• info@drosinstallatietechniek.nl

Category Archiveapparaten

Fluisterstille Reiniging De Innovatie van Elektrische Veegmachines

Fluisterstille Reiniging: De Innovatie van Elektrische Veegmachines

In het dynamische domein van hygiëne en onderhoud hebben elektrische veegmachines een geruisloze revolutie teweeggebracht. Deze geavanceerde apparaten brengen efficiënte veegkracht en milieuvriendelijke elektrische technologie samen. In dit artikel gaan we dieper in op het fenomeen van elektrische veegmachines, begrijpen we hun innerlijke werking en ontdekken we waarom ze een onmisbaar onderdeel zijn geworden van moderne schoonmaakmethoden.

De Innovatie van Elektrische Veegmachines

Elektrische veegmachines hebben traditionele reinigingsmethoden getransformeerd. Dankzij hun duurzame technologie en geavanceerde ontwerp bieden ze een vernieuwende aanpak voor het schoonhouden van diverse oppervlakten, variërend van trottoirs tot grotere ruimtes zoals magazijnen.

De Intrigerende Werking van Elektrische Veegmachines

Elektrische veegmachines zijn uitgerust met krachtige elektrische motoren die worden aangedreven door oplaadbare batterijen. Deze motoren zorgen voor de krachtige roterende beweging van de borstels en de effectieve verzameling van vuil in een container. Het gebruik van elektrische aandrijving maakt niet alleen dat deze machines milieuvriendelijk zijn, maar ook opmerkelijk stiller dan hun tegenhangers met conventionele verbrandingsmotoren.

De voordelen op een rijtje

Emissievrij en Ecologisch Duurzaam

Een van de meest indrukwekkende voordelen van elektrische veegmachines is hun emissievrije werking. Doordat ze geen schadelijke uitlaatgassen produceren, dragen ze bij aan schonere lucht en een verbeterde werkomgeving. Dit aspect is vooral essentieel in stedelijke gebieden en binnenruimtes waar luchtkwaliteit hoog in het vaandel staat.

Efficiënt Energiegebruik

Elektrische veegmachines zijn niet alleen energiezuinig, maar ook kostenbesparend. De herlaadbare batterijen kunnen opgeladen worden tijdens inactiviteit periodes, waardoor onnodig energieverbruik wordt vermeden en de operationele kosten worden verminderd. Dit maakt ze een economisch verantwoorde keuze op de lange termijn.

Geruisloze Prestaties

Dankzij hun elektrische aandrijving produceren elektrische veegmachines aanzienlijk minder geluid dan conventionele veegmachines. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik op elk moment van de dag, zonder verstoring van zowel gebruikers als omwonenden.

Toepassingen van Elektrische Veegmachines

Publieke Ruimten

Elektrische veegmachines komen uitstekend van pas bij het schoonhouden van publieke ruimten, zoals trottoirs, pleinen en parken. Ze kunnen efficiënt stof, bladeren en ander vuil verzamelen zonder de omgeving te verstoren.

Commerciële en Industriële Omgevingen

In commerciële en industriële omgevingen, zoals magazijnen en parkeerterreinen, bieden elektrische veegmachines een snelle en efficiënte methode om uitgestrekte oppervlakten schoon te houden. De stille werking maakt ze ideaal voor overdekte ruimtes waar geluidsbeperking een belangrijke rol speelt.

Elektrische veegmachines introduceren een stille revolutie in hygiëne en onderhoud, waarbij efficiëntie en duurzaamheid hand in hand gaan. Met hun emissievrije werking, energie-efficiëntie en geruisloze prestaties zijn ze een verstandige keuze voor moderne schoonmaakmethoden. Of het nu gaat om het vegen van straten of het onderhouden van industriële gebieden, elektrische veegmachines demonstreren dat reinheid kan worden bereikt zonder geluidsvervuiling en schadelijke uitstoot.

Wat is een KWh meter?

Wat is een KWh meter?

