• info@drosinstallatietechniek.nl

Welke soorten glas zijn er

Welke soorten glas zijn er

Er zijn verschillende soorten glas die je in je ramen kunt zetten. Je hebt natuurlijk het bekende isolatieglas, maar je hebt ook zonwerend glas, geluidswerend glas of zelfs inbraakwerend glas. Kortom; de keuze is reuze tegenwoordig. Daarom is het belangrijk voordat je nieuwe ramen neemt te onderzoeken welke soorten glas er nou daadwerkelijk zijn en hoe je ervoor zorgt dat je het glas kiest wat bij jou past. Een glaszetter in schiedam geeft je daarom een aantal voorbeelden van verschillende soorten glazen waaruit je kan kiezen, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Hopelijk kies je hierdoor het glas uit wat bij jou past. 

Zonwerend glas

Heb je nou veel last van de zonnestralen binnenshuis? Dan is zonwerend glas een perfecte optie om op je raam te zetten. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt zonwerend glas ervoor dat het zonlicht niet in grote stralen naar binnen komt. Ook zorgt het ervoor dat je glas niet gaat glinsteren waardoor je verblindt wordt. Zie het alsof je een zonnebril op je ramen zet! Een ander voordeel is dat je met zonwerend glas de warmte buiten houdt. In de zomer kan dit zeker handig zijn, daar het tegenwoordig ontzettend warm kan zijn. Hierdoor voorkom je dat het ook binnenshuis zo warm wordt en hou je de temperatuur in je huis aangenaam. 

Draadglas

Draadglas is een van de meest veilige opties om voor te kiezen. Het is inbraakwerend en vertraagt de spreiding van brand. Door heel het glas zitten draden die het glas samen houden. Dit zorgt er ook voor dat als het breekt, het glas niet in een keer uit elkaar spat, maar aan de draden blijft hangen. Hierdoor kan een inbreker er lastig doorheen komen, het glas blijft namelijk toch hangen en aan elkaar zitten. 

Op zoek naar zonwerend glas of draadglas? Neem eens kijkje op daniglas.nl. Zij kunnen je verder helpen met elk soort glas waar je naar op zoek bent!

Totaal

Laat je bericht achter