• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archiveapparaten

Dit moet je weten over de Sonos One SL

Een Sonos One SL speaker kopen? Voordat je overgaat op het doen van de aankoop, is het goed om meer te weten over deze speaker. Op deze manier weet je zeker dat je een goede aankoop doet waar je nog jaren van gaat genieten. Meer weten over de One SL? Hier lees je alle waardevolle informatie.

Meer over de Sonos One SL

Met de One SL is het mogelijk om draadloos muziek te streamen. Dit kan onder andere via je wifi-netwerk, maar ook via AirPlay 2. Deze wifi-speaker is vooral een aanrader wanneer je een Sonos geluidssysteem wilt creëren. Door de speaker met een soundbar of playbar van Sonos te combineren, is het goed mogelijk om een krachtig surround-sound te creëren, vooral wanneer je het ultieme bioscoopgeluid in je woonkamer wilt tijdens het kijken van een film. 

Sonos One vs. Sonos One SL

Wat is het belangrijkste verschil tussen de Sonos One en One SL? De One SL is een draadloze speaker die je niet met spraak kunt bedienen. De speaker heeft dus geen ingebouwde microfoon. De Sonos One heeft dit wel.

Wel is de One SL voorzien van heel veel andere voordelen waar je optimaal van kunt profiteren. Zo heeft de speaker een vochtbestendig ontwerp waardoor het ook heel goed mogelijk is om de One SL in de badkamer te plaatsen. Natuurlijk ben je met een speaker van Sonos ook altijd verzekerd van het beste geluid voor in jouw woning. Met de Sonos One SL haal je een goede speaker in huis die alleen niet is voorzien van een ingebouwde Google Assistent. Vind je dit wel een belangrijke eigenschap? Dan is het goed mogelijk om voor de Sonos One te kiezen. Deze speaker is wel uitgerust met ingebouwde microfoons.

Keuken

3 concrete voordelen van een industriële keuken

Heel wat verschillende stijlen van keukens kenmerken zich door een aantal zeer interessante voordelen. Dit geldt onder meer voor de industriële keuken. De industriële uitstraling waar keukens over kunnen beschikken zorgt er niet alleen voor dat deze keukens zich kenmerken door een geweldige kwaliteit, daarnaast zijn ze ook nog eens een streling voor het oog. Ben jij op zoek naar een kwalitatieve keuken met een ruw en lekker stoer kantje die ook jouw bezoekers zal weten te overtuigen? Dan kan de keuze voor een industriële keuken al snel zijn gemaakt. We vertellen je er hier op deze pagina alvast graag meer over. 

 

 • 1.) Ze is te integreren in elke stijl van woning

 

Een eerste interessant voordeel waar je op kan rekenen bij het kopen en / of laten realiseren van een industriële keuken is terug te vinden in het feit dat ze moeiteloos in elke stijl van interieur kan worden geïntegreerd. Er wordt vaak gedacht dat een industriële keuken niet zou passen in een modern interieur. Dat is echter wel degelijk het geval. Wanneer je ervoor kiest om dit te doen zal je echter kunnen vaststellen dat er een bepaalde vorm van contrast wordt gecreëerd tussen de beide stijlen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien  vreemd, maar dat is het absoluut niet. Het is namelijk net dat contrast dat ervoor zorgt dat jouw woning en haar interieur over een uniek karakter komt te beschikken. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het is zonder probleem mogelijk om een industriële keuken te integreren in elke stijl van interieur. Dit is alvast een alles behalve onbelangrijk voordeel. 

 

 • 2.) Industriële keukens hoeven helemaal niet duur te zijn

 

Een tweede voordeel heeft te maken met de aankoopprijs van een industriële keuken. Niet zelden wordt er door mensen aangegeven dat industriële keukens in de praktijk altijd erg duur zijn. Dat hoeft echter helemaal niet het geval te zijn, integendeel. Het is bijvoorbeeld best mogelijk om een keuken met industriële stijl te kopen met een eerder beperkt budget. Je moet er in dat geval wel rekening mee houden dat de materialen die worden gebruikt over een afdoende kwaliteit beschikken. Is dat het geval? Dan zijn ook deze goedkope(re) industriële keukens absoluut het overwegen meer dan waard. 

