• info@drosinstallatietechniek.nl

Tips voor als je dak beschadigd is

dakdekking vervangen

Tips voor als je dak beschadigd is

Hoewel je hoopt dat het je niet zal overkomen, kun je te maken krijgen met schade aan je dak of dakbedekking. Denk bijvoorbeeld aan een hevige herfststorm, waarbij takken of steentjes met een hoge snelheid tegen je dak slaan. Het is erg belangrijk om een dergelijke schade tijdig te herstellen, om verdere schade aan je dak of woning te voorkomen. Wanneer er als gevolg van zo’n storm kleine scheurtjes in de dakbedekking ontstaan, kan er water bij je woning naar binnen sijpelen. Eenmaal binnen trekt het vocht in je houtwerk, waar het voor houtrot kan zorgen. Iets wat vaak erg lastig te herstellen is!

Je dak op schade controleren in de herfst

Het is sterk aan te raden om je dak en dakbedekking regelmatig op schade te controleren in de herfstmaanden. Zeker na een storm kan het de moeite waard zijn om je dakbedekking na te lopen op een beginnende schade. Zo kan de schade in een vroeg stadium hersteld worden door een dakdekker, waarmee waterschade voorkomen wordt. Ook kan het raadzaam zijn om je dakbedekking voor de herfstmaanden te laten controleren door een dakdekker. Waar nodig kan een dakdekker de dakbedekking herstellen, voordat de eerste herfststorm aanbreekt.

Dakbedekking laten vervangen

Een alternatief voor het uitvoeren van onderhoud aan de dakbedekking, is het vervangen hiervan. Zeker wanneer je dakbedekking al relatief oud is en regelmatig hersteld moet worden, kan het vervangen van de dakbedekking verdere problemen voorkomen. Een dakvervanging in Den Bosch, Roosendaal of Eindhoven uit laten voeren begint bij het vinden van een geschikt type dakbedekking. Voorheen koos men vaak voor een bitumen dakbedekking. Tegenwoordig is het echter net zo populair om voor een groen dak te kiezen! Een groen dak draagt bij aan een lagere energierekening. Dit type dakbedekking houdt de warmte beter in je woning.

Totaal

Laat je bericht achter