• info@drosinstallatietechniek.nl

Zo bespaar je geld op je energierekening

Zo bespaar je geld op je energierekening

Energie is de laatste tijd erg duur geworden. Hierdoor zijn de vaste lasten voor veel mensen behoorlijk gestegen. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op je energierekening. In dit artikel lees je een aantal tips om te besparen op je energierekening.

Isoleer je huis

Door je huis goed te isoleren blijft de warmte zoveel mogelijk binnen en komt er geen koude lucht van buiten naar binnen. Van een geïsoleerd huis heb je niet alleen baat in de winter. In de zomer blijft je huis hierdoor namelijk koeler, omdat er geen warme lucht van buiten naar binnen komt. Je kunt met simpele aanpassingen je huis beter isoleren. Zo kun je gleuven bij deuren en ramen isoleren met goedkope isoleerstrips of een tochtstopper. Het vervangen van enkelglas door dubbelglas is ook een goede methode om je huis beter te isoleren. Dit is echter wel een dure investering. Een goedkope oplossing is om isoleerfolie te plaatsen op je raam. Daarnaast zijn er ook andere grotere maatregelen om je huis beter te isoleren, zoals vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Deze maatregelen zijn wel duur, maar leveren je op de langere termijn geld op. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Vraag dan een expert van isolatie om je huis te beoordelen. De expert kan je vervolgens adviseren welke maatregelen het meeste effect hebben.

Gebruik duurzame apparaten

Maak zoveel mogelijk gebruik van duurzame apparaten. Gebruik bijvoorbeeld LED lampen in plaats van normale apparaten. Gebruik het liefst apparaten met een A label. Hierbij is het label A+++ de beste keuze. In sommige gemeentes krijg je korting als je een energie slurpende koelkast en/of vriezer vervangt door een duurzame koelkast en/of vriezer. Je kunt ook energie besparen door waterbesparende kranen en een waterbesparende douchekop te gebruiken. Door minder heet water te gebruiken bespaar je namelijk ook energie.

Aanpassingen van leefstijl

Door kleine aanpassingen van je leefstijl kun je flink wat energie besparen. Kleed je bijvoorbeeld iets warmer aan en zet de verwarming 1 graden lager. Dit kan al snel veel euro’s schelen op je energierekening. Douche daarnaast iets korter. Met een paar minuten korter douchen bespaar je snel veel energie. Je kunt ook de laatste minuut koud douchen. Dit is niet alleen zuiniger, maar ook gezond en goed voor je huid. Daarnaast kan je energie besparen door je kleding minder vaak te wassen. Draag bijvoorbeeld een outfit twee dagen in plaats van slechts een dag. Laat je kleding daarnaast drogen aan de lucht in plaats van met de droger.

Zoals je leest zijn er genoeg manieren om energie te besparen. Heb je een erg laag inkomen? Ga dan na of je recht hebt op de energietoeslag.

Totaal

Laat je bericht achter