• info@drosinstallatietechniek.nl

Tips om een wasbak te vervangen

Tips om een wasbak te vervangen

Is jouw wasbak kapot, oud of is het niet meer je smaak? Dan wil je waarschijnlijk de wasbak vervangen met een nieuw exemplaar. Het vervangen van een wasbak is een karwei dat goed zelf uit te voeren is. In dit artikel geven we je tips voor hoe je simpel en vakkundig de wasbak vervangt.

Tip 1: je wasbak vervangen begint met het afsluiten van de hoofdkraan

Begin met het dichtdraaien van de hoofdkraan. Deze kun je vinden in de meterkast, in de kelder of in de kruipruimte. Nadat de hoofdkraan is afgesloten, is het advies om alle kranen in je huis open te zetten om het water eruit te laten stromen.

Tip 2: plaats de nieuwe wasbak op 80 tot 90 cm hoogte

De volgende stap is het losdraaien van de knelfittingen, de sifon en de ophangbouten. Daarna kun je de oude wasbak van de muur halen. Meet de afstand tussen de ophanggaten en kijk of dit hetzelfde is als de nieuwe wasbak. Moet je toch nieuwe gaten boren? Teken de boorgaten af op de muur en gebruik een waterpas om een horizontale lijn te trekken. Zo voorkom je dat de wasbak scheef hangt. Controleer tot slot de hoogte. Voor een volwassene is 80 tot 90 centimeter boven de grond ideaal.

Tip 3: gebruik tape bij het boren

Boor gaten van 10 millimeter met een steenboor, breng de pluggen aan en draai de schroefbouten er stevig in met een steeksleutel. Boren op tegels kan lastig zijn, omdat het een gladde ondergrond is. Plak daarom eerst afplaktape op de tegel zodat de boor niet kan wegschieten.

Als de schroeven hangen, kan de nieuwe wasbak over de schroefbouten heen geschoven worden. Zet het vast met ringetjes en moeren en geniet van het eindresultaat. Je oude wasbak vervangen is klaar!

Totaal

Laat je bericht achter