 

 • 3.) Een industriële keuken gaat een leven lang mee

 

Tot slot spreekt het voor zich dat keukens het vaak zwaar te verduren krijgen. Dit geldt zeker ook voor een industriële keuken. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er in je keuken gebruik wordt gemaakt van solide materialen. Bovendien is het ook altijd interessant om er materialen in te integreren welke er om bekend staan niet snel duidelijke sporen van slijtage te gaan vertonen. Beide eigenschappen kan je perfect terugvinden in een industriële keuken. Dergelijke keukens zijn in de praktijk doorgaans vervaardigd uit gerecycleerde materialen wat ervoor zorgt dat ze over een ongelofelijke duurzaamheid beschikken. Ook op het ogenblik dat er een klein beetje schade aan één van de onderdelen ontstaat zou dit bovendien zomaar kunnen bijdragen aan het ietwat ruwe karakter waar een industriële keuken zich in de praktijk toch sowieso door kenmerkt. 

 

Ontdek de verschillende keukenstijlen van Superkeukens!

4 tips voor smeren in de installatietechniek

4 tips voor smeren in de installatietechniek

Smeermiddelen worden gebruikt om de wrijvingsweerstand tussen bewegende onderdelen te verkleinen. Daarnaast zorgen ze voor een optimale werking en langere levensduur van het product. Als vakman in de installatietechniek weet jij hier natuurlijk alles van. Hoewel het belang van de juiste smeermiddelen kopen bij olieonline.nl zeker niet onderschat wordt, zien we wel dat er veel efficiënter met het smeren van onderdelen zou kunnen worden omgegaan. Daarom hebben wij 4 nuttige smeertips voor jou op een rijtje gezet.

1.    Let op de temperatuur van de olie

Het is belangrijk om op de temperatuur van de olie te letten. Hoe warm wordt deze eigenlijk? En wat staat er beschreven in de instructies van de fabrikant? Wanneer de hydrauliek olie van olieonline te heet wordt, kan dit van negatieve invloed zijn op de werking van het smeermiddel. Daarnaast resulteert een te hoge temperatuur in de vorming van slush en varnish en kan het een versnelling van de corrosieprocessen opleveren. Iets wat je in professionele installaties natuurlijk zoveel mogelijk moet proberen te voorkomen. Check daarom altijd eerst de temperatuur van de olie en onderneem maatregelen als deze te warm wordt.

2.    Controleer de houdbaarheid van het smeermiddel

We staan er doorgaans niet echt bij stil, maar ook smeermiddelen hebben slechts een beperkte houdbaarheid. Na verloop van tijd verliezen ze hun kracht en kwaliteit. Wanneer je verouderde smeermiddelen gebruikt kan dit een bedreiging vormen voor de beschikbaarheid van de machine. Daarom is het belangrijk om regelmatig een houdbaarheidscheck uit te voeren. Gebruik nooit motorolie bij Olieonline als deze al ver voorbij de houdbaarheidsdatum is. Dit heeft nadelige gevolgen voor de installatie en de werking van de machine.

motorolie shell

3.    Milieuvriendelijk afvoeren

Na verloop van tijd zullen smeermiddelen ververst moeten worden. In dat geval blijft er natuurlijk altijd wel een kleine hoeveelheid oud smeermiddel over. Het is van essentieel belang dat deze ook uit de machine verwijderd worden. Zorg ervoor dat je dit zorgvuldig verpakt en vervolgens op milieuvriendelijke wijze kunt afvoeren. Het is namelijk in de installatietechniek steeds belangrijker geworden om zo duurzaam mogelijk te werken. Dit kan jouw bedrijf onderscheiden van de rest. Probeer daarom te investeren in duurzamere opties en laat de klant zien dat je ook met het afvoeren van smeermiddelen rekening houdt met het milieu. Dit levert uiteindelijk heel veel op voor het bedrijf.

