheid, maar ook op het gebied van de veiligheid? De oplossing: professionele glasbewassing! Huur een ervaren dienstverlener in voor glasbewassing in kantoorgebouwen.

Totaal

Laat je bericht achter