• info@drosinstallatietechniek.nl

Waarom molgoten plaatsen?

Waarom molgoten plaatsen?

Bent u al bekend met molgoten? In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden heeft het niets met mollen of de bestrijding van deze dieren te maken. Het zijn betonnen gootconstructies die ervoor zorgen dat onder andere hemelwater afgevoerd wordt. Ze worden veel gebruikt in de wegenbouw. De betonnen elementen zien we veel terug in het straatbeeld bij wegen, parkeerplaatsen en pleinen. De belangrijkste functie van molgoten is dat er een goede afwatering is zonder dat de boel blank komt te staan. Niet alleen in de infrastructuur zijn betonnen molgoten belangrijk, ook voor particulieren zijn ze ideaal. Neerslag wordt dankzij de goten op een verantwoorde manier afgevoerd waardoor uw terras of oprit na een fikse bui niet meer blank komt te staan.

De voordelen van prefab betonnen molgoten

Betonnen molgoten kennen vele voordelen. Allereerst het materiaal. Beton heeft een extreem lange levensduur en gaat niet scheuren, krimpen of barsten. Bovendien is een molgoot van prefab beton zeer goed bestand tegen vocht. Betonnen molgoten zijn zeer goed schoon te houden, ook wanneer ze in een straat zijn verwerkt. Een gemeentelijke borstelwagen kan de molgoten makkelijk schoonvegen. Om ervoor te zorgen dat neerslag goed wordt afgevoerd werden er in het verleden vaak afwateringsgoten gecreƫerd met bestrating. Door hiervan een soort sleuf te maken ontstond er een afwateringsgeul. Een tijdrovend en specialistisch werk waarvoor vakkennis is vereist. Molgoten kan in principe iedereen plaatsen. Graaf een sleuf die enigszins afloopt en plaats hier de betonnen producten in. Straat het verder aan en klaar is de afvoergoot. Een snelle, makkelijke en goedkope oplossing want de duurzame molgoten zijn zeer betaalbaar.

Assortiment

Molgoten zijn bij www.molgotenbeton.nl verkrijgbaar met een lengte van 1 meter. Door een speciale vormgeving, de zogenaamde visbek, zijn ze strak en naadloos met elkaar te verbinden. Zo is iedere gewenste lengte makkelijk aan elkaar te koppelen. Verder zijn er molgoten met diverse holling maten te verkrijgen. Een holling geeft aan hoe diep het gootje van de molgoot is. Wilt u meer weten over de vele voordelen van molgoten, meer informatie of direct bestellen? Onze molgoten-specialisten zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden of u verder te helpen met een bestelling!

Totaal

Laat je bericht achter