• info@drosinstallatietechniek.nl

Hoe moet je RVS onderhouden?

Hoe moet je RVS onderhouden?

Hoe moet je RVS onderhouden?

Op RVS valt viezigheid extra op, door de glanzende laag. Het is bij roestvrijstaal erg belangrijk om het goed te onderhouden, om er zeker van te zijn dat het lang blijft glanzen. Het zou immers zonde zijn, als jouw elektrisch vloerluik onder de vetvlekken zit en erdoor minder glanst. De glanzende laag van het RVS is namelijk een prachtige eigenschap voor een moderne inrichting. Daarom geven wij jou tips hoe je RVS eenvoudig kunt onderhouden!

Eerste onderhoud

Bij oplevering van bijvoorbeeld een vloerluik of trapleuning moet als eerste een eventueel kunststof folie worden verwijderd. Deze dient als beschermlaag tijdens de transport. Het folie is niet altijd permanent. Het is daarom verstandig deze te verwijderen na oplevering. Zo voorkom je dat deze moeilijk te verwijderen zijn in de toekomst.

RVS objecten die buitenstaan reinigen.

Objecten die in de buitenlucht staan, dienen anders gereinigd te worden. Vaak zitten buitenstaande RVS objecten onder het stof, zand en roetdeeltjes. Het reinigen is noodzakelijk om roestvorming te voorkomen. Vaak volstaat het al om het RVS alleen schoon te maken met wat water. Mochten er olie- of vetvlekken op het RVS zitten, dan dien je het schoon te maken met schoonmaakmiddelen op basis van alcohol of alkalische zeep gebruikt worden.

RVS objecten die binnen staan reinigen

Deze objecten moeten anders gereinigd worden ten opzichte van buitenobjecten. Vaak is er sprake van vetvlekken, vingerafdrukken of voedselresten. Deze dien je eenvoudig schoon te maken met een spons en een zeeplossing. Op deze manier verwijder je eenvoudig vetvlekken. Daarnaast kun je voor binnen ook speciale RVS reiniger gebruiken. Deze brengen een extra laagje aan op het RVS, waardoor het RVS langer blijft glanzen. Dit effect houdt meestal enkele weken aan, voordat er weer een nieuwe laag moet worden aangebracht.

Wat moet je niet doen?

Maak nooit gebruik van schuursponzen en sterke reinigingsmiddelen als schuurmiddel. Deze beschadigen het RVS aanzienlijk.

Totaal

Laat je bericht achter