• info@drosinstallatietechniek.nl

Welke laadpaal is voor u geschikt?

laadpaal

Welke laadpaal is voor u geschikt?

Door de opmars van elektrische auto’s is er ook een opmars in het aantal elektrische laadpalen die verkocht worden. Met deze groei komen er steeds meer varianten op de markt waardoor het voor klanten lastig kan zijn om een concrete keuze te maken. Hieronder staan een aantal opties weergegeven die uw keuze een stuk makkelijker zullen maken.

Laadpalen met een backoffice abonnement

Een backoffice systeem is een systeem dat is gekoppeld aan een persoonlijke laadpas, hiermee kan een overzicht gevormd worden van alle laadsessies die worden gestart met de laadpas. Met dit backoffice systeem kan de gebruiker gelijk facturen bekijken en downloaden, dit geldt voor zowel toekomstige en afgelopen laadsessies. Met dit backoffice abonnement kan een eigen oplaadpunt bedient worden, en kan er ook gekeken worden waar er geschikte laadpalen aanwezig zijn.  Dit is natuurlijk zeer handig voor gebruikers die inzicht willen krijgen in hun kosten of werknemers die kosten willen declareren bij hun werkgever.

Solar boxen

Heeft u toevallig zonnepanelen op het dak liggen? Dan is een solar box wellicht wat voor u! Met solar boxen is het namelijk mogelijk om te rijden op de elektriciteit die uw eigen zonnepanelen opwekken! Hierdoor rijd uw eigen elektrische auto nóg duurzamer én scheelt het u ook nog eens extra kosten die u normaal zou betalen voor de elektriciteit die nodig is voor uw elektrische voertuig.

Smartcharge met app

Er zijn modellen beschikbaar die te bedienen zijn via een bijbehorende applicatie voor de laadpaal. Hiermee kunnen laad programma’s ingesteld worden op basis van de gewenste tijd, lengte en sterkte. Dit alles is te besturen en af te lezen in een handige app.

Load balancing

Soms is het lastig om te achterhalen hoeveel resterende bruikbare elektriciteit er precies aanwezig is op de aansluiting fases thuis. Als er teveel ladingen worden aangesloten op de fases, kan het zijn dat de stoppen doorslaan. Load balancing is hier de oplossing voor: deze ‘’slimme’’ laadpalen kunnen namelijk zelf analyseren hoeveel stroom er nog gebruikt kan worden voor het opladen van de auto, zonder dat er een overbelasting plaats zal vinden in de meterkast. Heeft u interesse in een laadpaal voor thuis of weet u nog niet welke variant het best bij uw specifieke situatie past en heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.
Totaal

Laat je bericht achter