• info@drosinstallatietechniek.nl

Schoon drinkwater realiseren? Gebruik een waterzuiveraar

waterzuivering

Schoon drinkwater realiseren? Gebruik een waterzuiveraar

Nederland heeft redelijk schoon drinkwater. Toch kan het gebeuren dat je een vieze geur ruikt als je een glas water wilt drinken. Ook de smaak kan een beetje apart zijn. Dat komt omdat er in het water dat uit de kraan komt chloor, bacteriën en metaaldeeltjes kunnen zitten. Natuurlijk wil je schoon drinkwater. Hoe kun je dat realiseren? Er zijn waterzuiveraars te koop. Die zorgen ervoor dat het water dat uit de kraan komt echt schoon is.

 

Ons drinkwater is niet echt schoon

Het drinkwater dat in Nederland uit de kraan komt moet voldoen aan strenge eisen. De overheid heeft normen vastgesteld wat betreft de maximale hoeveelheid giftige stoffen due in ons kraanwater mogen voorkomen. Natuurlijk controleren de waterbedrijven de kwaliteit van ons drinkwater. Ongeveer 40 procent van ons drinkwater komt uit oppervlaktewater. Dit oppervlakte water is een probleem, want door industriële bevuiling, overbemesting en geneesmiddelen is de bodem aangetast. In het drinkwater dat uit het oppervlaktewater komt kunnen lage concentraties pesticiden, medicijnresten, industriële verontreiniging en zware metalen aanwezig zijn. Bovendien bevat ons drinkwater chloor. Dat chloor wordt toegevoegd om de in het drinkwater aanwezige bacteriën te doden. Ons drinkwater is dus niet echt schoon. (1) Waterzuiveraars zijn dus geen overbodige luxe.

 

De voordelen van waterzuivering

Je wilt verzekerd zijn van schoon drinkwater. Daarom besluit je om zelf het water te zuiveren met een waterzuiveraars. Dat heeft veel voordelen. Verontreinigingen zoals chloor, pesticiden, zware metalen en medicijnresten worden verwijderd. Ook is het oor jou gezuiverde water vrij van geur- en smaakstoffen. Woon je in een gebied met hard water? De calcium en magnesium is door het zuiveren van het water uit het water verdwenen. Het is zacht water geworden. Je hebt dus ook geen last meer van kalkaanslag. 

 

Water behandelen met omgekeerde osmose

Hoe kan drinkwater dat niet echt schoon is worden behandeld? Er zijn waterzuiveraars, schoon drinkwater die gebruikmaken van omgekeerde osmose. Het hoofdfilter van dit waterzuiveringssysteem is een omgekeerd osmose membraan. Door dit membraan wordt 98% van het water gezuiverd. Het membraan heeft een fijnmazige wand met een portiegrootte van 1/10.000 micron. Het water wordt door het membraan geperst. Stoffen die groter zijn als 1/10.000 micron, zoals bacteriën, virussen en in het water opgeloste chemicaliën, worden tegengehouden en afgevoerd. Je bent met dit waterzuiveringssysteemsysteem dus verzekerd van helder, puur en zuiver water.

 

Een waterfilter op de kraanaansluiting monteren

Hoe kun jij voortaan verzekerd zijn van gezond en fris drinkwater? Door een waterfilter op de kraanaansluiting te plaatsen. Na het plaatsen van het waterfilter laat je de kraan 10 seconden lopen. Er loopt zwart water uit de kraan. Na 10 seconden kun je voortaan genieten van fris en gezond drinkwater. 

 

Het waterfilter bestaat uit vier lagen. De eerste laag, die bestaat uit zeoliet-erts, filtert chloor en andere verontreinigingen uit het drinkwater. De uit calciumfosfaat bestaande tweede laag absorbeert schadelijke bacteriën en virussen. De uit kool bestaande derde laag absorbeert toxische en gevaarlijke stoffen. De laatste laag bestaat uit non-woven PVC. Dit non-woven PVC filtert vaste elementen en zichtbare onzuiverheden uit het water.

Totaal

Laat je bericht achter