• info@drosinstallatietechniek.nl

Wanneer heb ik een waterontharder nodig?

water

Wanneer heb ik een waterontharder nodig?

Er zijn verschillende redenen om een waterontharder aan te schaffen, sommige mensen schaffen er een aan omdat ze “zacht” water lekkerder vinden. Een ander schaft een waterontharder aan omdat het beter is voor het milieu en in sommige gevallen is het nodig. In deze blog wordt ingegaan op de redenen om een waterontharder aan te schaffen.

Effecten hard water

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat hard water niet ongezond is, wel heeft het beduidend meer negatieve invloed dan zacht water. Dit komt doordat water met een hoge hardheid vele metaalionenen bevat. Dit zijn de bekende stoffen, magnesium- en calciumcarbonaat. Deze negatieve invloed is terug te zien in een kortere levensduur van huishoudelijke apparaten en ook verwarmingsapparatuur gaat slijten door hard water.

Kalkvorming tegengaan

 

Een van de manieren om onder andere deze kalk-vorming tegen te gaan is door aan de slag te gaan met ontkalkingsmiddel. Dit zorgt ervoor dat de kalk verwijdert kan worden, helaas is dit wel een intensieve en tijdrovende klus die regelmatig gedaan moet worden voor het optimale resultaat. Een makkelijkere oplossing om kalkvorming tegen te gaan is het plaatsen van een waterontharder, die zorgt er namelijk voor dat er zich helemaal geen kalk meer kan bevinden in de huishoudelijke apparaten. 

Impact van de waterontharder

 

Uiteindelijk is de impact van een waterontharder afhankelijk van de hardheid van het water. In Nederland wordt dit uitgedrukt in zogeheten Duitse hardheid (dH), hierbij geldt hoe hoger deze waarde hoe harder het water. Zacht water is tot aan 8 dH, gemiddeld tot redelijk hard water wordt geclassificeerd op 8 en 18 dH, en echt hard water is vanaf 18 dH. Toch is het bij een waterhardheid van 14 á 17 al aan te raden een waterontharder te plaatsen. In Nederland is de waterhardheid overal anders waardoor het in de ene regio harder nodig is om een waterontharder te kopen dan in een andere regio. 

 

Nieuwsgierig geworden naar een waterontharder? Vind hier nog meer informatie en vraag vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Totaal

Laat je bericht achter