• info@drosinstallatietechniek.nl

Hoe kan je besparen met isolatie

Hoe kan je besparen met isolatie

Jaarlijks wordt er ontzettend veel gestookt in Nederland. Een gemiddeld huishouden is maandelijk ongeveer 180 euro kwijt aan energiekosten. Nu is dit natuurlijk verschillend per huishouden en ligt het er ook maar net aan hoe goed jouw huis geïsoleerd is, maar toch is dit een behoorlijk bedrag dat je liever kwijt dan rijk bent. Kortom; tijd om te besparen! Maar hoeveel kan je besparen per jaar op je stookkosten? En hoe zorg je ervoor dat je bespaart? Een glaszetter geeft je in dit artikel een aantal tips hoe je het best kunt besparen op je stookkosten en hoe je ervoor zorgt dat je huis beter geïsoleerd is. Hopelijk heb je er wat aan. 

Besparen via isolatieglas

Een van de manieren om te besparen op energiekosten is door het plaatsen van isolatieglas. Er valt niet precies te zeggen hoeveel je kan besparen op isolatieglas, omdat je isolatieglas in verschillende vormen hebt. Zo heb je HR-glas, HR++ glas, HR+++ glas of gewoon dubbel glas. Ook heb je hierin nog verschillende glassoorten. Zo heb je isolatieglas dat extra geluidswerend is, maar ook isolatieglas dat extra beveiligd is zodat het moeilijker voor inbrekers is om binnen te komen. Al deze verschillende soorten glazen hebben invloed op hoeveel er geïsoleerd wordt.  

Met HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, heb je over het algemeen de grootste isolatie via je beglazing en kun je ten opzichte van enkel glas ongeveer 16 euro per m2 glas besparen. Met dubbel glas bespaar je ongeveer 11 euro per m2 glas per maand. Kortom; op jaarbasis is er ontzettend veel te besparen door middel van isolatieglas. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag advies aan bij je lokale glashandel om te bekijken wat de mogelijkheden zijn en wat voor jou de beste optie is. Hopelijk kan je wat met de tips! 

Totaal

Laat je bericht achter