• info@drosinstallatietechniek.nl

Wat is een KWh meter?

Wat is een KWh meter?

Wat is een KWh meter?

Een kWh meter of een elektrische meter is een apparaat waarmee veel mensen vertrouwd zouden moeten zijn. Eenvoudig gezegd is het een apparaat dat in woningen wordt gebruikt om de hoeveelheid elektriciteit te meten die op een bepaald moment wordt verbruikt. Veel mensen weten echter nog steeds niet waarvoor het wordt gebruikt of welk voordeel het de huiseigenaren kan bieden als ze weten hoeveel elektriciteit er wordt verbruikt. Bovendien weten veel mensen nog steeds niet de meest effectieve plaats om het apparaat te plaatsen. Hieronder volgen een paar dingen die je moet weten van een kWh-meter.

Waarvoor wordt een kWh-meter gebruikt?

Het eerste wat je moet weten over een kWh-meter is waar het voor wordt gebruikt. Het eenvoudige antwoord op deze vraag is dat het de hoeveelheid elektriciteit meet die jouw apparaten gebruiken. Dit apparaat geeft jou dus de mogelijkheid om precies te weten hoeveel elektriciteit je op elk moment gebruikt, en je kunt het apparaat programmeren om je een waarschuwing te sturen wanneer je een bepaalde hoeveelheid hebt bereikt. Wat de meeste mensen niet weten is dat ze hun gedrag ten aanzien van elektriciteitsverbruik kunnen veranderen en zo heel wat geld kunnen besparen. Door bij te houden hoeveel kilowattuur je apparaten gebruiken, kun je beginnen met het beperken van het gebruik daarvan en manieren vinden om geld te besparen door dingen uit te schakelen wanneer ze niet worden gebruikt.

Waar wordt het geplaatst?

Het volgende dat je moet weten over een kWh-meter is waar het geplaatst moet worden. De locatie van een kWh-meter is namelijk erg belangrijk. Het moet op een handige plaats staan zodat het gemakkelijk kan worden afgelezen en een vrij zicht op de hemel hebben, zodat de luchtdruk de nauwkeurigheid niet beïnvloedt. De bedrading moet zodanig zijn dat deze niet wordt aangetast door vocht of stof. De meter moet dicht bij het aansluitpunt op de hoofdleiding worden geplaatst en uit de buurt van alles wat mechanische storingen kan veroorzaken, zoals motoren, generatoren en transformatoren

Totaal

Laat je bericht achter