• info@drosinstallatietechniek.nl

Kun je zelf elektra aanleggen in huis of heb je hier een elektricien voor nodig?

elektra aanlegge

Kun je zelf elektra aanleggen in huis of heb je hier een elektricien voor nodig?

Elektra aanleggen in huis kan een flinke klus zijn. Je doet dit bijvoorbeeld wanneer je gaat renoveren of wanneer je een huis aan het bouwen bent. Misschien wil je besparen op bepaalde klussen tijdens je verbouwing en overweeg je zelf de elektra aan te leggen. Dit kan, maar echt verstandig is het niet. Er zijn ongetwijfeld klussen die je gemakkelijker zelf uit kunt voeren in plaats van ze uit te besteden. Zelf elektra aanleggen brengt namelijk vooral risico’s met zich mee. Je kunt dus beter een elektricien inschakelen voor het aanleggen van elektra.

Veiligheid

Allereerst is dat simpelweg veiliger. Werken met elektra betekent risico. Zowel tijdens het aanleggen als daarna in de werking van de elektra. Een elektricien heeft hier niet alleen ervaring mee, maar ook verstand van. De elektricien zal dus zorgen dat alle werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Een erkend elektricien zorgt dat hij of zij haar werk doet volgens de wet- en regelgeving van het moment, die ook gericht zijn op de veiligheid. Niet alleen de veiligheid van de uitvoerder, maar ook de veiligheid van de gebruiker worden hierbij in acht genomen.

Zekerheid en kwaliteit

Bovendien kun je daardoor rekenen op zekerheid. Ga je zelf elektra aanleggen terwijl je hier geen ervaring mee hebt, dan is er een kans dat je fouten maakt. Fouten maken in elektra aanleggen kan een hoop ellende opleveren. En dat wil je voorkomen. Daarom schakel je beter een elektricien in om je elektra aan te leggen. Ook kun je hiermee rekenen op kwaliteit. Kwaliteit in veiligheid en kwaliteit in uitvoering van de werkzaamheden. Ook kan een elektricien garantie bieden op de werkzaamheden die je zekerheid bieden. Die garantie heb je niet als je zelf elektra gaat aanleggen.

Een erkend elektricien herkennen

Natuurlijk dwalen er dubieuze elektriciens op het internet en wil je voorkomen dat je zo iemand inschakelt. Dan had je inderdaad evengoed zelf de elektra aan kunnen leggen. Daarom is het zaak dat je een erkend elektricien inschakelt. Deze hebben een KvINL keurmerk. Dit staat voor Kwaliteit voor Installaties Nederland. Dit keurmerk kun je bij een bedrijf vinden dat enkel erkend elektriciens in dienst heeft, maar ook bij individuele elektriciens die voor zichzelf werken.

Totaal

Laat je bericht achter