• info@drosinstallatietechniek.nl

Wat is een palletstelling en wat kun je ermee?

Wat is een palletstelling en wat kun je ermee?

Ben je benieuwd hoe je bedrijf je spullen in een magazijn opslaat? Palletstellingen zijn de populairste opslagoplossingen voor magazijnen. In deze blogpost bespreken we wat palletstellingen zijn, waarom ze belangrijk zijn, en hoe ze de efficiëntie van een magazijn kunnen helpen verbeteren. Lees je mee? 

Wat zijn palletstellingen? 

Palletstellingen zijn een soort grote stellingen die bestaan uit frames, balken en staanders om ladingen te ondersteunen. Het doel van deze stellingen is het opslaan en organiseren van producten op een efficiënte manier, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn en kunnen worden opgehaald wanneer dat nodig is. Er zijn verschillende soorten palletstellingen, zoals selectieve palletstellingen, draagarmstellingen, drive-in/drive-thru stellingen, push-back stellingen en doorrolstellingen. Het type palletstelling dat wordt gebruikt hangt af van de grootte van de producten die worden opgeslagen en van het soort verkeer dat in het magazijn plaatsvindt. 

Waarom zijn palletstellingen belangrijk? 

Palletstellingen spelen een belangrijke rol bij het verhogen van de opslagefficiëntie in magazijnen door het gemakkelijker te maken voor werknemers om snel bij artikelen te komen. Hierdoor wordt minder tijd besteed aan het zoeken naar artikelen, waardoor de productiviteit toeneemt. Bovendien zijn pallets ontworpen om goederen te beschermen tegen schade, terwijl ze ook gemakkelijk toegankelijk zijn voor vorkheftruckchauffeurs of handbediende heftrucks om ze snel en veilig door het magazijn te verplaatsen.  Dit helpt de kosten van beschadigde goederen of inefficiënte processen te verlagen.     

Hoe kunnen palletstellingen de efficiëntie in uw magazijn verbeteren? 

Palletstellingen helpen de efficiëntie in het magazijn te verbeteren door een betere organisatie dan traditionele rekken of stapelmethoden. Dit maakt het voor werknemers gemakkelijker om items te vinden die ze nodig hebben, waardoor minder tijd wordt verspild aan het zoeken naar misplaatste items of producten die verkeerd zijn geplaatst op planken of rekken. Bovendien kun je met een palletsysteem meer producten opslaan op een kleiner oppervlak, omdat elk niveau hoger kan worden gestapeld met meer producten dan bij traditionele rekken, waartussen geen extra ruimte nodig is. Tot slot maken goed gelabelde pallets het voorraadbeheer efficiënter, omdat ze de medewerkers helpen snel te bepalen waar een artikel heen moet zonder dat ze meerdere schappen of rekken hoeven te doorzoeken. 

Samenvattend zijn pallets essentiële onderdelen voor magazijnen omdat ze een georganiseerde structuur bieden om goederen efficiënt en veilig op te slaan, terwijl ze ook gemakkelijk toegankelijk zijn voor vorkheftrucks of handtrucks wanneer dat nodig is. Door pallets te gebruiken in plaats van traditionele rekken kun je de opslagcapaciteit binnen je bestaande ruimte vergroten en tegelijkertijd de arbeidskosten verminderen die samenhangen met inefficiënte processen als gevolg van verloren voorwerpen of beschadigde goederen. Als je de efficiëntie van je magazijnactiviteiten wilt verhogen, dan is investeren in hoogwaardige palletstellingen zeker het overwegen waard!

Meer info over palletstellingen vind je hier.

Totaal

Laat je bericht achter