• info@drosinstallatietechniek.nl

Viega Pexfit perskoppeling en buis  

viega-pexfit-pro

Viega Pexfit perskoppeling en buis  

De buis van Viega Pexfit Pro bestaat uit drie lagen die onderling verlijmd zijn, de binnen- en buitenlagen zijn van verknoopt polyetheen met daartussen een laag van aluminiumfolie. De tussenliggende folie-laag versterkt de Viega Pexfit Pro buis en vermindert de lineaire thermische uitzetting. Ook is het een betrouwbare barrière die het toevoegen van zuurstof door diffusie verhindert. De buis van Vernet polyethyleen PE-Xc kent een zeer goede hittebestendigheid en kan daarmee niet alleen voor warm wordende bedradingssystemen worden gebruikt, maar ook voor warmwater en verwarmingsleidingen. Pexfit Fosta kan voor leidingen met een bedrijfstemperatuur tot maximaal 95°C worden gebruikt, terwijl de buis bij een kortstondige blootstelling temperaturen tot 110°C kan weerstaan. Daarnaast kan het Pexfit Pro buissysteem een aanzienlijke druk weerstaan zodat deze ook geschikt is voor het creëren van de waterleiding systemen in woningen en gebouwen met meerdere verdiepingen. Onder voorbehoud van het toepassen van de juiste wijze van installatie zijn Viega Pexfit buis en perskoppelingen ontworpen om 50 jaar te blijven functioneren.

Made in Germany

Viega produceert de buizen en perskoppelingen voor Pexfit Fosta en Pro in de eigen fabrieken in Duitsland: Buizen en hulpstukken van PPSU komen uit de fabriek in Nidervinklinge, De materialen uit brons komen uit Grossgeringene. Elk bedrijf en vestiging heeft een zelfstandig systeem van kwaliteitscontrole zodat elke koppeling en leiding aan de bedrijfsstandaarden voldoet voordat het de locatie verlaat. Het leidingsysteem van Pexfit Fosta en Pro voldoet aan de strenge normen die in Duitsland worden gesteld aan inpandige leidingen ten behoeve van drinkwatervoorzieningen, en is gecertificeerd door de Duitse Gas en Water Association voor DVGW. Een ander groot pluspunt is de wijze van installeren die inmiddels behoorlijk afwijkt van de traditionele werkzaamheden die de loodgieter in het verleden uitvoerde. De flexibele leidingen staan het grotendeels volgen van het aan te leggen traject toe zonder dat er koppelingen hoeven te worden gebruikt bij het maken van bochten. Door het vormen van de leiding met de hand kan de leiding direct worden aangepast en geïnstalleerd wat niet alleen tijd scheelt maar ook extra koppelingen.

Schone buizen voor drinkwatervoorziening

Het ontbreken van chemische verontreinigingen maakt buis PE-Xc veilig en hygiënisch. Het systeem van perskoppelingen en buis Pexfit voldoet dan ook aan alle eisen en voorschriften voor de aanleg en het gebruik in drinkwatersystemen. Het is bekend dat een stalen pijp gaat corroderen en na verloop van tijd aan de binnenzijde aanslag in de vorm van roest en kalkaanslag kan opbouwen. Dit alles leidt tot het ontstaan van een voedingsbodem in de leidingen waarop bacteriën goed gedijen en zich kunnen ontwikkelen. Bovendien vermindert door de groei hiervan de doorstroomefficiëntie van de buizen en leidingen. In tegenstelling tot de stalen buizen zal polyetheen niet roesten, de buiswanden blijven glad en geven een hoge doorvoer. De perssystemen VIega Pexfit Fosta en Pro houden het water schoon, fris en veilig voor de gezondheid van de mens. Er zijn nog meer perssystemen op de markt die ook aan deze eisen voldoen, voor aanvullende informatie om het voor u beste perssysteem te kiezen kijkt u op het Sani-bouw blog over installatie materialen.

Totaal

Laat je bericht achter