• info@drosinstallatietechniek.nl

Zelf je occasion onderhouden

auto

Zelf je occasion onderhouden

Voor wie een beetje ervaring heeft met auto’s of gewoon veel verstand heeft van techniek door bijvoorbeeld ervaring in dit werkgebied, is zelf onderhouden van een occasion een hele goede optie. Een occasion heeft over het algemeen meer onderhoud nodig dan nieuwe auto’s. Ze hebben immer al een aantal jaren gereden. De kosten voor Mercedes Benz occasions kunnen daarmee ineens oplopen als blijkt dat deze vaak onderhoud nodig heeft. 

Type auto

De kosten van onderhoud voor je tweedehandsauto liggen voor een groot deel samen met het merk auto. Nieuwe onderdelen van Mercedes liggen namelijk hoger dan die voor bijvoorbeeld een Opel. Echter, kun je als je goed zoekt ook zelf onderdelen voor je occasion aanschaffen. Soms kan dit bij een dealer, maar ook particulieren bieden dit aan. Met de juiste kennis, en materialen kun je zo goedkope reparaties zelf uitvoeren. Veiligheid is hierbij wel cruciaal, dus zorg dat je weet wat je doet.

Klein onderhoud

Naast deze grotere reparaties is klein onderhoud aan je auto ook prima door de eigenaar zelf uit te voeren. Regelmatig je banden checken op bandenspanning zorgt er bijvoorbeeld voor dat je veilig rijdt op de weg. Ook ruitenwissers dienen regelmatig vervangen te worden. Oude ruitenwissers kunnen ervoor zorgen dat je ruiten beschadigd raken of juist viezer worden. Tot slot is het bijhouden van de vloeistoffen van je auto ook een klusje dat je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Het meten van je motorolie, ruitenwisservloeistof en koelvloeistof doe je in no-time. Als je twijfelt hoe dit moet staan er hele heldere uitlegvideo’s op internet. Nieuw vloeistof koop je bij vrijwel elk bemand tankstation. 

APK

Met nieuwe auto’s dien je vaak naar een garage te gaan die is aangesloten bij de dealer waar je deze kocht. Zo moet een Volvo in velen gevallen naar een garage die gespecialiseerd is in Volvo. Gelukkig is dit met occasions niet het geval. Een APK kan je daarom laten uitvoeren bij een universele garage. Deze rekenen een lagere kostprijs dan dat de dealer doet. Dergelijke dealers zijn overal in het land te vinden, je hoeft dus ook niet ver te rijden hiervoor. Het advies is om jaarlijks een bezoek te brengen aan een dealer oor een APK keuring zodat je zeker weet dat je altijd veilig de weg op kan.

Totaal

Laat je bericht achter