• info@drosinstallatietechniek.nl

Verduurzamen in voor- en achtertuin: hier moet je aan denken! 

Verduurzamen in voor- en achtertuin: hier moet je aan denken! 

Het voorjaar is weer aangebroken en dus ook weer de tijd om de tuin aan te pakken. Stiekem altijd weer een momentje waar we reikhalzend naar uitkijken. Misschien is het dit jaar zelfs wel nodig om wat te verbouwen. De tuin weer naar wens te maken. Of misschien heb je wel andere grootse plannen: het verduurzamen van de voor- en achtertuin. 

Duurzaam leven is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Steeds meer bedrijven en particulieren proberen hun steentje bij te dragen aan het milieu. Willen helpen om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Alle kleine beetjes helpen hierbij. Het verduurzamen van de voor- en achtertuin is dan ook een goede eerste stap. Maar waar begin je? En waar moet je allemaal aan denken? 

Oprit aanleggen

Is het tijd om een geheel nieuwe oprit aan te leggen? Dan is het belangrijk dat goed wordt gedacht over de verschillende opties. Eigenlijk heb je twee keuzes: kies je voor halfverharding of asfalt? 

Belangrijk is dat de oprit in elk geval zo duurzaam mogelijk wordt gelegd. Kies daarom bij voorkeur voor een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Een goed voorbeeld is gebaprojecten.nl. Zij werken zowel voor bedrijven als overheidsinstellingen en particulieren en onderscheiden zichzelf door ze volledig emissievrij te werk gaan. Hiermee proberen ze hun ecologische voetafdruk te verkleinen en dragen ze bij aan een mooiere wereld. Niet alleen voor ons, maar ook voor de toekomstige generaties. 

Kies je dus voor asfaltverwerking of toch halfverharding? Laat je dan bijstaan door een bedrijf met een groen hart. Zo weet je zeker dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor het milieu en natuurlijk ook dat het project op de juiste manier wordt uitgevoerd. 

Extra veel planten en bomen 


Een duurzame tuin zorgt voor meer CO2 in de lucht. Kies daarom voor extra veel planten en bomen. Als meer mensen dit doen, hangt er meer CO2 in de lucht en genieten we dus van een schonere en zuurstofrijke omgeving. Natuurlijk zal dit geen gigantisch effect hebben op de luchtkwaliteit in de buurt, maar alle kleine beetjes helpen. Zeker als ook anderen jouw voorbeeld volgen.

Kweek je eigen groente en fruit


Een slimme manier om duurzamer te leven is door zelf groente en fruit te kweken. Op de eerste plaats omdat je deze nu dus niet meer in de winkel hoeft te kopen en deze dus geen grotere afstand hoeft af te leggen om bij jou in huis terecht te komen, maar ook omdat je nu zelf in de hand hebt hoe deze gekweekt worden. Zo weet je zeker dat je geen onnodige bestrijdingsmiddelen gebruikt en geniet je ook nog eens van veel smaakvollere producten die super goed voor je zijn. Kortom: genoeg redenen om jouw eigen moestuintje te beginnen. 

Kies voor duurzame meubels 


Tuinmeubels mogen uiteraard niet ontbreken. Zo geniet je van een heerlijk plekje om te relaxen in eigen tuin. Let wel op de materialen die je kiest. Kies bij voorkeur voor materialen die na gebruik gerecycled kunnen worden en meubels met een extra lange levensduur. Je kunt duurzame tuinmeubels herkennen aan de keurmerken.

Totaal