• info@drosinstallatietechniek.nl

Wat is krijtverf en meer zaken die je moet weten

Wat is krijtverf en meer zaken die je moet weten

Krijtverf is een soort verf die je in tal van toepassingen kunt gebruiken. Maar wat is krijtverf precies voor verf, welke soorten zijn er en hoe moet je dit gebruiken? Hier lees je alle belangrijke informatie die jij moet weten voordat je aan de slag gaat met krijtverf. Op deze manier weet je zeker dat je de verf goed gebruikt en dat je heel lang kunt profiteren van het beste resultaat.

Wat is krijtverf?

Krijtverf is een verfsoort dat bekend staat vanwege het mooie resultaat. De verf bevat veel krijt en creëert daardoor een poederachtig effect. Krijtverf is verkrijgbaar van verschillende merken: je kunt dan ook altijd mooie krijtverf aanschaffen. Deze verf kan op heel veel manieren gebruikt worden. Zo kan het aangebracht worden op hout, maar ook op metaal, karton, muren en meer. Dit maakt krijtverf een zeer makkelijk te gebruiken product.

Alles over krijtverf aanbrengen

Krijtverf aanbrengen is een relatief eenvoudige klus. Je hebt in de meeste gevallen geen grondlaag nodig, behalve als je blank hout wilt beschilderen met krijtverf. In dit geval is het wel aan te raden om het hout eerst licht op te schuren en vervolgens te bewerken met grondverf. Vervolgens breng je de verf aan op dezelfde manier als normale verf. Gebruik voor grotere oppervlakken een roller en voor kleinere plekken of hoeken een kwast. Wel is het belangrijk om te controleren hoe lang de verf moet drogen voordat je een nieuwe laag kunt aanbrengen. Dit staat op de verpakking. 

Krijtverf is geen schoolbordverf

Belangrijk om te weten is dat krijtverf niet hetzelfde is als schoolbordverf. Zodra je krijtverf hebt aangebracht is het dus niet mogelijk om hier overheen te krijten. Dit kan wel met het aanschaffen van speciale schoolbordverf.

 

Lees alle informatie op: https://www.besteverfaanbieding.nl/krijtverf-aanbieding/  

Totaal

Laat je bericht achter