• info@drosinstallatietechniek.nl

Houten vloer en vloerverwarming

Houten vloer en vloerverwarming.v3

Houten vloer en vloerverwarming

Wanneer je een nieuwe vloer aan gaat leggen, doe je er slim aan om een vloerverwarming aan te leggen. Als je bijvoorbeeld kiest voor een houten vloer kun je hier erg gemakkelijk vloerverwarming onder leggen. Hierdoor zul je niet alleen erg lang kunnen genieten van de vloer, ook zal het onderhoud niet veel tijd in beslag nemen. In dit blogartikel zullen we je dan ook meer vertellen over het aanleggen van een houten vloer en vloerverwarming.

De voordelen van een houten vloer aanleggen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een houten vloer van TrendVloeren aan te laten leggen, heb je een erg goede keuze gemaakt. Een houten vloer gaat namelijk enorm lang mee. Dit heeft niet alleen met de duurzaamheid van het hout te maken, maar ook met het uiterlijk van het hout. De vloer is namelijk tijdloos en past in vrijwel iedere interieurstijl. Daarnaast is de vloer ook enorm gemakkelijk te onderhouden. Je kunt op ieder moment van de dag de stofzuiger of de dweil te pakken en de vloer gemakkelijk schoon te maken. Anders dan bij een tapijtvloer trekt hout geen stof of huisstofmijt aan. Hierdoor wordt de vloer minder snel vies en is hij gemakkelijker schoon te houden en te maken. Kies dan ook voor een houten vloer als je meer gezelligheid en sfeer wilt creƫren in huis. Hier is een houten vloer, in tegenstelling tot een stenen vloer, uitermate geschikt voor!

Vloerverwarming in een houten vloer

Kun je vloerverwarming gebruiken als je een houten vloer hebt liggen? Jazeker! Niet iedere houtsoort is even geschikt om vloerverwarming onder te leggen, maar de meest populaire houtsoorten, zoals eiken, noten, afzelia en kambala zijn hier wel degelijk geschikt voor. Veel mensen denken aan voorhand (onterecht) dat vloerverwarming veel te warm is voor hout. Dit is een verkeerde aanname en is dan ook niet waar. Alle eerdergenoemde houtsoorten zijn namelijk uitermate goed getest voor een vloerverwarming. Daarnaast is het aanleggen van een vloerverwarming in een huis een uiterst goede keuze. Dit heeft er namelijk mee te maken dat een vloerverwarming de duurzaamste manier is om een huis in zijn geheel op te warmen. De reden hiervan is redelijk simpel. Warme lucht stijgt namelijk op. Hoe verder de warme lucht vanuit beneden komt, hoe langer de warme luchtstroom zal zijn en hoe meer er verwarmt kan worden. Daarnaast zorgt een vloerverwarming er voor dat de verwarming over de gehele oppervlakte van het huis verdeelt wordt. Hierdoor wordt alle warmte die vrij komt evenredig over de woning verdeelt en zal niet alleen de plek naast de radiator verwarmt worden. Wanneer je al een vloerverwarming hebt liggen en je enkel een nieuwe houten vloer er overheen wilt leggen, is dit in de meeste gevallen ook geen enkel probleem. Om zeker te zijn van uw zaak kunt u dit alvorens u de vloer aan laat leggen navragen of het zeker weten geen probleem is. Hierdoor weet je namelijk zeker dat de vloer niet opnieuw gelegd moet worden!

 

Totaal

Laat je bericht achter