• info@drosinstallatietechniek.nl

Wat kan ik doen bij een kortsluiting in huis?

kortsluiting

Wat kan ik doen bij een kortsluiting in huis?

Hoewel je hoopt dat het je bespaard blijft, kun je te maken krijgen met een kortsluiting in huis. Een kortsluiting resulteert vrijwel altijd in een stroomstoring! In het ergste geval kan een kortsluiting zelfs een brand tot gevolg hebben. Je voorkomt dit door een kortsluiting zo snel mogelijk op te lossen. In dit artikel vertellen we je meer over het oplossen van een kortsluiting, zonder dat je hier direct de hulp van een elektricien voor nodig hebt. Wij schreven dit artikel in samenwerking met een ervaren elektricien, voor wie een kortsluiting oplossen in Mechelen een relatief simpele klus is. Elektriciens beschikken over verschillende hulpmiddelen die dit heel eenvoudig maken.

Gesprongen stop in de meterkast vervangen

Bij een kortsluiting in huis is het allereerst belangrijk om er zeker van te zijn, dat het om een kortsluiting gaat. Vervang de gesprongen stop in de meterkast, om dit te achterhalen. Als de gesprongen stop al snel weer uit de meterkast springt, zal dit veroorzaakt worden door een kortsluiting. Nu kun je alle elektrische apparatuur uit het stopcontact halen en de gesprongen stop opnieuw vervangen. Schakel de apparatuur vervolgens stuk voor stuk opnieuw in. Op het moment dat de stop uit de meterkast springt, heb je de bron van de kortsluiting gevonden. Je kunt dit apparaat vervangen om nieuwe stroomstoringen te voorkomen.

Tip: vervang oude elektrische apparaten regelmatig, om stroomstoringen tegen te gaan.

Andere oorzaken van kortsluitingen

Een kortsluiting hoeft niet altijd veroorzaakt te worden door een kapot elektrisch apparaat in huis. De kortsluiting kan immers ook het gevolg zijn van een versmelting van twee elektriciteitskabels tussen je muren of onder de vloer. In dit geval is het veel lastiger om de bron van de kortsluiting te achterhalen. Je kunt nu het beste voor het inschakelen van een elektricien kiezen, om de bron van de kortsluiting voor je te laten achterhalen. De elektricien kan de kortsluiting daarbij direct voor je herstellen om een stroomstoring te verhelpen.

Totaal

Laat je bericht achter