Een kWh meter of een elektrische meter is een apparaat waarmee veel mensen vertrouwd zouden moeten zijn. Eenvoudig gezegd is het een apparaat dat in woningen wordt gebruikt om de hoeveelheid elektriciteit te meten die op een bepaald moment wordt verbruikt. Veel mensen weten echter nog steeds niet waarvoor het wordt gebruikt of welk voordeel het de huiseigenaren kan bieden als ze weten hoeveel elektriciteit er wordt verbruikt. Bovendien weten veel mensen nog steeds niet de meest effectieve plaats om het apparaat te plaatsen. Hieronder volgen een paar dingen die je moet weten van een kWh-meter.

Waarvoor wordt een kWh-meter gebruikt?

Het eerste wat je moet weten over een kWh-meter is waar het voor wordt gebruikt. Het eenvoudige antwoord op deze vraag is dat het de hoeveelheid elektriciteit meet die jouw apparaten gebruiken. Dit apparaat geeft jou dus de mogelijkheid om precies te weten hoeveel elektriciteit je op elk moment gebruikt, en je kunt het apparaat programmeren om je een waarschuwing te sturen wanneer je een bepaalde hoeveelheid hebt bereikt. Wat de meeste mensen niet weten is dat ze hun gedrag ten aanzien van elektriciteitsverbruik kunnen veranderen en zo heel wat geld kunnen besparen. Door bij te houden hoeveel kilowattuur je apparaten gebruiken, kun je beginnen met het beperken van het gebruik daarvan en manieren vinden om geld te besparen door dingen uit te schakelen wanneer ze niet worden gebruikt.

Waar wordt het geplaatst?

Het volgende dat je moet weten over een kWh-meter is waar het geplaatst moet worden. De locatie van een kWh-meter is namelijk erg belangrijk. Het moet op een handige plaats staan zodat het gemakkelijk kan worden afgelezen en een vrij zicht op de hemel hebben, zodat de luchtdruk de nauwkeurigheid niet beïnvloedt. De bedrading moet zodanig zijn dat deze niet wordt aangetast door vocht of stof. De meter moet dicht bij het aansluitpunt op de hoofdleiding worden geplaatst en uit de buurt van alles wat mechanische storingen kan veroorzaken, zoals motoren, generatoren en transformatoren

De functies van airconditioning op een rijtje

Wil jij een airco installatie als particulier laten installeren? Als je een ideale temperatuur wilt tijdens de hete zomerdagen, kan een airco echt uitkomst bieden. Toch is het ook zo dat veel mensen niet weten dat een airco meer doet dan alleen koelen. Verwarmen, zuiveren, ventileren en ontvochtigen horen ook zeker in dit rijtje thuis. Wil jij hier meer over weten? In dit artikel vertellen we je alles over de functies van airconditioning. 

Koelen

Dat de hoofdfunctie van de airco toch echt koelen is, hoeven we je niet te vertellen. Bijna iedere airco werkt zo dat er een koelmiddel door het aircosysteem wordt gepompt. Hierbij ontstaat condensatie welke afgevoerd wordt via de condensslang. Vervolgens wordt de warmte in de ruimte afgevoerd wat ervoor zorgt dat de ruimte wordt gekoeld. Airco worden dan ook het meest gebruikt in de zomerperiode. 

Zuiveren

In de lucht zweven allerlei stofdeeltjes, waarvan mensen een allergische reactie kunnen krijgen. Voorbeelden hiervan zijn pollen waar hooikoortspatiënten last van hebben. Daarnaast kan de lucht ook vol rook of nare luchtjes zitten, wat niet goed is voor de gezondheid. Veel airco’s hebben een luchtzuiverende functie wat dit tegen kan gaan. Het apparaat kan door middel van deze functie de lucht schoon houden. Handig voor mensen met luchtwegaandoeningen! 

