• info@drosinstallatietechniek.nl

Zelf een inbouwtoilet plaatsen doe je zo!

inbouwtoilet

Zelf een inbouwtoilet plaatsen doe je zo!

Een inbouwtoilet wordt ook wel een zwevend toilet genoemd en is een trend die de laatste jaren is komen opzetten. Een zwevend toilet is als het ware in de muur geplaatst. Ze zijn erg praktisch, aangezien je bij het schoonmaken van het toilet gewoon onder het toilet door kunt dweilen. Het is een doe het zelf klus, maar je kunt het ook aan een klusjesman besteden als je bang bent het hele toilet anders te verbouwen.

  1. De waterleiding afsluiten

Het is heel belangrijk dat je eerst de waterleiding afsluit en het oude toilet leeg laat lopen voordat je deze weg gaat halen. De afvoer van een inbouwtoilet zit in de achterwand, hier moet je rekening mee houden als je oude toilet geen inbouwtoilet was. Een waterleiding van minimaal twaalf millimeter moet lopen tot het reservoir.

  1. Het frame op de goede hoogte plaatsen

De standaard zithoogte voor een toilet is veertig centimeter, gemeten vanaf een vloer die al afgewerkt is. Plaats het frame op de juiste hoogte. Het is belangrijk om eerst goed de handleiding te bestuderen en niet te snel te werk te gaan, het is natuurlijk erg belangrijk dat het frame waterpas is.

  1. De afvoer en het reservoir

Snijd de toiletafvoer op maat. Het is handig om deze in te smeren met bijvoorbeeld vaseline, dit zorgt ervoor dat deze gemakkelijker te monteren is. Als je de afvoer hebt bevestigd kun je het waterreservoir plaatsen. Hoe dit precies moet verschilt per toilet, kijk dus in de handleiding hoe dit werkt.

  1. Draadeinden

De draadeinden houden de pot op het frame. Om de lengte hiervan te bepalen doe je de dikte van de toilet en de dikte van de afwerkwand samen met vijftien millimeter. Zo lang zouden jouw draadeinden moeten zijn.

  1. Afwerkwand

Het frame en het waterreservoir wil je natuurlijk afwerken, dit doe je met een ombouwwand. Deze kun je maken van watervast materiaal, het ligt aan jezelf wat je prettig vindt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor watervast multiplex of gipsplaat. Teken de plaat af, zaag hem op maat en zet deze in de muur.

  1. Aansluiten

Als het goed is heb je een isolatiemat bijgeleverd gekregen, knip deze op maat. Vervolgens schuif je de pot over de aangebrachte draadeinden en kun je hem vastzetten. Hierna kun je het bedieningspaneel aanbrengen, doe dit weer volgens de gebruiksaanwijzing.

Het is verstandig om het toilet even door te spoelen, zo weet je zeker dat deze niet lekt. Hierna kun je het toilet nog even netjes afwerken met een rand kit, zo is je toilet klaar voor gebruik.        

 

Totaal

Laat je bericht achter