• info@drosinstallatietechniek.nl

Alles over het isoleren van je dak

Alles over het isoleren van je dak

Alles over het isoleren van je dak

Je kan je dak op veel verschillende manieren isoleren, waarmee je ook heel je woning duurzamer maakt. Je kan je woning isoleren om warmte vast te houden, maar ook om je gehele energierekening omlaag te brengen. Het is dus goed voor het milieu en voor de portemonnee. Je kan je dak isoleren, maar bijvoorbeeld ook je zoldervloer. In dit blog lees je alles over het isoleren van je dak.

Welk materiaal kan je het best gebruiken?

Er zijn veel verschillende isolatiematerialen die je kan gebruiken voor je dak. Ieder materiaal verschilt in prijs, isolatiewaarde en duurzaamheid. Ook hangt het af van het soort dak dat je hebt welk materiaal het meest geschikt is voor jouw huis. Een recht dak kan je beter isoleren met isolatieplaten van kunststof zoals PUR, PIR, EPS of XPS. Deze hebben namelijk een betere isolerende werking dan minerale wol en hoeven daardoor niet zo dik te zijn. Daarnaast zijn er ook ecologische middelen beschikbaar, als je je huis duurzamer wil isoleren. Dit is beter voor het milieu, en deze bevatten geen schadelijke stoffen. Ecologische stoffen zijn bijvoorbeeld papiervlokken, schapenwol, houtwol of hennep.

Dikte van de isolatie

Het is belangrijk om de dikte van het isolatiemateriaal in de gaten te houden. Té dik isolatiemateriaal kan namelijk voor behoorlijk wat ruimteverlies zorgen. Zeker wanneer je te maken hebt met bijvoorbeeld een lage zolder kan dit een probleem vormen. Over het algemeen bieden kunststof platen de beste isolatie, waardoor er minder van nodig is en je dus dunnere platen kan kopen. Hierdoor zijn ze het meest geschikt voor gebruik in kleine ruimtes. Kijk voor meer informatie over alle soorten dakisolatie op dakisolatie-advies.nl.

Huur een isolatiespecialist in

Je woning zelf isoleren is een optie, wanneer je redelijk handig bent. Toch is het inhuren van een isolatiespecialist een beter idee als je niet helemaal zeker bent van de beste keuze wat betreft jouw dakisolatie. De specialist komt jouw dak bekijken en bepaalt aan de hand hiervan welk materiaal het meest geschikt is voor jouw woning.

Totaal

Laat je bericht achter