• info@drosinstallatietechniek.nl

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Brand

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Probeer de ruimte goed te ventileren waarin een verbrandingsapparaat zich bevindt. Op deze manier komt er genoeg zuurstof naar binnen waardoor je de kans op een volledige verbranding verkleint. 

Je kan ook kijken naar de kleur van het vuur. Is de vlam geel of oranje en niet blauw en ook nog hoger komt dan normaal kan je praten over een onvolledige verbranding. Als dit het geval is kan je liever een monteur erbij halen. 

Zorg voor een jaarlijks onderhoud van je verwarmingsapparatuur. Voor het onderhoud kan je liever een erkende installatie en servicebedrijf inschakelen. 

In belangrijke risicovertrekken in je huis kan je koolmonoxidemeters plaatsen. Mocht er een gevaarlijke situatie zich voor doen dan zullen ook deze meters net als de rookmelders afgaan.

Leestip: https://www.royalsafety.nl/diensten-onderhoud/brandveiligheid/snf-controle/ 

Maak een vluchtplan

Als het een keer mocht gebeuren dat er brand uitbreekt in huis, vraag je dan af als jij en je gezin het huis veilig kunnen verlaten. Breekt er brand uit en de melding is gedaan dan zal de brandweer binnen acht minuten bij je thuis moeten zijn. Tot wanneer de brandweer er is dan ben je op jezelf aangewezen. Een brand kan binnen een paar minuten flink om zich heen grijpen. Het hebben van een goed vluchtplan kan hierbij je leven redden.

Uitgelicht: Wat is SNF norm? Waar dient dit keurmerk voor?

Het is belangrijk om met je gezin van tevoren goede afspraken te maken. Geef aan wie de kinderen wakker maakt en wie de baby uit zijn of haar bedje haalt en vergeet de hond ook niet. Het is een feit dat rook opstijgt dus probeer altijd naar beneden te vluchten. Heb je mogelijkheid om aan de straatkant te vluchten doe dat dan in plaats van de tuinkant. Behalve het hebben van een goede vluchtroute dan kan je voor de zekerheid ook een tweede vluchtroute maken voor het geval de eerste niet meer toegankelijk is.

Totaal

Laat je bericht achter