4.    Regelmatig onderhoud plegen

Na afloop van de installatie is je werk natuurlijk niet klaar. De geleverde constructies moeten uiteraard ook nog gewoon onderhouden worden. Meestal valt dit simpelweg onder de service van het bedrijf. Hierbij is het echter wel belangrijk dat men op de hoogte is van de stand van zaken. Hoe vaak moeten de vetten gecontroleerd worden? Hoe hoog moet het oliepeil zijn? Welke smeermiddelen van olieonline.nl zijn er precies gebruikt?

Het is verstandig om hier een speciaal systeem voor op te richten. Zorg ervoor dat alle installateurs hun gegevens kunnen invoeren en er maandelijks controles uitgevoerd kunnen worden. Zo voorkom je dat het onderhoud onverhoopt verwaarloosd wordt en zullen de installaties langer over een goede werking beschikken.

Heb je vragen over smeermiddelen voor jouw werkzaamheden? Neem dan contact op met een specialist in smeermiddelen en laat je informeren. Zo weet je zeker dat je over het juiste product voor jouw specifieke situatie beschikt.

Wat is stansen van metaal?

Wat is stansen van metaal?

In de plaatbewerking is ponsen een snijproces waarbij een plaat in een slag wordt doorboord. Enkele slagen, die elkaar buitengewoon snel kunnen volgen, maken bijvoorbeeld ronde gaten in het plaatwerk. Externe contouren kunnen ook met een stansmachine worden verwerkt.

Gestanste vormen zijn geometrische perfect

Een gestanst gat is absoluut rond. Een stansmachine werkt als een ponsmachine voor papier. De punch drukt het papier tegen de steun van de punch en uiteindelijk in een ronde opening. Daarbij snijdt hij een cirkelvormig gat uit. De uitgeponste resten verzamelen zich in de container. Het stansen van metaal werkt op dezelfde manier: de plaat bevindt zich tussen de stansmachine en de matrijs. De punch gaat naar beneden en stort zich in de matrijs. De randen van de pons en de matrijs bewegen parallel aan elkaar en scheiden het plaatwerk.

In vier stappen naar perfect gestanst metaal

Stansen gebeurt in vier fasen. Als de pons het plaatwerk raakt, vervormt het eerst. Dan is het gesneden. Tot slot is de spanning in het materiaal zo groot dat de plaat langs de snijcontouren breekt. Het uitgeponste stuk plaatstaal, de zogenaamde ponsslak, wordt naar beneden uitgeworpen. Wanneer de pons weer naar boven beweegt, kan hij het plaatwerk mee trekken. In dit geval maakt de stripper het vel los van de punch. Hoe groter het aandeel van de snede op de plaatrand, hoe beter de kwaliteit van de rand.

De moderne stansmachines

Er zijn een aantal moderne stansmachines op dit moment. Hieronder worden ze beschreven.

De lasermachines

Deze machines combineren alle voordelen van stansen en laserbewerking. Of het nu gaat om kleine partijen of grote series: Met deze stansmachine kun je een breed scala aan onderdelen produceren en zelfs de meest veeleisende taken oplossen. De stanskop verwerkt standaardcontouren en andere vormen zoals tabbladen of draden. Een laser snijdt eenvoudigweg hoogwaardige buitencontouren en binnen contouren. Alleen met stans-lasermachines kun je met hoge precisie snijden.

De solid-laser

Met de solid-state laser snijd je snel, vooral in dunne platen. Dit is mogelijk, omdat de uitgezonden straling een golflengte heeft van ongeveer 1,03 μm en de energie dus sterker door het materiaal wordt geabsorbeerd dan bij de golflengte van 10,6 μm van een CO2-laser. De laser introduceert meer energie in het plaatwerk, waardoor sneller kan worden gesneden.

De CO2-laser

De CO2-laser, is een bewezen industriële laser, duurzaam en robuust. De snijkanten zijn van zo’n hoge kwaliteit dat je het meestal zonder herbewerking kunt doen. De reden: De golflengte van 10,6 μm zorgt voor braamvrije randen met zeer geringe ruwheid, direct klaar voor verdere verwerking.