Verwarmen

Wat veel mensen niet weten, is dat een airco ook in de wintermaanden van pas kan komen. De airco kan namelijk ook dienst doen als kachel. De meeste kachels zijn uitgerust met een warmtepomp, wat betekent dat je de airco het hele jaar door kunt gebruiken. En een airco is over het algemeen een stuk energiezuiniger dan de gemiddelde cv-installatie, dus ook nog eens gunstig voor je portemonnee. 

Ontvochtigen 

De airconditioning beschikt over een droogfunctie, en dat kan van grote meerwaarde zijn. Omdat in Nederland een hoge luchtvochtigheid aanwezig is, voelt het vaak warmer aan dan dat het daadwerkelijk is. Dit wordt ook wel gevoelstemperatuur genoemd. Om het iets aangenamer te maken zou je de lucht een paar procent droger kunnen maken. Een droge temperatuur is ook beter voor dure apparatuur, dus ook ideaal voor op kantoren.

Ventileren 

Tot slot kijken we naar de functie ventileren. Dit kan simpelweg worden uitgelegd als het verfrissen van de lucht in de ruimte. Een airco circuleert de lucht die al binnen is. Het is bij sommige airco’s ook mogelijk dat de airco hierbij bedompte binnenlucht naar buiten afvoert en er verse buitenlucht bij mengt. Dit kan vooral handig zijn als het niet mogelijk is om even een raam open te zetten. 

Redenen om een achteruitrijcamera te plaatsen

Inmiddels is het een vereist onderdeel in alle aangeboden auto’s in Europa sinds 2022. De overheid heeft deze eis ingesteld met het doel dat uiteindelijk alle voertuigen voorzien zijn van een achteruitrijcamera. Op die manier zou de verkeersveiligheid behoorlijk verbeterd kunnen worden.  We spreken over de achteruitrijcamera. 

Er zal echter nog een lange weg afgelegd moeten worden om dit doel te bereiken. Het is immers jaren geen vereist onderdeel geweest in de voertuigen. Toch hebben veel personen de keuze gemaakt alsnog een achteruitrijcamera in hun auto te plaatsen. Dat is niet voor niets. Er zijn genoeg redenen om een achteruitrijcamera in de auto te plaatsen.

Goedkoper dan een beschadiging herstellen

Zelfs de parkeerkoningen kunnen fouten maken tijdens het parkeren. Een paaltje kun je immers gemakkelijk over het hoofd zien. In de auto kan dit echter grote gevolgen hebben. Een botsing kan leiden tot behoorlijke beschadigingen en de daaraan gebonden repareerkosten. De repareerkosten, zoals een nieuwe lakbeurt, kunnen oplopen tot honderden euro’s. 

Aan de hand van een achteruitrijcamera zul jij dat paaltje direct in zicht hebben. Hierdoor zul jij onnodige botsingen en repareerkosten kunnen voorkomen en behoorlijk wat geld kunnen besparen op termijn. Gezien de besparingen zal de investering binnen korte tijd terugverdiend zijn.

Tijd besparen

Dankzij de achteruitrij camera heb jij de situatie om het voertuig heen in zicht. Op die manier zul jij met een zeker gevoel de auto kunnen inparkeren. Door de zekere houding zul jij sneller handelen, waardoor jij een hoop tijd kunt besparen. Daarbij zal het inparkeren ook een hoop frustratie vermijden. 

Betere kennis over de auto

Het inschatten van de auto kan een behoorlijke uitdaging zijn. Vooral als beginnend bestuurder of als bestuurder in een vreemde auto kan dit een grote uitdaging zijn. Door het gebruik van een achteruitrijcamera krijg jij snel de afmetingen van de betreffende auto onder de knie. Jij zult immers direct zien wanneer de auto niet in het vak past. Ook na het verwijderen van de achteruitrijcamera zul jij bekend zijn met de afmetingen van de auto. 

