• info@drosinstallatietechniek.nl

Wat is een plateauwagen?

Wat is een plateauwagen

Wat is een plateauwagen?

Zoek jij een plateauwagen? Dan zit er vast wel één goede optie voor je tussen. Er is zijn veel diverse plateauwagens. Plateauwagens zijn er in verschillende uitvoeringen, als enkelasser en een tandemasser. Er zijn meer dan 300 verschillende plateauwagens.

Wat is een plateauwagen eigenlijk?

Een plateauwagen is een aanhangwagen met de wielen aan de onderkant. Daardoor beschikken de plateauwagens over een grotere bakmaat. Een plateauwagen brengt veel voordelen met zich mee, zeker als je vaak moet laden en lossen met de aanhangwagen.  Door de grote bakmaat zou je er bijvoorbeeld ook een grasmaaier mee kunnen vervoeren. Ook kunnen bij een plateauwagen alle borden naar beneden.

Kwaliteiten van een plateauwagen

Een plateauwagen neemt veel voordelen en kwaliteiten met zich mee. Zo beschikken ze over een A-merk remsysteem en een vloerplaat van betonplex, die overigens ook watervast is. Mocht je een deuk in een van de borden rijden, of op een andere wijze een deuk in een van de borden krijgt, heb je niet gelijk een probleem. De scharnieren om de borden vast te zetten zitten aan de buitenkant, daardoor gaan de borden gewoon dicht. Daardoor kan je de plateauwagen ook makkelijk vol laden met de borden omlaag en daarna de borden gemakkelijk omhoog te brengen.
De aanhangwagens beschikken over veel bevestiging punten, aan de binnenkant en aan de buitenkant. De bevestigingspunten bestaan uit haken en ogen waardoor de lading makkelijk is vast te zetten.

Kwaliteiten van een plateauwagen

Merken

Ben je opzoek naar een plateauwagen, dan springt het merk Eduard eruit. Eduard heeft allemaal verschillende opties, je kan zelfs zelf je eigen plateauwagen samenstellen. De kwaliteit van de plateauwagens is hoog en de kwaliteit is goed.

Verschillende laadvloerhoogtes

Plateauwagens worden geleverd met allerlei verschillende laadvloerhoogtes. De laadvloerhoogtes variëren van 56 cm, 63 cm tot 72 cm.
Plateauwagens met 56 cm laadvloerhoogte is voornamelijk praktisch met het gebruik van oprijplaten omdat de oprijhoek kleiner is. Een ander voordeel van de 56 cm laadvloerhoogte is dat het zwaartepunt lager ligt, dat maakt dat deze plateauwagens een betere wegligging hebben en stabieler zijn.

Verschillende banden maten

Ook de bandenmaat is een belangrijke factor. Als je de plateauwagen met de hand moet laden en lossen, dan is het verstandig te kiezen voor een grote bandenmaat.
Gebruik je de plateauwagen om bijvoorbeeld een grasmaaier te vervoeren, kan je het beste kiezen voor een kleinere bandenmaat. De oprijhoek is dan kleiner.

Voordelen van een plateauwagen

Het grote voordeel van plateauwagens is dat de wielen aan de onderkant zitten, de bakmaat wordt daardoor groter maar de aanhanger zelf blijft smaller doordat er geen spatborden en wielen aan de zijkant bevestigd zijn.
Een ander groot voordeel van de plateauwagens is, dat de borden allemaal kunnen inklappen waardoor het een stuk makkelijker is om te laden en lossen. Ook bij het laden en lossen zitten de banden en spatborden niet in de weg, dat is een groot voordeel wanneer je de plateauwagen moet laden met een heftruck.

Enkelasser of tandemasser

Bij plateauwagens heb je twee verschillende opties, als het gaat om de wielen. Kies je voor een enkelasser, dat betekent dat je twee wielen aan de onderkant van de aanhangwagen hebt. Enkelassers hebben een lager eigengewicht. Dit is een voordeel bij een aanhangwagen met een maximaal laadvermogen van 750 kg. Je kan een lichte aanhanger dan zwaarder beladen.
Een tandemasser beschikt over vier wielen aan de onderkant van de aanhangwagen. Een tandemasser met dezelfde bakmaat als een enkelasser beschikt over meer laadvermogen.

 

 

Totaal

Laat je bericht achter