• info@drosinstallatietechniek.nl

Zo beperk jij de gevolgen van een aanrijding

Zo beperk jij de gevolgen van een aanrijding

Indien jij achteruit rijdt om het parkeervak te verlaten en deel te nemen aan het verkeer, is de kans redelijk groot dat jij een passerende voetganger of fietser over het hoofd ziet. Gedurende het achteruitrijden is het zicht van de bestuurder immers beperkt, vooral als er ook andere voertuigen naast jouw auto geparkeerd staan. Het beperkte zicht kan leiden tot een vervelend, onbedoeld verkeersongeval.

De uitspraak ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’ is algemeen bekend, maar absoluut een feit. Hoewel de bestuurder de gehele omgeving heeft gecontroleerd, voordat diegene de auto naar achteren beweegt, is het nog altijd mogelijk dat er onverwachts een fietser passeert. Helaas kan dit ongeluk veel gevolgen hebben. Ben jij benieuwd hoe jij de gevolgen kunt beperken? Lees snel verder.

Financiële gevolgen

Indien jij uit jouw parkeervak rijdt en een passerende weggebruiker aanrijdt, zul jij in de fout zitten. Een persoon dat uit een parkeervak komt, zult immers alle andere weggebruikers voorrang moeten verlenen, zodat een verkeersongeluk voorkomen wordt. Doordat jij op die manier verantwoordelijk bent voor het ongeluk, zul jij hoogstwaarschijnlijk een vervelende schadevergoeding moeten betalen. Daarnaast is het mogelijk dat jouw voertuig beschadigd is door het andere voertuig. In dat geval zul jij ook die kosten moeten dekken. Dat wordt een dure situatie!

Mentale gevolgen

Indien jij een gevoelig persoon bent, kan een aanrijding ook mentale gevolgen hebben. Jij zult een enorme schrik ervaren als jij opmerkt dat jij een persoon hebt aangereden. Deze schrik zal jou niet direct in de koude kleren gaan zitten. Hierdoor kun jij op termijn kampen met extreme schrikreacties of onrustige nachten. In sommige gevallen zullen deze mentale klachten zich bundelen, waardoor er PTSS geconstateerd wordt.

Wat kan ik doen?

Het is uiteraard niet prettig om bovenstaande situaties te ervaren, waardoor het begrijpelijk is dat jij een manier wilt vinden om dit te voorkomen. Gericht op het verlaten van een parkeervak, is het aan te raden om gebruik te maken van een achteruitrijcamera set. De camera zal het zicht van de bestuurder verruimen, waardoor de bestuurder sneller die onverwachte fietser of voetganger aan ziet komen. Op die manier kan de bestuurder wachten met het verlaten van het parkeervak, waardoor een ongeval voorkomen wordt. Een draadloze achteruitrijcamera is voor verschillende voertuigen verkrijgbaar, zodat jij altijd veilig de weg op kunt.

Totaal

Laat je bericht achter