Maak het verkeer veiliger

Dit is het voornaamste doel van de overheid bij het invoeren van de nieuwe maatregel: het verkeer veiliger maken. Met de achteruitrijcameras zul jij een beter beeld hebben van de situatie om het voertuig. Zo zul jij dat onverwachts passerende kindje tijdig opmerken en houd jij voldoende afstand bij het inparkeren. Op die manier kunnen er een hoop onnodige ongelukken en wordt het verkeer weer een stukje veiliger.

De vlindermachine: onmisbaar binnen de betonsector

De vlindermachine: onmisbaar binnen de betonsector

Met alleen een betonvloer gieten ben je er natuurlijk nog niet. Zo’n betonvloer moet namelijk ook nog netjes afgewerkt worden. Dit gebeurt onder andere met een vlindermachine. Een vlindermachine wordt ook wel een troffelmachine, troffel, afwerkmachine of pleistermachine genoemd. Deze wordt tijdens de uithardingsfase gebruikt om de betonvloer mee te bewerken. Wil je weten wat het “vlinderen” van een betonvloer precies inhoudt? En wat hier de voordelen van zijn? Lees dan snel verder!

Wat is “vlinderen”

Onder “vlinderen” verstaan we het afwerken van een betonnen vloer in de uithardingsfase. De uithardingsfase is die fase waarin de vloer net belopen kan worden. Wel is de vloer nog heel kwetsbaar. Omdat de vloer nog enigszins kwetsbaar is, kan met behulp van een vlindermachine de bovenste laag worden open geschuurd. Als de bovenlaag eenmaal open is, kan de vloer worden ingestrooid met een slijtvast materiaal. Vervolgens wordt deze ingestrooide laag met behulp van de vlindermachine als het ware “ingedraaid”. Tot slot moet de vloer goed drogen zodat de structuur fijner wordt. Hierna kan de vloer verder opgeschuurd worden.

Slijtvaste en naadloze betonvloeren

Betonvloeren die afgewerkt zijn met behulp van een vlindermachine hebben een harde toplaag waardoor deze vloeren zeer slijtvast zijn. Door een betonvloer te “vlinderen” kun je er dus nog jarenlang plezier van hebben.

Dit betekent echter niet dat een gevlinderde betonvloer geen onderhoud meer nodig heeft. Net zoals andere materialen heeft ook beton af en toe onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van de vloer door middel van een coating of impregneer. Door de vloer met deze middelen te behandelen, is de vloer goed beschermd tegen vuil en vlekken. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat die mooie gevlinderde betonvloer zijn strakke uitstraling verliest. Omdat een gevlinderde betonvloer naadloos is, kan er geen stof of vuil ophopen in de naden.

Eenvoudig en veilig in gebruik

Vlindermachines zijn niet alleen eenvoudig maar ook nog eens veilig in gebruik. Hoewel dit zeer krachtige machines zijn, zijn ze zeer licht in gewicht. Door de hoge kwaliteit stalen schijven en bladen, kan een zeer gunstige levensduur en slijtweerstand worden gewaarborgd.  

Lievers Holland

Zoek je een enkele vlindermachine voor een klein tot middelgroot project? Of een dubbele vlindermachine voor een middelgroot tot groot project? Lievers Holland is van alle markten thuis. Neem snel een kijkje op de website!

wasmachine

Wasmachine kopen? Lees deze 5 kooptips

om vooraf te weten waar je allemaal op moet letten. Want de tijden zijn veranderd en er zijn nu meer mogelijkheden dan 8 tot 10 jaar geleden wat wasmachines betreft. Denk bijvoorbeeld aan; hoeveel je tegelijk wil wassen, een wasmachine huren of kopen en het geluidsniveau. Met deze 5 tips vind je de wasmachine die het beste bij je past bij jouw woonsituatie.

