• info@drosinstallatietechniek.nl

De vlindermachine: onmisbaar binnen de betonsector

De vlindermachine: onmisbaar binnen de betonsector

De vlindermachine: onmisbaar binnen de betonsector

Met alleen een betonvloer gieten ben je er natuurlijk nog niet. Zo’n betonvloer moet namelijk ook nog netjes afgewerkt worden. Dit gebeurt onder andere met een vlindermachine. Een vlindermachine wordt ook wel een troffelmachine, troffel, afwerkmachine of pleistermachine genoemd. Deze wordt tijdens de uithardingsfase gebruikt om de betonvloer mee te bewerken. Wil je weten wat het “vlinderen” van een betonvloer precies inhoudt? En wat hier de voordelen van zijn? Lees dan snel verder!

Wat is “vlinderen”

Onder “vlinderen” verstaan we het afwerken van een betonnen vloer in de uithardingsfase. De uithardingsfase is die fase waarin de vloer net belopen kan worden. Wel is de vloer nog heel kwetsbaar. Omdat de vloer nog enigszins kwetsbaar is, kan met behulp van een vlindermachine de bovenste laag worden open geschuurd. Als de bovenlaag eenmaal open is, kan de vloer worden ingestrooid met een slijtvast materiaal. Vervolgens wordt deze ingestrooide laag met behulp van de vlindermachine als het ware “ingedraaid”. Tot slot moet de vloer goed drogen zodat de structuur fijner wordt. Hierna kan de vloer verder opgeschuurd worden.

Slijtvaste en naadloze betonvloeren

Betonvloeren die afgewerkt zijn met behulp van een vlindermachine hebben een harde toplaag waardoor deze vloeren zeer slijtvast zijn. Door een betonvloer te “vlinderen” kun je er dus nog jarenlang plezier van hebben.

Dit betekent echter niet dat een gevlinderde betonvloer geen onderhoud meer nodig heeft. Net zoals andere materialen heeft ook beton af en toe onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van de vloer door middel van een coating of impregneer. Door de vloer met deze middelen te behandelen, is de vloer goed beschermd tegen vuil en vlekken. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat die mooie gevlinderde betonvloer zijn strakke uitstraling verliest. Omdat een gevlinderde betonvloer naadloos is, kan er geen stof of vuil ophopen in de naden.

Eenvoudig en veilig in gebruik

Vlindermachines zijn niet alleen eenvoudig maar ook nog eens veilig in gebruik. Hoewel dit zeer krachtige machines zijn, zijn ze zeer licht in gewicht. Door de hoge kwaliteit stalen schijven en bladen, kan een zeer gunstige levensduur en slijtweerstand worden gewaarborgd.  

Lievers Holland

Zoek je een enkele vlindermachine voor een klein tot middelgroot project? Of een dubbele vlindermachine voor een middelgroot tot groot project? Lievers Holland is van alle markten thuis. Neem snel een kijkje op de website!

Totaal

Laat je bericht achter