• info@drosinstallatietechniek.nl

Verschillende soorten handlieren

Verschillende soorten handlieren

Verschillende soorten handlieren

Met een handlier zit u tijdens bouwwerkzaamheden altijd goed. Er zijn diverse types verkrijgbaar in de categorie handlier die u het makkelijker maken om bepaalde lasten te verplaatsen. Uw lichaam wordt bij het gebruik van een lier minder belast waardoor u op eenvoudige wijze zelfs zware lasten handmatig kunt verplaatsen. Een handlier is in verschillende types verkrijgbaar. Ze voldoen allemaal aan de aller strengste veiligheidseisen die de wet voorschrijft. Wel is het belangrijk om een lier jaarlijks te laten keuren bij een erkend keurbedrijf hijs- en hefmiddelen, kortweg de EDH. Zo weet u zeker dat u met een veilige handlier werkt die u of uw werknemers beschermd en het product altijd in een goede conditie is.

Geremde of ongeremde handlier

Er bestaan diverse handlieren. Zo kennen we de geremde of de ongeremde handlier. Bij een geremde handlier zal de vracht die eraan hangt niet zakken wanneer de hendel losgelaten wordt. Dat komt door een speciaal mechaniek. De geremde lier blijft dus in dezelfde positie staan. Wanneer u een ongeremde handlier gebruikt kan de vracht wel zakken omdat het dan terug loopt. Maar omdat dit type lier voorzien is van een borgwerk zit er toch een rem op. Dit voorkomt dat de vracht die eraan hangt met een klap op een ondergrond terecht komt. Welke handlier geschikt is voor u is afhankelijk van de werkzaamheden die u ermee wilt uit gaan voeren. Maar waar u ook voor kiest, ze voldoen altijd aan alle kwaliteitseisen en zijn bovendien zeer scherp geprijsd. Dat bewijst maar weer dat een goede handlier niet per definitie duur hoeft te zijn in aanschafprijs.

De vele mogelijkheden van een handlier

Al verwacht u misschien anders, een handlier hoeft niet altijd lasten verticaal te verplaatsen. Zo’n lier kan ook als hijslier worden gebruikt. Iedere handlier heeft een toegestane trek of hijs capaciteit. Bekijk dus vooraf goed welk gewicht er met de lier moet worden verplaatst. Het is voorzien van een zwengel en een trommel waar de kabel omheen gewonden zit. Houd bij het gebruik van een handlier altijd de veiligheidsregels in acht en gebruik werkhandschoenen. Mocht de kabel toch voor problemen zorgen, dan houdt u er in ieder geval geen snijwonden aan over.

Totaal

Laat je bericht achter