• info@drosinstallatietechniek.nl

Wat is een schroefcompressor?

Wat is een schroefcompressor?

Wat is een schroefcompressor?

Een schroefcompressor is een soort luchtcompressor die gebruik maakt van een roterend mechanisme met elektrische aandrijving. Roterende schroefcompressoren worden kortweg ook wel schroefcompressoren genoemd. Dit type compressor wordt gebruikt in situaties waarin grotere hoeveelheden persgas nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer grote koel cycli moeten worden uitgevoerd, zoals in koelmachines. Hij wordt ook gebruikt voor persluchtsystemen om door lucht aangedreven instrumenten aan te drijven, zoals boorhamers en slagmoersleutels. Deze worden vaak in industriële situaties gebruikt. Wil je meer weten over compressoren? Lees dan verder!

Wat is een compressor in het algemeen?

Een compressor is een apparaat dat in het algemeen het volume van een stof verkleint en tegelijkertijd de druk op de stof verhoogt. Compressoren hebben een zeer breed toepassingsgebied. Een van de voorbeelden van het gebruik is het comprimeren van gassen in chemische en aardolieraffinaderijen. Het verhogen van de druk in een gasopslag reservoir wordt hier meestal mee bedoeld. Tegenwoordig kan de consument bij zijn aankoop kiezen uit een grote verscheidenheid aan compressoren. De capaciteit van sommige compressoren kan die van andere van hetzelfde type overtreffen. In de meeste gevallen is voor zwaardere klussen een grote compressor nodig. De kleinere daarentegen wordt gebruikt voor klussen waarbij minder zwaar getild hoeft te worden. Ze worden elk gebruikt voor verschillende doeleinden binnen een bedrijf. Als je meer wilt weten, kun je dat gewoon vragen aan de medewerkers van Kleinjan Compressoren of andere fabrikanten van compressoren. Je kunt ook meer lezen over compressoren op vele bronnen op het internet. Daarna kun je de meest effectieve compressor kiezen die past bij de doelstellingen die je je hebt gesteld.

Hoe werken schroefcompressoren?

Een schroefcompressor heeft twee schroeven, die in sommige contexten ook wel rotors worden genoemd. Omdat deze schroeven (een “mannelijk” en een “vrouwelijk”) in tegengestelde richtingen bewegen, wordt de lucht die de kamer binnenkomt samengeperst terwijl deze ertussen passeert. Dit garandeert een gelijkmatige en consistente pers luchtstroom die direct klaar is voor gebruik. Hierdoor zijn schroefcompressoren geschikt om te worden gebruikt voor taken die een constante toevoer van perslucht nodig hebben, zoals het spuiten van verf en andere.

Waar worden schroefcompressoren het meest gebruikt?

Schroefcompressoren zijn dus erg handig als je voor een lange tijd gereedschap wilt aandrijven. Het is eenvoudig om met een compressor banden op te pompen, nietjes te schieten, verf te spuiten, muren slopen, moeren los- en vastdraaien en meer. Maar waar gebruik je schroefcompressoren dan allemaal voor? Schroefcompressoren zijn een goede keuze voor toepassingen die een constante luchtstroom vereisen en/of een aanzienlijke hoeveelheid lucht vereisen. Schroefcompressoren zijn gemaakt om continue belastingen aan te kunnen. In feite bereiken schroefcompressoren hun hoogste efficiëntie niveaus wanneer ze onder maximale belasting werken. Dat is de reden waarom dergelijke compressoren worden gebruikt voor een verscheidenheid aan procedures in verschillende industrieën, waaronder onder andere de voedingsmiddelenindustrie, de auto-industrie en medische instellingen. Na het lezen van dit artikel weet je al meer over de schroef compressor, de compressor in het algemeen en het gebruik hiervan. Wellicht kun je deze informatie gebruiken voor je eigen toepassingen.

Totaal

Laat je bericht achter