• info@drosinstallatietechniek.nl

Voor de volgende klusjes schakel je liever een deskundige in

Voor de volgende klusjes schakel je liever een deskundige in

Voor de volgende klusjes schakel je liever een deskundige in

Loodgieterswerkzaamheden uitvoeren is een moeilijke klus als je geen ervaring. Tegenwoordig proberen veel mensen met behulp van YouTube video’s zelf hun kraan en afvoeren te repareren. Heb jij ooit eens ook geprobeerd om zelf kleine klusjes te doen? Was het succesvol afgelopen of heb je toch een loodgieter moet roepen om je te helpen? Bepaalde klusjes moet je gewoon aan de deskundige overlaten. Zelfs slotenmakerswerkzaamheden kunnen moeilijk zijn als je geen kennis en ervaring hebt over de opbouw van een slot.

Welke klusjes moet je alleen door een deskundige loodgieter laten uitvoeren?

  1. Verstopte toiletten en afvoeren

Je bent gauw geneigd om dit probleem zelf te oplossen. Kleine verstoppingen kun je zelf verhelpen, maar als het bij de eerste twee pogingen niet lukt, stop dan en haal een loodgieter erbij. Vreemde voorwerpen, zoals doekjes of te veel toiletpapier, kunnen jouw toilet verstoppen. Items zoals haar kunnen de afvoer vaak verstoppen. Als je probeert om het toilet of afvoer te ontstoppen door de oorzaak te verwijderen, kunnen er lekkende leidingen ontstaan.

  1. Problemen met waterdruk

Als je hebt gemerkt dat de waterdruk in je keuken, badkamer of wasruimte niet is wat het zou moeten zijn, kan het probleem een eenvoudige oplossing vereisen of kan het een waarschuwing zijn dat er iets ernstiger aan de hand is met je sanitair systeem. Vaak kunnen problemen met lage waterdruk worden opgelost door de beluchter op jouw kraan te reinigen. Als deze eenvoudige oplossing het probleem echter niet oplost, moet er mogelijk iets complexer worden aangepakt, zoals een gebroken of beschadigde waterlijn.

  1. Problemen met de cv-ketel

Geen warmwater in huis of een storende cv-ketel? Problemen met de cv-ketel moet je nooit zelf in handen nemen. Het is gevaarlijk als je geen ervaring en kennis hebt over de werken. Laat dit probleem geheel in handen van een ervaren loodgieter.

Welke klusjes moet je alleen door een deskundige slotenmaker laten uitvoeren?

  1. Het plaatsen van een nieuwe deur

Ga je een nieuwe deur plaatsen? Dat is goed, maar heb je nagedacht over het plaatsen van het slot. Voor het plaatsen van het slot is het raadzaam om deskundige hulp erbij de halen. De slotenmaker zal je de beste adviezen geven over welke slot je het beste bij de betreffende deur kunt plaatsen.

  1. Een gebroken sleutel verwijderen

Dit is misschien wel het meest voorkomende slotprobleem: wanneer je de sleutel in het slot kunt steken, maar het slot niet kan laten draaien. Je blijft maar draaien, totdat de sleutel in het slot kapot gaat. Heb je gemerkt dat dit momenteel gebeurt met jouw sloten. Bel de slotenmaker om het slot voor te repareren. Vecht niet met de sleutels, want dat maakt het probleem alleen maar erger. Het lastig op te lossen als het eenmaal is vastgelopen.

  1. Bevroren sloten

Tijdens de wintermaanden zullen sommige deursloten bevriezen. Als dit gebeurt, kan het constant ontdooien van het slot, zoals in de hitte van een föhn, helpen om het slot te laten ontdooien. Soms kan een te hoge temperatuur echter jouw slot en deur beschadigen. In dat geval kun je een professionele slotenmaker bellen voor hulp.

Totaal

Laat je bericht achter