Bron: Marcol

voegenbeitels

Welke kenmerken onderscheiden voegenbeitel?

Veel verschillende kenmerken zijn belangrijk Verschillende gebruikers hechten belang aan verschillende kenmerken. Echter, een bouwmarkt model kan inderdaad als zeer goed of nadelig worden beoordeeld, omdat er een aantal belangrijke kenmerken zijn die voor iedereen belangrijk zijn. Naar mijn mening zijn dit vooral de afwerking, het materiaal zelf en natuurlijk de kostenbesparing. In ieder geval spelen hier weer de eigen belangen mee. Je hebt immers niet altijd extreem duur gereedschap nodig, op voorwaarde dat even goedkope ambachtelijke modellen hun doel bereiken. Advies nog over voegenbeitels? Contacteer dan THS Tools.

Dus ik stel voor dat u zich concentreert op uw persoonlijk gebruik. Als u op zoek bent naar uitzonderlijk goede platte beitels voor frequent werk, is de duidelijke aanbeveling in de voegenbeitel test om een hoogwaardig ambachtelijk product te bestellen. Goedkoop gereedschap is voldoende voor zeldzaam gebruik. Bij frequent werken is het verbruik en de slijtage natuurlijk groter dan wanneer je alleen het doe-het-zelfartikel bijna nooit gebruikt. Daarnaast is regelmatig gebruik in toenemende mate afhankelijk van de eigenschappen die briljant gereedschap maken.

Als tester besteed je hier bijzondere aandacht aan:

 • Beitel
 • Hand
 • handvat
 • Buitengevel
 • Kwaliteit
 • Slots
 • Beitels
 • Prijs

Welke beoordelingen geven gebruikers in uw tests over platte beitels?

U kunt beginnen met de ervaringswaarden die er zijn voor platte beitels. Bij het werken is het bijvoorbeeld van groot belang dat het gereedschap van bijzonder hoge kwaliteit is. Naar mijn mening is FatMax meer gemaakt voor doe-het-zelvers dan voor professionals. Ligt erg goed in de hand te maken. Het blad is misschien iets te breed voor precisiewerk, maar het doet nog steeds het werk zoals het op de eerste dag was. Naar mijn mening is de FatMax meer gemaakt voor de doe-het-zelver dan voor de professional. Het blad is misschien iets te breed voor precisiewerk, maar doet het werk net als de eerste dag. Ik ben er al 2 weken mee bezig en de bescherming is geweldig. Voor precisiewerk kan het mes een beetje zijn uitgegleden. Alles is zonnig in het groene gebied en ik kon zonder zorgen tillen. De dikke rubberen ring beschermt mijn hand voldoende en ik kan de beitel duidelijk aanraden en zou hem altijd weer kopen. De dikke rubberen ring beschermt mijn hand voldoende en ik kan de beitel duidelijk aanraden en zou hem altijd weer kopen. De dikke rubberen ring beschermt mijn hand voldoende en ik kan de beitel duidelijk aanraden en zou hem altijd weer kopen. Als je een hogere kwaliteit wilt, moet je er meer voor betalen.

Ik beitel er gewoon gleuven mee in mijn buitengevel. Het transporteert geen warmte van de andere gebruiksvoorwerpen. Ik heb enkele meters gleuven in mijn appartement die gerenoveerd moeten worden om te hakken. De prijs kon niet doorkomen met een normale boormachine. De dikke rubberen ring beschermt mijn hand voldoende en ik kan de beitel duidelijk aanraden en zou hem altijd weer kopen. Ik weet niet of de palmboom ook in mijn ogen geen gebrek is, hiervoor heb ik extra een foto om op te hangen of om andere redenen is een gat niet zo leuk. De dikke rubberen ring beschermt mijn hand voldoende en ik kan de beitel duidelijk aanraden en zou hem altijd weer kopen. Op de achterkant is het een fluitje van een cent. Al met al krijg je een goede beitel voor weinig geld. Ligt perfect in de hand te maken. Op het juiste moment besteld voor 289 € en binnen twee dunne MPX-platen de spijker opnieuw kopen. Ik heb met de beitel op de plaats waar men met de beitel aan de buitengevel breeuwwerk verrichtte en kon er uitstekend mee werken. Ik hou niet van glimmende oppervlakken en het was uit den boze. Ik beitel er nu net gleuven in mijn buitengevel mee uit. Ik heb de sloophamer gekocht, omdat mijn kleintje me vaker wil helpen in het huishouden… alles is in orde. Het enige wat mijn persoonlijke badkamer schoonmaken makkelijker maakt. Ik zou over het algemeen ongeveer 4.5 sterren geven. Ik zou over het algemeen ongeveer 4.5 sterren geven. Ik heb geen trilling pijn na een sessie en de bescherming is geweldig.

