• info@drosinstallatietechniek.nl

Tips voor het uitkiezen van een geschikte tuinpoort

Tips voor het uitkiezen van een geschikte tuinpoort

Tips voor het uitkiezen van een geschikte tuinpoort

Het uitkiezen van een tuinpoort is eigenlijk net zo belangrijk als het uitkiezen van de schutting. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een tuinpoort: gebruiksgemak, veiligheid en design. In dit blog geven we je een aantal tips.

Wat voor soort tuinpoort

Er zijn verschillende soorten tuinpoorten verkrijgbaar. Zo bestaan er enkele tuinpoorten, dubbele tuinpoorten en inrijpoorten. Bekijk de tuinpoorten van Hekwerkonline.nl om de verschillende opties te vergelijken.

Plaats je fietsen in je tuin en moeten de kinderen dagelijks met de fiets naar school? Dan is een iets bredere tuinpoort misschien wel een goed idee. Er bestaan ook dubbele tuinpoorten die breed genoeg zijn om er met een auto doorheen te kunnen.

 Wel of geen pottenkijkers?

Uiteraard is het ook van belang om goed na te denken over je privacy. Houten tuinpoorten sluiten vaak goed aan op de schutting en de poort bedekt de gehele deuropening. Je tuin wordt hiermee een afgesloten ruimte waar voorbijgangers niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Als je in een drukke buurt woont, is dit wellicht een fijne gedachten.

Metalen tuinpoorten bedekken over het algemeen niet de gehele opening en zijn daarnaast vaak een stuk minder hoog. Je bent dus minder afgeschermd van de omgeving. Bedenk van tevoren goed wat jij belangrijk vind.

De details

En dan zijn er nog een aantal andere dingen om rekening mee te houden. Zo kan je ervoor kiezen om de tuinpoort met de hand te openen, maar er bestaan ook tuinpoorten die je op een afstand kunt bedienen. Een geautomatiseerd hek is vooral handig als je een groot terrein hebt en bezoekers vanaf een afstand toegang tot het terrein wilt verlenen.

Als je voor een brede poort gaat, is het ook goed om te bedenken of je een schuifdeur of draaideur wilt hebben. Houd hierbij rekening met de draaihoek die een draaideur moet kunnen maken.

 

 

 

Totaal

Laat je bericht achter