1. Toeren per minuut (tpm)

Het aantal toeren bepaalt hoe droog de was uit de machine komt. Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger het wasgoed wordt. Wasmachines hebben een toerental tussen de 800 – 2000 tpm. De meest voorkomende zijn wasmachines met 1200, 1400 of 1600 tpm. Heb je een droger? Dan is 1600 tpm ideaal, want hoe droger het wasgoed uit de machine komt, hoe sneller de droger klaar is. En dat betekent minder energieverbruik, want drogers hebben over het algemeen meer energie nodig dan een wasmachine om de klus te klaren. Hang jij de was liever op? Dan is het ook prettig als het wasgoed niet supernat is. Zo blijft de vloer droog en wordt de ruimte waar de was hangt niet heel vochtig. 1200 of 1400 tpm is dan genoeg.

2. Bijzondere functies

Sport je vaak? Dan wil je je delicate sportkleding natuurlijk lang mooi en fris houden. Of vind je het belangrijk om extra snel te wassen of extra duurzaam? Of wil je liever een wasmachine die je via een app op je smartphone kan bedienen? Het kan tegenwoordig allemaal! De meeste wasmachines van nu zijn uitgerust met allerlei handige en innovatieve functies die je leven makkelijker maken. Bedenk vooraf wat jij handige functies vindt en of je deze echt nodig hebt. Want ja, hoe innovatiever, hoe duurder. Vergeet dat niet.

3. Het vulgewicht

Met vulgewicht wordt het aantal kg bedoeld dat je in 1x kunt wassen. Het ideale vulgewicht voor jou wordt bepaald door verschillende factoren: met hoe veel mensen woon je samen, was je vaak of weinig in een week omdat je veel sport of iedere dag schone kleding aantrekt. Of juist niet. Als je alleen woont en dus voor 1 persoon hoeft te wassen is een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg prima. Moet er voor 4 of mensen 5 tegelijk gewassen kunnen worden? Dan is een vulgewicht van 8 of 9 kg handiger. Hoe meer je namelijk in 1x kunt wassen hoe meer tijd je bespaart. En waarschijnlijk ook water en energie.

4. Het geluid

Een wasmachine die je haast niet hoort is het allerfijnst. Maar hoe zachter het geluid, hoe duurder de wasmachine. Een hele stille wasmachine is dus niet voor iedereen betaalbaar. En soms zelfs niet echt nodig. Bedenk van tevoren waar de wasmachine komt te staan. Dichtbij de slaapkamer? Dan is prettig als de wasmachine zo min mogelijk geluid maakt. Staat de wasmachine in de bijkeuken die je kunt afsluiten met een deur? Dan maakt de hoogte van het geluidsniveau waarschijnlijk wat minder uit. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel (dB). Het aantal dB van een wasmachine staat op het energielabel. Handig om vooraf te weten; een stille wasmachine wast op max. 50db en centrifugeert op max. 75dB. Een verschil van 3dB lijkt misschien niet veel, maar dat is het wel als het aankomt op geluidsniveau. 3dB meer staat gelijk aan 2x zoveel geluid. 

5. Huren of kopen
Of je de wasmachine nou huurt of koopt; het apparaat staat bij jou thuis en je kan ’t zo vaak gebruiken en wanneer je wil. Het verschil zit in de aanschafprijs en de service. Heb je gespaard, wil je uit veel soorten wasmachines kunnen kiezen en zelf bepalen wat er met de wasmachine gebeurt als ie kapotgaat? Koop ‘m. Moet je de wasmachine heel plotseling vervangen en komt het financieel niet uit en/of vind je duurzaamheid net zo belangrijk als comfort en service? Dan is witgoedverhuur de beste oplossing voor jou.

Dit moet je weten over de Sonos One SL

Een Sonos One SL speaker kopen? Voordat je overgaat op het doen van de aankoop, is het goed om meer te weten over deze speaker. Op deze manier weet je zeker dat je een goede aankoop doet waar je nog jaren van gaat genieten. Meer weten over de One SL? Hier lees je alle waardevolle informatie.

