• info@drosinstallatietechniek.nl

Wat kunnen de oorzaken zijn van stank in je huis?

loodgieter

Wat kunnen de oorzaken zijn van stank in je huis?

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor de stank waarvan je last kunt hebben in huis. Denk bijvoorbeeld aan etenswaren die zijn gaan rotten, zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Ook een verstopt riool kan voor een nare stank in huis zorgen! Deze stank is niet het enige nadeel van een afvoerverstopping. Bij een serieuze verstopping is het namelijk ook niet meer mogelijk om je sanitaire voorzieningen in huis te gebruiken. Reden genoeg om de kans op een verstopping zo klein mogelijk te maken.

Heb je last van een verstopt riool in Zoetermeer? Schakel in dat geval de loodgieter in, die we voor het schrijven van dit artikel spraken. Deze loodgieter heeft een ruime ervaring in het oplossen van verstoppingen.

Ontstaan van een verstopte afvoer in huis

Een verstopte afvoer is doorgaans het gevolg van restafval wat op de bodem van de afvoer terechtgekomen is. Het water in de afvoer kan dit restafval niet meer meevoeren naar de centrale riolering. Zo vormt dit restafval het begin van een rioolverstopping! Je kunt een verstopping voorkomen, door het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zeefje in de gootsteen, een bladvanger over de regenpijp, enzovoorts. Dergelijke hulpmiddelen zijn bij een bouw- of hobbywinkel aan te schaffen.

Een rioolverstopping laten verhelpen

Voor het oplossen van een rioolverstopping kun je een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten. Hierbij wordt de afvoerverstopping letterlijk voor je opgelost! Mocht het doorspuiten van de afvoer geen effect hebben, dan kan een loodgieter de afvoer ontstoppen met een klein haakje of vegertje. Veel loodgietersbedrijven bieden een 24-uursservice aan, waarmee zij ook op de late avond en in de weekenden te bereiken zijn.

Tip: een beginnende verstopping kun je zelf oplossen, door gebruik te maken van een ontstopper en ontstoppingsmiddel uit de supermarkt.

Totaal

Laat je bericht achter