• info@drosinstallatietechniek.nl

Investeren in zonnepanelen, is dat het waard?

Zonnepanelen laten plaatsen

Investeren in zonnepanelen, is dat het waard?

Wanneer je overweegt om zonnepanelen te kopen dan wil je van te voren wel weten of de investering het waard is. Wij kunnen je daarbij helpen. Veel consumenten vinden de aanschafprijs van zonnepanelen aan de hoge kant. Een zonnepaneel inclusief installatie kost rond de 520 euro per stuk. Bij het kopen van meerdere zonnepanelen zal de prijs zakken vanwege de korting op het aantal zonnepanelen en daarnaast betaal je eenmalig installatiekosten. Zo kost een zonnepaneel per stuk rond de 420 euro als je bijvoorbeeld een set van 18 stuks afneemt. De totale prijs voor deze set is 7560 euro. Op het moment van schrijven bieden sommige gemeenten nog subsidie aan. Dat betekent dat je een deel van de investering vergoed krijgt. Echter blijft het totaalbedrag een hoop geld en is de vraag “is het de investering waard?” een hele logische vraag. In dit artikel wordt duidelijk wat de voordelen zijn zodat je een afweging kunt maken.

Bereken de terugverdientijd uit

Vanwege het hoge totale bedrag wat geïnvesteerd moet worden is het goed om de terugverdientijd uit te rekenen. Afhankelijk van de gekozen zonnepanelen levert het gemiddeld 150 KWH per vierkante meter per jaar op. Een zonnepaneel is ongeveer 1.60 meter lang en 1 meter breed. Eén KWH kost gemiddeld 0,22 euro bij een energieleverancier. Met deze gegevens kun je vervolgens uitrekenen hoeveel de zonnepanelen in totaal opleveren. Wanneer je meer energie opwekt dan dat je gebruikt kun je de energie teruggeven aan je energieleverancier waar je een vergoeding voor krijgt.

 

Gemiddeld is de terugverdientijd rond de 8 jaar. Na 8 jaar levert het dus geld op. Nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd zul je dus merken dat je maandelijks minder betaalt voor je energie. Hierdoor zakken je maandelijkse kosten en hou je meer geld over.

De andere voordelen van zonnepanelen

Doordat je je eigen zonnepanelen hebt, ben je niet meer afhankelijk van derden. Wanneer je vaste energiemaatschappij beslist om de KWH prijs te verhogen dan merk je daar zelf niet veel van of zelfs helemaal niks omdat je je eigen energie opwekt. Daarnaast is het groene energie en dus beter voor het milieu. En als klap op de vuurpijl wordt in algemene zin je woning ook nog meer waard. Wil jij ook zonnepanelen laten plaatsen? Neem contact op met een erkend bedrijf!

Bron: Zonnepanelen-Overijssel.nl

Totaal

Laat je bericht achter