Meer over de Sonos One SL

Met de One SL is het mogelijk om draadloos muziek te streamen. Dit kan onder andere via je wifi-netwerk, maar ook via AirPlay 2. Deze wifi-speaker is vooral een aanrader wanneer je een Sonos geluidssysteem wilt creëren. Door de speaker met een soundbar of playbar van Sonos te combineren, is het goed mogelijk om een krachtig surround-sound te creëren, vooral wanneer je het ultieme bioscoopgeluid in je woonkamer wilt tijdens het kijken van een film. 

Sonos One vs. Sonos One SL

Wat is het belangrijkste verschil tussen de Sonos One en One SL? De One SL is een draadloze speaker die je niet met spraak kunt bedienen. De speaker heeft dus geen ingebouwde microfoon. De Sonos One heeft dit wel.

Wel is de One SL voorzien van heel veel andere voordelen waar je optimaal van kunt profiteren. Zo heeft de speaker een vochtbestendig ontwerp waardoor het ook heel goed mogelijk is om de One SL in de badkamer te plaatsen. Natuurlijk ben je met een speaker van Sonos ook altijd verzekerd van het beste geluid voor in jouw woning. Met de Sonos One SL haal je een goede speaker in huis die alleen niet is voorzien van een ingebouwde Google Assistent. Vind je dit wel een belangrijke eigenschap? Dan is het goed mogelijk om voor de Sonos One te kiezen. Deze speaker is wel uitgerust met ingebouwde microfoons.

Keuken

3 concrete voordelen van een industriële keuken

Heel wat verschillende stijlen van keukens kenmerken zich door een aantal zeer interessante voordelen. Dit geldt onder meer voor de industriële keuken. De industriële uitstraling waar keukens over kunnen beschikken zorgt er niet alleen voor dat deze keukens zich kenmerken door een geweldige kwaliteit, daarnaast zijn ze ook nog eens een streling voor het oog. Ben jij op zoek naar een kwalitatieve keuken met een ruw en lekker stoer kantje die ook jouw bezoekers zal weten te overtuigen? Dan kan de keuze voor een industriële keuken al snel zijn gemaakt. We vertellen je er hier op deze pagina alvast graag meer over. 

 

  • 1.) Ze is te integreren in elke stijl van woning

 

Een eerste interessant voordeel waar je op kan rekenen bij het kopen en / of laten realiseren van een industriële keuken is terug te vinden in het feit dat ze moeiteloos in elke stijl van interieur kan worden geïntegreerd. Er wordt vaak gedacht dat een industriële keuken niet zou passen in een modern interieur. Dat is echter wel degelijk het geval. Wanneer je ervoor kiest om dit te doen zal je echter kunnen vaststellen dat er een bepaalde vorm van contrast wordt gecreëerd tussen de beide stijlen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien  vreemd, maar dat is het absoluut niet. Het is namelijk net dat contrast dat ervoor zorgt dat jouw woning en haar interieur over een uniek karakter komt te beschikken. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het is zonder probleem mogelijk om een industriële keuken te integreren in elke stijl van interieur. Dit is alvast een alles behalve onbelangrijk voordeel. 

 

  • 2.) Industriële keukens hoeven helemaal niet duur te zijn

 

Een tweede voordeel heeft te maken met de aankoopprijs van een industriële keuken. Niet zelden wordt er door mensen aangegeven dat industriële keukens in de praktijk altijd erg duur zijn. Dat hoeft echter helemaal niet het geval te zijn, integendeel. Het is bijvoorbeeld best mogelijk om een keuken met industriële stijl te kopen met een eerder beperkt budget. Je moet er in dat geval wel rekening mee houden dat de materialen die worden gebruikt over een afdoende kwaliteit beschikken. Is dat het geval? Dan zijn ook deze goedkope(re) industriële keukens absoluut het overwegen meer dan waard. 

