• info@drosinstallatietechniek.nl

Zelf een muur verven? Zo tref je de juiste voorbereidingen!

Zelf een muur verven? Zo tref je de juiste voorbereidingen!

Zelf een muur verven? Zo tref je de juiste voorbereidingen!

Schilderen, hoe moeilijk kan het zijn? Dat is de mindset van veel mensen zodra ze beginnen met verven. Helaas komen ze hier vaak al snel van terug zodra ze begonnen zijn of wanneer de klus eenmaal geklaard is. Door een gebrek aan kennis, ervaring en bovenal de wil om meer over schilderen te leren, gaat er nog veel mis. Gelukkig is er bijna niets wat je niet kunt leren. Heb jij binnenkort een grote verfklus in de agenda staan en wil je zeker dat dit op rolletjes loopt? Met de volgende tips zal het een groot succes worden!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt bijna voor iedere klus. Neem daarom voldoende tijd om niet alleen de muren en de plafonds beter te leren kennen, maar ook om de juiste verf te kiezen. Besparen op verf is nooit raadzaam. Het is niet voor niets dat vakschilders enkel gebruik zullen maken van de beste producten. Zij werken bijvoorbeeld met de producten van https://www.verf.nl/merk/62/sikkens.html en dat is natuurlijk niet zonder reden. Met de juiste producten weet je zeker dat het schilderwerk een stuk sneller zal verlopen en het resultaat ook naar wens zal zijn. Daar geef je dan misschien wel wat meer geld voor uit, maar dat is het dan ook dubbel en dwars waard.

Door niet te besparen op materialen, weet je zeker dat je enkel het beste resultaat kunt verwachten. Bovendien zal de verf hierdoor ook een stuk langer mooi blijven, waardoor je deze klus voorlopig niet meer hoeft te herhalen.

Verwijder alle meubels uit huis

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogen tijdens het verven. Je moet er niets aan denken dat je continu een parcours van obstakels moet lopen. Een bank die in de weg staat, een kast die met geen mogelijkheid van zijn plek is te krijgen. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat de klus een stuk moeilijker wordt. Daarom is het belangrijk om de dagen voorafgaand aan het schilderen alvast de nodige voorbereidingen te treffen en indien nodig hulp in te schakelen om alle meubels uit de ruimte tijdelijk elders op te staan. Zo zal het verven een stuk soepeler verlopen en hoef je je bovendien ook niet druk te maken dat de verf op een geliefd meubelstuk terecht komt.

Reinig de muren

Dit is een stap die nog al te vaak wordt overgeslagen, maar wel van cruciaal belang is. Het reinigen en ontvetten van de muren is namelijk noodzakelijk om de verf beter te laten hechten. Bovendien voorkom je zo ook dat je vuil laat zitten en dit ook in de verf laat trekken. Hierdoor is het resultaat veel minder strak dan je wellicht gehoopt had.

Heb je een nieuwe woning gekocht en is alles al een keer geverfd? Dan heb je doorgaans geen reinigende primer nodig. Dit is anders wanneer er veel gerookt is in huis of als er waterschade is geweest. Dan is het verstandig om eerst de ondergrond goed aan te pakken. Anders komen vroeg of laat weer vuile kringen tevoorschijn.

Totaal

Laat je bericht achter