Elektriciteitsgenerator, stroomgenerator en generator – wat zijn de verschillen?

Deze termen worden vaak gelijkgesteld, maar slechts twee ervan betekenen één en hetzelfde: elektriciteitsgenerator en stroomaggregaat. Er is hier geen verschil. Beide termen staan voor een apparaat dat elektriciteit opwekt. Elke stroomgenerator heeft hiervoor een generator nodig. Dit zet mechanische energie, d.w.z. beweging, om in elektriciteit. In de regel is deze beweging een rotatiebeweging. De generator heeft op zijn beurt een stroombron nodig om de draaibeweging te starten. Dit is meestal een verbrandingsmotor. De generator is quasi een onderdeel van de elektriciteitsgenerator. De benzinemotor dient als energiebron voor de generator, zodat deze de benodigde elektriciteit kan produceren.

Welke soorten stroomgeneratoren zijn er?

In principe kan een onderscheid worden gemaakt tussen converters en omvormers. Het verschil tussen de twee typen is dat een omvormer stroomgenerator spanningsfluctuaties kan hebben. Dit kan schade veroorzaken aan spanningsgevoelige apparaten zoals een computer of een TV-toestel. De omvormer technologie wordt in het volgende hoofdstuk in detail besproken.

 

Stroomgeneratoren kunnen op verschillende brandstoffen werken. De meest voorkomende zijn zeker de benzine generatoren. Er zijn ook apparaten die op diesel of zelfs gas lopen. Door hun ontwerp leveren zonne-energie generatoren over het algemeen weinig elektriciteit. Om krachtige apparaten te kunnen bouwen, zouden grotere zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd – wat onpraktisch zou zijn voor een mobiele generator. Zonnestroom Generatoren kunnen meestal alleen worden gebruikt als mobiele opladers.

Wat betekent omvormer stroomgenerator?

Een inverter stroomgenerator verschilt van een conventioneel apparaat in zijn ontwerp. Bij een omvormer zijn de generator en de motor van elkaar gescheiden en voeren ze hun diensten ook afzonderlijk uit. Daarom hoeven de twee componenten niet op dezelfde frequentie te werken. Gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom of gelijkspanning in wisselspanning. Een stroomafwaartse wisselstroom-elektronica levert een stabiele en zuivere sinusspanning. Grote spanningsfluctuaties zijn dus uitgesloten. De uitgangsspanning is onafhankelijk van het motortoerental.

 

 

 

patchkast

Uitleg over een serverkast

Binnen een organisatie is het van belang dat alles goed geregeld is. Daarbij is een serverkast van groot belang. Hierbij krijgen uw servers en bijbehorende accessoires de juiste bescherming. Hierbij zijn er verschillende soorten serverkasten verkrijgbaar. De serverkast, of ook wel patchkast genoemd, moet gekocht worden in het juiste formaat, speciaal voor uw organisatie. U kunt geïnformeerd worden over de juiste serverkast door de specialisten die werken bij Patchkast.com. In deze blog leest u meer over de serverkasten van Patchkast.com

Verschillende producten bij Patchkast.com

De producten van Patchkast.com zijn uiteraard van hoogwaardige kwaliteit. Een serverkast met goede kwaliteit is een goede investering voor uw onderneming. Uw servers krijgen namelijk stabiliteit, wat zorgt voor veel rust in uw hoofd. Niks is namelijk erger dan de servers die zich begeven, terwijl klanten u op dat moment nodig hebben. Bij Patchkast.com hebben ze een groot assortiment serverkasten, met onder andere 19 inch patchkasten, 10 inch patchkasten, mini patchkasten, server relay racks en wand patchkasten. Hierbij zijn dus ook verschillende accessoires verkrijgbaar, die de serverkasten ondersteunen.