 

  • 3.) Een industriële keuken gaat een leven lang mee

 

Tot slot spreekt het voor zich dat keukens het vaak zwaar te verduren krijgen. Dit geldt zeker ook voor een industriële keuken. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er in je keuken gebruik wordt gemaakt van solide materialen. Bovendien is het ook altijd interessant om er materialen in te integreren welke er om bekend staan niet snel duidelijke sporen van slijtage te gaan vertonen. Beide eigenschappen kan je perfect terugvinden in een industriële keuken. Dergelijke keukens zijn in de praktijk doorgaans vervaardigd uit gerecycleerde materialen wat ervoor zorgt dat ze over een ongelofelijke duurzaamheid beschikken. Ook op het ogenblik dat er een klein beetje schade aan één van de onderdelen ontstaat zou dit bovendien zomaar kunnen bijdragen aan het ietwat ruwe karakter waar een industriële keuken zich in de praktijk toch sowieso door kenmerkt. 

 

Ontdek de verschillende keukenstijlen van Superkeukens!

4 tips voor smeren in de installatietechniek

4 tips voor smeren in de installatietechniek

Smeermiddelen worden gebruikt om de wrijvingsweerstand tussen bewegende onderdelen te verkleinen. Daarnaast zorgen ze voor een optimale werking en langere levensduur van het product. Als vakman in de installatietechniek weet jij hier natuurlijk alles van. Hoewel het belang van de juiste smeermiddelen kopen bij olieonline.nl zeker niet onderschat wordt, zien we wel dat er veel efficiënter met het smeren van onderdelen zou kunnen worden omgegaan. Daarom hebben wij 4 nuttige smeertips voor jou op een rijtje gezet.

1.    Let op de temperatuur van de olie

Het is belangrijk om op de temperatuur van de olie te letten. Hoe warm wordt deze eigenlijk? En wat staat er beschreven in de instructies van de fabrikant? Wanneer de hydrauliek olie van olieonline te heet wordt, kan dit van negatieve invloed zijn op de werking van het smeermiddel. Daarnaast resulteert een te hoge temperatuur in de vorming van slush en varnish en kan het een versnelling van de corrosieprocessen opleveren. Iets wat je in professionele installaties natuurlijk zoveel mogelijk moet proberen te voorkomen. Check daarom altijd eerst de temperatuur van de olie en onderneem maatregelen als deze te warm wordt.

2.    Controleer de houdbaarheid van het smeermiddel

We staan er doorgaans niet echt bij stil, maar ook smeermiddelen hebben slechts een beperkte houdbaarheid. Na verloop van tijd verliezen ze hun kracht en kwaliteit. Wanneer je verouderde smeermiddelen gebruikt kan dit een bedreiging vormen voor de beschikbaarheid van de machine. Daarom is het belangrijk om regelmatig een houdbaarheidscheck uit te voeren. Gebruik nooit motorolie bij Olieonline als deze al ver voorbij de houdbaarheidsdatum is. Dit heeft nadelige gevolgen voor de installatie en de werking van de machine.

motorolie shell

3.    Milieuvriendelijk afvoeren

Na verloop van tijd zullen smeermiddelen ververst moeten worden. In dat geval blijft er natuurlijk altijd wel een kleine hoeveelheid oud smeermiddel over. Het is van essentieel belang dat deze ook uit de machine verwijderd worden. Zorg ervoor dat je dit zorgvuldig verpakt en vervolgens op milieuvriendelijke wijze kunt afvoeren. Het is namelijk in de installatietechniek steeds belangrijker geworden om zo duurzaam mogelijk te werken. Dit kan jouw bedrijf onderscheiden van de rest. Probeer daarom te investeren in duurzamere opties en laat de klant zien dat je ook met het afvoeren van smeermiddelen rekening houdt met het milieu. Dit levert uiteindelijk heel veel op voor het bedrijf.

