• info@drosinstallatietechniek.nl

Waarom een beheersplan voor legionella laten maken?

Waarom een beheersplan voor legionella laten maken?

De legionellabacterie is een watergedragen bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken, een mogelijk dodelijke vorm van longontsteking. Het kan in warm water groeien en mensen infecteren wanneer ze druppeltjes besmet water inademen.

Om besmetting te voorkomen, is het belangrijk om enkele preventieve maatregelen te nemen. Daarom moet u een legionella beheersplan hebben. Hier zijn 8 redenen waarom u er een nodig hebt:

• U kunt legionella niet aan zonder plan

• U moet weten wat de risico’s zijn

• U moet weten hoe u het risico op legionellablootstelling kunt verkleinen

• Een legionellabeheerplan helpt u om aan de wetgeving te voldoen

• Het helpt uw bedrijf te voldoen aan de wetgeving

• Het zal uw bedrijf helpen boetes en straffen te vermijden

• Het helpt uw bedrijf rechtszaken te voorkomen van klanten die ziek worden door blootstelling aan legionella

• Het zorgt ervoor dat het personeel weet wat ze wanneer doen

Legionella: wat is het en hoe verspreidt het zich?

Legionella is een bacteriesoort die een van de meest voorkomende oorzaken is van longinfecties bij gezonde mensen. Legionella kan groeien in warm water, zoals in bubbelbaden en koeltorens. . Mensen worden blootgesteld aan Legionella wanneer ze in een vochtige omgeving waterdruppels inademen die de bacteriën bevatten. Legionella kan ook worden overgedragen van een persoon op een dier of een andere persoon via vernevelde druppeltjes en speeksel. . Legionella is vernoemd naar een soort bacterie, Legionella pneumophila.

Hoe legionella in uw organisatie te voorkomen?

Er zijn veel manieren om de verspreiding van legionella in uw organisatie te voorkomen. Het beste is om hier een legionella beheersplan voor te hebben. Een manier is om ervoor te zorgen dat uw gebouw een hoge standaard van netheid heeft. Een andere manier is om legionellacontrolesystemen te installeren op al uw koeltorens en andere waterbronnen. . Het belang van preventieprogramma’s Om Legionella te voorkomen is het belangrijk om preventieprogramma’s in uw organisatie te implementeren. Dit legionella beheersplan moeten in uw organisatie worden geïmplementeerd door meerdere medewerkers te hebben die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de effectiviteit van het programma. Zo kan een van de medewerkers ervoor zorgen dat elke koeltoren elke dag wordt schoongemaakt en dat er geen lekkages zijn. Of een andere werknemer kan verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van routinetests op de waterbronnen.

Tips om uw kantoor veilig te houden als u risico loopt op legionella.

Legionella is een soort bacterie die kan groeien en gedijen in water. Het is te vinden in watersystemen in veel gebouwen, waaronder kantoren. Als u denkt dat uw kantoor legionella heeft, zijn er enkele dingen die u kunt doen om uw kantoor veilig te houden.

Om te beginnen dient u het watersysteem van uw kantoor grondig te reinigen. Hierdoor worden eventueel aanwezige bacteriën verwijderd en wordt de kans op het ontstaan van nieuwe bacteriën verkleind. U moet ook controleren op lekken of andere problemen met het sanitairsysteem van het gebouw en deze zo snel mogelijk repareren. Zorg er ten slotte voor dat alle medewerkers zich bewust zijn van de risico’s en hoe ze te vermijden.

Totaal

Laat je bericht achter