• info@drosinstallatietechniek.nl

Voordelen bouwkundig rapport

rapport

Voordelen bouwkundig rapport

Het is vervelend als je net een woning hebt gekocht en je komt erachter dat er verborgen gebreken zijn. Gelukkig kan dat voorkomen worden en dan kun je een bouwkundig rapport op laten stellen voordat je de woning gaat kopen. Er zal dan eerst een bouwkundige keuring plaatsvinden en alle gegevens en bevindingen staan dan in het rapport. 

Er wordt bij de bouwkundige keuring gekeken naar diverse onderdelen van de woning, zoals het metselwerk, de dakconstructie, kozijnen, de badkamer, het toilet, muren, wanden, etc. Alle bevindingen zijn terug te vinden in de rapportage en ook worden er foto’s toegevoegd wanneer er gebreken worden vastgesteld.  

Voordelig en verstandige keuze

Het is alleen maar voordelig voor jou als koper als jij de rapportage in je bezit hebt. Hierdoor heb je namelijk een betere onderhandelingspositie. Je weet namelijk wat er zoal verbeterd moet worden aan de woning en zo kun je de vraagprijs misschien nog wat naar beneden krijgen. Daarnaast krijg je inzicht in alle gebreken en de bijbehorende kosten en dan kun je dus precies uitrekenen wat de herstelwerkzaamheden je kosten, mocht je de woning kopen. 

 

Mocht je al een voorlopig koopcontract hebben getekend, maar zijn er verborgen gebreken die de verkopende partij niet heeft gemeld, dan kun jij de rapportage met harde feiten gebruiken om de overeenkomst te ontbinden. Het is zijn geld echt waard en zeker bij oudere woning, want dan weet je niet direct wat je koopt. Het is dan fijn als een expert er goed naar kan kijken en advies uit kan brengen. Met het blote oog kun je namelijk niet alles zien en zeker niet als je niet weet waar je op moet letten. Ieder zijn vak, dus het investeren in de rapportage is het meer dan waard. De rapportage is geschikt voor hypotheken met NHG.

Totaal

Laat je bericht achter