• info@drosinstallatietechniek.nl

Zorg voor een veilige en duidelijke omgeving dankzij gebodsborden

borden

Zorg voor een veilige en duidelijke omgeving dankzij gebodsborden

Bij verkeersborden, gebodsborden en veiligheidsborden denk je waarschijnlijk als eerst aan een kruispunt, de borden bij een woonerf of die bij een afslag. Dat zijn inderdaad allemaal borden die er staan voor je veiligheid of om een verbod aan te geven, en ze staan daar omdat de landelijke, regionale of lokale overheid ze er heeft neergezet. Hoewel je ze misschien nog maar amper opmerkt omdat je zo gewend bent aan alle borden en signalen om je heen, staan ze er toch stuk voor stuk met een reden, worden ze onderhouden en wordt er regelmatig nagedacht over het nut en noodzaak van het bord. Infrastructuur is nogal een operatie, en om ieders veiligheid en een efficiënte doorstroom te garanderen is het belangrijk dat iedereen, bijvoorbeeld via borden, op de hoogte is van de regels.

 

Duidelijkheid zorgt voor veiligheid

Als er met borden duidelijk gecommuniceerd wordt, maakt dat de omgeving voor iedereen duidelijk. En dat geldt niet alleen voor situaties in het verkeer. Ook op de werkvloer, zeker in grote panden, wil je de veiligheid van iedereen waarborgen. Op een klein kantoor is dat natuurlijk niet zo heel noodzakelijk, en in een winkel waar je maar met twee mensen aan het werk bent ook niet. Maar in een magazijn, een groot restaurant waar iedereen met warme borden en armen vol afwas heen en weer loopt of een drukke schoolcampus, daar natuurlijk wel. Een paar veiligheidsborden kunnen een hoop verschil maken, omdat iedereen dan toch net een stukje alerter is, en zo voorkom je onnodige botsingen en ongelukjes.

 

Dezelfde regels voor iedereen

In een drukke omgeving is het prettig als iedereen zich aan dezelfde ongeschreven regels houdt. Vaak gebeurt dat deels vanzelf al, maar sommige regels hebben het toch wel nodig om opgeschreven te worden. Ingewikkeld hoeft dat niet te zijn, liever niet zelfs. Je wil dat alles toegankelijk en begrijpelijk is voor iedereen, en daarnaast heeft bijvoorbeeld niet de hele campus tijd om hele reglementen door te lezen. Met kleine, eenvoudige bordjes kun je je boodschap vaak net zo makkelijk overbrengen. En met symbolen kom je vaak net zo ver als met woorden, of misschien nog wel verder, want welke taal je ook spreekt, plaatjes begrijpt iedereen. Verbodsborden voor verboden toegang zien er in iedere taal hetzelfde uit, net als de symbolen voor gevaarlijke of giftige stoffen, het verzoek om niet op het gras te lopen of die van eenrichtingsverkeer.

 

Less is more

Je moet natuurlijk niet de hele boel volhangen met gebodsborden en veiligheidsborden, want dan wordt het onoverzichtelijk en dan ben je nog veel verder van huis. Een paar goed geplaatste borden, die onderhouden worden en duidelijk zijn zijn genoeg. Je kunt de borden zelf maken, maar niet iedereen heeft de goede materialen of de vaardigheden daarvoor in huis. Gelukkig zijn er ook bedrijven die dit soort borden op maat en naar jouw voorkeur kunnen maken. Vaak kan je zelf via internet precies aangeven wat voor borden je wil en nodig hebt, en dan gaan zij voor je aan de slag. Je kunt natuurlijk ook langsgaan, als je liever persoonlijk geholpen wordt. 

Totaal

Laat je bericht achter