Patchkast.com en de voordelen

Bij het doen van een aankoop van een Serverkast komt veel kijken. Hiervoor zijn er bij Patchkast.com vele specialisten werkend die u hierbij graag willen assisteren. Zij beschikken over de kennis van de juiste formaten en bijbehorende accessoires die u hierbij mogelijk nodig heeft. Besteld u op werkdagen voor 16:00 uur, dan wordt uw bestelling diezelfde dag nog verzonden. U bent dus zeker van een snelle levering, zodat u meteen gebruik kan maken van uw serverkast. Hierdoor kunt u zorgen voor een veilige server binnen uw organisatie.

serverkasten en patchkasten

Een serverkast aanschaffen

Bent u in deze blog overtuigd van het aanschaffen van een serverkast, om uw servers te beschermen, maar wilt u eerst nog meer informatie? Bekijk snel de website van Patchkast.com en maak een keus uit de verschillende producten. Heeft u hiervoor hulp nodig, dan zullen de specialisten van het verkoopteam u te woord staan en alle nodige informatie verschaffen, die u nodig heeft voor het doen van de juiste aankoop. Neem dus snel contact op.

patchkast kopen

Een serverkast kopen?

Heeft u een eigen onderneming en beschikt u over verschillende servers en zijn deze tot op heden nog niet beschermd? Dan heeft u snel een serverkast nodig. Deze serverkast beschermen uw servers en zorgen voor een stabiel netwerk. Dit is natuurlijk erg belangrijk binnen organisaties. Hiervoor zijn verschillende serverkasten, of ook wel patchkasten, verkrijgbaar. In deze blog leest u meer over de verschillende mogelijkheden bij Patchkast.nl, dus lees snel verder.

Assortiment Patchkast.nl

Om de juiste Serverkast aan te schaffen, moet u verschillende afwegingen maken. Er zijn verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Elke onderneming is natuurlijk verschillend, maar dit geldt ook voor de serverkast. Het is belangrijk om hiervoor de juiste aan te schaffen. U heeft hierbij de keuze uit de volgende serverkasten, of ook wel patchkasten genoemd: 19 inch patchkasten, 10 inch patchkasten, mini patchkasten, server relay racks en wand patchkasten. Hierbij zijn de diepte en hoogte van de serverkast erg belangrijk. Een 19 inch serverkast beschikt over een montage profiel, waarbij de profielen op een afstand staan van 19 inch.

serverkasten

Waarom Patchkast.nl?

Waarom u een serverkast bij Patchkast.nl zou moeten kopen, heeft te maken met verschillende aspecten. Allereerst wordt uw bestelling snel verzonden, want wanneer u een bestelling plaatst op een werkdag voor 16:00 uur, dan wordt het diezelfde dag nog verzonden. U bent dus zeker van een snelle en goede levering, waardoor u zo snel mogelijk gebruik kan maken van een serverkast om uw servers veilig te stellen en een veilig netwerk te creëren. Binnen het assortiment bevinden zich verschillende accessoires die de serverkast ondersteunen. Ook zijn er verschillende deuren verkrijgbaar die zorgen voor minder geluid of minder stof.

Hulp nodig bij het aanschaffen?

Wanneer u meer informatie wil over de verschillende serverkasten, kunt u allereerste de website van Patchkast.nl eens bezoeken. Hier vindt u meer informatie en ziet u de verschillende producten binnen het assortiment. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de specialisten die werken bij Patchkast.nl. Zij helpen u graag met het doen van de juiste aankoop, maar staan ook voor u klaar als u wat meer informatie wilt ontvangen.