• info@drosinstallatietechniek.nl

Waarom kiezen voor rollenbanen?

Waarom kiezen voor rollenbanen?

Het verplaatsen van een item van het ene punt naar het andere lijkt misschien een gemakkelijke klus. In een grote industrie waar de items groot zijn, kan het echter een behoorlijk zware taak zijn. Daarom gebruiken mensen in veel fabrieken transportbanden in plaats van menselijke kracht voor een hogere efficiëntie en lagere kosten. Van alle soorten transportbanden die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn rollenbanen het populairst. Er zijn veel redenen waarom je voor jouw volgende project voor rollenbanen zou moeten kiezen. Deze redenen zullen je helpen een efficiënter bedrijf te krijgen, meer geld te verdienen en in het algemeen een meer succesvolle onderneming te hebben. Hier zijn drie goede redenen om voor rollenbanen te kiezen.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken

Ten eerste zijn deze transportbanden eenvoudig te gebruiken. Rollenbanen maken de logistiek van het vervoer van jouw producten een stuk eenvoudiger. Met deze transportbanden kun je gemakkelijk pallets of dozen verplaatsen. Je hoeft ze alleen maar neer te zetten tussen de plaats waar de items worden vervoerd en de plaats waar de items worden neergezet. De afstand tussen de twee punten maakt helemaal niet uit, want je kunt een hele lange rollenbaan krijgen. Daarnaast is het mogelijk om meerdere rollenbanen te combineren tot een hele lange.

Ze hebben lage onderhoudskosten

Ten tweede hebben rollenbanen lage onderhoudskosten. Wanneer je rollenbanen gebruikt, hoef je deze minder vaak te vervangen dan andere transportbanden. Dit betekent dat jouw overhead in de loop van de tijd minder snel zal toenemen en dat je minder tijd zult besteden aan het onderhouden ervan. Dit is belangrijk als je een bedrijf hebt dat afhankelijk is van productie- of distributie diensten. Ze zijn ook gemakkelijk te repareren, wat betekent dat de kans dat er iets misgaat klein is.

Ze zijn veelzijdig

Tot slot zijn rollenbaansystemen veelzijdig inzetbaar, wat betekent dat je er vrijwel alles mee van A naar B kunt verplaatsen. Omdat ze zo flexibel zijn, zijn ze niet alleen goed voor het verplaatsen van producten van de ene opslagruimte naar de andere, maar kunnen ze ook worden gebruikt voor het verplaatsen van zwaar materieel. Je hoeft je geen zorgen te maken over zwaar tillen om het van punt A naar punt B te krijgen, omdat het gewicht gelijkmatig over de transportband wordt verdeeld. Om die redenen is het een goede zaak om enkele rollenbanen in jouw bedrijfspand te hebben, vooral als er in jouw bedrijf veel grote of zware artikelen getild moeten worden en verplaatst moeten worden van de ene plaats naar de andere. Zoek dus nu naar een vertrouwde leverancier van rollenbanen zoals Eslogic.com en ontvang direct de rollenbanen die je nodig hebt!

Totaal

Laat je bericht achter