• info@drosinstallatietechniek.nl

Zo haal je het maximale uit jouw hijskranen en hijswerktuigen

kraan

Zo haal je het maximale uit jouw hijskranen en hijswerktuigen

Op de werkvloer bij een magazijn zijn natuurlijk hijskranen en hijswerktuigen, zoals een zwenkkraan of portaalkraan belangrijk. Zonder deze elementen is het moeilijk om bepaalde producten uit het magazijn te halen, vooral in de hoogte. Gelukkig heb je dan het hijswerktuig om je verder te helpen. Maar het is zeker een duur grapje als deze ineens stuk zou gaan. Natuurlijk erg zonde, maar het is te voorkomen met bepaalde tips en tricks die je zelf als werknemer kan toepassen. Wat deze tips zijn, lees je verder in de blog.

Check, check, dubbel check!

De meest basic tip die er bestaat maar toch wonderen kan verrichten aan je hijskranen en hijswerktuigen is het checken voordat je het apparaat gebruikt. Kijk eens onder de banden of daar alles nog goed is, maak even een test rondje voor de zekerheid. Nog een goed idee is om soms de handleiding erbij te pakken om zeker te weten of alles nog werkt zoals het hoort te werken. Nog een goede tip, deze is speciaal voor de werkgever, om je personeel eens in de zoveel tijd te testen of ze nog de kennis hebben hoe zo’n apparaat precies werkt en daarbij om hun een training aan te bieden die ze regelmatig kunnen doen. Zo blijft hun kennis fris en fruitig.

Een keuring is zeker verstandig

Natuurlijk is het belangrijk dat je personeelsleden weten wat ze moeten doen met zulke apparaten. Maar een goede keuring door een extern bedrijf is ook zeker geen verkeerd idee. Zij kijken met een kritisch oog of de apparatuur nog voldoet aan de eisen waar deze aan moet voldoen. Daarbij kijken ze ook naar het personeel of ze weten wat zij überhaupt met de machine doen terwijl ze bezig zijn. Het is een goede manier om alles te testen en daarbij krijg je een mooi certificaat dat je door de test heen bent.

Kortom, het is belangrijk om goed een hijskraan of hijswerktuig te kennen voordat je daadwerkelijk ermee aan de slag gaat. Want veiligheid staat voorop en als je dat niet doet, kunnen er gewonden vallen op de werkvloer en dat wil je natuurlijk niet.

Totaal

Laat je bericht achter