4.    Regelmatig onderhoud plegen

Na afloop van de installatie is je werk natuurlijk niet klaar. De geleverde constructies moeten uiteraard ook nog gewoon onderhouden worden. Meestal valt dit simpelweg onder de service van het bedrijf. Hierbij is het echter wel belangrijk dat men op de hoogte is van de stand van zaken. Hoe vaak moeten de vetten gecontroleerd worden? Hoe hoog moet het oliepeil zijn? Welke smeermiddelen van olieonline.nl zijn er precies gebruikt?

Het is verstandig om hier een speciaal systeem voor op te richten. Zorg ervoor dat alle installateurs hun gegevens kunnen invoeren en er maandelijks controles uitgevoerd kunnen worden. Zo voorkom je dat het onderhoud onverhoopt verwaarloosd wordt en zullen de installaties langer over een goede werking beschikken.

Heb je vragen over smeermiddelen voor jouw werkzaamheden? Neem dan contact op met een specialist in smeermiddelen en laat je informeren. Zo weet je zeker dat je over het juiste product voor jouw specifieke situatie beschikt.

Wat is stansen van metaal?

Wat is stansen van metaal?

In de plaatbewerking is ponsen een snijproces waarbij een plaat in een slag wordt doorboord. Enkele slagen, die elkaar buitengewoon snel kunnen volgen, maken bijvoorbeeld ronde gaten in het plaatwerk. Externe contouren kunnen ook met een stansmachine worden verwerkt.

Gestanste vormen zijn geometrische perfect

Een gestanst gat is absoluut rond. Een stansmachine werkt als een ponsmachine voor papier. De punch drukt het papier tegen de steun van de punch en uiteindelijk in een ronde opening. Daarbij snijdt hij een cirkelvormig gat uit. De uitgeponste resten verzamelen zich in de container. Het stansen van metaal werkt op dezelfde manier: de plaat bevindt zich tussen de stansmachine en de matrijs. De punch gaat naar beneden en stort zich in de matrijs. De randen van de pons en de matrijs bewegen parallel aan elkaar en scheiden het plaatwerk.

In vier stappen naar perfect gestanst metaal

Stansen gebeurt in vier fasen. Als de pons het plaatwerk raakt, vervormt het eerst. Dan is het gesneden. Tot slot is de spanning in het materiaal zo groot dat de plaat langs de snijcontouren breekt. Het uitgeponste stuk plaatstaal, de zogenaamde ponsslak, wordt naar beneden uitgeworpen. Wanneer de pons weer naar boven beweegt, kan hij het plaatwerk mee trekken. In dit geval maakt de stripper het vel los van de punch. Hoe groter het aandeel van de snede op de plaatrand, hoe beter de kwaliteit van de rand.

De moderne stansmachines

Er zijn een aantal moderne stansmachines op dit moment. Hieronder worden ze beschreven.

De lasermachines

Deze machines combineren alle voordelen van stansen en laserbewerking. Of het nu gaat om kleine partijen of grote series: Met deze stansmachine kun je een breed scala aan onderdelen produceren en zelfs de meest veeleisende taken oplossen. De stanskop verwerkt standaardcontouren en andere vormen zoals tabbladen of draden. Een laser snijdt eenvoudigweg hoogwaardige buitencontouren en binnen contouren. Alleen met stans-lasermachines kun je met hoge precisie snijden.

De solid-laser

Met de solid-state laser snijd je snel, vooral in dunne platen. Dit is mogelijk, omdat de uitgezonden straling een golflengte heeft van ongeveer 1,03 μm en de energie dus sterker door het materiaal wordt geabsorbeerd dan bij de golflengte van 10,6 μm van een CO2-laser. De laser introduceert meer energie in het plaatwerk, waardoor sneller kan worden gesneden.

De CO2-laser

De CO2-laser, is een bewezen industriële laser, duurzaam en robuust. De snijkanten zijn van zo’n hoge kwaliteit dat je het meestal zonder herbewerking kunt doen. De reden: De golflengte van 10,6 μm zorgt voor braamvrije randen met zeer geringe ruwheid, direct klaar voor verdere verwerking.

Bron: Marcol